Egymillió forint nyomravezetői díj a pécsi lány gyilkosáért

Mno.hu, TV2 Tények, Origo

Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán Hatala József országos rendőrfőkapitány annak, aki segít kézre keríteni a pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata gyilkosát.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán este a rendőrség internetes oldalán közölte: a díj annak fizethető ki, aki olyan adattal rendelkezik, amelynek segítségével az elkövető azonosítható, valamint megalapozottá válik bűnösségének gyanúja. Hozzátették: a nyomravezetőnek vállalnia kell, hogy tanúként részt vesz az eljárásban, a védelméhez szükséges intézkedéseket a hatóság megteszi.

A rendőrség korábban közölte, hogy a vasárnap hajnal óta eltűntként keresett Bándy Kata holttestére egy férfi bukkant rá szerdán délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen. Az első adatok szerint a nőt megölték, a körülményeket vizsgálják. Az ügyben emberölés megalapozott gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amelyet külön nyomozócsoport végez.

A rendőrség még kedden, lakossági felhívásában tette közzé Bándy Kata eltűnését. Ebben foglalkozás és munkahely nem szerepelt. Azt írták, hogy a 25 éves nő vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, otthonába azonban nem érkezett meg.

A rendőrségen dolgozó pszichológus eltűnéséről több pécsi internetes portál is beszámolt. Az édesapa, Bándy Pál azt mondta: a lánya és barátai egy szórakozóhelyen ünnepelték egy barátnőjük születésnapját. Az apa szombat este beszélt a lányával telefonon. A portálok abból, hogy Bándy Katát a Király utcában még rögzítették a térfigyelő kamerák, arra következtettek: a nőt mindössze néhány száz méter választotta el attól, hogy a lakásához érjen.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére azt mondta: a rendőrséghez érkeztek és érkeznek lakossági bejelentések elektronikus levélben és telefonon Bándy Kata eltűnésével összefüggésben. Hozzátette, hogy ezeket az információkat megvizsgálják, ellenőrzik.

Forrás: Mno.hu

A Facebookon siratták Bándy Katát

Szinte másodpercenként érkeztek a részvétnyilvánítások a rendőrség szerint megölt pécsi pszichológusnő megkereséséért indított Facebook-oldalon, miután a rendőrség megerősítette, hogy az ő holttestét találták meg szerda délután.


“Nyugodjon békében. Részvétem és együttérzésem a családnak” – olvasható egy a szinte másodpercenként érkezett részvétnyilvánítások közül azon a Facebook-oldalon, amelyet a meggyilkolt rendőrségi pszichológus megtalálása érdekében hoztak létre. A rendőrség szerdán kora este erősítette meg, hogy Bándy Kata holttestét találták meg, akit az elsődleges információk szerint megöltek.

“Sajnálom, hogy a példátlan kitartásnak és összefogásnak ilyen szörnyű vége lett. Kata most fentről mosolyog rátok, és köszöni nektek, hogy ilyen csodálatos barátai vagytok! Ez az oldal azért jött létre, hogy neki segítsetek” – üzente az oldal létrehozóinak a lány egyik ismerőse. “Szép álmokat, Napsugár kisasszony! Őszinte részvétem a családnak és barátoknak!” – írta egy másik hozzászóló.

“Bár általános óta nem találkoztunk, mélységesen együtt érzek veletek! Kitartás! Még egyszer, őszinte részvétem!” – üzente az elhunyt családjának egy hozzászóló. A Bándy Kata megtalálásáért létrehozott oldalhoz szerda estig közel 20 ezren csatlakoztak, több angol nyelven írt hozzászólás is van.

Forrás: Origo

7 hozzászólás “Egymillió forint nyomravezetői díj a pécsi lány gyilkosáért” bejegyzésre

  1. Lora :) szerint:

    a pécsi taxis nőnek sincs meg mai napig a gyilkosa, mi folyik ott Pécsett?
    hozzáteszem: meséltek arról a nőről mindent, hogy kábszerkereskedő volt, fegyverekkel űzérkedett, kocsi csomagtartójából árulta a pisztolyokat, horvátokkal seftelt, megérte a pénzét az a nő is, állítólag rászolgált a halálra…..ott ez a vélemény róla…..

    Én 10 napig bírtam ott Pécsen élni, aztán menekültem inkább vissza Budapestre. Mitől lett EU kulturcity? Van egy dzsámia azt is a törökök építették fel….amúgy lepukkadt vidék….tele svédekkel, fényes nappal odalépnek az emberhez, azt hittem a pisi kifolyik a bugyimból,annyira megijedtem a négy írtózatosan büdös, koszos kreolbőrüektől!!!!

    De felteszem a kérdést: milyen kapcsolati rendszere lehetett ennek a meggyilkolt fiatal nőnek? Fel kéne térképezni őt és a munkájával párhuzamba vonható embereket.
    25 évesen amúgy hogy lehet valaki pszichológus? Számolom az időt….25 évesen neki még suliban kéne ülnie, nem? vagy csak ilyen OKJ-s pszichológus? ne ezt fogjátok meg most témaként, és ne emiatt oltsatok le, de a velünk közölt infók sem tiszták, legalábbis én két helyen teljesen elvesztem.

    Láttátok a Parfüm című filmet? Sosem szabad egyből mutogatni, meg meggondolatlanul vádaskodni, mert abból teljes zűrzavar keletkezik, és megint évek kellenek míg megnyugszanak a kedélyek…..
    1-2 fórumozónak igenis a rendőrségen lenne a helye, mert jó tippeket adnak a fakabátosok munkájához,

    okos feltételezés, miszerint lehet a közeli ismerettségi körében is keresgetni, vagy egy korábbi elítélt, bosszúhadjárata….minden lehetséges szálat meg kell fogni.

    Ami engem felháborít,de embert már nem hoz visssza a halálból:
    a rohadt térfigyelőkamerák egyből kiszúrják, ha valaki marihuánás cigit teker, még azt is, hogy valaki nem fésülködött, de hogy “elvesztik” a gyalogost járás közben?
    ezt hallhattuk, amikor az a külföldi lány, Amelie vagy ki, őt is elvesztette a kamera a Lánchídnál. Beszarok, de frankón….

    Mindenre volt pénz, kiépíteni a rendszert, embereket odaültetni, karbantartók, azt hittük fellélegezhetünk, erre nagyobb szarba hoz minket, mert mégsincs biztonság. Vagy mindenhova összefüggő kamerarendszert építek ki, vagy semmi, mert ez olyan esküszöm mint a leves só nélkül.

    Persze amit velünk közölnek az morzsa, a rendőrség (ami alatt mi az utcán lófráló IQ-2 fakabátost értjük pedig összetettebb fogalom a rendőrség) na lényeg, amúgy a rendőrség nem hülye ám, egy picit is akit érdekelnek a nyomozások, az interneten annyi külföldi fórum van erre, mit hogyan csinálnak, minták, stb

    Mivel borzolja a kedélyeket ennek a fiatal lánynak a halála, biztosra vehető hogy gyors (relatív) eredmény lesz.
    Ja és ha külföldi ölte meg szerencsétlen lányt: csak annyiban segít rajtunk magyarokon, hogy igenis gyilkosságok nemzetségtől függetlenül mindenütt vannak.
    Svájcban a svájci rendőrök megölik a két kezükkel (rejtett kamerás dokumentumfilm volt róla!!!!) a fekete Nigériából, Szenegálból jövő “menekülteket” norvégiában az elmebajos legyilkol pikk-pakk 10-20-30 fiatalt, Angliában is mennyi gyilkosság van, csak nem jutnak el hozzánk, mert az a nyugat,
    a csóró keletinek még mindig az a gondolata Nyugatról, hogy kolbászból van a kerítés, ja megmutatnám Nektek mennyivel vagyunk valójában előrébb a sok beképzelt Nyugatnál, csak ebben az országban egy másik nemigazán elismert ország különös vallásával próbál minket rabszolgává tenni, amit persze mi magyarok hagyunk, mert a gyávaság legyőzött bennünket.

    Pedig akinek már semmi vesztenivalója,meg kellene szólalnia az önbecsülésének, mert az mindnyájunknak van, csak erről senki nem beszél.

    UI: ha már belénk idősebb generációba már nem is lehet teljesen belénkültetni, de a gyerekekbe, fiatalokban igenis erősíteni a tudatot, hogy vigyázzunk egymásra.
    Persze kinevetitek, hogy több szem többet lát, de ki tudja lehet a sörözőben már ott volt a gyilkosa, kifigyelte, meghallhatta, hogy egyedül megy haza…stb de ha egy szempár meglátja esetleg, hogy a lány távozása után még egy férfi távozik??? a kérdések ilyenkor persze megáradnak a feltételezésekkel együtt.

    De miért csak 1 tettest keresnek? Honnan tudják, hogy 1 ember követte ezt el?

  2. Dr. grün szerint:

    Most már felmerem tenni a kérdésemet!
    Tekinthetjük-e a pszichológia teljes csődjének az esetet?!
    Analóg esetként csak a tűzoltó létra tetejéről a Szabadság híd turulmadarába kapaszkodóval tárgyaló szakembert tudom felhozni, aki hosszas tárgyalás és helyzetelemzés után együtt veti magát a mélybe a zöngyijelölttel!
    Lehet köpködni!

  3. Zoli049 szerint:

    Én nekifutok, úgy SZVSZ!

    Vonatkoztassunk el a lefikázott Pécstől, a légbőlkapott hírekre alapozott alvilági multú taxislánytól, a lány rendőrségnél végzett pszichológusi munkájától!

    Egy fiatal nő meghalt, aki valószínűsíthetően bűncselekmény áldozata lett. Biztos nem ez volt a terv az életében, mint másoknak sem, akik hasonlóan zárták le az életüket.

    Én minden ilyen hírnél azt várom, hogy mihamarabb elvégezze a dolgát a nyomozóhatóság és kő keményen ítélkezzen a bíróság, nem mint Cozma esetében!

  4. maminti szerint:

    Miért ne lehetne valaki 25 évesen pszichológus? 18 évesen leérettségizik, utána 5 év bölcsészkar, pszichológia tanszék, az 23.

  5. Dr. grün szerint:

    Miért ne lehetne valaki 25 évesen pszichológus?!
    Ha valaki 25 évesen lehet a BKK vezérigazgatója csak azért mert a karácsonyra kapott játékvonat menetrendjét olyan ügyesen szervezte meg, hogy ütközés sem fordult elő?! ))) 🙂 (((

  6. nagyapó szerint:

    Dr. grün!
    És milyen jól csinálja! Jobban, mint egy tanár.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  7. Gordon szerint:

    Zoli049 most sajnálkozik a Cozma ítélet miatt, de a balliberálisok a demokráciáért jajgatnak, ha netán Navracsics ír egy levelet. Érdekes dolog ez…

Itt lehet hozzászólni !