Végső búcsú Kolonics Györgytől

MTI, Hír3, Hírszerző

Több ezer gyászoló jelenlétében pénteken, a Farkasréti temetőben örök nyugalomra helyezték Kolonics Györgyöt. A temetésen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. A szertartáson az egyházi búcsúztatás mellett megemlékezett a kétszeres olimpiai bajnok kenusról Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyenesei István önkormányzati miniszter, valamint Tóth Mihály, Csepel és Szabolcs Attila, Budafok polgármestere. A temetésen jelen voltak a pekingi játékokra készülő kajak-kenu válogatott tagjai is.

Baráth Etele azt mondta: a magyar sport igazi arkangyala távozott közülünk, mindig tudta, mi volt a dolga és azt úgy tette, hogy tudta, a sport nem csak játék. Schmitt Pál kiemelte, a sors kegyes volt Kolóhoz, felruházta a bajnok jellemvonásaival, testben és lélekben mindig képes volt felülmúlni önmagát és a társakat. Gyenesei István úgy fogalmazott, egy fénylő csillag távozott közülünk, de eggyel több van felettünk az égen. Hozzátette: közös felelősségünk Kolonics emlékének megőrzése. Kolonics György ötkarikás lobogóval lefedett koporsóját kormányőrök és korábbi páros társai, Pálizs Attila, Horváth Csaba és Kozmann György, továbbá edzője, Ludasi Róbert vezették a sírhelyhez. A koporsót mindkét oldalon hét-hét kenus kísérte. A Csepel 15-szörös világbajnok sportolója múlt kedden, edzés közben lett rosszul, megállt a szíve és az életét már nem sikerült megmenteni. Harminchat éves volt.

Forrás: MTI, Hír3 

Több százan a fáklyás evezésen 

Több százan szálltak vízre péntek este a csepeli sporttelepnél a Kolonics György emlékére rendezett fáklyás evezésen. Az elhunyt olimpikon sporttársai, volt és jelenlegi válogatottak, amatőrök és gyerekek is kenukba ültek, hogy így fejezzék ki tiszteletüket.  A sportolót a budapesti Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra pénteken. A ravataltól Kolonics György koporsóját, mindkét oldalon 7-7 kenus kísérte a sírig. A nyughelynél Wichmann Tamás, Kolonics példaképe kettétörte az olimpikon lapátját és a koporsó mellé helyezte.
Forrás: Hírszerző

Egy hozzászólás “Végső búcsú Kolonics Györgytől” bejegyzésre

  1. kovács ernő szerint:

    A Csepel SC topikban az idexen rengeteg képet, videóklippet meglehet nézni a szertartásról! Nyugodj békében Koló!

Itt lehet hozzászólni !