Evezőjével együtt temetik el Kolonics Györgyöt

 FH, Hírszerző

Kolonics György

A budapesti Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra Kolonics Györgyöt pénteken, 14 óra 30 perckor. Az olimpiai bajnok kenustól az egyházi szertartás után Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyenesei István önkormányzati miniszter, Tóth Mihály, Csepel polgármestere és Szabolcs Attila, Budafok polgármestere vesz búcsút. A versenyzőtársak nevében Kiss György emlékezik meg a bajnokról.

A temetésen ott lesznek az olimpiai kajak-kenu válogatott tagjai és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. Kolonics György koporsója mellé Wichmann Tamás és Reményi Péter helyezi el a bajnok evezőlapátját. A sírhoz mindkét oldalon hét-hét kenus kíséri a koporsót, köztük Kolonics György korábbi páros társai, Kozmann György, Horváth Csaba, valamint edzője, Ludasi Róbert.

A temetés után az Árpád híd pesti hídfőjénél találkozik a versenyzők csapata. Onnan a kajakosok és a kenusok Csepelre indulnak, ahol csatlakoznak majd Kolonics György klubtársai, akikkel végighaladnak majd azon az útvonalon, ahol Gyuri a legtöbbször edzett.

A 36 éves, ötödik olimpiájára készülő Kolonics György múlt héten kedden lett rosszul edzés közben, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta. Hirtelen szívmegállás végzett vele.

Forrás: Független Hírügynökség, Hírszerző

Egy hozzászólás “Evezőjével együtt temetik el Kolonics Györgyöt” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Isten veled Gyuri. Emléked Csepel örökre megőrzi.
    Rád büszke lehet minden csepeli.
    A Cspeli Kajak-Kenu telep biztosan zarándok hely lessz, s mindíg lesz aki rád gondol.

Itt lehet hozzászólni !