„Lakásmaffia” ismét…

Csepel.hu

A BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az elmúlt napokban egy, a köznyelven csak „lakásmaffia” ügyben végzett sikeres felderítést.

2012. május 25-én a kerületi rendőrkapitányságon egy 85 éves férfi tett arra vonatkozó bejelentést, hogy az utcán leszólította egy nő, aki arra hivatkozva, hogy a sértett unokáját ismeri, beszélgetni kezdett vele. A nő kihasználva az idős férfi befolyásolhatóságát, rábírta arra, hogy a hétvégét az ő lakásunkon töltse, amelyet a sértett elfogadott és beült a nő kocsijába.

A nő annyira a bizalmába férkőzött az idős úrnak, hogy még arra is sikerült rávennie, hogy a bankban tartott megtakarítását felvegye, mert állítása szerint a pénzintézet csődbe fog menni. Néhány nappal később az idős sértett felvette a bankban tartott 2,5 millió Ft készpénzét, amelyet átadott a nőnek, aki a pénz átvételét követően a kocsijából kitette az idős férfit, majd sorsára hagyva a pénzzel eltávozott. A férfit órákkal később rosszulléte miatt a mentőszolgálat munkatársai szállították kórházba.

A feljelentést követően a csepeli rendőrök azonnal széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményeképpen másnapra azonosították a feltételezett elkövetőket és a több helyszínen egyszerre megtartott házkutatás során újabb bizonyítékok kerültek lefoglalásra.

Ezek alapján a nő és annak férfi társa még 2011. év őszén rábírt egy 70 év körüli, egyedül élő férfit arra, hogy csepeli családi házát jóval áron alul eladja és ezért cserébe másikat vásárolnak neki. A sértettet egy romos épületbe költöztették, pénzét elvették, de néhány hónap múlva ezt a lakást is eladatták vele és ennek árát szintén elvették tőle.

A bűncselekményekkel összefüggésben a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság a képen látható Mohácsi Ágoston (38) és Lakatos Ilona Anna (36) budapesti lakosok ellen elfogatóparancsot adott ki.

Kérjük, amennyiben a fenti személyekről, tartózkodási helyükről információval rendelkeznek – névtelenségük megőrzése mellett – hívják a 06-1-424-4612-es telefonszámot, a 06-80-555-111-es „Telefontanút „ vagy a 107 és 112 segélyhívók egyikét.

csepel.hu

6 hozzászólás “„Lakásmaffia” ismét…” bejegyzésre

  1. Tibo szerint:

    szegény bácsi hogy lehetett ilyen naiv, csak rájuk kell nézni…

    egyébként a szomszédom is megjárta velük csúnyán(no nem ezekkel, de “hasonló” kaliberekkel), most hajléktalanná vált. évek munkája vált semmivé, mert befogadta őket albérlőnek, majd leitatták és aláíratták vele az adásvételit 🙁

  2. Mari nénye szerint:

    A jó édes anyjukat az ilyen mocskoknak! Mikor lesz ennek vége?

  3. Mari nénye szerint:

    Elfelejtettem gratulálni rendőreinknek a gyors intézkedéshez!

  4. Vátesz szerint:

    Csak védekezésre képtelen, akaratgyenge emberekkel lehet ezt megtenni. Akiben van egy csöpp kurázsi, az venne egy doboz gyufát …

  5. Zoli049 szerint:

    Az említett csepeli idős úr egy otthonlakó, ha ugyanarról a személyről van szó?!
    A bácsi 100% beszámítható, cselekvőképes.
    Aki meg hisz két ilyen “díszpintynek”, az meg így járt!

  6. Letiltatott szerint:

    Beilleszkedett európai állampolgár cigányok.
    Netán még rendelkeznek kanadai befogadású menekült státusszal is.

Itt lehet hozzászólni !