A születés ünnepe Csepelen

Csepel.hu

A Csepeli Védőnői Szolgálat és a Humán Szolgáltatások Igazgatósága május 13-a és 18-a között szervezte meg A születés ünnepét Csepelen.

A megnyitó életmódnappal kezdődött a Csefusz futóversenyén, Másnap a Gyermek-egészségügyi Centrumban Bodnár Istvánné iskolai védőnő a csecsemő- és gyermekkori baleset-megelőzésről és elsősegélynyújtásról tartott előadást a kismamáknak. 

Felhívta a figyelmet a leggyakoribb baleseti halálokokra (égések, forrázások, forró folyadék, tárgyak – gyufa, öngyújtó – érintése) és a mérgezések okozta (gyógyszerek, takarító- és növényvédő szerek) elkerülésére. Szintén az egészségügyi intézményben dr. Nahm Krisztina radiológus az ultrahangszűrésekről szóló előadásában megnyugtatta a várandósokat: a vizsgálatoknak az egészségre semmiféle ártalmas hatásuk nincs.

Másnap a normál szülés lezajlását mutatta be diavetítéssel Erdélyi Bettina védőnő, majd a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházból érkező vezető szülésznő kötetlen beszélgetést folytatott a kismamákkal az intézményük nyújtotta szülési lehetőségek sajátosságairól. „Bababarát kórházunk öt szülőszobával, káddal, szülőszékkel és modern ágyakkal várja a szülő nőket. Különlegességünk abban rejlik, hogy ha a várandós anyukának nincs választott szülészorvosa, akkor az adott műszakban dolgozó szülésznő az elejétől a végéig kíséri a szülés menetét” – mondta el a doktornő.

A hatnapos rendezvénysorozaton a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatban a kismamák a várandóstornával is megismerkedhettek. A Rákóczi-kert Közösségi és Civil Házban betekinthettek Jászné Kajmádi Mónika, a Zöldalma Egyesület vezetőjének babusgató foglalkozásába. Másik alkalommal az anyatejes táplálás előnyeiről is szó esett, valamint a babamasszázs gyakorlati lépéseit sajátíthatták el az érdeklődő anyukák. A Kertvárosi Bölcsődében a kisgyermekkori egészséges táplálkozás tájékoztatója után ételkóstolást is tartottak.

Az egész hetes rendezvénysorozathoz kapcsolódva a kisgyerekes családok ellátogathattak a Sóterápiumba és a Gekko Képességfejlesztő Játszóházba.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !