Deme kontra Magyarország: az emberi jogi bírósághoz fordult a kettős gyilkosság vádlottja

Csepel.info, Index, MTI

Fotó egy korábbi tárgyalási napról

A strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult Deme Gábor, a csepeli kettős gyilkosság másodrendű vádlottja az általa feltételezett törvénysértések és a bíróság általa feltételezett elfogultsága miatt. K. Tamás elsőrendű vádlott valamint Deme Gábor a keddi bírósági tárgyalást láthatóan igyekezték folyamatos kifogásokkal  és panasztétellel elhúzni, megakasztani – értesült a Csepel.info.

A csepeli kettős gyilkosság keddi tárgyalási napján már a vádbeszédre került volna sor, a tárgyalást azonban Németh Nándor tanácsvezető bíró a vádlottak kifogásai, majd Deme Gábor bejelentése után délutánra halasztotta. A Csepel.info úgy tudja, hogy az első- és másodrendű vádlottak a tárgyalás során az általuk vélt eljárási és bizonyítási hibákra, tanúvallomások ellentmondásaira és törvénytelenségekre panaszkodtak, és ezekre hivatkozva kértek újabb tanúmeghallgatásokat. Ezeket Németh Nándor tanácsvezető bíró minden esetben elutasította.

Mielőtt azonban a tárgyalás vádbeszéddel folytatódott volna, Deme Gábor ismételten szót kért. A kettős emberölés másodrendű vádlottja ekkor bejelentette, hogy a perrel kapcsolatos, általa feltételezett törvénysértések miatt az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, amely 2011. december 6-án befogadta az indítványát, és vizsgálatot indított. Deme Gábor erre hivatkozva Németh Nándor tanácsvezető bíróra nézve elfogultságot jelentett be. Mivel azonban a másodrendű vádlott éppen ezt a dokumentumot “felejtette el” bevinni, a tárgyalást – és így a vádbeszédet is – délután egy óráig elhalasztották. Információink szerint a halasztás és az ilyenkor szokásos hosszú vádbeszédek miatt miatt az is elképzelhető, hogy a vádbeszédre a keddi tárgyalási napon már nem kerülhet sor.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a vádlottak azért próbálják a lehető leghosszabb ideig elhúzni a tárgyalást, mert abban bíznak, hogy az emiatt végül elérhetik a szabadlábra helyezésüket. Erre utal az is, hogy Deme Gábor egy olyan dokumentummal próbálta most megakasztani a tárgyalást, melyet az Emberi Jogok Európai Bírósága már fél évvel ezelőtt elküldött neki – ő pedig elfelejtette magával vinni.

Csepel.info

Strasbourghoz fordult a csepeli kettős gyilkosság vádlottja

Időhúzó taktikát választott a csepeli kettős gyilkosság két vádlottja a keddi tárgyalási napon, amikor az eredeti tervek szerint a vádbeszédek hangoztak volna el. Deme például most tájékoztatta a bíróságot arról, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság tavaly decemberben befogadta az eljárás ellen tett panaszát. Majd a bíró ellen is elfogultságot jelentett be, bár az erről szóló iratot is otthon felejtette.

Vádbeszédek helyett K. Tamás elsőrendű vádlott és a felbújtással vádolt Deme Gábor panasztételeivel és kifogásaival telt a csepeli kettős gyilkosság tárgyalásának keddi napja. Deme a tárgyaláson bejelentette, hogy az általa vélt törvénysértések miatt beadvánnyal fordult az Emberi Jogok Európai Bíróságához, amely tavaly decemberebn befogadta az indítványát.

Erre hivatkozva Deme elfogultságot jelentett be az eljáró Németh Nándor bíró ellen. Mint kiderült, az elfogultságot bejelentő dokumentumot elfelejtette magával vinni, így Németh döntése szerint a tárgyalás délután mégis a vádbeszédekkel folytatódhat, de a csepel.info értesülései szerint elképzelhető, hogy a tárgyalást mégis elnapolják.

Az elnapolás egybevághat Deme céljával, legalábbis halogató taktikára utal, hogy a most hivatkozott strasbourgi iratokat már tavaly decemberben kézhez kapta, ám eddig nem tájékoztatta erről a bíróságot.

Magyar György, az áldozat családtagjait képviselő ügyvéd szerint a strasbourgi bíróság átiratának nincs különösebb jelentősége, minden panasztevőnek visszaigazolják a panasz kézhez vételét. Eljárást viszont csak jogerős bírósági határozatok után indíthatnak, ha a panasztevő már minden magyarországi jogorvoslati lehetőséget kimerített.

Az ügyészség szerint az elsőrendű vádlott K. Tamás 2009. január 7-én egy elszámolási vita miatt lőtte le Takács József iskolaigazgatót és Papp Lászlót, az iskola egyik dolgozóját. A vád szerint Takács rájött, hogy Deme milliókat sikkasztott. Deme ezután tervelte ki a gyilkosságot K. Tamással.

K. és Deme tagadták a vádakat. Azt mondták, bár jelen voltak a gyilkosságnál, azt egy csuklyás ismeretlen követte el.

Deme a bűncselekmény idején a csepeli MSZP oktatási bizottságának, az önkormányzat pénzügyi bizottságának és a vagyonkezelő közbeszerzési bizottságának tagja volt, nem sokkal korábban pedig a helyi szocialisták elnökségében is szerepet vállalt. A szocialista párt a bűncselekmény után nem sokkal kizárta Demét.

Forrás: Index

13 hozzászólás “Deme kontra Magyarország: az emberi jogi bírósághoz fordult a kettős gyilkosság vádlottja” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Borzalmas, hogy ezek után még van képük ezt csinálni!

  2. Gordon szerint:

    Tömlöcbe velük!

  3. Dr. grün szerint:

    Gordon!
    Ősi dakota mondás:
    “Nem eszik forrón a kását!”
    Szíves figyelmedbe ajánlok egy, az ítélkezéssel kapcsolatos mondást.
    “Ha bármely egyedi bírósági döntést kritika alá vonnák, akkor nem járok el helyesen, mert az a képzet alakulhat ki, mintha az igazságszolgáltatásra nyomást akarnák gyakorolni!”
    Egyet találgathatsz, ki az akinek ez a véleménye!

  4. Gordon szerint:

    Csak négyesem volt az előző héten a totón, ezért most nincs kedvem tippelni.

  5. Dr. grün szerint:

    Gordon!
    Ezt fixre veheted! Tuti a zegyes! ))) 🙂 (((

  6. Tóth Mária szerint:

    Nem a tárgyalást kell megakasztani, hanem őket felakasztani! Mindenkit, aki elveszi másik embertársa életét! (Na jó, csak vicceltem!).

    gyomorforgató ez a gnóm idióta,hazudik, mint a vízfolyás! Ilyenek a cionlibsik.

  7. Té-Gé szerint:

    Tóth Mária!
    Van abban valami amit írsz, meg nincs is! 🙂
    V an ahol akad halálbüntetés, mint Texas állam, de ott sem SZVSZ alapon osztják! 🙂

    Most akkor cionista, vagy liberális? He? 🙂

  8. Dr. grün szerint:

    Té-Gé!
    Ne tegyél fel Máriának keresztkérdéseket mert kiakad a finoman cizellált lelkivilága és a végén azt sem tudja, hogy Ő hová tartozik! ))) 🙂 (((

  9. duplaikszpluszegy szerint:

    Na az ilyenek miatt vezetném vissza a halálbüntetést. Aztán lehet fordulni az emberi jogi bírósághoz…

  10. csaba péter szerint:

    Nem tudom ki szerkeszti ezt az izét de ügyes. mit felejtett “OTTHON” a Deme?

  11. csaba péter szerint:

    Meg győződésem , hogy Deme nem gyilkos , hanem egy fasz.

  12. csaba péter szerint:

    Örök szégyene a csepeli szocialistáknak ,hogy nála alkalmasabb embereket kitúrtak maguk közül azért , hogy kézből etethető majmok legyenek körülöttük , nehogy már megkérdezzenek valamit.
    Pont úgy mint a mostani kurzusban .
    Semmi különbséget nem látok köztük.

  13. udvarhelyi andrás szerint:

    Kedves Vitatkozók! most már valamivel modráltabb a hangnem, de még nem az igazi. Grünnek gratulálok a változáshoz, de ki engedte be a vitatkozók közé a gyalázkdodó Tóth Máriát. Vajon tudja, hogy mit beszél? Tudja, mi az, hogy cion és libsi? Tudja mi a szóbeli gyalázkodás folytatása? Remélem, nem. Mária, Mária! Ejnye, ejnye, a templomban gyónja meg és vezekeljen bűneiért. Csaba Pétert, akit kedvelek, és egyet értek vele, arra kérem, hogy ezt a f… szót, ha lehet a kocsmában használja, ihatunk együtt is.
    Ami Demét illeti, nem kell csodálkozni, ő ilyen, egy rosszul kiválasztott káder. Mit várhatunk tőle, hogy beismeri bűnösségét? Soha nem fogja? Már maga sem hiszi, hogy bűnös? Valószínűleg. Majd elítélik és gondolkodhat a börtönben hosszú évekig. Én sok gyilkossal készítettem interjút, de egyik sem ismerte be, hogy gyilkos. A pszichológiában ezt identitászavarnak nevezik. Egy alkalommal Sátoraljaújhelyen együtt ebédeltem három gyilkossal, köztük egy kétszeres gyilkossal, aki azt mondta, amikor megkérdeztem, hogyan történtek a gyilkosságok elmondta: – A marha beleszaladt a késbe, és a másik, kérdeztem, ő is. – Gyilkosnak tartja magát? – Ugyan már én ártatlan vagyok. Nos valószínűleg így ártatlan káderünk, aki sokkal nagyobb kárt csinált, mint felfogni tudná.
    Nemrégiben elolvastam Papp Laci verseit ismét, micsoda életet vettek el tőle ezek a… ide nem írok jelzőst mert ők még a bíróság ítélete szerint az ártatlanság vélelmében “szenvednek”… És újra elolvastam Takács Józseffel készített interjúimat. Barátaim, mennyi mindent csinálhatott volna… Ez a Kún – gyanítható – sem fogja fel, hogy mit tett. Mert számára sem az élet, sem az erkölcs nem érték. És ez a szellemi vagonlakó, Deme sem érti, ő egy pitiáner karrierista. Persze, hogy karriertjét elkezdhette, ahhoz az kellett, hogy pártjának gyakran sajnos ilyen szolglalelkűekre van szüksége, első a lojalitás…
    Ami a hálálbüntetést illeti. A keresztény etika szerint az élet a legfőbb érték, ezért tiltják a halálbüntetést az Európa Unióban. Ugyanezért, tiltják az abortuszt, mert az élet szent, még a bűnösöké is. további jó vitát és lehetőleg udvariasan, csak így változhat meg a primitív politikai nyelvhasználat, először a kocsmában kell kezdeni, a társalgás közben, aztán talán a parlamentben is megváltozik remélhetőleg. Jó vitát. üdv. u.a. segédfogalmazó

Itt lehet hozzászólni !