Meglopták a vakvezető kutyákat képző iskolát

MTI, Mno.hu

Vakvazető kutyakiképző

Ellopták a csepeli vakvezetőkutya-kiképző iskola nagyméretű fémkapuját, kerítését és az akadályok egy részét, a kár több millió forint – közölte az iskola igazgatója csütörtökön.

Az őrizetlen, de zárt területről szerdára virradóra feltehetően teherautóval tulajdoníthatta el több személy a fémből készült kerítéselemeket és a kutyák kiképzésére szolgáló akadályokat – mondta Vasteleki Péter.

Az intézmény igazgatójának közlése szerint azokat az elemeket, amelyek fémet tartalmaztak, és nem tudták ellopni, megrongálták, de elvitték a kutyák kiképzésére szolgáló telefonfülke ajtaját is.

Véleménye szerint a bűncselekményt csak több ember követhette el, ugyanis a kerítés 3,5 méter magas és 2 méter széles volt, és a fémeszközöket súlyuk miatt csak teherautóval lehetett elszállítani.

Vasteleki Péter megjegyezte, korábban a kerítésből loptak már el részeket, azokat még tudták pótolni. A mostani hiányt már nem tudják fedezni, ugyanis a speciális eszközök pótlása, beszerzése több millió forint kiadást jelentene az iskola számára.

Az iskola igazgatója az MTI-nek elmondta, anyagi okok miatt évente csak 16-20 vakvezető kutyát tudnak kiképezni, és jelenleg 85 igényt kellene kielégíteniük. Arra, hogy egy látássérült, akinek korábban nem volt vakvezető kutyája, munkába, iskolába járáshoz vagy egészségügyi problémái miatt kiképzett társhoz juthasson, több szempontból mérlegelve is 2-3 évet kell várnia.

Forrás: MTI, Mno.hu

4 hozzászólás “Meglopták a vakvezető kutyákat képző iskolát” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Az embernek hányingere lesz az ilyen hírektől. A primitívség határtalan.

  2. Levente szerint:

    biztos nem a svédek tették.

  3. Jeniszej szerint:

    A “MÉH” telepen mi a helyzet? A darazsak előszeretettel “horgyák” oda. 🙂

  4. Jeniszej szerint:

    Nyomok hová vezetnek? A rendőrségnek nagyon kiváló nyomkövetői vannak. Biztos segítenének az iskolának.

Itt lehet hozzászólni !