Mahó Andrea: Csepel az én szigetem!

Helyi Téma, Csepel.info

Mahó Andreát, az ismert musicalszínésznőt többször látni Csepelen, ami nem véletlen. Itt nőtt fel, és pár évvel ezelőttig szülei királyerdei házában élt.

Fiatal kora ellenére a legtöbb musical-főszerepet eljátszotta már, számos CD-je is kapható. 2003-ban, mindössze 24 évesen az év musical-énekese díjjal tüntették ki, de kapott már Artisjus-díjat is, a magyar zeneművek bemutatása és megismertetése érdekében végzett tevékenységéért. Nyüzsgő élete biztos pontját pedig a mai napig Csepel jelenti.

– Nagyon szerettem Csepelen élni. Egy igazi békés kis szigetet jelentett számomra – meséli Mahó Andrea. – Játszótérre csak ritkán jártam, mert nekünk otthon a kertben volt játszóterünk, amit apu készített nekünk. Imádtam itt játszani, amint beköszöntött a jó idő, nem lehetett minket a nővéremmel berángatni az udvarból. Talán ezért is voltunk ritkán betegek, mert sokat voltunk a jó levegőn.

Andrea jelenleg a Madách Színházban játssza Anna Kareninát, és az Operaház fantomjának női főszerepét, készül a Mary Poppinsra, valamint a májusi koncertjére.
– A Szárcsa utcai iskolába jártam. Olyan közel volt, hogy gyalog jártam. Útközben találkoztam az egyik barátnőmmel és együtt mentünk a suliba, és közben persze megbeszéltünk minden fontos dolgot, ami velünk történt – meséli gyerekkori emlékeit. Mint megtudtuk, az irodalom, és az ének voltak a kedvenc tantárgyai.
– Félénk kislány voltam, bár ennek ellenére 6 éves koromtól én képviseltem az iskolát a szavalóversenyeken.

Hangja megtetszett egy családi barátnak, aki történetesen hangmérnök volt, ezért bekerült egy szinkronstúdióba.
– Ott találkoztam Gerhardt Pállal, aki azt mondta, Magából még színésznő is lehet. Elkezdtem tehát tanulni és onnantól egyenes volt az út – persze utólag már könnyű ezt így kimondani.

De a sikert nem adják ingyen, ezt a színésznő is hamar megtanulta, első szerepeit sem a fővárosban, hanem Győrben kapta. Igyekszik előre gondolkozni. Rendszeresen jár természetgyógyászhoz, hetente többször sportol, folyamatosan képezi a hangját. Valószínűleg a naiva szerepekből kiöregszik egyszer, de pozitívan gondolkozik, és biztos benne. hogy megtalálja a hozzá passzoló szerepkört.

– Már nem Csepelen lakom, de ha csak tehetem, hazamegyek, szüleim még mindig ott élnek. Nagyon szeretek lemenni a közeli Duna partra is, igazán csak ott tudok kikapcsolódni.

Kulcsár Tamara- helyitema.hu

7 hozzászólás “Mahó Andrea: Csepel az én szigetem!” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    Nagyon sok híressé vált művész, sportoló indult útnak Csepelről…Büszkék lehetünk rájuk…A közéletű embereket nem is említve…

  2. Jeges mosoly szerint:

    Mi az hogy! Főleg erre a csodára…

  3. Dr. grün szerint:

    “Mahó Andrea: Csepel az én szigetem!”
    Meg a zenyém is, meg a Manitué is, meg a Borka-Szászé is, meg még úgy sacc/kb tíz milliónké is! ))) 🙂 (((

  4. bélabá szerint:

    Méé? Az IMF is a mi bankunk 🙂

  5. Dr. grün szerint:

    bélabá!
    Méééééé a zájemef bank?! ))) 🙂 (((

  6. anonim szerint:

    grün meg a mi hüjénk…

  7. bélabá szerint:

    Ha a Vezír aztat mondja akkor az 😉

Itt lehet hozzászólni !