Újabb csepeli sikerek a sakktábláknál

Csepel.hu

Nincs sakkverseny csepeli siker nélkül – legalábbis azokon a megmérettetéseken, ahol kerületünk képviselői asztalhoz ülnek. Szőllősi László, a Csepeli TK vezetője újabb nagyszerű eredményekről számolt be a Csepel.hu-nak.

A Diákolimpia budapesti döntőjében Kujbus Odett (Katona József Általános Iskola) a lányok 2. korcsoportjában a megszerezhető 7-ből 6,5 ponttal 1. lett, és bejutott az országos döntőbe. Odett már tavaly is figyelemreméltóan teljesített, korcsoportjában budapesti 2. helyezéssel döntős volt. Oda már sajnos – anyagi okokból- edzője nélkül kellett elmennie, így „csak” a középmezőnyben végzett. Szőllősi László szerint idén saját korcsoportjában jó esélye lehet egy országos szintű dobogós helyezésre, persze az anyagiak ebben megint csak közrejátszhatnak…

Czinkóczky Réka az 5. korcsoportban 3. helyezettként, Soproni Zsuzsanna a 6. korcsoportban az első helyen jutott tovább. Mindketten a Jedlik Ányos Gimnázium tanulói sajnos azonban klubszinten már abbahagyták a sakkot, ám – amint a példa is mutatja- még így is kiváló eredményeket érnek el.

Összesítésként a kerületi gyerekek a Budapesti Diákolimpia döntőjében 3 első helyezést szereztek, 1 második, és 1 harmadik hely mellett még ketten voltak csoportjuk első 10 helyezettje között. Ennél már volt már jobb is, de a szerény anyagi lehetőségek mellett ez sem utolsó, ráadásul a kerületi rangsorban (összesítésben) nem hivatalos információk szerint első lett Csepel, de a legrosszabb esetben is dobogós helyen végzett a CSTK.

Végül, de nem utolsósorban a felnőtt csapat legjobb pontszerzője Wanger Tamás (Jedlik Ányos Gimnázium) a 4. korcsoportos fiúk versenyén a megszerezhető 7-ből 5,5 ponttal a 2. lett, és szintén bejutott az országos döntőbe.

Légrádi Gábor- csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !