Csepeli kettős gyilkosság: májusban ítélet

Csepel.hu

Várhatóan május közepén ítéletet hirdetnek a Deme Gábor és K. Tamás ellen a kettős emberölés ügyében folyó perben a Fővárosi Törvényszéken – tudtuk meg a kedden megtartott bírósági tárgyaláson.

Az előzetes letartóztatásban lévő K. Tamás ellen a Venyige utcai börtönben fegyelmi eljárást indítottak, mert állítólag meg akart vesztegetni egy őrt. 

K. Tamás számláján több, korábban elkövetett bűncselekmény is szerepel, amelyekről eddig nem szerezhettünk tudomást. Németh Nándor tanácsvezető bíró közölte, hogy a budaőrsi bíróságtól megkapták azokat az iratokat, amelyek szerint K. Tamást többrendbeli csalással és közokirat-hamisítással vádolják. Az eset még 2001-ben történt, amikor a vádlott saját nevére vásárolt Érden hat olyan ingatlant, amelyeknek a tulajdonosai nem is léteztek, többen elhunyt személyek voltak. Később ezeket jó pénzért eladta. Az ügyből bírósági eljárás lett, de az első fokon meghozott ítéletet a másodfokon eljáró hatóság hatályon kívül helyezte. A Budaőrsön folyó per jelenleg is tart.

Fegyelmi K. Tamás ellen

A Venyige utcai börtönből származó információink szerint K. Tamás állítólag egy őrt akart megvesztegetni, de pontosan nem derült ki, hogy milyen célból. Az biztos, hogy fegyelmi eljárást indítottak ellene. Az a lehetőség kizárható, hogy szökni próbált volna, mert erre semmi esélye nincsen; sokkal valószínűbb, hogy különféle engedményeket akart elérni a börtönben. A börtönben minden kedvezmény jelentőséggel bír, és a rabok egymás közötti hierarchiáját is meghatározza, hogy ki miféle munkát végez, illetve milyen kiváltságokban részesül. Azt tudjuk, hogy K. Tamás jelenleg ételosztóként dolgozik, ami aránylag komoly rangnak számít.

A keddi tárgyaláson Tóth István fegyverszakértő és Dombai Gyula igazságügyi orvos szakértő véleményét olvasta fel a tanácsvezető bíró. A fegyverről az újabb szakértői jelentés is megállapítja, hogy ezt a típust 1963-ban rendszeresítették, és a 80-as évek közepéig gyártották Magyarországon. A gyilkos pisztoly azonban nem szerepel a rendőrségi nyilvántartásban. Valószínűleg hatástalanított állapotban szerezték be, többnyire gyűjtők szokták megvásárolni. A lőszerek eredete sem ismert, mert Magyarországon nem forgalmaznak ilyen típusú lövedékeket. Deme Gábor erre megjegyezte, hogy annak idején export-import tantárgyat is oktatott, tehát szerinte elképzelhetetlen, hogy ne lehessen kideríteni a lőszerek származását.

Az orvos szakértő K. Tamás sérüléséről azt nyilatkozta, hogy a vádlott saját maga is okozhatta azt, de nem kizárható az idegenkezűség. Valószínűbbnek tartotta azonban, hogy a fegyvert a vádlott sütötte el véletlenül.

Életfogytiglan mindkét vádlottnak?

Korábbi ígéretével ellentétben Deme Gábor egyelőre nem állt elő új vallomásával, de a következő tárgyaláson minden bizonnyal kiegészíti eddigi nyilatkozatát. Ennek tartalmáról keveset lehet tudni, feltételezések szerint azonban az egykori csepeli szocialista vezetőkre akar további terhelő vallomást tenni.

A bírósági bizonyítási eljárás során eddig gyakorlatilag nem merült fel olyan komoly ellenvetés, amely megkérdőjelezné a vádiratban leírt súlyos vádakat. Ha a bíróság helytállónak találja az ügyészség állításait, akkor az elsőrendű vádlott K. Tamást akár életfogytiglani elzárásra is büntethetik. Elképzelhető az is, hogy a bűnsegédlettel vádolt Deme Gábor szintén hasonló nagyságrendű börtönbüntetést fog kapni.

Németh Nándor bíró közölte, hogy várhatóan május közepén hirdet ítéletet.

Forrás: Csepel.hu

12 hozzászólás “Csepeli kettős gyilkosság: májusban ítélet” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    “fegyverről az újabb szakértői jelentés is megállapítja, hogy ezt a típust 1963-ban rendszeresítették, és a 80-as évek közepéig gyártották Magyarországon.
    A gyilkos pisztoly azonban nem szerepel a rendőrségi nyilvántartásban.”
    Nincs a fegyvernek száma?? – Hová lett?
    Melyik alakulatnál volt rendszeresítve?
    A nyomozók figyelmébe ajánlom a mai modern a anyagvizsgálati eljárásokat. 🙂

  2. Jeniszej szerint:

    Mi alapján ellenőrizték a rendőrségi nyilvántartásban ha nincs a fegyvernek száma?
    Ha van száma, – akkor a gyártó nyilvántartása szerint ki vásárolta meg tőle a fegyvert?
    🙂

  3. Jeniszej szerint:

    A hatástalanítást végzők kötelesek szám szerint bizonylatolni az elvégzett munkát, mert csak így kerülhet a gyűjtők kezébe. 🙂
    Sok a mese és a mellébeszélés a fegyver származásának vonatkozásában. 🙂

  4. Jeniszej szerint:

    Ha nem forgalmaztak “ilyen típusú lövedékeket”, akkor, – ahol rendszeresítve voltak az “ilyen típusú fegyverek” milyen forrásból szerezték be a lőszert? 🙂
    Sok zagyva duma ez az egész.

  5. Dr. grün szerint:

    “A lőszerek eredete sem ismert, mert Magyarországon nem forgalmaznak ilyen típusú lövedékeket”
    A lőszer többi része: a hüvely, a csappantyú. a lőpor magyar is lehet! Lövedéknek pedig akár SKF csapágygolyó is megfelel!
    Valaki már megint fegyver-analfabéta! 🙂

  6. Szúrós dinnyehéj szerint:

    A Csepel.hu-ról miért vették le az álláspályázat menüt? Németh Szilárd így akarja elérni, hogy csak a saját brancsa markolja fel a pénzt az önkormányzatban?

  7. Vátesz szerint:

    Talán a Kádár-rendszerben a titkosszolgálat használhatta, hogy ne lehessen azonosítani a használót, ha az árokban találtak egy hullát! Minek a vizsgálat, a halottat úgysem lehet feltámasztani! Meg amúgy is minek jött ide, meg biztosan a nép ellensége volt ha lelőtték! Mindig az államnak van igaza! (A kommunista diktatúrában persze!) 😀
    Ha nem lett volna magnófelvétel, kereshették volna az indítéknélküli csuklyás támadót!

  8. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Szúrós dinnyehéj szerintnek: talán ez a felmerült kérdés nem idevaló lenne, de van a honlapnak ügyfélrovata meg kellene kérdezni, mielőtt bárki felett pálcát törsz ?

    Remélem, hogy a gyilkos és bűnsegédje mihamarosan megkapják a jogos ítéletet és mielőbb börtönbe kerülnek, igen régóta húzódik az ügy lezárása.

  9. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Szurós dinnyehéj szerint: üzenem a következőket: http://www.csepel.hu hivatal rovat: 1.)pont Állásajánlat

    mielőtt bárkiről itélkeznél !

  10. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Szúrós dinnyhéj szerintnek: “Németh Szilárd így akarja elérni, hogy csak a saját brancsa markolja fel a pénzt az önkormányzatban? ”
    megjegyzésére, tájékoztatom, hogy minden kormány -pártállástól függetlenül- a saját embereit nevezi ki és azokkal dolgozik, nemcsak Németh Szilárd ! Miért itt a 16 évig uralmon lévő baloldali vezetés nem az embereivel vette magát körbe ??? (Tóth M, Orosz F, Podolák, Avarkeszi, Császár M., Csevak vezér stb.)
    Munkahelyeimen voltak igen véresszájú mszmp,- mszp,-és vezetők, de voltak mdf-kormány idején is igazgatók és egyéb nagyrangú vezérek, vezetők, ugyanúgy mint most a Fidesz-Kdnp-kormánypárti vezetői. Nem kell ezen csodálkozni Te sem tennél mást az ő helyükben ! ?

Itt lehet hozzászólni !