Navracsics levélben kér magyarázatot az EHF-től a himnuszügyben

Az EHF megtiltotta a nézőknek a himnusz eléneklését

YouTube, Origo.hu, Index, Csepel.info

Így éneklik a Himnuszt Veszprémben – A szurkolókat még nem tiltotta ki az európai szövetség…

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, veszprémi országgyűlési képviselő, valamint Porga Gyula, Veszprém polgármestere is elfogadhatatlannak tartja az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) azon rendelkezését, mely nem engedélyezi a klubrendezvények előtt a himnuszok lejátszását, eléneklését.

Navracsics Tibor (Fidesz) és Porga Gyula (Fidesz-KDNP) levelet írnak az EHF-nek, és magyarázatot kérnek, miért nem lehet elénekelni a Himnuszt kézilabda-mérkőzések előtt. A két politikus szombati veszprémi sajtótájékoztatón jelezte szándékát.

Az EHF a héten indított eljárást az MKB Veszprém ellen, mert a klub hazai nemzetközi találkozói előtt a helyi közönség elénekli a magyar himnuszt. A lehetséges büntetés több millió forintig terjedhet.

A magyar bajnok vasárnap fogadja a spanyol Ademar Leónt Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágón, az első meccsen 31-28-ra a rivális nyert.

origo.hu

Navracsics a büntetést is vállalná

Porga Gyula polgármester butaságnak és ostobaságnak nevezte az EHF szabályát és azt is, hogy ezért szankció járhat. Bíznak benne, hogy levelükkel elérik, a jövőben senkit se zavarjon majd a himnusz eléneklése a mérkőzések előtt.

Navracsics Tibor utalt rá, hogy a veszprémi szurkolók eddig is elénekelték a Himnuszt, az ellenfelek ezt a helyi szokást tiszteletben tartották, és megítélése szerint a meccsek előtti felvezetés során ennek bele kell férnie az időbe.

“Ha a veszprémi szurkolók el akarják énekelni a Himnuszt, tegyék meg! Amennyiben ezért büntetés jár, vállaljuk, és gyűjtést szervezünk az összeg befizetésére” – tette hozzá a miniszterelnök-helyettes.

index.hu

10 hozzászólás “Navracsics levélben kér magyarázatot az EHF-től a himnuszügyben” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    Nagyon egyszrű a dolog!
    Kérjenek egy EHF szabályzatot, amelyik a Kupameccsek rendezésének szabályozásával is foglalkozik és ha meccs előtt a kezdésnél ökumenikus szentmise vagy egyéb hókusz-pókusz megtartását nem tiltja akkor tartsanak azt! Pályaszentelés után kérjenek törlést, addig lehet énekünyi! Kicsit túlzás és időrabló lenne (ősi csepeli hagyományoknak megfelelve) minden lőtt gól után emléktáblát avatni!
    Egyébként forduljanak bizalommal a WADA-hoz! ))) 🙂 (((

  2. Pistike szerint:

    Az EHF-ben ugyanolyan sehonnaiak ülnek, mint amilyen grün.

  3. Gordon szerint:

    Olyan sportesemény előtt énekelnek himnuszt, ahol akarnak.

    Akinek nem tetszik az kimehet a csarnokból vagy némítsa le a tv-t.

  4. Tóth Mária szerint:

    Eddig ez miért nem volt probléma? Ki tenyerelt bele a dologba?

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az SP ismét síkraszállt Magyarország mellett

    Magyarországot támogató határozatot fogadott el a nemzeti konzervatív Szolidáris Lengyelország (SP) pártalapító ülésén szombaton – olvasható az onet.pl lengyel hírportálon.

    A kongresszus több mint ezer résztvevője által megszavazott határozatban az SP szolidaritását fejezte ki Magyarországgal és támogatásáról biztosította a magyar kormányfőt. “Ellenezzük a demokrata módon megválasztott és általános támogatásnak örvendő magyar kormány ellen irányuló hecckampányt” – hangoztatták a dokumentumban.

    Zbigniew Ziobro, a párt elnöke már március elején hangsúlyozta, hogy az SP a magyar kormánypárt “eredményes, sikeres útján” akar haladni. Az új párt politikusai szombati beszédeikben is Magyarországot mutatták fel követendő példának. Jacek Kurski európai parlamenti képviselő, a párt elnökhelyettese például a bankadó bevezetését sürgette Lengyelországban.

    Az SP-t a Jaroslaw Kaczynski vezette nemzeti konzervatív Jog és Igazságosság pártból tavaly ősszel eltávolított politikusok alapították, és szombatig parlamenti frakcióként működött a lengyel politikai színtéren.

    Ziobro két hete utalt arra, hogy a Fidesz mintájára “nagy politikai formációt, jelentős mozgalmat” akar létrehozni Lengyelországban.

  6. Dr. grün szerint:

    Most kárörvendjek?!
    Mint halottnak a purgálás!
    Jáccani kéne tunnyi gyerekek, nem énekünyi! ))) 🙂 (((

  7. bonifác szerint:

    A sok drága idióta igyekszik megszolgálni azt a sok pénzt, amit lenyúlnak tőlünk.
    A “politikai korrektség” az a ragályos kór, ami kínozza nevezett liberálkretén urakat.
    Ország? Nemzet? Haza? Blabla!!! Az ilyenek a melegházasság szószólói. Feküdjenek
    össze a…… De minket hagyjanak ki belőle!

  8. kiskovi szerint:

    Navracsics Tibornak vajon miért nem hiszi az ember: http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=127025:ivanyi-gabor-a-szabad-polgar&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79

    Örülök, hogy megint velem fizettetik meg pár idióta hóbortját.

  9. Dr. grün szerint:

    Gyarapodást ígért a korona körül táncoló sámán!
    Szóljatok már neki! Egy másik sámán azt már megígérte két éve!
    Neki sem megy, pedig mindennap körüljárja többször is a koronát! ))) 🙂 (((
    http://www.borsonline.hu/news.php?hid=55186&saman-tancolt-a-parlamentben-a-korona-korul-video

  10. lolka szerint:

    Dr. grün szerint:
    2012. március 26., hétfő – 11:26
    -Csak az a baj, hogy az nem dobol, hanem kuncsorog…

Itt lehet hozzászólni !