Szakad a hó – ez már a tél “hattyúdala”

Csepel.info

Hull a hó és hózik: pillanatkép kedden reggel az önkormányzat webkamerájából

A tegnapi gyönyörű, napsütéses idő után nem kevesen döbbenhettek meg, amikor ma reggel kinéztek az ablakon. Ma ugyanis – utoljára – visszatért a tél.

Az időjárás-jelentés szerint délutánra északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, csak a Tiszántúlon számíthatunk kevesebb felhőre, napos időre, de általában már itt is fátyolfelhők által szűrt napsütés valószínű. A Dunántúlon és a középső országrészben további csapadékhullás várható, nyugaton egyre inkább havas eső, eső, a középső területeken többnyire még havazás várható. Gyenge marad a délnyugati légmozgás, majd a délután második felében, a kora esti óráktól fokozatosan nyugati, északnyugatira fordul és egyre többfelé megélénkül a szél. A hőmérséklet csúcsértéke 1 és 6 fok között várható, a leghűvösebb a csapadékos kelet-dunántúli és középső országrészben lesz, míg a legmagasabb értékeket a nyugati határszélen mérhetjük.

Az éjszaka folyamán egyre inkább kelet, délkelet felé helyeződik át a csapadék súlypontja. A Dunántúlon már csak kisebb záporok fordulhatnak elő, a déli, illetve keleti területeken azonban további esőre, havas esőre, a Tiszántúlon havazásra, fagyott esőre számíthatunk. A megélénkülő északnyugati szelet a nyugati és középső területeken erős, a magasabb térszíneken olykor viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet igen változatos területi eloszlást mutat, a nyugati határszél közelében 5, 7 fok várható, a Dunántúl keleti részén és a középső tájakon 1, 4 fokig süllyed a hőmérséklet, míg a keleti területeken 0 és -2 fok között alakul a minimum-hőmérséklet.

Az időjárás-jelentés forrása: Metnet

Itt lehet hozzászólni !