Budapesti lett a világ legjobb klubja

Mno.hu

Egy részlet egy koncertről a sok közül

Budapest mint turisztikai célpont szerencsére gyakran felbukkan a különböző utazási magazinok rangsorain. Nemrég a Sziget Fesztivál lett Európa legjobb fesztiválja, a New York Kávéház egy kávéházas listán került az élre, egy ma zárult szavazás eredménye szerint pedig az A38 hajó több mint 13 ezer szavazattal megnyerte a Lonely Planet „A világ 100 legjobb klubja” versenyét.

Az egyik legismertebb és már-már patinásnak is számító útikönyvkiadó, a Lonely Planet minden évben megrendezi „A világ 100 legjobb klubja” szavazást. A stáb persze bejelentkezés nélkül vizsgálta meg a klubot, majd véleményezte és szavazásra ajánlotta a pesti rakpart kultikus szórakozóhelyét, az A38 hajót és a pesti Szimpla Kertet is egy olyan mezőnyben, amelybe a világ valamennyi klubját, bárját, szórakozóhelyét bevették.

A tavaly novemberben elindított szavazást a Petőfi híd budai lábánál horgonyozó A38 hajó nyerte. A 13 300 szavazatot bezsebelt győztes csaknem négyezer szavazattal előzte meg a rotterdami De Witte Aap (Fehér majom) nevű klubot. Bár a hollandok az utolsó pillanatban, a szavazás lezárta előtti éjszakán óriási bulit rendeztek, és a helyszínen is lehetett szavazni, egy ilyen kampánnyal sem tudták legyűrni a magyar klubot, illetve tetézni a magyar szavazók lendületét. Mert kétségtelen, hogy a Lonely Planet versenye azért nem egy Michelin rangú megméretés, sokkal inkább azt méri, melyik klub tud maga mellett több rajongót mozgósítani.

A diadal nem csak az A38 hajóé és csapatáé: a harmadik az első budapesti romkocsma, a Kazinczy utcai Szimpla Kert lett 4480 támogatói szavazattal. A negyedik helyen a berlini Saga Restaurant végzett.

A világ legjobb bárjának stábja a honlapon mond köszönetet mindenkinek, aki szavazatával támogatta, szurkolással segítette a győzelmet. Az A38 szavazásra buzdító, az eredmény fényében igencsak lelkesítő kisfilmje itt látható.

Forrás: Mno.hu

2 hozzászólás “Budapesti lett a világ legjobb klubja” bejegyzésre

  1. Lakó1214 szerint:

    Ha már egyszer a Zöld pardont eldózeroltatták az Urak?!

  2. Dr. grün szerint:

    Gondolom a zangol klubok sírva könyörögnek a receptért?! ))) 🙂 (((

Itt lehet hozzászólni !