Magyarország új alapokon áll – Orbán Viktor évértékelője

Mno.hu

Tizennegyedik országértékelő beszédét tartotta Orbán Viktor a Millenárison. A kormányfő úgy fogalmazott: Magyarország új alapokon áll, és ezeket az alapokat senki sem szedheti fel.

Hosszú lesz, itt-ott meredek, csatolják be az öveket – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök keddi évértékelő beszédét a Millenárison. A miniszterelnök idézte Abraham Lincoln volt amerikai elnök mondását miszerint az emberektől kapott felhatalmazással, az emberek érdekében kell cselekedni, amely a demokratikus kormányzás lényegét jelenti. Nagy kár, hogy ez az észjárás kifelé megy a divatból és populizmusnak minősül – tette hozzá.

Orbán köszönetet mondott azoknak, akik a hazánkra zúdított pergőtűzben kiálltak Magyarországért a január 21-i békemenet során. A politika nem a balett-táncosok világa, de igenis számít, hogy együtt érezzenek és erőt adjanak nekünk az emberek, nem sajnáltatni akarjuk magunkat, nem olcsó szendergésre vágyunk – fogalmazott.

Európa olyan lesz, mint az alkohol

Napra pontosan egy éve találkoztunk ugyanitt és ugyanebből a célból, kevesen gondolták akkor, mi minden vár ránk 2011-ben. Az tisztán látszott, hogy a kommunizmus bukása után a legnehezebb év elé nézünk – mondta a miniszterelnök. Felidézte, tavaly az EU-ban 13 kormány bukott meg, és szomszédaink közül négyben – Szlovéniában, Szlovákiában, Horvátországban és Romániában – is – fejtette ki Orbán Viktor.

Korábban stabilnak látszó országokban alakultak ki zavargások, bénították meg egész országrészek működését – fogalmazott, példaként említve Hollandiát. Meglátása szerint olyan veszélyek tűntek fel a horizonton, mint a fizetésképtelenség, és már nem tartoznak a sci-fi kategóriájába az eurózóna széteséséről szóló találgatások. A 2012-es évre szóló gazdasági előrejelzéseket naponta kiigazítják, és mindig lefelé. – A 2011-es év megrendítő volt Európa számára, a jövőbe vetett remények megingására gondolok. Európa lassan olyan lesz, mint az alkohol, nagy célok elérésére ösztönöz de megakadályozza, hogy elérjük azokat – tette hozzá Orbán.

Félni csak a félelemtől kell

– Annál különösebb, de igaz, hogy az Európát megrázó válság közepette két kis magyar település megmutatta, van kiút a mélységből – hangsúlyozta a miniszterelnök. Kiemelte: Devecser és Kolontár újjászületése megmutatta, nincs olyan mélypont, melyből ne lehetne újjáépíteni. – Nekik mindenüket elsodorta a vörösiszap-áradat. Jártam ott, emlékszem az ottaniak arcára – ecsetelte Orbán Viktor. Hangsúlyozta, van olyan, hogy megrepednek a biztos alapok, ez is egy ilyen helyzet volt.

– Magyarország most olyan helyzetben van, mint korábban Kolontár és Devecser. Sokan felteszik most a kérdést, mi van, ha elsüllyedünk a bajban, ha mi, a mostani kormány sem tudja megoldani a gondokat. Mi viszont most azt válaszoljuk, félni csak a félelemtől kell. Köszönjük Devecser, köszönjük Kolontár! – mondott hálát a kormányfő.

Zátonyra futtatták Magyarországot

2010-ben egy hatalmas közös vállalkozásba kezdtünk, hogy megépítsük az erős Magyarországot, ahol jobb lehet az életünk, mondta Orbán, hozzátéve: tudtuk, hogy ez nem lesz sétagalopp, de legyőztük a kishitűségünket. Az előző kormányok nyolc éve alatt felhalmozott hibák és az elmúlt húsz év mulasztásai kapcsán az országot az elsüllyedt Costa Concordiához hasonlította, amelyet elhagyott a kapitánya. A „zátonyra futtatott Magyarország” három legnagyobb problémájának az adósságcsapdát, a munka becsületének elveszítését és a tartalékok tartalékok hiányát nevezte. Orbán emlékeztetett: 1998 és 2002 között már sikerült kiverekedni magunkat az adósságcsapdából, ám a szocialisták az önkormányzatok mellett eladósították az államot is.

„E nélkül most annyi pénzünk lenne, hogy mi adnánk kölcsön az IMF-nek, és azon vitatkoznánk, mennyi légitársaságunk legyen, vagy mennyit emeljünk a nyugdíjakon.” Elmondta Orbán azt is, hogy az is nyomasztó volt, hogy nem érte meg dolgozni, bátorság kellett ahhoz, hogy valaki erre vállalkozzon. Viszont munka nélkül nem lesz növekedés – mondta a miniszterelnök.

Az adórendszert úgy jellemezte: minden volt, csak progresszív nem, csak az járt jól, aki kijátszotta és büntette a teljesítményt. Ez vezetett oda, hogy 2010-ben kétmillió adófizető tartotta fenn a tízmilliós Magyarországot.

Nem volt vesztegetni való idő

Az eladósodás magával hozta a hónapról hónapra élést, a családi tartalékok hiányát, ami azt jelentette, hogy baj esetén nincs hová nyúlni – hangsúlyozta a miniszterelnök. Orbán szerint szinte mindenki rosszul járt a 2010-ben lezárult korszakban, de jó páran sokak kárára meggazdagodtak. A politikus példaként hozta föl a magánnyugdíjpénztárakat, ahol a válság alatt fizették a legnagyobb jutalmakat. Kiemelte azt is, hogy a legutóbbi napokban a 4-es metró felkerült a legkárosabb beruházások listájára.

Orbán úgy látja, mindennek az lett a vége, hogy egy kifizetetlen horribilis számla maradt hátra. Erre a számlára a baloldal azt mondta, fizessék ki az emberek – tette hozzá. Ezzel szemben az emberek 2010-ben egy kétharmados nemet mondtak erre a politikára – hangsúlyozta Orbán.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy bár nem volt az ínyére, kivetették a bankadót, a válságadót, és bevezették a végtörlesztést, de nem volt vesztegetni való idő, az ország érdekében meg kellett ezt tenni. Sokan azt mondják, térjünk vissza azokhoz a módszerekhez, amellyel eladósították az országot – tette hozzá. „Mindenkivel együttműködök, akik segíti az erős Magyarország megteremtését, de harcolok azokkal szemben, akik a régi módszereket szeretnék viszontlátni.

Új szelek fújnak Európában”

– Ma már Európában is új szelek fújnak; ami tegnap elképzelhetetlen volt, mára bevett gyakorlat. A mi vágyainkban nincsen semmi rendkívüli, egy erős, független, szabad országot akarunk, ami biztonságot nyújt mindannyiunk számára – mondta a kormányfő, hozzátéve, az a tétje a kormány küzdelmének, hogy a középosztályi életet hogyan tudja megőrizni azoknak, akik már elérték, illetve hogyan segítheti a szegényebbeket, hogy elérjék.

Magyarország új alapokon áll, visszavonhatatlan tény, ezeket az alapokat senki sem szedheti fel a magyarok talpa alól. Akinek kétsége van, idézze fel a békemenetben részt vevők derűs elszántságát – figyelmeztetett Orbán.Szerinte senkitől sem lehet elvárni, hogy tisztességgel dolgozzon, ha tudja, nincs értelme a munkájának. „Ezért fordultunk szembe az adósrabszolgasággal.” Azt nem gondolja senki, hogy a korábban felvett hiteleket csak úgy el lehet törölni – hiába esne jól -, de azt egész egyszerűen nem fogadhatjuk el, hogy az emberek lakásuk helyett a devizahitelüket hagyják a gyermekeikre – fogalmazott. Kiemelte: a végtörlesztéssel 160 ezer család kiszabadulhatott a nyomosztó devizateher alól. Ez nem csak az ő számukra jelent megkönnyebbülést, hanem ez azt is jelenti, hogy az ország küldő devizaadósságából 766 milliárdot sikerült átváltani.

Már van értelme többet, jobban dolgozni

Sikeresen és jelentősen csökkentettük az adósságot is, emelte ki a kormányfő. Elmondta, ha nem fékeztük volna meg az adósság növekedését, akkor most ott tartanánk, mint Görögország. A hitelezőink uralkodnának felettünk, tette hozzá. Most azonban még nem érezhetjük biztonságban függetlenségünket. A Széll Kálmán-terv végrehajtása 83 százalékon áll, van még feladat, hangsúlyozta Orbán Viktor.

Tudom, hogy sokan nem szeretik az új adórendszert, érvelt a miniszterelnök, de nincs olyan szisztéma, amit mindenki szeretne. „A gazdagok mindig megtalálják a módját, hogy kivonják jövedelmüket az adózás alól, ezért van szükség az arányos adórendszerre” – tette hozzá. A társadalmi igazságot nem az adórendszeren kell számon kérni, hanem a szociális rendszeren. Orbán Viktor elmondta, most már van értelme többet, jobban dolgozni, mert arányosan dolgozhatunk. „Az új adórendszerre 2013. január 1-től tudunk átállni, és biztosra veszem, ha a beüzemeltük azt, működni fog.”

Az elmúlt 20 év legnagyobb erkölcsi tette lehet

Orbán azonban hozzátette: a mi politikánk túlnyúlik a középosztály képviseletén. A miniszterelnök úgy fogalmazott: érdekegyeztetésre van szükség a leszakadók és a középréteg között, hiszen utóbbi érdeke is, hogy kevesen éljenek segélyből.

Ehhez új módszert nevezett meg a miniszterelnök a 2011-ben induló Start munkaprogram kiteljesedését, amelynek célja, hogy 206 ezer ember jöjjön vissza a munka világába, ez lelki szilárdságot igénylő feladat, mondta, amelyhez nem elítélés kell, hanem türelem és szelíd hajthatatlanság. „Tudom, hogy a 46 ezer forint kevés a közmunkáért, de ennyire futja, és ez is több, mint a segély összege” – mondta, hozzátéve: „ha ez sikerül, akkor az elmúlt húsz év legnagyobb erkölcsi tettét vittük véghez”.

Tehetségeket akarunk finanszírozni

Sok fiatal úgy kerül ki az iskolából, hogy képtelen eltartani magát – hangsúlyozta a miniszterelnök. Orbán szerint vállalniuk kell a szakképzés átalakításával járó vitákat; több időt kell tölteniük a diákoknak gyakorlati munkával. A középiskolai oktatás továbbra is ingyenes lesz, de 16 éves kora után bárki távozhat a rendszerből – tette hozzá.

Orbán fölhívta a figyelmet arra is, hogy évente ezrek jöttek ki értéktelen diplomával az egyetemekről, mindenki becsapottnak érezte magát. A miniszterelnök szerint ezzel szemben a jól képzettek pedig külföldre mentek. Aki állami ösztöndíjon tanul, vállalnia kell, hogy itthon marad és dolgozik – vélte a politikus. „Azoknak, akik nem akar állami ösztöndíjon tanulni, kétszázalékos kamatozású diákhitelt nyújtunk.” A jövőben nem épületeket és falakat, hanem  tehetségeket akarunk finanszírozni, hangsúlyozta Orbán.

A családpolitika a nyugdíjasokról is szól

A kiszámítható befektetői környezet is a munkahelyek megőrzését támogatja valójában. – Azt mondom, ne támogassuk, akik a tőkéjükkel el akarják nyomni a magyar vállalkozásokat, és a profitot kiviszik az országból, de aki munkahelyeket teremt, üdvözölni kell, és meg kell tartani – húzta alá. Kiállt amellett, hogy 19-ről 10 százalékra csökkenjen a társasági nyereségadó, mert az érintett szektor képes munkát adni az embereknek.

A családpolitikai változásokról szólva elmondta, két éve a gyermeket nem nevelő családok ugyanannyi adót fizettek, mint akik két gyermeket neveltek. 2011-ben az egygyerekesek nettó átlagkeresete 8,1 százalékkal, a kétgyermekeseké 16, a három- vagy többgyermekeseké 23,3 százalékkal nőtt. Két éve még nem lehetett, hogy három évig gyesen legyen a szülő, ma megteheti. Ez még mindig nem elégséges. Bölcsődékre és óvodákra van szükség – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A családpolitika a nyugdíjasokról is szól, sok olyan történetet hallott, hogy a családi kasszának része a nyugdíjas családtag, a végtörlesztésbe is sokszor besegítettek. – A rezsiköltséggel kapcsolatban betartottuk, hogy nem nőhet jobban, mint a nyugdíj, s egyesítjük a középosztály és a nyugdíjasok érdekeit – húzta alá.

Ebből nem engedünk

Orbán Viktor elmondta: Magyarország új alapjának harmadik fontos támasza a felelős gondolkodás melletti elkötelezettség. A családok naponta hoznak felelős döntéseket. Érkeznek a befizetendő sárga csekkek, akad, hogy adósságot, hitelt kell törleszteni. Ezek a felelős családok olyan parlamentet érdemelnek, mely ugyanilyen felelősen gondolkozik az ügyekről.

Kifejtette: 2011 ez első olyan év volt, melyben sikerült a költségvetési deficitet három százalék alá szorítani. Sokan talán nincsenek tisztában vele, de ha a hiány 2,8 százalék alatt van, az államadósság automatikusan csökkenni kezd, ha 3 százalék felett, akkor nő. Így a deficit csökkentésének politikájából nem engedünk, hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kijelentette, büszke a 2012-ben életbe lépő új alaptörvényre, hiszen az Európában elsőként rögzítette az államadósság csökkentésének kötelezettségét. Ez talán fáj azoknak, akik sokáig az adósságunkból húztak hasznot. A régi alkotmány nem volt képes arra, hogy megvédje a lakosságot, természeti élővilágunkat, a polgári szabadságot. Ezek megóvása érdekében minden lehetséges eszközt fel fogunk használni, hogy az alkotmány ne sérüljön a jövőben.

Elutasítjuk a kivételeket

Orbán közölte, hogy Magyarország már nem következmények nélküli ország, hiszen nem volt olyan jelentős bűnügy, amelynek ne lenne meg a felelőse. „A törvények immár egyformán érvényesek mindenkire, és bezártunk jó néhány kiskaput, és elutasítjuk a kivételeket” – fogalmazott. A miniszterelnök elmondta: „Az arcátlan végkielégítéseket megfékeztük, noha feltörnek kísérletek, és az állami hivatalok bérezésében nem uralkodik méltányos rend.”

Közölte azt is: a mindenkori vezetők legfontosabb feladata kiállni a magyar érdekekért, de józan ésszel. „Akik tőlünk balra állnak, rendre a teljes önfeladást választják, akik pedig jobbra, ők senkivel nem hajlandók tárgyalni, ezért nem is vehetők komolyan.” Úgy fogalmazott: a megegyezés cél, nem eszköz.

Akik csődről beszélnek, nem tudják, mit mondanak

Orbán szerint nem szabad félnünk kimondani, hogy a mi célunk. – Magyarországon olyan középosztályt kell létrehozni, amely a társadalom vezetőcsoportja, képes érdekegyeztetésre a nála szegényebb rétegekkel – mutatott rá a miniszterelnök. – Ne a gazdasági elit és ne a politikai elit szabja meg az ország életét, hanem azok, akik saját munkájukból akarnak előre jutni – tette hozzá.

Orbán úgy látja, ettől függetlenül szükségünk van egy erős gazdasági elitre, de az ország haladási irányát a népnek kell meghatároznia. „Itt rejtőzködnek azok a népi erőforrások, amelyek csodát tettek Devecseren és Kolontáron.” Akik csődről beszélnek, nem tudják, mit mondanak – vélte a miniszterelnök. Senki sem ígérheti, hogy zökkenőmentes utunk lesz, de tudnunk kell azt is, hogy célba jutásunk egyedül nekünk fontos – hangsúlyozta Orbán. Megfigyeltem, hogy a jól végzett munka jutalma a még több munka – tette hozzá.

Ne ijedjünk meg

Feltette a kérdést: honnan fakad a magyarok életereje, amely a legváratlanabb pillanatokban is felbukkan, és félretolja a kétségbeesést. Vannak dolgok, amelyek nem értelmezhetők számokkal, sokkal inkább mélyen húzódó lelki okai vannak – fejtegette a miniszterelnök. Példaként említette, három év alatt talpra álltunk a világháború után, és Ázsia teljesítménye mögött is meghúzódnak szellemi és lelki mozgatórugók.

Orbán kijelentette, rosszabbul állunk, rosszabbul élünk, mint amennyire a munkánk alkalmassá tesz minket. – Kétségkívül követtünk el hibákat a huszadik században. Jönnek és újra jönnek emberek százezrei, akiknek viszont eszük ágába sincs beletörődni a mostani helyzetbe, csak mert meg vannak győződve, hogy ennél többet érdemelnek – hangsúlyozta.

Itt az ideje, hogy végre ne a dolgok után kullogjunk, hanem elébük vágjunk, mondta a kormányfő. – Ne törődjünk az európaiak okoskodásával. Ne ijedjünk meg a váratlan nehézségektől. Ahogy Wayne Gretzky egyszer megfogalmazta: ne oda korcsolyázz, ahol a korong van, hanem ahol lesz. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! – zárta országértékelőjét Orbán Viktor.

Forrás: Mno.hu

67 hozzászólás “Magyarország új alapokon áll – Orbán Viktor évértékelője” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    Hölgyeim, Uraim, Barátaim!
    Csak annyit mondhatok ha zelőzőnyócévben nem történt volna semmi szart se tudnák felhozni arra, hogy mi mit csináltunk két év alatt! ))) 🙂 (((

  2. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek

    A mi vezérünk, bölcs tanítónk, nemzetünk megmentője, egyértelműsítette a középosztály fogalmát.
    Ez ugyanis nem az átlagos jövedelmű orvos, művész, tanár, szakmunkás, köztisztviselő vagy vállalkozó, hanem az az 500 ezer és egymillió fő közé tehető fideszes elvtárs, aki unott pofával hallgatta a vezér szavait, s akiket meg kellett menteni az adósságcsapdából.

    Persze, hogy azokat kellett feltőkésíteni, akiknek már egyébként is volt, hiszen legalább az ország megtakarítási statisztikája javult.

    Bosszantó, hogy valakitől le kellett nyúlni ezt a pénzt, de nem probléma, van még sok belőlük!

    Van legalább 4 millió nyomorszinten tengődő magyar – de azok biztosan nem is magyarok, hiszen a bölcs vezér csak nem taszítana nyomorba ennyi nemzettársat!

    Van még ötmillió csóringer melós, akik mellékesen az ország GDP-jét hozzák létre – de nem gond, hiszen tőlük lenyúlható a gazdagabbak támogatására fordított pénz.

    Kicsit ciki, hogy ilyen sokan vannak, de nem gond – teszünk róla!

    Néhány ezer orvos és egészségügyi szakdolgozó majd kimegy nyugatra – mert ezek gonosz, pénzéhes emberek, akik nem szégyellik azt várni a mi szeretett vezérünktől, hogy a fizetésükből meg tudjanak élni ég a hónap utolsó napjaiban is!

    Tehát ezek a gonoszok elmennek, és javul a politikai helyzet!

    Nem kell bezárni kórházakat, mert úgysem lesz annyi orvos, aki oda bejárjon!

    Javul majd szépen a statisztika is: a korfa sokkal kedvezőbb képet mutathat, ha korán elpusztul az a sok ingyenélő nyugdíjas!

    Már most is javul az átlag, mert a férfiak 65 éves életkilátásait számolva, csak 3 évig kell neki nyugdíjat fizetni!

    Jó esetben a mi szeretett vezérünk akár egy-két millióval is le tudja így csökkenteni a lecsúszott emberek számát.

    Hej, ha Orwell tudta volna, mire képes a magyar elme, biztos sötétebbre festette volna a jövőképét.

    Üdv menyus

  3. nagyapó szerint:

    Menyhért Péter! A hülyeség és a gyűlölet sokra képes. Nem ismeri a beszédet, mert sajnos jeltolmácsot nem biztosítottak, hogy a siketek, bocs süketek is értsék. De azért gyorsan reagál, előveszi előre megírt paneljeit, mint Török et.
    Sajnos a Fidesz-KDNP-re szavazó 2/3-ad nem mind tartozik a középosztályhoz.
    Orbán azt mondta, nem az emberektől kell elvenni, hanem megadóztattuk a bankokat, multikat, a pénznyelő, szoci vezetésű, magánpénztáraktól vettük vissza a vagyont. Visítottak is.
    Azt is mondta, megtartjuk a nyugdíjak értékét, magyarul nem vesszük el egyhavi nyugdíjukat.
    Az „ötmillió csóringer melóst” honnan veszi? 2.6 millió dolgozó tartja el az országot, köztük a 40 éves nyugdíjasokat.
    Az írása többi része zagyva marhaság.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  4. Bugi szerint:

    Bölcs Menyus bölcsebb lenne, ha nem írna annyit, amennyit már nem olvas el senki. És még bölcsebb, ha nem lenne egy sértett pukkancs.

  5. "?!" szerint:

    BÖLCSESSÉGEK ORBÁN VIKTORTÓL:

    Orbán: Nagy próba előtt áll az ország 2012. február 03. péntek, 09:03:

    “Jó egy év múlva Magyarország véget tud vetni az orosz gáztól való függőségének egyrészt az épülő csővezetékek miatt, másrészt azért, mert a közmunkaprogram keretében lecserélik a kazánok jelentős részét.”
    A KÖZMUNKAPROGRAM KERETÉBEN LECSERÉLIK A KAZÁNOKAT. (Mire Viktor? Viskire?
    A közmunkások legfeljebb csak arra alkalmasak, hogy viskire cseréljék a kazánokat.)

    A MAI ÉVÉRTÉKELŐ BESZÉD GYÖNGYSZEMEI:

    Európa lassan olyan lesz, mint az alkohol, nagy célok elérésére ösztönöz de megakadályozza, hogy elérjük azokat.
    (Akkor miért nem távozunk Európából, vissza Ázsiába?)

    Magyarország most olyan helyzetben van, mint korábban Kolontár és Devecser.
    (Mikor? Az iszapömlés előtt, közben, vagy után? Nem mindegy!)

    Zátonyra futtatták Magyarországot és oldalra dőlt.
    (A 2011-es évértékeléskor még nem volt zátonyra futtatva Magyarország. Azóta ki állt a parancsnoki hídon? Ki futtatta zátonyra Magyarországot?)

    A legutóbbi napokban a 4-es metró felkerült a legkárosabb beruházások listájára.
    (Két év kellett ennek a megállapításához?)

    A szocialisták az önkormányzatok mellett eladósították az államot is.
    Enélkül most annyi pénzünk lenne, hogy mi adnánk kölcsön az IMF-nek, …
    (Nem túlzás ez Viki? Az IMF szintjén a magyar államadósság csak csepp a tengerben.)

    Magyarország új alapokon áll, visszavonhatatlan tény, hogy ezeket az alapokat senki sem szedheti fel a magyarok talpa alól!
    (A múltkor azt is elmondta, hogy ezeket az alapokat vetették. Szerintem viszont az alapokat építeni szokták.)

    Akinek csökkent a jövedelme az kevesebbet is dolgozik!
    (Nem mondasz igazat Viki, mert például, a feleségemnek az állása megőrzése érdekében el kellett fogadni havi 50 ezer Ft alapbér csökkentést, de ezzel szemben a kirúgott dolgozók munkájának a szétosztása azt eredményezte, hogy a lecsökkentett maradék létszám napi 10-12 órát dolgozva tudja elvégezni a saját korábbi munkáját és a kirúgottak szétosztott munkáit. Természetesen a túlóra díjazása nélkül.)

    A jövőben nem épületeket és falakat, hanem tehetségeket akarunk finanszírozni!
    (Ki fogja eldönteni, hogy melyik tehetséget érdemesebb finanszírozni, mint épületet vagy falat építeni?)

    Bölcsődékre és óvodákra van szükség!
    (A bölcsődék és óvodák, épületek és falak nélkül nem létesíthetők, és ha jövőben nem finanszíroznak épületeket és falakat, akkor nem lesznek bölcsődék és óvodák.)

    Az ország haladási irányát a népnek kell meghatároznia!
    (Ki fogják a nép szavát közvetíteni? A Tóth Kati és “Manitu” féle észkombájnok?)

    Itt az ideje, hogy végre ne a dolgok után kullogjunk, hanem elébük vágjunk!
    (És kik fogják akkor a mögöttünk hagyott dolgokat elvégezni?)

    Számomra megdöbbentő a fenti kis bölcsességcsokor!

  6. Menyhért Péter szerint:

    Kedves nagyapó képviselő úr!

    Értelmi képességed, bátorságod, és szolgai hűséged figyelembe véve nem csodálkozom azon, hogy talán el is hiszed amit írsz.

    Nyilvánvalóan panelekben látod a világot, és ezért tételezel fel rólam marhaságokat.
    Török et nevű ismerősöm nincs .- valószínűleg a haveri körödből választottál példát.
    A fidesz-kdnp kétharmad 2010-ben 2,7 illió szavazó volt, de ez a szám már az alaptörvényes nemzeti komédiánál is csupán 1 millió maradt.
    Orbán annyi mindent mondott már, ami hazugságnak bizonyult, hogy az sem hihető, ha kérdez.
    Az egy dolog, hogy elloptátok a magánnyugdíjpénztárak felhalmozott vagyonát, és mára már semmi nincs belőle.
    Az is egy dolog, hogy megadóztattátok a bankokat és a multikat, akik persze mindent a lakosságra terheltek, mert megtehették! Ennyi szemetet még egyik kormányzat sem szabadított a magyar polgárokra, mint amit a dicső adópolitikátok okozott.

    Büszkén döngeti a viki a mellét a végelszámolás miatt, aminek következményeként 160 ezer árfolyamspekuláns kötött baromi jó üzletet a megmaradt közel 900 ezer devizahiteles számára! Olyan embereket támogattatok közpénzből, akik NEM SZORULTAK RÁ, mert gond nélkül fizették a törlesztőrészleteket!

    A kedvenc viktorod személyesen csapta be a köztisztviselők tízezreit, akiknek végtörlesztési lehetőséget ígért, de hozzá a kedvező forinthitelt már nem adta oda!

    Ha ezt a blődli hazugságot, hogy megtartják a nyugdíjak értékét egy nyugdíjasnak személyesen mondanád, jól szemen köpne a hazugságodért. A 4,9%-os nyugdíjemelés nem fedezi a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációját.

    Sajnálom, hogy alacsony értelmi képességei miatt nem tudja kiszámolni a cca 10 milliós magyarságból a fennmaradó mennyiséget; de az is lehet, hogy az ilyen mértékű elvonatkoztatás az ön számára már nem érthető.
    Kedves képviselő úr!
    Maradjon a gombnyomogatásnál, és akkor biztos mindig megsimogatja engedelmességéért a buksiját a mi szilárdunk.

    !0 éves nyugdíjast egyetlen egyet ismerek: Schmitt Pálnak hívják, és a viktor ültette a székébe.
    Üdv menyus

  7. Menyhért Péter szerint:

    Jav: 40 éves nyugdíjas a másoló barát.

  8. Menyhért Péter szerint:

    Közzéteszem évértékelő beszédemet:

    Kedves csepeli fideszesek!

    Nincsen köztetek egyetlen egy EMBER sem, aki a saját neve alatt, a véleményét vállalva fórumozna?

    Ennyire rettegtek a Szilárdtól?

    Csak ennyit ér a kétharmados uralkodó párt, hogy még a saját véleményét sem meri vállalni senki?

    Miért van az, hogy csak névtelen mocskolódó férgekkel lehet találkozni a fidesz táborból?

    Üdv menyus

  9. hitetlen szerint:

    Azért kedves Menyhért Péter ! Mert nem arctalanok, hanem arcátlanok !

    “bemondásra 24 milliót havonta” felvesznek.

    Nemhogy odaadnák a hajléktalanokat segítő szervezeteknek, vagy bárhova, ahol segítik a rászorultakat.

    A r c á t l a n o k ( úgy is lehetne mondani, hogy p o f á t l a n o k )

  10. Perspektíva? szerint:

    Mennyi csalódott, sértett ember, akik oly boldogtalanok is.

  11. Nyugger szerint:

    “A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”……

    “Mert belőlük is hiányzik az a négy alaptulajdonság, ami emberré tesz minket: az empátia, a szolidaritás, a tolerancia és a lelkiismeret:”

    Sajnos igaza van Kertész Ákosnak!!!

  12. Manitu szerint:

    Amikor rólad van szó nyugger, akkor igaza van. De nem mindenki olyan, mint te.

  13. Nyugger szerint:

    A cirkuszban a bohóc hülyéskedik, a Millenárison egy hülye bohóckodik!

  14. Manitu szerint:

    Az MSZP-szavazó genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy az MSZP-szavazó a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”……

    “Mert belőlük is hiányzik az a négy alaptulajdonság, ami emberré tesz minket: az empátia, a szolidaritás, a tolerancia és a lelkiismeret”

    Kertész Ákos a Nyugger alávaló fajtájáról, akik meghajoltak a véres kezű Gyurcsány előtt, éjjenezték a demokratákba lövető Gyurcsányt, legyintenek azon, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány tönkrevágta az országot, de röfögni, azt tudnak.

  15. Manitu szerint:

    Bocs: véres kezű Kádár volt.

  16. Dr. grün szerint:

    Manitu!
    Azok lettek vón a demokraták?!
    Akkor maradok csürhe! Mégis csak előkelőbb! 🙂

  17. Manitu szerint:

    Maradhatsz is az. Te ugyanis Gyurcsányék propagandafilmjeit láttad a kődobálókról a Deák Ferenc téren. Azt nem láttad, amikor az 56-os megemlékezőket lövöldözték a rendőrök.

  18. Dr. grün szerint:

    Manitu!
    Azt valóban nem láttam, mert ugye szólt Debill vagy Dewill, hogy lesz nagy balhé!
    Nem akartam mártíriusz lenni, mert ugye nálunk nem divat a dicsekvés! 🙂

  19. Zoli049 szerint:

    Manitu!

    Pro és kontra!

    Akad itten a sublódban 4 óra videjóm, élőben a zuccán…
    El lehet dönteni, ki és milyen mértékben volt akkor felelős.

    Pro és kontra…

    Teccik érteni? Semmisségi törvény? Teccik érteni? 🙂

  20. ebihal szerint:

    Van itt kérem pergőtűz, szabadságharc meg akcióterv! Mint egy partizán filmben!
    És a valóság ugyanúgy háttérbe szorul mint ott is! Orbán kiépítette a saját közép-
    osztályát, megvette őket kilóra, néhány százezer embert, bő 9 millió ellenében.
    És természetesen mindig mások a hibásak !

  21. Gordon szerint:

    Milyen “9 millió” ebihal?

    Mesélj erről a 9 milliós többségről, mert nem látom…

    De szólj mielőtt kezded a vetítést, mert berakok egy csomag pattogatott kukoricát a mikróba… 3 perc. 🙂

  22. "?!" szerint:

    “Menyus”!

    Te honnan veszed azt, hogy ez a gerinctelen hazug “nagyapó” önkormányzati képviselő?

    Elképzelhetőnek tartom, hogy Szilárd is szokott tévedni, de azt kizártnak tartom, hogy egy jellemtelen és hülye alakot képviselőnek bevegyen a csapatába!

  23. ebihal szerint:

    Gordon! A film már pereg, ez a való világ, és még két évig tart! Ha észrevetted, nem
    többségről írtam, a többi matematika. A 10 millió nincs nagyon több, mint 1 millió, aki
    az egykulcsos adónak és a végtörlesztésnek haszonélvezője. Amennyiben megduplázod
    az sem változtat a lényegen. Ezeket megvették úgy, hogy a számlát főleg a többiek
    fizetik.

  24. ebihal szerint:

    “?!” A múltkor keringett itt egy videó arról, hogy a Szilárd milyen emberekkel
    veszi körbe magát. Bőven belefér!

  25. Gordon szerint:

    Érdekes hogy ebihal források nélkül szép kerek számokkal dobálózik.

    A film forog…

  26. Katka szerint:

    Agyalágyult hülye, nála csak azok agyalágyultabbak akik istenítik és hisznek neki! Ép valamelyik nap olvastam, hogy olyan rohadt rossz gyerek volt, hogy az apja állandóan verte, mint az állat. Most kiélheti magát, belerúghat a becsületesen dolgozó emberekbe, akik nem sok százezret, milliókat keresnek havonta. Már azon sem csodálkozom, hogy mért verte otthon az asszonyt, igaz ez jellemző a fajtájára!

  27. Etikus szerint:

    Mindenkitől annyi tiszteletet várj el, min amennyit te magad adsz!
    Illene, emberi hangot alkalmazni, hiszen mindenki saját magát hozza jellemezhető, elítélhető helyzetbe, főként emberhez méltatlan szóhasználataival.

  28. Gordon szerint:

    Katkánál elgurult a gyógyszer.

  29. Menyhért Péter szerint:

    Kedves “?!”

    Én három fideszes képviselőről tudom konkrétan, hogy milyen nick néven mocskolódik, de ez csak „információ”.
    Mivel én a saját nevemmel, személyiségemmel írom le a véleményemet, csak azt írhatom le, amiről dokumentumokkal tudom bizonyítani állításom indokoltságát
    Én büntetőjogi felelősségemmel támasztom alá a véleményemet, ezért amit nem tudok bizonyítani, azt csak kérdezhetem, vagy vélelmezhetem – semmiképpen nem állíthatom.
    Ne várd tehát tőlem a gerinctelenek megnevezését.
    Intő jel azonban, hogy még egyik sem kérte ki magánnak az én „rágalmamat”.
    Üdv menyus

  30. "?!" szerint:

    Kedves Menyus!

    Nem vártam nevet, csak azt kérdeztem, hogy miért gondolod, hogy Szilárd ilyen gerinctelen hazudozót is megtűr a csapatában.

  31. Menyhért Péter! Kár annyit vezérezned, még Észak-Koreában sem igaz, hogy mindenről a Nagy Vezető dönt, illetve felelős mindenért! Mindenféle pártállású embernek mondom vagy összeszorítjuk a fogunkat és összeszedjük magunkat, vagy hagyjuk az országunkat még jobban tönkremenni! Senki sem fog segíteni rajtunk, minden más országnak van elég saját baja, még Németországnak is. Azt hiszitek Orbán Viktort lecserélve jobban menne a szekér, nem egyetlen emberen múlik egy ország sorsa, ha meg igen, akkor nagyon rossz a rendszer és az egész rendszerváltő politikai garnitúrát meneszteni kell! A többi pártot is feloszlatni, aztán ugrunk a sötétbe? Nem pofázni kellene, ha annyira biztosak vagytok magatokban nevezzétek meg az általatok preferált embereket, azok meg nyilatkozzanak, hogy vállalják a kormányzást, azután pedig egyezzenek meg a néppel, mit hajlandó elviselni. Nekem teljesen mindegy milyen színű a kormány, a baloldallal is az volt a baj, hogy nem tudott kormányozni. A megoldást majd megadom, miután jól kiköpködtétek magatokat!

  32. "?!" szerint:

    Kedves Tarjányi!

    A 12:41-es hozzászólásod utolsó mondatán nagyon jót röhögtem.

    Nem gondolod, hogy egy óriáshangyányi beképzeltséget sugároz az utolsó mondatod, amelyben közlöd, hogy: “A megoldást majd megadom, miután jól kiköpködtétek magatokat!”

  33. Várd ki a végét, mert azután lesz csak kedved köpködni!

  34. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Tarjányi László
    Igazad van: biztos, hogy nem mindenről a „Nagy Vezető dönt, illetve felelős mindenért!”
    Ettől függetlenül, én azt tapasztalom, hogy Magyarország bolsevik módszerekkel halad a „szocialista demokratikus centralizmus” útján, a kapitalista társadalom alapjainak lerakásáért. Olyan viccesen kádári de ja vum van!
    Azt írtad: „Senki sem fog segíteni rajtunk, …” meg hogy „Nem pofázni kellene, …”
    Én kisember vagyok, és nem is törekszem „magas, vezetői pozícióra”, tehát a véleményem közlésén kívül csak a saját szintemen politizálok.
    Amit tudok, amihez értek, azért felvettem a harcot a szocikkal is ugyanúgy, mint ahogyan most tiltakozom az ostobaságok és törvénytelenségek ellen.
    Amióta nyugdíjba küldtek, azóta különböző nonprofit szervezetekben dolgozom – megteszem azokat a dolgokat, amikre képes vagyok.
    Persze, hülyének néztek az ingyenmunkáért azok az emberek, akik ma sértődöttséggel, 600 ezres közpénzekkel, meg hasonló sületlenségekkel próbálnak besározni, de nincs gond.
    Míg ezek a mostani hangemberek kussoltak, meg talpat nyaltak pénzért, addig én bizonyítható módon dolgoztam, végeztem el azt, ami tőlem elvárható volt.
    Nem véletlen, hogy ezek a férgek nick név mögé bújnak, hiszen mocskolódásuk miatt valószínűleg a saját ismerőseik is megvetnék őket.
    Visszatérve a lényegre: én megtettem azt, amire lehetőségem volt; de nem vagyok forradalmár meg vezér sem. Ne várd tőlem a világ megváltását.
    Ha te is megteszed mindazt, ami tőled telik, akkor ugyanolyan nyugodtan írhatod le a véleményedet, mint én, s a tisztességed csak ettől, nem pedig a pártállásodtól függ.
    Üdv menyus

  35. Menyhért Péter szerint:

    Kedves “?!”

    Civil vezetőként közel húsz éve ismerem a Szilárdot. Úgy ismertem meg, hogy határozott, kemény kezű vezető – akár diktátor is lehet belőle.
    Ha egy pártban kicsi a merítés, kevés a használható, megbízható ember, akkor mindig lesznek olyan kollaboráns talpnyalók, akik ezt a helyzetet kihasználják.
    Egy önkormányzati képviselőség nem nagy pénz, de biztos jövedelemforrás lehet úgy, hogy csak bólogatni, gombot nyomogatni kell érte.

    Hogy miért tartom gerinctelennek a csepeli fideszes képviselőket? Erre sajnos több személyes tapasztalattal rendelkezem, bizottsági ülésekről, testületi ülésekről.

    Ha megnézed a KT jegyzőkönyveket, szánalmas, hogy ezek az ifjú honatyák még annyi fáradtságot sem vesznek, hogy az velük szemben álló véleményekre KÉRDEZZENEK!

    Kimondottan hányingert keltő, amikor tényekkel, szakmai érvekkel szemben az utolsó szó: “a polgármester ezt megígérte”, vagy “a polgármester ezt akarja”.
    Már a szociknál is azért hagytam abba a bizottsági ülések látogatását, mert én mint civil ingyen jártam utána minden előterjesztésnek, míg a képviselők PÉNZÉRT el sem olvasták, amiről szavaztak. Orosz Ferenc és Tóth Mihály utasításai alapján működött a szavazógép.
    Mára elég ehhez egyedül Németh Szilárd, és a zombik ugyanúgy nyomják a gombot!
    Üdv menyus

  36. Tóth Kati szerint:

    Azért nagyon sokan vagyunk,akik végignéztük a beszédet és örülünk annak,hogy az országot végre ismét egy tiszta fejű igaz magyar ember vezeti.Írhattok gyűlölködve bármit ,akkor is így van Ez fáj nektek.Gyurcsány ha megfeszül akkor is csak ócska szavakat tud kinyögni.De egyébként a lényeg a tetteken van.Vörös iszap az egyik oldalról a disznófejű elvtiktől,újjáépítés a másik oldalról.Ez a különbség szemléletesen a között ami most van és ami a szocik alatt volt.Soha többé ne jöjjenek vissza,ezt kívánom a hazámnak.

  37. Mr. Absolut Dexter szerint:

    ישחר, צש/שרסםרסס,ע ישחר, צשעזשרםלישחר, צש/שרסםרסס,ע ישחר, צשעזשרםל

  38. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Bocsi egy kicsit átvágott a gép! Fogalmam sincs mit küldtem el. Bocsi!

  39. "?!" szerint:

    DUPLA vagy SEMMI!
    (avagy Mutyi BuGyula csak nagy tétekben szeret játszani, ezért emelte a tétet)

    (MTI)
    Miközben Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Fehér Könyv 2011. november 28.-án történt bemutatásakor azt nyilatkozta, hogy a Malév felszámolása esetén 450 milliárd Ft fizetési kötelezettség terhelné a Magyar Államot, Budai Gyula kormánybiztos most azt állítja, hogy a Budapest Airport Zrt.-vel kötött szerződés szerint csaknem ezermilliárd forint terheli az államot a Malév felszámolása miatt.

    Közel ezermilliárd forint az az állami teher, amelyet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-vel kötött szerződés tartalmaz arra az esetre, ha a Malévet felszámolják – közölte Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

    A szerződés szerint “a felszámolási megszűnési összeg megegyezik azzal, amely abban az esetben lenne fizetendő, ha a Kincstári Vagyoni Igazgatóság megszünteti a vagyonkezelői szerződést”.

    Budai Gyula tájékoztatása szerint a hitelezőnek elsőbbséget biztosító úgynevezett senior adósság 90, illetve a tőkejuttatás 97 százalékát kell megfizetni a Budapest Airport fő tulajdonosának, a német Hochtief cégnek a Malév felszámolása esetén.

    Budai Gyula az MTI kérdésére közölte, hogy a vagyonkezelői szerződésben tételesen szerepel senior adósság címén 1,5 milliárd euró, további 60 milliárd forint a részvények ellenértékeként, 390 milliárd forint a 75 évre szóló vagyonkezelési jogért, és 15 milliárd forint ingóságok ellenértékeként.

    Forrás:Budai: Ezermilliárd forintba kerülhet a Malév-csőd
    MTI. 2012. 02. 08., 14:02|Utolsó módosítás:2012. 02. 08., 14:16|

    Tehát, mint a fenti MTI hírből látható, a mi fanatikus Mutyi BuGyulánk a munkája hasznosságának a demonstrálása érdekében duplájára emelte a Magyar Államot érő veszteséget, a Nemzetgazdasági Minisztérium által megállapítotthoz összeghez viszonyítva!

    Mutyi BuGyula a Hír Tv-ben bemutatta a kb. 300 oldalas privatizációs szerződést, amelyet magyar részről egyedül a Kincstári Vagyonügynökség akkori vezérigazgatója írt alá, de Mutyi BuGyula még mindig azon erőlködik, hogy Veres János pénzügyminiszternek, Gyurcsány Ferenc Miniszterelnöknek, sőt még Bajnai Gordonnak is felelnie kell a szerződésben rögzített fizetési kötelezettségnek az aláírásáért.
    Ma azonban már nem beszélt titkos záradékról, mert nincs titkos záradék.

    A Hír Tv-ben nyilatkozó szakemberek elmondták, hogy a jelenlegi helyzet azért következett be, mert a jelenlegi kormány a homokba dugta a fejét, és az elmúlt majdnem két évben semmit nem tett ennek az NFM szerint 450 milliárdos, Mutyi BuGyula szerint “csaknem 1.000 milliárdos veszteségnek az elkerülése érdekében.

  40. Etikus szerint:

    “BUDAI GYULA: LÉTEZIK A TITKOS ZÁRADÉK”

  41. Menyhért Péter! Kifejtem a tőlem újra idézett részletet.
    “Nem pofázni kellene, ha annyira biztosak vagytok magatokban nevezzétek meg az általatok preferált embereket, azok meg nyilatkozzanak, hogy vállalják a kormányzást, azután pedig egyezzenek meg a néppel, mit hajlandó elviselni. Nekem teljesen mindegy milyen színű a kormány, a baloldallal is az volt a baj, hogy nem tudott kormányozni.”

    Nem azt írtam, hogy te vagy más oldja meg a problémákat, olyanok akik nem kompetensek azokban, hanem hogy ne köpködjétek a jelenlegi vezetőket, ha nem tudtok jobbat! Arra kellene válaszolnotok, ha nem ezek, akkor ki vezesse Magyarországot, és milyen programmal. A néppel meg előre meg kell egyezni, mit hajlandó még elviselni! Ez nem csak rád, hanem az összes itteni kommentelőre vonatkozik! A tízmillió embernek egyszerre kell húznia, hogy a szekér kijöjjön a gödörből! A a baj, hogy itt a politikai garnitúra nem szolgálni akar, hanem birtokolni a hatalmat. Na ez nem fog így menni! Majd ha itt mindenki elmondta a véleményét, azután leírom amit én megoldásnak gondolok, de akkor fogtok csak prüszkölni, legalábbis a libsik.

  42. Az lesz a valóban hülye, aki egy fillért is fizet a Hochtiefnek! Mire fel kéri a 75 éves hasznot előre? Ha nem tetszik neki a jelenlegi állapot, akkor vissza lehet adni a magyar államnak a repülőteret végelszámolás mellett, azután foghatja a pénzét és kereshet a Hochtief olyan befektetési helyet, ahol garantálják előre a 75 éves hasznot! A befektetéssel kockázatot is vállalt, nehogy már a hasznot ő vágja zsebre, a kockázatot meg állja Magyarország népe! Úgy német cég ez, mnt amilyen amerikai a Malév gépeit lízingelő cég. ….ó.

  43. joságos. szerint:

    T.Menyhért Péter!Tegnapi 23:47-s írásában 4,9% nyugdíj emelésről ír!Téved.Csak 4,2% volt az emelés!Azok akik 1949.előtt születtek további 0,5%emelést kaptak az az 4,2+0,5=4,7%-ot

  44. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Tarjányi László!

    Kedvenc idézetedben többes számot használtál, de én EGY ember vagyok csupán, de attól még van véleményem, vannak ötleteim, javaslataim.
    Nézeteimből néhány részlet a http://menyusp.blog.hu/ oldalon.

    Én nem vagyok semmilyen párt tagja, így csak akkor tudom megnevezni az általam preferált személyt, ha szavazásra kerül a sor. Mindig a tőlem telhető körültekintéssel választok közülük.

    Én csak annyira köpködöm a vezetőimet, amennyire rászolgáltak. A vezérünk orbán viktor például felrúgva a magyar jogrendet évente cca 3-500 ezer forinttal megkárosított. Szeressem ezért?
    Nem, hanem panasszal éltem a Strassburgi emberi jogi bíróság felé.
    A problémákat, ha lehet, megoldom. Amelyek megoldására nem vagyok alkalmas, arról legalább elmondom a véleményemet.
    Ha van ötletem, azt közlöm; és igazad van: “A néppel meg előre meg kell egyezni, mit hajlandó még elviselni!”
    Kedves László!
    Hogyan képzeled ezt az együttműködést, ha az érintettek HATALMI fele nem hajlandó leülni beszélgetni sem??
    Ugyan áruld el nekem: miért titkos a te saját véleményed, és konkrétan kik is azok a libsik?
    Üdv menyus

  45. Menyhért Péter szerint:

    Kedves jóságos!
    Köszi, valóban igazad van.
    Elnéztem a papírom, mert jobban érdekelt az a levonás, amit tőlem bitang tűzoltótól jövedelemadóként vontak le, de érdekes módon nem szerepelt a levonások összesítésben.
    Üdv menyus

  46. Gordon szerint:

    Menyhért!

    Hidd már el, hogy dolgozni nem szégyen. Még neked se lenne az.
    Ne féljetek!

  47. ebihal szerint:

    Gordon! Ne várd, hogy darabra lebontsam!

  48. Menyhért Péter! Az ötleteidet itt is népszerűsítheted, a többes számot meg azokra használtam, akik láthatóan ellenzéki állásponton vannak. Te mint magánszemély is megnevezhetsz rátermett embereket, miért gondolod ha csak a szavazásnál szembesülsz a jelöltekkel, akkor helyesen tudsz választani közülük?
    “A néppel meg előre meg kell egyezni, mit hajlandó még elviselni!”, pedig azokra vonatkozik akik mernek vállalkozni az ország vezetésére.
    Aki azt akarja, hogy a véleményét meghallgassák, az lépjen be a Fideszbe, s ott követelje ki, hogy a tagság véleményét vegyék figyelembe! Partvonalon kivülről nem lehet bekiabálni! Én persze megteszem, de én már régen kijelentettem, nem akarok senkit sem meggyőzni, leírom a véleményemet a történelemnek, akinek van füle, meghallja, akinek van esze megfogadja!
    Nem titkolom a véleményem, majd leírom, de a poszt nem arról szól, hogy engem pocskondiázzon jobb és baloldal.

  49. "?!" szerint:

    Nofene!

    Kedves Tarjányi!

    Most már értem, hogy mi ez a nagy változás a szövegeidben.

    Be akarsz lépni a Fideszbe, és egy sor dologról máris megváltozott a véleményed.

    Korábban is írtad már neked, hogy nincs realitásérzéked, de ugyanezt most is megerősítem.
    Te a jelenlegi egységes Csepeli Fideszben nem fogsz labdába rúgni, viszont ha sokat ugrálsz, akkor úgy vágnak ki mint a macskát szarni.

  50. nagyapó szerint:

    Et,-ak! Elolvasták már az évértékelőt?
    Ha elolvasták, meg is értették?
    Azt hiszem még várni kell.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  51. Én nem akarok belépni a Fideszbe, viszont ajánlottam azoknak, akik hallatni akarják a véleményüket, arra akkor lesz lehetőségük, ha tagok lesznek! Hogy ehhez Németh Szilárd mit szól, nos ő nyíltan nem akadályozhatja meg a belépést, mert azzal lejáratná a Fideszt mint NÉPPÁRTOT! Csókoltatok mindenkit, tessenek belülről politizálni!
    “Partvonalon kivülről nem lehet bekiabálni! Én persze megteszem, de én már régen kijelentettem, nem akarok senkit sem meggyőzni, leírom a véleményemet a történelemnek, akinek van füle, meghallja, akinek van esze megfogadja!”
    Nekem nem kell belépnem, mert nem a Fidesznek játszom, hanem a magyar jövőnek! Nem véletlenül választottam a Vátesz nevet, tanúbizonyságát adtam több alkalommal, érdemes a tanácsaimat megfogadni. Az hogy ki teszi meg, illetve hogy megteszi-e valaki, az már nem az én felelősségem. A madár sem azért fütyül, mert hallgatja valaki. Azért teszi, mert ez a természete.

  52. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    Ma már felesleges elolvasni, mert teljesen idejétmúlt!

    http://www.origo.hu/gazdasag/20120208-negymilliardot-is-bukhat-az-allam-a-komaromi-nokiagyar-bezarasan.html
    http://nol.hu/belfold/vezetoi_premiumra_van__berkompenzaciora_nincs_penz_a_bkv-nal
    http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20120207-tizmilliardos-munkahelyteremtesi-palyazatot-indit-a-nemzetgazdasagi-miniszterium.html

    A mai termésből néhány ami tökéletesen szembe megy a Vezíír által vázoltakkal!
    Mégis csak igazat mondott amikor kérte
    “Ne a számat a kezemet figyeljék!” Nagy szemfényvesztő a pasi, annyi szent! ))) 🙂 (((

  53. Bugi szerint:

    Menyus, ne is szeresd Orbánt. Mi se szerettük, hogy ti húsz évvel hamarabb mehettetek úgy nyugdíjba hogy aztán röhigcsélve visszamenjetek nyugdíj mellett dolgozni. Ezért ment a béka seggére a biztonsági őrök, portások fizetése. Arról nem is beszélve, hogy sok nyugdíjas rendőr pandúrból rabló lett.

    Vége a kiváltságoknak. Ez a demokrácia.

  54. nagyapó szerint:

    Dr. grün! Ismétlem.
    Ha elolvasták, meg is értették?
    Azt hiszem még várni kell.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  55. "?!" szerint:

    Na figyelj Te, magát mérnöknek hazudó, négy elemis szellemi szinten lévő röfögve hazudozó “nagyapó”!

    Erőltesd meg azt a gyenge elmédet, és próbáld megmagyarázni az alábbi Orbáni bölcsességeket!

    BÖLCSESSÉGEK ORBÁN VIKTORTÓL:

    Orbán: Nagy próba előtt áll az ország 2012. február 03. péntek, 09:03:

    “Jó egy év múlva Magyarország véget tud vetni az orosz gáztól való függőségének egyrészt az épülő csővezetékek miatt, másrészt azért, mert a közmunkaprogram keretében lecserélik a kazánok jelentős részét.”
    A KÖZMUNKAPROGRAM KERETÉBEN LECSERÉLIK A KAZÁNOKAT. (Mire Viktor? Viskire?
    A közmunkások legfeljebb csak arra alkalmasak, hogy viskire cseréljék a kazánokat.)

    A MAI ÉVÉRTÉKELŐ BESZÉD GYÖNGYSZEMEI:

    Európa lassan olyan lesz, mint az alkohol, nagy célok elérésére ösztönöz de megakadályozza, hogy elérjük azokat.
    (Akkor miért nem távozunk Európából, vissza Ázsiába?)

    Magyarország most olyan helyzetben van, mint korábban Kolontár és Devecser.
    (Mikor? Az iszapömlés előtt, közben, vagy után? Nem mindegy!)

    Zátonyra futtatták Magyarországot és oldalra dőlt.
    (A 2011-es évértékeléskor még nem volt zátonyra futtatva Magyarország. Azóta ki állt a parancsnoki hídon? Ki futtatta zátonyra Magyarországot?)

    A legutóbbi napokban a 4-es metró felkerült a legkárosabb beruházások listájára.
    (Két év kellett ennek a megállapításához?)

    A szocialisták az önkormányzatok mellett eladósították az államot is.
    Enélkül most annyi pénzünk lenne, hogy mi adnánk kölcsön az IMF-nek, …
    (Nem túlzás ez Viki? Az IMF szintjén a magyar államadósság csak csepp a tengerben.)

    Magyarország új alapokon áll, visszavonhatatlan tény, hogy ezeket az alapokat senki sem szedheti fel a magyarok talpa alól!
    (A múltkor azt is elmondta, hogy ezeket az alapokat vetették. Szerintem viszont az alapokat építeni szokták.)

    Akinek csökkent a jövedelme az kevesebbet is dolgozik!
    (Nem mondasz igazat Viki, mert például, a feleségemnek az állása megőrzése érdekében el kellett fogadni havi 50 ezer Ft alapbér csökkentést, de ezzel szemben a kirúgott dolgozók munkájának a szétosztása azt eredményezte, hogy a lecsökkentett maradék létszám napi 10-12 órát dolgozva tudja elvégezni a saját korábbi munkáját és a kirúgottak szétosztott munkáit. Természetesen a túlóra díjazása nélkül.)

    A jövőben nem épületeket és falakat, hanem tehetségeket akarunk finanszírozni!
    (Ki fogja eldönteni, hogy melyik tehetséget érdemesebb finanszírozni, mint épületet vagy falat építeni?)

    Bölcsődékre és óvodákra van szükség!
    (A bölcsődék és óvodák, épületek és falak nélkül nem létesíthetők, és ha jövőben nem finanszíroznak épületeket és falakat, akkor nem lesznek bölcsődék és óvodák.)

    Az ország haladási irányát a népnek kell meghatároznia!
    (Ki fogják a nép szavát közvetíteni? A Tóth Kati és “Manitu” féle észkombájnok?)

    Itt az ideje, hogy végre ne a dolgok után kullogjunk, hanem elébük vágjunk!
    (És kik fogják akkor a mögöttünk hagyott dolgokat elvégezni?)

    Ha nem tudod tételenként megmagyarázni ezeket, akkor ne provokálj másokat, és ne röfögj, hanem dugd vissza a pofád a gazdáid által eléd rakott moslékba és kussolj!

  56. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    Ismételten megkérdezem
    Elolvastad azt a néhány linket, amihez még a zOrbán által elmondottak ismerete sem szükséges, annyira hülye nem lehet “egy politikus”, hogy szembe menjen a zország jól felfogott érdekeivel!
    Vagy mégis?! ))) 🙂 (((

  57. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20120203-masat1-elso-magyar-muhold-csucstechnologia-uripar-vega-hordozoraketa-budapesti-muszaki.html

    Ami már fel van találva azt már nem kell még egyszer feltalálni! Rajtunk röhögne a világ ha egy villanymozdonyt vagy egy transzformátort újra feltalálnánk. a C vitamint vagy a hidrogén bombát már nem is említeném!
    Miért erőltetik politikusaink az egyszer már feltalált, de nem működő szocializmus újra alkotását, amire se időnk, se pénzünk nincs?! ))) 😀 (((

  58. robi szerint:

    Akik a Vezér évértékelőjét írták, elfelejtették megjegyezni, hogy a Nokia nagy része már csomagol:http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/02/08/tobb-mint-ketezer-embert-rug-ki-orban-kedvenc-cege/

    Ebből is látszik, hogy milyen alapokon állunk és a nagy arcúak mennyire ismerik a tényeket:pedig micsoda “szakemberek”!

  59. Manitu szerint:

    Ha az időgép használatát hiányolod, igazad van. De ha tudnád, hogy mi történik körülötted, azt is tudnád, hogy nincs időgép. Orbán beszéde után jelentette be a Nokia az elbocsátásokat, és mivel nem volt időgépe se Orbánnak, se a stábjának, nem tudhattak hamarabb arról, amit később jelentettek be.

    Innentől meg vezérezhetsz te szerencsétlen féleszű. Időgép: idióta.

  60. Perspektíva? szerint:

    Hej robi-robi!
    Ön magyar ember? Vagy csak eltévedt és itt rontja a levegőt, mások, nem kis kárára.
    Nincsen itt elég nagy baj a fejekben? Még Ön is teszi, a nem kívánatos dolgát. Meg tudna-e javulni és reálisabban látni, főként gondolkodni. Van-e remény? Sajnos nem az egyetlen, sok szélkakas van erre felé is.

  61. Borka-Szász Tamás szerint:

    “Tóth Kati: Azért nagyon sokan vagyunk,akik végignéztük a beszédet és örülünk annak,hogy az országot végre ismét egy tiszta fejű igaz magyar ember vezeti.”

    NO COMMENT.
    Párás szem, ütemes taps.

    Ugyan kevesebb a fizu, szarabb az élet, de legalább egy igaz magyar ember teszi ezt velünk… ez mindent megér!!!!!!!!

  62. Azzal hogy egymást marjuk, kedves Borka-Szász Tamás, azzal megmentjük Magyarországot?

  63. Paul szerint:

    Borka -Szász Tamás!

    A beteg mindegy, hogy melyik orvos kezében hal meg, ha nem akarják megmenteni.

  64. Királyerdei szerint:

    Figyelj csak Birka Szász!
    Tudom,hogy a Foxi-Maxin nem volt tantárgy,hogy egy politikusnak hogyan illene viselkednie,miket illene mondania,de azért próbáld meg.ha azt hiszed,hogy valamilyen előnyt szerzel magadnak a gusztustalan köpködéseiddel,akkor nagyon tévedsz.
    Maradj ott Tárnokon és ne rontsd a csepeli levegőt.

  65. nagyapó szerint:

    Et.-ak, sok komcsi! Lovagolnak a Nokia elbocsátásán. elbocsátanak 2300 főt. Számukra nehézséget okoz, akárcsak Németországban. Viszont a Kormány és a Nokia dolgozik a munkanélküliek elhelyezésén. Orbánék ezt is megoldják.
    Viszont a mellett, hogy a Nokia munkát adott 4000 embernek, kb. fele marad, viszont egy fillér adót nem fizetett nyeresége után. Amennyiben az elbocsátottak magyar cégnél helyezkednek el, munkájuk kétszeresen hasznos lesz.
    Kár hullatni a krokodilkönnyeket!
    Apropó mi van a sok százezer szegény valutakölcsönössel??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  66. robi szerint:

    nagyapó!
    A félreértések elkerülése miatt: a Vezér a Nokiát kedden még mint pozitív példát hozta fel.
    Eszerint nem tudta, hogy nem fizettek adót?

    Milyen tájékoztatást kapott a ” szakemberek”-től?

  67. nagyapó szerint:

    robi Némileg igaza van. A multik nem fizetnek adót, mert vagy szerződés szerint nem kell fizetniük, ezért adóztatta meg őket Orbán (az IMF által előírt megszorítással szemben), vagy van egy másik trükk, többek között. Belső elszámolásukban az országba beérkező részegységeket felülértékelik, a kimenőket alulértékelik. Így enyhe veszteséget mutatnak ki, ezért nem kell adózniuk. De ők is tudnak még “trükkök százait”.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

Itt lehet hozzászólni !