Mohácsi Viktória is kivándorolt Kanadába

Népszabadság

Az ismert roma jogvédő és politikus, Mohácsi Viktória is kivándorolt Kanadába – környezetéből többen megerősítették értesülésünket.

Mohácsi Viktória korábban az oktatási tárca (roma és hátrányos helyzetű gyermekek integrációjáért felelős) miniszteri biztosa, majd az SZDSZ színeiben az Európai Parlament képviselője volt. Jogvédőként a Mozgalom a Deszegregációért Alapítványt vezette. Életveszélyes fenyegetések miatt 2009-ben rendőri védelmet kért.

Az Egyesült Államokban 2010-ben rangos emberi jogi díjat kapott. Az SZDSZ így méltatta: a liberális párt elismerését fejezi ki mindazért, amit munkájával elért hazai és nemzetközi környezetben, egyben további sikereket kíván a legelesettebb, legkiszolgáltatottabb társadalmi rétegek védelmében folytatott küzdelmében.

Rokoni, baráti és ismeretségi köréből egybehangzóan megerősítették, hogy Mohácsi Viktória tavaly decemberben elhagyta Magyarországot, és a kanadai Torontóba ment: azzal a szándékkal, hogy politikai menedékjogot kér.

Bár névvel senki nem kívánt nyilatkozni, többen elmondták, hogy országosan ismert politikus és jogvédő létére idehaza nem talált megélhetést, komoly anyagi gondokkal küszködött. Pontosat egyelőre nem sikerült megtudnunk arról, hogy szándékának megfelelően ténylegesen beadta-e a menedékjogi kérelmet – valószínűsíthető, hogy igen.

Próbáltuk felvenni a kapcsolatot Mohácsi Viktóriával, az elküldött e-mailekre még nem érkezett válasz.

Forrás: Népszabadság

64 hozzászólás “Mohácsi Viktória is kivándorolt Kanadába” bejegyzésre

  1. Narancsvírus szerint:

    Szegény Kanada, mert nemsokára az lesz!

  2. vanek szerint:

    Vihette volna magával a védenceit

  3. Vica szerint:

    A magyarokról elterjedt a hír, hogy nacionalisták, rasszisták. Ha egy jogvédőnek el kellett innen menekülnie, az megerősíti ezeket a rosszindulatú híreszteléseket, rendkívül rossz fényt vet az országra, az itt élő emberekre (és nem csak a véresszájú rasszistákra). Nem ártana ezen elgondolkodni azoknak, akik melldöngetve teszik tönkre ezt az országot, ezt a népet.

  4. Bugi szerint:

    Vica, te és az elvtársaid nyomjátok a hisztit állandóan.

  5. Királyerdei szerint:

    Egyelőre menedékjogot kért.De még nem kapott.Várjuk ki a végét.

  6. Királyerdei szerint:

    Nyomhatja.Kanadában már megismerték a “menekült” romákat.
    Mint az egyik miniszterük mondta,hogy “nem kérünk a bűnözőitekből”.

  7. Letiltatott szerint:

    “Nem kellenek a bűnözőitek!” – Kiakadt cigányainkon a kanadai ügyész

    Nem kellenek a bűnözőitek – ezt az üzenetet szeretné átadni Magyarországnak a kanadai Hamilton város ügyésze, Toni Skarica. Az ügyész Kanada legnagyobb emberkereskedelmi ügyének kivizsgálását vezeti, ennek minden szereplője – a tucatnyi gyanúsított és a 19 áldozat – “magyar”. Az ügy egyik szereplőjét pénteken ítélték el Hamiltonban, a nő 2008-ban jutott ki Kanadába Magyarországról, annak ellenére, hogy börtönbe kellett volna vonulnia.
    Heves kirohanást intézett a hamiltoni ügyész a magyar igazságügyi rendszer ellen a magyarokból álló feltételezett emberkereskedelmi hálózat ügyében tartott egyik tárgyaláson. A Torontóhoz közeli város ügyésze, Toni Skarica képviseli a vádat Kanada legnagyobb emberkereskedelmi bűnügyében, amelynek szereplői mindannyian magyarok.
    A Kanadában felderített ügy lényege, hogy a mintegy tucatnyi gyanúsított – Pápa városából kivándorolt roma családok tagjai – bűnszervezetet építettek ki Hamiltonban, ahol jól menő építkezési vállalkozásuknál ingyen dolgoztattak Magyarországról Kanadába csábított csicskásokat. Az összesen tizenkilenc áldozat egybehangzóan állítja, hogy jól fizető állás ígéretével csalták őket Kanadába, ehelyett azonban ingyen munkát vártak tőlük, pincékben szállásolták el őket és állandó félelemben éltek. A kanadai hatóságok szerint a csicskásokon nem csak a rabszolgamunkán keresztül kerestek a gyanúsítottak, hanem úgy is, hogy lopásra kényszerítették őket, illetve szociális segélyeket vettek fel utánuk.
    Pénteken az emberkereskedelmi per egyik gyanúsítottja, Nemes Krisztina bűnösnek vallotta magát egy másik bűnügyben, szociális segélyekkel történő visszaélésben – írja a Hamilton Spectator című helyi lap. A 45 éves nő az emberkereskedelemmel vádolt családok rokonságába tartozik, és december óta volt előzetes letartóztatásban. Még ebben a hónapban visszaszállítják Magyarországra.
    Nemes Krisztina a vád szerint 2008-ban érkezett Hamiltonba Magyarországról, és félrevezette a kanadai hatóságokat azt állítva, hogy a férje elvált tőle, emiatt gyermekét egyedül nevelő anyaként segélyre szorul. Ezzel a hazugsággal mintegy ötvenezer kanadai dollárral károsította meg az államot. “Ötvenezer dollárt fizettünk ki bűnözőknek” – fogalmazott az ügyész a bíróságon a Hamilton Spectator tudósítása szerint.
    Toni Skarica hozzátette, Nemes Krisztina ügye az ötvenezer dolláros csalásnál jóval nagyobb jelentőségű. Megmutatja ugyanis, mennyire “bizarr” a magyar igazságügyi rendszer, amely lehetővé teszi, hogy elítélt bűnözők hazamenjenek, mielőtt megkezdik a börtönbüntetésüket. “Éppen csak nem biztatja őket arra, hogy szökjenek el jó messzire” – fogalmazott. “Nemes Krisztina éppen ezt tette”, mondta az ügyész. Viszont amikor Kanadába érkezett, és menedékjogot kért arra hivatkozva, hogy otthon a cigánysága miatt üldözik, a kanadai hatóságok nem találtak ellene kiadott letartóztatási parancsot a nyilvántartásban. Úgy tűnt tehát, hogy a nőnek nincs priusza – pedig valójában öt különböző bűncselekmény elkövetése miatt körözték, és két év hat hónap börtönbüntetésre ítélték – mondta a bíróságon Skarica. Ez viszont csak tizennyolc hónappal később derült ki: a magyar hatóságok ennyi idő elteltével értesítették Kanadát a nő bűnöző múltjáról.
    Ezalatt, egészen tavaly októberig, Nemes Krisztinának járt a segély Kanadában. “Elképesztő, hogy ezt éveken át lehetett csinálni”, miközben zajlott a nyomozás az emberkereskedelmi ügyben a családok ellen – mondta Skarica. “A társadalomnak tudnia kell, hogy a kanadai jóléti és menekültügyi rendszeren akkora lyukak vannak, amelyek miatt bűnöző múltú magyar “romák” egy csoportja élhetett Hamiltonban, és még pénzt is kapott érte.” Mindezt az ügyész elképesztőnek, sokkolónak és undorítónak nevezte.
    Skarica azt mondta a tárgyalóteremben, hogy Magyarországra is el akar juttatni egy üzenetet. “Nem kellenek a bűnözőitek” – jelentette ki. A vád képviselőjeként ezután nem börtönbüntetést, hanem azonnali kitoloncolást kért Nemes Krisztinának, mondván, nem akarja, hogy a kanadai adófizetőknek még több pénzbe kerüljön az ügy. A bíró ennek megfelelően döntött.
    Nemes Krisztina védője, John Abrams a Hamilton Spectator szerint nem részletezte, hogy pontosan miben is vallja bűnösnek magát a védence, ugyanakkor megjegyezte: a kanadai menekültügyi rendszerben nem kizáró ok a menedékkérők befogadása akkor sem, ha már elítélték őket, és hozzátette, hogy a romákat Magyarországon valóban üldözik…

  8. kilgore trout szerint:

    A roma megnevezés miatt román szomszédaink erősen tiltakoznak! Hagyják már ezt a brüsszeli polkorrekt dumát! Nem veszik észre, hogy az embereknek elegük van ebből a hülyítésből (is)?

  9. nagyapó szerint:

    A velünk több száz éve élő kisebbség, magát cigánynak nevezi. Hasonlóan a velünk élő zsidó kisebbséghez.
    Miért kell Őket másként nevezni.
    Hasonlatos ez a négerhez. A hasamat fogom a röhögéstől amikor a rabszolgatartó amik “afroamerikai” meghatározásához. És kik a nigériaiak? Afroafrikaiak? M.O.-n soha nem voltak négerek, így ellenérzés sincs velük szemben, akkor miért a szolgai követés?
    Mohácsi körül elfogyott a levegő, már nem tud kaszálni, Strasbourg már nem jön be, így marad Kanada ott próbál lejáratásunkkal megélni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  10. Vátesz szerint:

    Majd eltartják a zsidó barátai, akik itt is uszították a magyarság ellen! Ha meg nem, akkor Clintonnéhoz fordul, hogy a kanadaiak is üldözik a cigányokat!

  11. Tóth Mária szerint:

    Csak helyeselni tudom a döntését, kár, hogy egyedül ment el!

  12. Csepel-sziget szerint:

    Vissza se jöjjön! Semmi keresnivalója itt a “szemét, rasszista magyarok” között. Ez egy patkány!

  13. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Vicuskám! Még mindig vár a psychiátered!

  14. Paul szerint:

    Vica.
    Ez nem jogvédő volt, hanem egy élősködő a nemzeten,mint a fajtája. A zsidrákok ugyan ezt fogják csinálni a többi cigánnyal is, ha már nem kellenek nekik. El zavarják őket a köreikből. Szegény Mohácsi, megélhetési problémái voltak, ilyen pozíciók után. Nevetnem kell!!

  15. szigetország szerint:

    Ha valaki igazi jogvédő, nem szalad el egy olyan országba, ahol köztudottan jól lehet élni. A jogvédőnek ott a helye, ahol szükség van — vagy Mohácsi annyira mégsem viselte a szívén a magyar cigányok helyzetét?

  16. Zoli049 szerint:

    Ismét egy a sok közül, aki “jóhírünket” fogja kelteni! Remek… 🙁

    Kanada meg kapja be, hogy befogadja őket és elhiszi ezt a hisztériát. Sebaj, majd kiugrik ott is a foguk fehérje, mint anno Strassbougban.

  17. Vátesz szerint:

    Érdemes lenne utánnanézni, hogy mennyi pénzt vett fel az európai képviselősége után! 2004 és 2009 között öt évig volt európai képviselő, aki 2-3 Millió Forint jövedelmet plusz különféle költségtérítéseket kapott. Számoljunk csak szűken 2Milliót havonta, az 120Millió Forint öt év alatt, hol az anyja picsájában verte el, hogy megélhetési gondjai vannak. Más ennyi jövedelemből élete végéig megélne!

  18. Vica szerint:

    Van igazság abban, amit írtok. Egy valódi jogvédőnek ott a helye, ahol szükség van rá. Nekem is az a véleményem, hogy valószínűleg lényegesen jobban élt, mint azok, akiknek a jogait védte. Nem tudom, hogy tényleg megfenyegették-e, hogy tényleg féltenie kellett-e az életét… Nem tartom lehetetlennek, viszont amikor vállalta a tisztséget, tisztában kellett lennie azzal, mi várhat rá. Tény, hogy cserben hagyta a védenceit egy jobb élet reményében, és hozzájárult ahhoz, hogy befeketítse Magyarországot… Tény, hogy nagyon sokan elhiszik, hogy a magyarok mind ocsmány szemét rasszisták. Nem csak Kanadában hiszik ezt el, hanem a németek, a franciák, a svájciak, a svédek és még sorolhatnám… Ez nagyon nem vet ránk jó fényt. Míg Uniós tagország vagyunk, bizony szabadon közlekedhetnek, munkát vállalhatnak a többi uniós országban az állampolgáraink. A romák is. Hát kívánok nekik sok szerencsét úgy, hogy nem mocskolják be közben azt az országot, ahol születtek, ahol éltek.

  19. joságos. szerint:

    T.Vica!10:10-es írásából;”Tény,hogy nagyon sokan elhiszik,hogy a magyarok ocsmány szemét rasszisták”Valóban ez tény és nem is alaptalanul!Amíg a Vátesz féle antiszemiták büntetlenül zsidózhatnak,nagyapók cigányozhatnak,Tóth Katik komcsizhatnak,kötéllel fenyegetőzhetnek
    addig van alapja a dolognak!A rossz fényt nem Mohácsi Viktória,hanem a fent leírt dolgoknak,
    megnyilvánulásoknak,szélső jobbos eszmék előre törésének köszönhetjük!Evvel Őn biztosan
    nem ért egyet,de attól ez még így van

  20. Vica szerint:

    Kedves Jóságos!
    Nem vitatom, hogy Nekik is van közük hozzá. Egy pénzért és presztizsért vett jogvédő pedig fabatkát sem ér. Az embernek ez vagy a hivatása, és tűzzel, vassal védi azokat, akik szerinte elnyomottak, hallatja a hangját, és ha fenyegetve érzi magát, felveri az újságírókat, a TV-ket, rádiókat, és megvédi magát. Hogyan védhet meg valaki másokat, ha önmagát sem képes megvédeni? Szerintem aki erre nem képes, nem jogvédőnek való. A rossz hírünk keltésében pedig nagy szerepe van annak, aki jogvédőként “kénytelen menekülni” a jobb élet reményében, és azoknak is, akik nagy hangon cigányoznak, zsidóznak és gyűlöletet keltenek. Tény, hogy a cigány kultúra és mentalitás nehezen egyeztethető az itt élő többi nép kultúrájával és mentalitásával. A bűnözés elhatalmasodásában viszont – szerintem – egyre nagyobb szerepe van a munkanélküliségnek, a nyomornak. Nem lehet egyszerű ugyanis tanulatlan (esetenként analfabéta) embereknek munkát találni akkor, amikor több diplomás, több nyelven beszélő honfitársaink munkanélküliként nyomorognak. Az embernek pedig az életösztöne a legmagasabb szintű ösztön. Van, aki magára gyújtja a házát, van, aki öngyilkos lesz, és van, aki zsebtolvaj, vagy betörő, hogy enni adhasson a családjának.
    Szerintem az életfeltételeken kellene változtatni, munkahelyeket teremteni, fizető közmunkát ajánlani a szerencsétlenül jártaknak…

  21. Királyerdei szerint:

    Kik is kürtölik a rosszhírünket külföldre?
    Erről miért hallgatnak?

    http://debates-politica.com/wp-content/uploads/2010/04/masacre.deir_.yassin.jpg

    Ja,mert a Hágáná a tettes?Melynek soraiban a vérbíró “Vági” is gyilkolászott?
    Aztán megúnta az arabokat ölni,inkább visszatért a Rákosi-féle “Népköztársaságba” magyarokat akasztatni.

  22. joságos. szerint:

    T.Királyerdei!A fal Izraelt válassza el a palesztin területektől.Én tudok egy olyan falról is,amely
    itt, Európa szívében ált 28 éven át!Lebontották!!Majd ezt is le bontják,ha eljön az ideje!Önnek
    szíve joga szeretni a palesztinokat.Azonban vannak dolgok amik sokak számára nem teszik őket
    rokonszenvessé.1972 Müncheni Olimpia!A Fekete Szeptember terror szerv.repülő eltérítései!
    Merényletek iskolások ellen!A sor hosszú,nem érdemes tovább sorolni.Az említett eseményekről
    is vannak fényképek,nézegesse őket!
    T.Vica!Senki előtt nem zárták be az iskola kapuját!Ezt a mindenki számára oly jó és szeretni való
    rendszert meg mi választottuk 22 éve!Így aztán nincs miért panaszkodnunk!
    A zsidózás,cigányozás,kommunistázás nem megoldás.Nem megoldás a szélsőségek fenyegető-
    zése sem,és nem megoldás a jogvédő megfutamodása,végezetül;megélhetési bűnözés nincs!
    Csak bűnözés!!

  23. Királyerdei szerint:

    Valami nagyszerû van most a vészben kibontakozóban. Minél több egyén, úgynevezett kisember, aki sokszor a legnagyobb, áll ki a maga életével, tanúságtevôként egyszerûen és bátran, minél világosabban látszik, hogyan akar Vásárosnamény, Bugac és Mohács hozzájárulni az új magyar kultúrához, minél többet és többször serénykedünk akár kis jelenetek megformálásában, annál többet tettünk az új magyar kultúráért. Csak ez ment meg bennünket.
    Panaszkodó népbôl, akármennyire nehezek is az anyagi körülmények, most kell teremtô nemzetté válnunk. Ne azt magyarázgassuk egymásnak folyton-folyvást, hogy valamit miért nem lehet megcsinálni, hanem lássunk hozzá, próbáljuk meg! Kulturális életterünket semmilyen bankok-tankok, semmilyen bombák és Uzi-géppisztolyosok nem vehetik el tôlünk. Van ebben a nagy megpróbáltatásban, vészben, világválságban és globalizmusban valami biztató kezdet, valami magyar hajnalodás is. Ezt most bátran és világosan meg kell állapítanunk. Lehet, mindig így volt? A magyarságot a nagy veszélyek emelték békébeni tespedtsége fölé? De ne is ezen lamentáljunk: csináljuk! Ez a megmaradás egyetlen módja.

    Csurka István – Magyar Fórum

  24. joságos. szerint:

    Még egy kérdés Királyerdeihez!Ön tudja mi volt a hágáná?

  25. Királyerdei szerint:

    Hasonló terrorszervezet volt az Irgun.

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Irgun_attacks

  26. joságos. szerint:

    Nem válaszolt Királyerdei úr!

  27. Királyerdei szerint:

    De igen.Ha értenéd.

  28. Vica szerint:

    Úgy érzem, tévedsz, Jóságos. Az iskolák kapuját igen is bezárták egyesek előtt. Nem az akkori és a mai vezetésre, vagy oktatáspolitikára gondolok. Arra a “kultúrára” inkább, amely szerint a család nem engedi iskolába a gyerekeit. Akik úgy gondolták(ják), hogy pl. a lánygyereknek nem kell tanulni, hanem csupán családot kell alapítani, és szülni, szülni és szülni. A fiú pedig hasznosabb, ha pl. otthon fát vág, vagy elmegy lopni. Nem látják, nem érzik, nem tudják, hogy tanulni kell. Nem, mert a bűnözés sajnos sok esetben igencsak kifizetődő. Azt tudni, hogyan vegyem el a másét szép szóval vagy erőszakkal, hogyan kell túlélni minél jobb feltételekkel. A fejekben rendet tenni pedig – szerintem – a legnehezebb. Ilyen feltételekkel pedig, ami táptalajt ad a bűnözésnek, talán szinte lehetetlen…

  29. joságos. szerint:

    T.Vica!Maradva a magázódásnál;voltak, vannak és lesznek olyan emberek akik a társadalom
    perifériáján érzik jól magukat.Tudja tökéletes társadalom nincs.

  30. joságos. szerint:

    Királyerdei!nem szoktam tegeződni,főleg a maga fajtával nem!Itt maga az aki nem ért semmit!

  31. Minden lében kanál szerint:

    Ezt nevezik ma szép finoman “megélhetési bűnözésnek”, holott nem mindig arról van szó, csupán kényelmesebb, gyorsabb eszköze a javak megszerzésének, ugye, Vica?
    “joságos”-nak pedig talán ezidáig elkerülte a figyelmét, hogy az internetes fórumokon általában tegeződnek, nemre, korra, meggyőződésre tekintet nélkül.

  32. Királyerdei szerint:

    Figyelj csak “jóságos”:!
    Én 1994 óta rajta vag yok a “Net”-en. (Hix.com)
    Aki a “net”-en van automatikusan elfogadja a szabályokat (netikett).
    Amennyiben nem tetszik,bármikor kiiktatahatod magadat.
    Érthető?

  33. Királyerdei szerint:

    Merci Madame! 🙂

  34. Minden lében kanál szerint:

    Kedves “joságos” (nem hosszú ó?)! Találtam ÖNNEK egy közérthetőbb cikke(cské)t a megélhetési bűnözésről. ÖN dönt, hogy létezik-e ez a fogalom – valamilyen értelemben. Tanulságosak a hozzászólások is. Ezt a fogalmat egyébként emlékezetem szerint Kuncze úr használta nagy előszeretettel.
    http://ghost.nolblog.hu/archives/2011/02/14/Meglhetsi_bnzs/

  35. joságos. szerint:

    Figyeljen csak Királyerdei!Azt majd én eldöntőm,hogy mit csinálok!Minden lében két kanál
    írta;a nett-n általában tegeződnek.Általában de nem kötelezően!Az meg egyáltalán nem érdekel,
    hogy mióta van a nett-n!Ahogy maga mondta”írja ki magát ha nem tetszik!Érthető?

  36. joságos! tanulj meg helyesen írni szerint:

    Talán ezzel kezdheted:
    http://www.eroszakmentestermek.com/irni-tanulok.html
    🙂

  37. Minden lében kanál szerint:

    D’accord !!! 😀 😀 😀

  38. Lakó1214 szerint:

    Admin!

    Tetszik ott a “központban” az IP címeket most is nézni?

    Köszönöm!

  39. admin szerint:

    Meg. Csak te/ti vagy/tok most az IP-halmozók közül Zolilakó.

  40. Lakó1214 szerint:

    Mint írtuk már, hogy egy az IP címünk, de
    lehet vannak még ezzel a címmel.

    Ahogy látom nem kell sűrűn írnom ide?! 🙂

    Ahogy (nem) látom Zoli nem mostanában írt.
    Sebaj… 🙂

  41. Lakó1214 szerint:

    Admin! Ha még mindíg ugyanazt a címet látod, akkor gratulálok a paranoiához! 🙂 Törölj ki légyszíves mindenem. Köszönöm!

  42. Joságos feltámadt, amikor Udvarhelyi Andrással kapcsolatban megemlítettem, hogy mindkettőjük jellemző helyesírási hibája egybeírandó összetett szavak különírása. Egyébként hosszabb idő óta nem kommentelt.

  43. admin szerint:

    Mint írtuk, most nincsenek ugyanarról az IP-címről többen.

  44. Vica szerint:

    Kedves Admin!
    Nem tudom, hogy az IP cím figyelés nem ütközik-e a személyiségi jogok védelmének kategóriájába… Egyébként, hülyeségnek tartom, ugyanis több embernek is lehet azonos IP címe, pl. ha egy munkahelyen dolgoznak, és a hálózati hozzáférés megosztott. Az is lehetséges, hogy egy társasház lakói azonos IP címen vannak bejegyezve. Amikor az én személyemet kérdőjelezted meg valószínűleg azért, mert más volt az IP címem, mint hosszú idővel azelőtti bejelentkezésemkor, fel sem merült benned, hogy szolgáltatót váltottam. Szóval ennek semmi értelme, és szerintem csak magatokat járatjátok le vele.

  45. joságos. szerint:

    T.Tarjányi László úr!rossz a gondolat menete.Önből biztos nem lesz mester detektív.

  46. Királyerdei szerint:

    Figyelj Vica!
    Néhányan nagyon el vagytok tévedve az Internet használatával kapcsolatban.
    A rendszergazdának joga van az IP címeket ellenőrizni,és joga van ahhoz,hogy ha valami
    gyanúsat talál,akkor kirúgjon.Ha mások blogját használod,akkor nem követelhetsz magadnak semmit.Egyet csinálhatsz:csinálj egy önálló blogot,és ott meghatározhatod a magad protokollját.Érthető?
    És ez “joságos”-ra is vonatkozik.

  47. Lakó1214 szerint:

    Kedves Vica!

    Személyiségi jogot nem sért, mindaddig, amíg az általad is látott 123.456.78.900, vagy 12.345.678.900-ig mennek vissza, pusztán azért, amit leírtak. A történet folytatása, hogy dinamikus IP cím van jelen, ami változó.
    Azonban akad egy probléma, ahogy írod Te is, mégpedig az, hogy itt mi 4-en használjuk a hozzám beérkező netet, megosztva. Még amit megtudtam a szolgáltatótól én is , hogy az egész lépcsőháznak ugyanaz az IP címe! Amennyiben lesétálnék és egyet áramtalanítanék a switch-en, máris más IP-t ad ki a szolgáltató.
    Innentől a tegnap esti névösszemosás, (mikor Zoli049 és a Lakó1214 közti hozzászólások közt eltelt pár óra?!) ismételten minket érintve személyeskedő és primitív, mivel máskor is lettek egyének figyelmeztetve, de nick megnevezése nélkül! Amennyiben más párosnál is megnevezték volna, hogy ki-kivel azonos, akkor én sem verném a tamm-tammot, de ez így kirekesztő, aljas és lejárató húzás volt. Ezért nem is olvashatsz engem sűrűn.

  48. Lakó1214 szerint:

    Tisztelt Királyerdei!

    Valahol a felhasználási feltételekben ez írva vagyon, hogy azonos IP címről nem lehet több nick név?

    Kertes házból, net tv-ről meg könnyű állandó IP mellett ezt kijelentened!

  49. joságos. szerint:

    T.Királyerdei!Napóleon is lent kezdte,de nem magánál!Az ön mérhetetlen nagy tudásával,
    intelligenciájával talán, talán felfogja,netán egy kis erőlködéssel meg is érti,hogy mit írtam!!

  50. Királyerdei szerint:

    Nem érdekelsz “joságos”.
    Tartsd meg a véleményedet.
    És húzzál el,nyiss saját blogot.

  51. Lakó1214 szerint:

    Tisztelt Királyerdei!

    Ezzel mire is akarsz utalni, mikor fentebb leírtam, hogyan oldotta meg a szolgáltató a netet, továbbá a bejövő kábelen van egy router és utána 4 db felhasználó.

  52. Minden lében kanál szerint:

    Féljen, akinek van félni valója!
    Jó lesz felkészülni (minden közösségi oldalon ám!!!):

    http://www.technet.hu/hir/20120205/facebookra_kuldik_a_magyar_rendorseget/

  53. Királyerdei szerint:

    Csak arra,hogy a neten van sok megoldás az IP cím megváltoztatására.Pl:

    – Parancssor elindítása
    – ipconfig /release parancs kiadása
    – megvárni, hogy a hálózati kapcsolat címe nullázódjon
    – USB illetve UTP kábel kihúzása a számítógépből
    – Modem áramtalanítása 1 percre
    – a modemet újraindítás
    – ipconfig /renew parancs kiadása az új IP cím lekérésére

  54. joságos. szerint:

    T.Királyerdei!A harag rossz tanács adó!Dirigálni pedig ott próbáljon ahol enni kap!

  55. Lakó1214 szerint:

    Tisztelt Királyerdei!

    A Digi, mint szolgáltató a legegyszerűbb megoldást választotta, hogy olcsón szélessávot tudon nyújtani.
    Egy adott épültbe beállt az optikával egy node-ig, majd ezt követi egy switch, aminél a switch összes kimenete egy azon IP-n van. Innen én a gép elől nem tudok, de más sem változtatni rajta. Egy megoldás, hogy a node-ot “újraindítom”! Kikapcsol, visszakapcsol.

    Tisztelt Minden lében kanál!

    Ahogy írod! Féljen, akinek van félnivalója!
    Mindenki játsszon a közösségi – ökörségi – oldalakon, aki még nem nőtt fel.

    ps.: valakit hurcoltak már meg hazánkban, mert nem volt legális Windows-a? Ugye, hogy nem.

Itt lehet hozzászólni !