Dunaferr – Csepel 3 – 0

Dunaújváros Online, Csepelirc.hu, Csepel.info

Az elmúlt hetek jó eredményei és biztató játékához képest pénteken a Csepel katasztrofális teljesítményt nyújtott és csupán megalázott mellékszereplője volt a pályán történő eseményeknek.

Ami pedig az eredménynél is sokkal fájóbb, hogy az előzetesen megbeszéltekből szinte semmit sem sikerült végrehajtani, pedig olyan óriási elérhetetlen dolgokról szó sem volt az öltözőben. Arra ami a pályán történt tulajdonképpen felesleges is szót fecsérelni, ugyanis hit, akarat és persze nyitásfogadás, támadás illetve sánc nélkül nem lehet ezt a játékot játszani.

Az első pár perctől eltekintve az történt a pályán amit a Dunaferr akart és teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót – még ilyen különbséggel is a hazaiak.

DUNAFERR SE – CSEPELI RC 3 – 0 (25-17, 25-12, 25-12)
Dunaújváros, 20 néző, vezette: Mezőffy és Horváth.
Dunaferr: Tóth A., Dávid, Lukács, Pádár, Czintula, Szabó B. csere: Pápai (liberó). edző: Tomanóczy és Kelemen.
Csepel: Buzás, Kunert, Sow, Tamás, Daróczi, Pajor. csere: Fogl (liberó), Rigó, Rajmüller. játékos-edző: Tamás Zoltán.

A pénteki nap másik mérkőzésén:
Kalo Méh Kecskeméti SE – Szolnoki FRKSI 3 – 0 (25-20, 29-27, 25-18)

A Dunaújváros Online beszámolója

Nem okozott gondot a Dunaferr SE férficsapatának a Csepel elleni bajnoki győzelem az NB I alapszakaszának huszadik fordulójában. A dunaújvárosiak az első szettben még adtak némi esélyt ellenfelüknek, a folytatásban azonban már nem kegyelmeztek, s nagyon simán, 3:0-ra győzték le a fővárosiakat.

A hazaiak jól kezdték az első felvonást, és sikerült már az elején meglépniük vetélytársuktól, bár az látszott a csapaton, hogy a kemény fizikai alapozó munka miatt ekkor még egy kicsit tompák a játékosok. Ezzel együtt is folyamatosan növelte előnyét a Dunaferr, amely a második technikai szünetre már hatpontos előnnyel vonulhatott (16:10). Innentől már nem okozott gondot a siker megszerzése, mert hiába jöttek fel egyszer négy pontra a vendégek, a hajrában Pádár Krisztián és Dávid Csanád is megrázta magát, így alig húszpercnyi játékot követően már térfelet cserélhettek a csapatok (25:17, 1:0).

A második felvonásra aztán teljesen szétesett a csepeli együttes, amely ugyan 7:6-ig még úgy-ahogy tartotta magát, ám ezt követően képtelenek voltak mit kezdeni a hazai nyitásokkal a fővárosiak, így drasztikusan nőni kezdett a különbség. A dunaújvárosiak ekkor a játék minden elemében magasan vetélytársuk fölé nőttek, s végül fölényes, 25:12-es részsikerrel léptek közelebb a végső sikerhez. Ilyen előzmények után a harmadik etap sem ígért túl sok izgalmat, s ezt így gondolták a házigazdák is, akik már a szett elején meglógtak a csepeliektől (8:3), s innentől már sanszot sem adtak a vendégeknek arra, hogy nyílttá tegyék a találkozót. A Dunaferr továbbra is sokkal pontosabban játszott ellenfelénél, s ahogy a második etapot, úgy az utolsót is 25:12-re nyerve húzta be végül a remélt, 3:0-s győzelmet.

csepelirc.hu

Itt lehet hozzászólni !