Pizsamában és papucsban tűnt el a beteg a kórházból

Praxis.hu

Tisztelt Praxis! Örülök, hogy megtaláltam az önök oldalát. Édesanyámat még októberben az ügyeleti orvos hasi görcsökkel, felfújódássál a Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórházba irányította.

Már a felvételnél gond volt: 2 órás várakozás után 5 perc alatt haza akarták küldeni kivizsgálás nélkül.Kicsit erélyesebb fellépés után, bizonyos vizsgálatok után felvették a gasztroenteorologiára (remélem jól írtam) osztályra.

Másnap délben meglátogattam, a nővérek kedvesek voltak, kérdésemre elmondták, hogy mit ehet ihat.Délután ért a trauma: mikor kb. 1/4 7-kor bementem látogatóba nem találtam a szobában. A szobatársak azt mondták a wc-re ment a néni. Pár perc múlva elindultam megkeresni a mosdóban.Legnagyobb megrökönyödésemre egy férfi letolt nadrágban álldogált a csap előtt. Kérdésemre elmondták a nővérek, hogy közös előtérben, ahol a kézmosó volt, balra a nők, jobbra a férfi wc van. megkérten nézzenek be ők ott van-e a mama.

Mivel nem volt, szóltam, hogy segítsenek megkeresni. Azt mondták: elszoktak kószálni a folyosón, majd előkerül. Elkezdtük keresni a folyosókon, a többi emeleten is. Mivel nem találtuk sehol, kissé idegesek lettünk, attól féltem, hogy valahogyan kiment az utcára. (pizsamában, és mezítlábas papucsban volt, a köntöse sem volt rajta) A biztonsági szolgálatosok azt mondták, hogy képzeljük, az épületből biztosan nem mehetett ki, Kb. 20 órakor jött a telefon, hogy a mamit bevitték a rendőrségre.

Kérdezem, egy 72 éves idős néni pizsamában, zokni nélkül, papucsban milyen módon tud kimenni a kapun anélkül, hogy az valakinek feltűnne?

praxis.hu

9 hozzászólás “Pizsamában és papucsban tűnt el a beteg a kórházból” bejegyzésre

  1. Éva szerint:

    Az ESET felháborító és siralmas. Majd biztos ráfogják a PÉNZ hiányra. Jaj csak beteg ne legyek ezt kívánom mindenkinek.

  2. Dr. grün szerint:

    Éva!
    “Jaj csak beteg ne legyek ezt kívánom mindenkinek”
    Miért mi lesz velünk, ha Te beteg leszel?! 🙂

  3. Lulu szerint:

    Még betegebb!

  4. lolka szerint:

    ….felül az ágyon leteszi a lábát bebújik a papucsba és elindul amerre akar…de a viccet félre téve, egy kórház nem börtön…A Dél pesti amúgy is egy érdekes hely, de most már mindegyik, (mert dohányozni csak intézeten kívül lehet)…A bejáratnál van egy büfé is, ahol a betegek is vásárolhatnak. A portásoknak nem feltűnő, hogy a betegek ki-be járkálnak és lehet nem is dolguk számon kérni a betegeket…Az osztály az inkább felelős a betegek mozgásáért, de ott sem lehet minden ápolt mellett egy ápoló…(amikor ott voltam, valahonnan jött egy idős beteg pucéran egy pokróccal betakarva és épp egy üres ágyba befeküdt, jó idő múlva jött a nővér és vissza kísérte a kórtermébe)…Ki tudja melyik emeletről és milyen osztályról kóborolt el…

  5. hitetlen szerint:

    Ez valami szőrnyű, és azt gondolom, hogy ez már csak rosszabb lehet. Mert nincsenek megfizetve. Fáradtak. Nincs ami motiválja őket, semmibe veszik a munkájukat. Én nagyon vigyázok magamra, még véletlenül sem szeretnék korházba kerülni. Szemét dolog a politika, de sajnos ez is azért történhet meg,… mert nincs pénz, nincs ember, nincs…. és ezt így folytathatnánk. Sajnos szomorú:((( Remélem a megkerült beteg azóta már az otthonában gyógyul ! Jó egészséget kívánok!

  6. kritikus szerint:

    “Ez valami szőrnyű, és azt gondolom, hogy ez már csak rosszabb lehet. Mert nincsenek megfizetve. Fáradtak. Nincs ami motiválja őket, semmibe veszik a munkájukat.”

    Ezzel teljesen egyet kell, hogy értsek! Igazából sokat gondolkodtam, hogy elmúlt-e már azaz utolsó pillanat is, ahol még menthető lett volna a magyar egészségügy. Azt hiszem, hogy igen… de az illetékesek nem csináltak semmit.
    Van, ahol már visszafordíthatatlanok a folyamatok…

    Gyerekek! Volt elég időtök! Miért nem léptetek? Miért nem akartátok megmenteni többek között az egészségügyi területet? Tényleg, mi a bizalmunkat a vezetőinkbe fektettük több éven keresztül, de mindhiába?!

    Nehéz, de be kell látni, hogy szemfényvesztés az egész és én, aki tényleg küzdött Magyarországért és hirdette, hogy miért is jó kitartani, most én vesztettem el a hitemet, a reményt és ezzel mindent!!! Illetve már rég elvesztettem mindent, csak nem akartam felfogni.

    És most már én keresem a kivezető utat, mert már nincs veszteni valóm… Így már mindegy hogy hogyan, csak ebből a helyzetből szabaduljak!!!

    (Én, az örök optimista… most fel kell, hogy fogjam, hogy egy fecske nem csinál nyarat, és van olyan kutya, amiből soha nem lesz szalonna. Hazudtatok reggel és …mindig… nem tartottátok be a választási ígéreteiteket…)

    Már azt a maradék szálat kell valahogy elvarrnom, amivel ide kötitek az embert, és máshol kell új életet kezdeni. Hát nem könnyítitek meg az ember dolgát… Csak egyszer szabaduljak…

  7. Dr. grün szerint:

    Bocs, hogy komolytalan vagyok, de már én is elég idős vagyok hozzá!
    Grün bácsi viziten megkérdezi a doktor urat:
    -Nem lehetne egy külön szobát a haldoklóknak kijelölni?!Engem nagyon zavar, hogy sorra halnak meg mellettem!
    -Nyugodjon meg Grün bácsi!
    Ez már az!

  8. Perspektíva? szerint:

    lolka szerint:
    2012. január 29., vasárnap – 15:28

    “….felül az ágyon leteszi a lábát bebújik a papucsba és elindul amerre akar……Ki tudja melyik emeletről és milyen osztályról kóborolt el…”

    nem a tóth kati lehetett?

  9. benfentes szerint:

    DélTEPSI Kórház….

Itt lehet hozzászólni !