Bezár a csepeli Cinema City

Index.hu

Csepel Plaza mozi

A Cinema City International magyarországi leányvállalata nem hosszabbítja meg a június 15-én lejáró bérleti jogviszonyát a Csepel Plazában, de a Skála áruház helyén épülő bevásárlóközpontban új mozit akar nyitni 2009-ben.

Budapest egyik elsőként megnyitott, hét teremmel rendelkező multiplex mozijában vasárnap vetítik az utolsó filmet. Bár az izraeli érdekeltésgű CCI (Cinema City International) több hónappal meghosszabbította a multiplexes termek bérlését, ezek a megállapodások június 15-én lejárnak. Az utolsó vetítésről a Szex és New York nézői távoznak majd vasárnap fél tizenegykor. A mozi bezárása miatt megüresedett ingatlanrészek hasznosításáról a Csepel Plaza ad majt tájékoztatást.

A csepeli multiplex mozi forgalma már a kezdetekkor is a budapesti fele volt a Népszabadság értesülései szerint. A lap úgy tudja, haldoklik a MOM Park multiplexe is, ami viszont már a Palace Cinemas hálózatába tartozik. A kilencvenes évek moziépítési láza mára a visszájára fordult Budapesten. 2005-ben 15 százalékkal esett a forgalom, és a bezárások csak azért maradtak el, mertl a hosszú távú (általában 10 éves) bérleti szerződés felmondása hatalmas veszteségekkel járt volna. Szakértők szerint ezek lejárta után az üzemeltetők sorra kivonulnak majd azokból a bevásrálóközpontokból, ahol veszteséges a mozi.

Nem a csepeli az első mozi, amit megfeleő számú látogató híján bezár Cinema City International. 2006-ban a VIP-mozinak beharangozott budai Új udvar volt kénytelen lehúzni a rolót. Ugyanakkor az Aréna Plázában üzemelő huszonhárom termes IMAX mozi nyereséges, és a CCI az egykori Skála áruház helyére tervezett bevásárló központban is mozi-komplexumot akar nyitni, 2009 végén.

Budapesten az összes nagy plázamozi a Palace Cinemas hálózatába tartozik, az Aréna, a Sugár és a Corvin kivételével. A Budapest Film 2005 októberében adta el az egyik legjobban teljesítő fővárosi multiplexet, a Mammut 1-2 mozikat a Palace-nak. A Mammutot az InterCom is meg akarta venni, de végül 2006-ban eladta a Palace-nak a Hollywood Multiplex hálózatot (Duna Plaza, Lurdy ház, stb.) és a Kossuth mozit is.

Forrás: Index.hu

15 hozzászólás “Bezár a csepeli Cinema City” bejegyzésre

  1. badala szerint:

    Nem kellenek ezek a plázák !!
    Bezárni mindet!

  2. Bubus szerint:

    Siralmas, hogy Csepelen még egy kommersz mozi sem marad életben. Hozzáteszem, magam is mentem néha itt moziba, de alig lézengett a termekben pár ember. Nem csodálom, hogy bedöglött.

  3. B.E szerint:

    Csepelen színház az élet, nem kell mozi

  4. Horváth Attila szerint:

    Sajnos újabb visszalépés szülővárosomban!
    Tény amikor még 2 Ft-os jeggyel is dögledezett a Rákóczi és a Táncsics mozi, akkor a sokszorta több belépővel ez miért menne jobban?
    A világ megváltozott! Csodálkoztunk amikor a QUEEN filmet bemutatták, LONDONBAN 1983-ban 7 mozi volt!
    Jó példa is van! Amire igény van azt kell üzemeltetni!
    Zamárdiban nagyon szép kertmozi épült és jól megy! Korszerű a technika,fedett, jó filmeket játszanak és elérhető árú a belépő!

  5. Lexon szerint:

    Attila: pontosan. Nem siránkozni kell, hogy jajistenem, a MAFFIA önkormányzat bezárja a mozit. Igenis, zárják be azt, ami évek óta veszteséges, és csináljanak olyan mozit, vagy akármilyen kulturális intézményt, ami nyereséges és kell a népnek. A mai világban, ahol a filmeket a fiatalok (akik a mozik fô nézôtáborát alkotják) letöltik a netrôl, aztán otthon kényelmes helyzetben megnézik annyiszor és úgy, ahogy akarják, nincs nagy szükség a régi “klasszikus” mozikra. Valami pluszt kell nyújtaniuk ahhoz képest, amit otthon kapnak. Ilyen például az IMAX, a 3D-mozi, vagy a kertmozi, aminek speciális hangulata van.
    Ahogy Bubus mondta: “kommersz” mozi. Ez a baj. Ma már nem lehet megtartani egy mozit úgy, hogy berakom a gépbe a tekercset, aztán ennyi. Nagyon megváltozott, és most is változik a világ, tessék utána menni.
    És badalával is egyetértek: tényleg nem kellenek a plázák, nagyon károsak az emberek mindennapjaira. Mint a hipermarketek.

  6. Shu szerint:

    Nem tudom, hogy kell-e plaza, vagy nem kell, szerintem hasznos, hogy az ember mindent egy helyen meg tud venni, s nem kell a fél várost körberohanni. Nem vagyok nagy rajongója a plazáknak sem, hipermarketeknek sem, de sajnos a mai világban az idő pénz.
    Az viszont nem csodálom, hogy veszteséges a mozi, tekintettel arra, hogy majdnem csepeliként a Lurdy-házba járok moziba. Hogy miért? Mert ott szinvonalas a kiszolgálás, a pénzemért élvezhető hang és vetítés-technika van, a székek nagyjából tiszták, és kényelmesek. És mivel a jegyárak azonosak, inkább megyek 1 km-rel többet, de normális, minőségibb szolgáltatást kapok.
    Egyébként szerintem a csepeliek többsége is így gondolja, és a Lurdy ház is csak emiatt tud megmaradni.

  7. Földhözragadva szerint:

    Túrkálónak, meg keno központnak jó lesz, mint a Táncsics…:(

  8. Levente szerint:

    Lexon: megint mész a vezetőid által kijelölt úton. Senki nem siránkozott és senki nem önkormányzatozott, mert ennek semmi köze hozzá.
    Ahhoz viszont van köze az önkorinak, hogy hogy néz ki a kerület. Siralmasan.

  9. Lexon szerint:

    Levente: milyen vezetôim? Mirôl beszélsz?

    Senki nem siránkozott? Az elsô négy hsz-ból kettô:
    “Siralmas, hogy Csepelen még egy kommersz mozi sem marad életben. ”
    “Sajnos újabb visszalépés szülővárosomban!”

    “senki nem önkormányzatozott” – irónia, Levente, írónia. És csak megelôztem miska72-t… 🙂

  10. badala szerint:

    Shu !

    A kisüzletek meg mind tönkremennek !!

  11. lolka szerint:

    A kerület ugy nézki mint , aminek NINCS GAZDÁJA a lakótelepünkön lerohadt a padról a deszka, NEM ÁM KICSERÉLTÉK Á..DEHOGY még a betonlábakat is kiszedték!! – hát ,hogy ne csufoskodjon, még aszt hiszi egy arrajáró, hogy nincs pénz deszkára…-aki lekar ülni egykicsit, menjen
    az Áruháztérre üdőgélni, vagy! Erzsébetre a sétálóutcába , nagyon kulturált
    és barátságos -BONTOTT ANYAGBÓL! na hali

  12. miska72 szerint:

    Majd a parkolóban lesz bábszinház!

  13. Én szerint:

    Holnap mentünk volna moziba azt ennyi, na kössz szépen. Végülis kinek kell mozi? ANNAK AKI SZÉTUNJA A FEJÉT OTT HON EGÉSZ NYÁRON. HAD SZENVEDJEN A DIÁK OTTHON!és aki aszongya hogy nem kell mozi az biztos még nem volt egész nyáron a lakásba “zárva”.Tom ott a strand meg stb. mi is megyünk majd .De akit az anyja csak a plázáig enged el (érthető okok miatt) az akkor mit csináljon? Menjen VÁSÁROLNI? A mozi olcsobb es kevésbé uncsi is!Az embereket sokkal jobban fogja vonzani a 6000 turkáló, (amibe rosszabbnál rosszabb ruhák vannak) mint egy mozi.A gyerek meg majd mozizás helyett megy DROGOZNI.

    Na mindegy a holnapi napom má el van rontva!!!!!

  14. Lillykeh szerint:

    jah mi is mentünk volna moziba megterveztük a haverjaimmal meg minden aszt mossmeg bezárt.naon faxa b+.nah most majd otton k*urjuk a fejünket h mi a rákott csináljunk.szal naon örülünk és csókoltatjuk azokat akik bezárták.PáPá

  15. én szerint:

    Hallotam lehet újra megnyitják a mozit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !