Karácsonyi égi tűzgolyó hozta lázba Észak-Európát

MTI, Origo

Mintegy fél percig látni lehetett karácsony este Észak-Európa több országában, ahogy egy tűzgolyó fut végig az égen. A titkozatos jelenség nagy izgalmat keltett, végül a belga királyi obszervatórium közölte: egy orosz hordozórakéta egyik darabját látták a szemtanúk elégni a légkörben.

Titokzatos tűzgömb futott át karácsony este Északnyugat-Európa egén, és keltett mindenféle találgatásokat, de utóbb kiderült, hogy egy orosz hordozórakéta egyik darabját lehetett látni, amint elégett a légkörben – közölte vasárnap a belga királyi obszervatórium.

A fényes gömböt szombat este 18:30 óra körül észlelték Németország, Hollandia, Belgium és Észak-Franciaország fölött. Ez a szerdán felbocsátott Szojuz TMA-03M űrhajó hordozórakétájának utolsó fokozata volt a belga megfigyelők szerint. Az űrhajó a nemzetközi űrállomásra szállított három asztronautát, köztük egy európait: a holland André Kuiperst.

A jelenségről készült, mintegy 30 másodperc hosszú felvételek hamar felkerültek az internetre, és a mannheimi UFO-központot azonnal elárasztották a telefonhívások.

origo.hu

5 hozzászólás “Karácsonyi égi tűzgolyó hozta lázba Észak-Európát” bejegyzésre

  1. Jeniszej. szerint:

    Ránéztek a füstre és mindjárt tudták, hogy mi égett el. ))))) 😀 ((((( Szerintem meg ufók érkeztek meg hiszen már rég óta várja az emberiség őket.

  2. Jeniszej. szerint:

    Nem volt véletlen az időzítés!

  3. Jeniszej. szerint:

    – Miről lehet felismeri az izraeli repülőgépet?
    – Az orráról meg a farkáról.

  4. Zoli049 szerint:

    “Lakott területre zuhant az orosz műhold”

    A Google hírekben egy nappal előbb fent volt…

    http://www.hir24.hu/kulfold/2011/12/24/lakott-teruletre-zuhant-az-orosz-muhold/

Itt lehet hozzászólni !