Csepel – Szolnok 3 – 1

Csepelirc.hu

Sikerült kiharcolni ma a továbbjutást a Szolnok csapata ellen – a vártnál könnyebben hiszen az első két szettben nem tanúsított különösebb ellenállást a vendégcsapat, 2-0-nál pedig már el is dőlt minden.

Ez pedig azt jelentette, hogy a Magyar Kupa mezőnyének legjobb nyolc csapata közé jutott a Csepel – így januárban a másodosztályú Pécs otthonában kell majd kivívni a négyes döntőbe jutást.

Mondhatni minden ideálisan indult, a fejek rendben voltak így pedig az akarati tényezővel sem volt probléma, igaz nem mentek hiba nélkül a dolgok, de a vendégcsapat nem igen találta a sáncunk ellenszerét és ejtéseken kívül nem is nagyon tudtak pontot szerezni. Szerencsére már az elejétől mi diktáltunk, így 8-4 és 16-10 volt a két technikai időnél az állás és egy-két jó szervasorozatnak köszönhetően a differencia folyamatosan nőtt a két együttes között, a győzelem pedig nem volt kérdéses.

A folytatásban tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a feladatunk – hiszen az érdemi dolgok itt el is dőlhetnek – és az is várható volt, hogy a vendégcsapat előbb vagy utóbb túl fog jutni a holtponton. De egy kis megingástól eltekintve mi irányítottuk az eseményeket, vezettünk 8-6-ra majd 15-11-nél a Szolnok kért időt – ez használt is mert a folytatásban kicsit feljöttek, de 16-14 után már nem volt kérdés és a jó befejezéseknek illetve a stabil blokkoknak köszönhetően hoztuk ezt a játszmát is.

Ahogy ilyenkor az lenni szokott, mindenki örült és egy kicsit megfeledkezett arról, hogy bár a továbbjutás eldőlt, a meccs még nem ért véget és illene azt megnyerni főleg annak a tudatában, hogy szombat délelőtt a bajnokságban is a Szolnok lesz majd az ellenfél – ám a koncentráció visszaesett, ennek pedig a nyitásfogadások látták kárát – ami ugye kihatott az egész csapatjátékra. A vendégek közben feladót cseréltek – ezáltal pedig némileg magasabb lett a sáncuk is és elkezdtek játszani. Végig vezettek egy-két ponttal, sőt a hajrá felé 18-14-re elhúztak – de ekkor még sikerült egy huszáros rohammal 18-18-ra egyenlíteni, utána viszont megint beragadt a csepeli gépezet, mindenki megcsinálta a maga hibáját ennek pedig az lett a következménye, hogy 21-25-re a Szolnok nyert.

A negyedik szett előtt Egér megpróbálta kicsit rendbe rakni a fejeket és arra motiválni az amúgy kissé fáradó csapatot, hogy vegyen erőt magán és nyerje meg a mérkőzést. Nem indult egyszerűen a dolog, pillanatok alatt 2-4 volt az állás, majd 7-8 az első pihenőnél. Tulajdonképpen végig felváltva születtek a pontok, egyedül a végjáték előtt sikerült valamelyest meglépjünk, de a 23-20-as előny sem volt elég ahhoz, hogy simán nyerjünk, ugyanis a Szolnok 24-24-re kiegyenlített – ám arra már nem jutott erejük, hogy pontelőnybe kerüljenek, csak egyenlíteni tudtak de végül a negyedik mérkőzéslabdát sikerült megcsinálni, igaz ehhez kellett, hogy egy vendégjátékos belenyúljon a feladásba. A feladatot tehát teljesítettük, reméljük az utolsó erőpróbán is helyt fogunk állni, ám jelen pillanatban csak a szombati bajnoki meccsre kell, hogy gondoljunk mert biztos, hogy pokoli nehéz lesz harmadszorra is legyőzni a Tisza parti ellenfelünket.

CSEPELI RC – SZOLNOKI FRKSI 3 – 1 (25-14, 25-18, 21-25, 28-26)
Csepel 80 néző, vezette: Mezei és Szabó.
Csepel: Pajor, Buzás, Kunert, Sow, Tamás, Daróczi. csere: Fogl (liberó). játékos-edző: Tamás Zoltán.
Továbbjutott a Csepel (6-2) kettős győzelemmel.

csepelirc.hu

Itt lehet hozzászólni !