3G sincs Csepelen, nemhogy Hipernet

Tékozló Homár

A Belvárosban lehet, hogy hasít a Telenor Hipernetje, de Csepelen még a 3G sem működik, ahogy naiv ügyfelet az ügyfélszolgálat tájékoztatta. Ennek ellenére rábeszélték, hogy váltson Hipernetre, az majd milyen jó lesz. Egyszer biztosan.

Ismét egy panaszt hallhattok a Telenor Hipernetre, illetve magára a mobilnetre. A probléma két részből áll. Az első fele az, hogy a továbbra is agyonreklámozott hipernet, még Budapesten is csak korlátozottan áll rendelkezésre, és például Csepel “centrumában” nincs 3G hálózat sem… Erről a központi telefonszámukon tájékoztattak, amikor arról panaszkodtam, hogy egy Youtube-videót nem lehet megszakadás nélkül végignézni, mert nincs hozzá sávszélesség.

A dolog pikantériája, hogy ugyanerről a telefonszámról, a 1220-ról ajánlották nekünk, hogy térjünk át a hipernetre. Akkor nem nézték meg, hogy itt nem áll rendelkezésre? Dehogynem. De a főnök csak azt nézi, hogy mennyit adtak el belőle. Azt, hogy egy nem létező szolgáltatás eladásával mennyit rombolnak a cég renoméján, már senki nem vizsgálja.

A másik probléma maga a stick, ami nem igazán működik. A kapcsolat rendszeresen – napi 3-15 alkalommal – megszakad, illetve ennél is sokkal gyakrabban produkálja azt a jelenséget, hogy bár a kapcsolat élőnek látszik, nincs adatfogalom. A böngésző képtelen betölteni egy betűt is, és a kapcsolatnál látszik, hogy 0, azaz nulla a bejövő adatáram sávszélessége. Azt gondolom erre az esetre kifejezőbb lenne a sávkeskenység fogalmának bevezetése. Sajnos az ügyfélszolgálat szerint ez is normális.

Azt javaslom, hogy mielőtt bárki megrendelné a szolgáltatást, kérdezze meg, hogy az adott épületben ahol használná, milyen sávszélesség van. Mobilnet? Mobil lenne? Nekem erről a szóról nem éppen a fent leírtak jutnának eszembe.

Üdvözlettel: Egy újabb elégedetlen Telenor ügyfél

homar.blog.hu

15 hozzászólás “3G sincs Csepelen, nemhogy Hipernet” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    A “hipernetet” nem ismerem, de a telenoros mobil internetre nekem nem volt panaszom.

  2. Zoli049 szerint:

    A 30-asról lehetne egy ódát zengeni! 🙁

  3. Zoli049 szerint:

    Ja, még 20-as ügyben…
    Ciki a kormánynak, hogy nem megy a kitalált “mindenkinek szélessáv”? 🙂
    Van ez így, ha a legdrágább megoldással akarunk “jópofáskodni”. A 70-es miért nem volt jó?????????? Mert az már kész és működik? Értem! 🙂

  4. Pista75 szerint:

    Vigyázzatok a telenorral, ezt játszotta el velem:

    Csepel plaza: Megvettem a 3000-es feltöltőkártyát. Ők 1500-ast adtak, amit persze csak kinnt vettem észre feltöltéskor. Másnap visszamentem reklamálni. Az elszámolásukkal természetesen nem volt gond, mert az eladó csaj (valami Kriszti) vett magának egy 3000-es kártyát 1500-ért…

  5. Lakó1214 szerint:

    Merész a cikk, a cég logoját felhasználva!
    Kimerítheti a hitelrontás fogalmát. A vásárlók megkárosításának van egy jogorvoslati menete, mégpedig először a Telenor, ha nem köttetik egyezség, akkor a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, majd ha itt sem, akkor ennek Békéltető Testülete, de nem egy blog.
    Aki a legkisebb szolgáltatótól várt csodákat, az “így járt”, lehetne mondani. A “piros” szolgáltatónak közel 5 éve hibátlan a mobilnete, a “magenta” szolgáltatóé is a nagyobb lefedett területeken az, igaz a kerületben a telefonálás 17 év után is akadozik.
    Visszatérve a témában szereplő szolgáltatóra? A Nemzet Kormánya valamiért nekik adta a széllessávú internet tendert, megvalósításra. Nem a nagyobbak zsebét kívánom tömni, de egy működőt könnyebb lett volna piacképessé – problémamentessé tenni. Esetleg a Nemzeti Kormánya támogathatta volna egy hazai, negyedik szolgáltató létrejöttét, mert a frekvenciák ott porosodnak.

  6. miska72 szerint:

    Csepelen semmi nincs, csak kőkorszak. Fényévekre vagyunk a civilizációtól.

  7. miska72 szerint:

    Lako1214 miért is? csak a telenor használja a HIPERNET szót. ha nem lenne loggo, akkor is tudnánk. 🙂 🙂 🙂 Azt ha nincs akkor mindegy hogy loggoval van a cikk, vagy loggo nélkül, akkor is átvan cseszve a vevő. 😉

  8. Lakó1214 szerint:

    miska 72!

    LOGO, de mindegy. Csak írtam valamit.
    Nem érint egyik sem, én dróton netezem.

  9. miska72 szerint:

    Én is de az is Sz@r álandóan megszakad a netem. És 5 Mbit-nél sose lesz több. Ez csepel. Nagyobb sebességről ne is állmodjak!!!!!!!

  10. Zoli049 szerint:

    miska72 szerint:
    2011. november 13., vasárnap – 09:46

    Te melyik drót végén lógsz? Márhogy megszakad a neted?
    A Digivel nincs ilyen gond.

  11. miska72 szerint:

    GTS datanet. de a T-com vonalát használják. Mindegy kihez megyek a T-com vonala csak 5 Mbitet tud itt.

  12. Lakó1214 szerint:

    Miska72!

    Van egy tippem. Amennyiben messze laksz a központtól, addig ez soha nem oldódik meg. Nincs UPC, vagy DIGI a környezetedben? Jobban jársz/járnál.

  13. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek.
    Egy tényszerű megjegyzés:
    Ha az új önkormányzat 2009 szeptemberében a torony áthelyezésének megakadályozása helyett, a 8,5 millióért elkészült övezeti átsorolást szavazza meg, akkor ma már egy korszerű, az óvoda melletti átjátszónál minőségileg jobb mobilszolgáltatás lenne Csepelen, a jelenleginél nagyságrendekkel kisebb káros kibocsátásokkal.
    Ja, és mellesleg egy csodálatos körpanorámát adó kilátó is ott lenne a dombon.
    Gondolkodni kellett volna a személyes sértettség helyett.
    Üdv, menyus

  14. Lakó1214 szerint:

    Menyhért Péter!

    A cikk a 20-as szolgáltatót degradálja, a dombon pedig a volt Westel, mai T-mobile tornya van!!!

  15. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeli olvasó!
    A tervezett torony az eredeti tervek szerint mindhárom szolgáltató antennáját befogadta volna, a jelenlegi kettő helyett.
    Ezt tartalmazta a T-com, mint beruházó által készített komplett kiviteli tervdokumentáció is.
    Üdv menyus

Itt lehet hozzászólni !