Kitüntetésben részesítették a Munkásotthon vezetőjét

Csepel.info

A nagyításért kattintson a képre!

Október 23-a Nemzeti Ünnepünk alkalmával az Igazolt Magyar Szabadságharcos Világszövetség Elnöksége „56-os Magyar Szabadságharcos Lovagkereszt” kitüntetésben részesítette Nagy Józsefet a Csepeli Munkásotthon Igazgatóját.

A kitüntetést – a Corvin közben megrendezett ünnepségen – Bocskai T. József a Világszövetség elnöke, Dr. Tempfli József Nagyvárad r.k. megyés püspök, Dr. Lomnici Zoltán Főbíró és Csuka Tamás Református tábori püspök nyújtotta át.

csepel.info

49 hozzászólás “Kitüntetésben részesítették a Munkásotthon vezetőjét” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Gratulálok!

  2. nocsak szerint:

    Nocsak, a munkásőrök és pártcsinovnyikok is mennybe mennek?

  3. Manitu szerint:

    Mi köze volt Nagy Józsefnek 56-hoz? Persze azon kívül, hogy pártemberként korábban nyilván ő is ellenforradalomnak tartotta.

  4. TI szerint:

    Te jó ég kik ezek? Itt már mindenki meghülyült? Ha jól tudom Nagy az mszp színeiben volt önkormányzati képviselő. Annak az mszp színeiben akik közül sokan még mai is ellenforradalomról beszélnek. Akik 2005-ben a határon kívüli magyarok állampolágrsága ellen kampányoltak, akik 2006-ban a megemlékező tömeg közé lövettek. Vajon akik az oklevelet aláírták mindezzel tisztában voltak?

  5. meghát.... szerint:

    Világ proletárjai egyesüljetek…..Az elmúlt 20 év retkes politikusai folyamatosan közös ülnek,bocsi, egyesülnek.Szarnak ezek a következetességre stb…. Az átyám -bátyámozás közben becsúsznak néha ellentmondások…….. Miért nem lehet Nagy úrnak a 20-30 évi színvonalas közösségért tett munkásságát ,ehhez kapcsolódó kitüntetéssel honorálni. Párt állásától függetlenül. “Igazolt Magyar Szabadságharcos Világszövetség Elnöksége “???? Miért nem a szép fogakért ,Magyar fogorvosok szövetsége ,ez is jól hangzik…

  6. Tarjányi László szerint:

    Nagy József mindig tisztességes ember volt, akkor sem volt az MSZP tagja, amikor képviselő volt. Senior népi táncos, s a Munkásotthon vezetőjeként indították, a választókerületében foglalkozott az emberek egyéni problémáival. Sokkal kevésbé volt az MSZP csókosa, mint a mai képviselők a Fideszé. Van szerencsém ismerni Csepel politikai elitjét, Nagy József a ritka rendesek közé tartozik. Az ember értékét a saját cselekedetei határozzák meg, kár az embereket szekértáborokba sorolni.

  7. "?!" szerint:

    Mit követett el titokban Nagy József a szocik ellen, amivel ezt a kitüntetést kiérdemelte?

    Vagy lehet, hogy csak vicc az egész?

  8. Manitu szerint:

    Szerintem Nagy József titokban kisgazda volt, csak senki nem tudta róla. Ja, és titokban 56-os felkelő is volt, csak azt is titkolta, csak fedőtevékenységként beszélt 56-os ellenforradalomról, és lépett be az MSZP-frakcióba.

    😀

    Vátesz, Vátesz, te nagyon okos parasztgyerek.

  9. Gordon szerint:

    “Az ember értékét a saját cselekedetei határozzák meg, kár az embereket szekértáborokba sorolni.”

    Tegnap még Vátesz név alatt földet osztottál (2m2 2 méter mélyen). 🙂

  10. Vátesz szerint:

    Gordon, idézz pontosan!
    “Szivesen adok én magyar földet minden idegennek! Két négyzetmétert két méter mélyen!” Érted, idegennek, azaz külföldinek!
    Manitu! Nagy József sohasem politizált, mindig a magyar kultúrával, a magyar tánccal foglalkozott! A 16 év csepeli szocialista éra alatt talán fel kellett volna adni a magyar kultúra iránti elkötelezettségét? Hajtun Zsuzsa is mindig a zene érdekében tevékenykedett, Tóth Mihály és Németh Szilárd polgármestersége alatt is. Miért nem tudjátok elfogadni, hogy vannak akik a szakterületük érdekei szerint élik az életüket, s nem kellene megköpködni őket, mert végzik a dolgukat tisztességes magyarokhoz méltóan, s nem tesznek hűségesküket. Részemről nagyra becsülöm a csepeli értelmiséget, amely az átkosban is és ma is teszi a dolgát, a haza és a magyar nép érdekében, s nem állt be egyik szekértáborba sem!
    Óriási hibát követ el a Fidesz, ha nem hagyja békén ezeket a szakembereket, mert azzal Magyarország és a magyar kultúra veszít! Jól tenné Németh Szilárd meg a vezetőtársai, ha mérsékletre intené ezzel kapcsolatban, az olyan csahosokat, mint te!

  11. Zoli049 szerint:

    “idegennek, azaz külföldinek”

    Aliens & forigners? Ők miről ismerszenek meg a zucca emberei között? 🙂
    Jön szembe a zidegen és a kűfődi? Hmmm Ez mér’ baj? 😀

  12. GONDOLKODÓ! szerint:

    Kedves Jóska!

    Szívből gratulálok az eddigi eredményeidhez, kitüntetéseidhez, elismeréseidhez.
    Ne törődj azokkal, akik által bármilyen negatív vélemény fogalmazódik meg irányodban. Akik jól ismernek azok tudják mennyit, de mennyit fáradoztál, elsősorban az emberekért, különösen a csepeliekért. Fogadd, őszinte nagyrabecsülésemet, elismerésemet, kifejtett művészetedért, eddig végzett áldásos tevékenységedért.
    Hidd el! Amit tettél: “Köszönjük élet áldomásidat, ez jó mulatság, férfi munka volt!”
    Kívánok további jó egészséget, boldogságot szeretteid körében. Madárka a SZG. Marógép- szereldéjéből, sok-sok szeretettel.
    EMLÉKSZEL MÉG, jut még eszedbe a múltunk??? Emlékszel még? Szép volt, de szép!!! (hiszen együtt voltunk fiatalok)
    (Felhatalmazlak a címem kikérhetőségére az admintól! -kiadhatja-.)

  13. Manitu szerint:

    A legjobban az tetszik, hogy ez az 56-os lovagkereszt örökölhető. Tehát nemcsak 56-osnak nem kell lenni, de még abban a korszakban sem kell élni. Most már a “Jóska” azt is eldöntheti, hogy melyik gyereke örökli az 56-os kitüntetést.

    Gondolom az igazolt 56-osság is örökölhető.

    Le-nyű-gö-ző.

  14. Manitu szerint:

    Vátesz: “Nagy József sohasem politizált, mindig a magyar kultúrával, a magyar tánccal foglalkozott!”

    Atyaég. Tehát nem azért volt MSZP-s képviselő, mert politizált volna, hanem azért, mert nem politizált. Vátesz, te nem MSZP-s voltál valójában? Eddig még minden fideszest bíráltál és minden MSZP-st dicsérsz.

  15. Zoli049 szerint:

    Manitu szerint:
    2011. november 03., csütörtök – 07:25
    “A legjobban az tetszik, hogy ez az 56-os lovagkereszt örökölhető.”

    Ez valami Hungarikum, máshonnan ilyet nem hallottam. 😀

  16. bugi szerint:

    Akkor most, ha valaki táncol, az 56-os? Meglep a kitüntetés, Nagy tényleg volt munkásőr is?

  17. Vátesz szerint:

    Zoli049! Aki nem ismeri Izrael történetét, az nem tudja milyen veszélyes földet eladni idegeneknek. A Török Birodalom felosztásakor Palesztína területének 2%-a volt zsidó kézben. A palesztín földesurak el-eladogattak földet a betelepülő zsidóknak, viszont így 1948-ra csak 16%-ra növekedett a zsidó tulajdonú területek aránya. Gondoltak egyet a zsidók és fegyverrel elzavarták a palesztínokat, az elhagyott területeket meg a zsidó állam a saját tulajdonának nyilvánította! Na így üzletelj bármely idegennel, legyen az akár osztrák, akár zsidó! A románok is így szerezték meg Erdélyt, a román bankok kölcsönt adtak az erdélyi románoknak, hogy a jobbágyfelszabadítás miatt elszegényedett magyar földesuraktól megvehessék a földet. Így nemcsak számarányukat tekintve kerültek többségbe Erdélyben, hanem a földterületek birtoklása tekintetében is. A tulajdonjog nem arra szól, hogy azt a területet ki lehet szakítani egy ország testéből, ami külföldi kézben van! Igaza van némelyeknek, akik itt a csepelinfón is azt szokták írni: LMP, Lehet Magyarország Palesztína!

  18. jól értesült szerint:

    Tehát, GONDOLKODÓ egy hölgy, méghozzá csepeli munkás a szereldéből. Nagy elvtárs sok mindent babrálhatott, szerelhetett.

    Hidd el! Amit tettél: “Köszönjük élet áldomásidat, ez jó mulatság, férfi munka volt!”
    Kívánok további jó egészséget, boldogságot szeretteid körében. Madárka a SZG. Marógép- szereldéjéből, sok-sok szeretettel.
    EMLÉKSZEL MÉG, jut még eszedbe a múltunk??? Emlékszel még? Szép volt, de szép!!! (hiszen együtt voltunk fiatalok)

  19. Tarjányi László szerint:

    Tisztelt Csepelinfó!
    A további mocskolódások elkerülése végett, sziveskedjenek riportot készíteni Nagy Józseffel, ahol ő elmondhatja, miért kapta a fent bemutatott oklevelet! Gondolom Önök valahonnan megkapták ennek az oklevélnek a képét, illendő lett volna hozzá valamilyen történetet is fűzni, s nem csak úgy odavetni a csepelinfó hiénáinak! A riportban természetesen kérdezzék meg Nagy Józsefet az MSZP-vel való kapcsolatáról, az itteni feltételezésekről. Nem erősíti a csepeli közéletet és közhangulatot, hogy bármely értelmiséget, szakembert a helyi politika céltáblájává lehet tenni. Fentebb leírtam, az általam is tisztelt Hajtun Zsuzsa miért esik más elbírálás alá a Fidesznél, mint Nagy József? Ők is mindenki más értelmiség és a Polgármesteri Hivatal dolgozói tették a dolgukat Tóth Mihály polgármestersége alatt úgynúgy, ahogy most Németh Szilárd polgármestersége alatt is. Aztán pedig ott van példának Szeles Gábor jegyző úr is, ő megfelelt Tóth Mihálynak és megfelel Németh Szilárdnak is! A közhivatalnokok és köztisztviselők a törvények szerint végzik munkájukat a köz érdekében, bármely politikai garnitúra uralma esetén is! Nem gondolhatja senki, hogy négyévente mindenkit cserélni kell, jóhogy a lakosságot nem akarják valakik lecserélni, mert nem tetszik a saját népszerűségi indexük!

    Manitu! Ami az én viszonyomat illeti Nagy Józseffel, tőle kaptunk jó szót, mint területi képviselőtől, amikor egy peres ügyben tanácsot kértünk. Kikérem magamnak a mindenféle gyanúsítgatásokat. Akinek bármilyen más tudomása van az álljon elő nyílt sisakkal és menjünk bíróságra! A véleményszabadság nem azonos mások mocskolásával!

  20. Gordon szerint:

    A Vátesz-féle földosztás elmarad. 😀

    30 ezüst a zsebében… lapozzunk!

  21. jól értesült szerint:

    Most akkor Tarjányi László a Vátesz? Így már sok minden megvilágosult előttem.

  22. Joságos szerint:

    Vátesz!Meg kérdezhetem,hogy ennyi esze hány apától van???

  23. NIKA szerint:

    nocsak, Manitu, TI és kedves barátaik!

    Gratulálok Uraim! Máris lelkes támogatót találtak személyemben a 3F (fanyalgó, fröcsögő, frusztrált) Emberek Érdemérmének elnyeréséhez. Ugye megígérik, hogyha már lesz saját kitüntetésük, akkor abbahagyják ezt az ízléstelen, ostoba furkálódást?
    A lényeg az, hogy Csepel egyik kiemelkedő jelentőségű kulturális intézményének vezetőjét kitüntették. Ez meg itt a csepel.info, ahol a kerületet érintő eseményekről hírt lehet adni. Aki csepeli és/vagy ismeri a kitüntetettet, vele együtt örül, de legalábbis mentes a rossz érzésektől. Önök hol élnek???

  24. Suttogó szerint:

    “Aki csepeli és/vagy ismeri a kitüntetettet, vele együtt örül, de legalábbis mentes a rossz érzésektől.”

    Megbocsásson, de ne mondja meg 70 ezer csepelinek hogy miről mit gondoljon.

  25. nemtudomka szerint:

    Szerintem a kitüntetett úr elkötelezett politikus volt az MSZP színeiben, nemcsak a szavazókörzetében jeleskedett, hanem a kerület kultúrpolitikai életének egyik meghatározó alakja volt. Ez tény. Hajtun Zsuzsanna és Szeles Gábos se volt képviselő. Persze ettől függetlenül biztos megérdemelte a kitüntetést.

  26. nemtudomka szerint:

    javítva: sose volt képviselő

  27. benfentes szerint:

    … ha annyi partizán és 56-os lett volna,mint amennyi annak vallotta magát az oroszok be se tudtak volna jönni Magyarországra.

  28. GONDOLKODÓ! szerint:

    Minden pártban és azon kívül is vannak jó és rossz emberek, függetlenül attól, hogy mindenki jónak születik.
    Tehát, konklúzió: évek óta írom azt is, hogy már régen nem pártokban kell gondolkodni.
    Az csupán az áldemokráciának egyik specifikus eszköze. Illő lenne kitekinteni a világba, és reálisan értékelni a ránk is leselkedő nehézségeket, amelyek elsősorban emelkedett lelkületű, értelmes emberek színre lépését, cselekvő aktivitásukat várja el az emberiség érdekében.
    Súlyos, elsősorban morális társadalmi problémák sötét foltjai jelenített változataival találkozhatunk ez alkalommal is. Amikor a már jól megérdemelt kitüntetett személyt nem a valós végzett munkája, emberi kvalitásai alapján értékelik, -s veszik a bátorságot nem kevesen-, negatív formába helyezni az értékes embert, a teljesítményt, végső soron az elismerést!!!
    Óriási balgaság!

  29. Ditte szerint:

    Szívből ellenzek minden kitüntetést, különösen, ha pénzzel vagy más anyagi előnnyel jár.
    Az viszont érdekes, hogy áprilisi keltezésű az oklevél. Kicsit sokáig száradt a tinta.

  30. Zanati szerint:

    Manitu…szánalmas vagy! Mit gondolsz, mivel jár egy ilyen kitűntetés? Mit kapnak a gyerekei azzal ha megöröklik a kitűntetést? Ne fortyogj, merülj el a szarban ami körülötted van, jobban teszed!

  31. Zanati szerint:

    Ditte! Honnan gondolod, hogy pénzzel vagy más anyagi előnnyel járt a kitüntetés? Ez nem igaz…

  32. Manitu szerint:

    Ha a kultúrális munkájáért kap valami kitüntetést, vagy mert jó táncos volt, nem zavar. De 56-hoz mi köze volt? Árulja már el valaki!

    Például te Zanati, ha az vagy, akinek a nevét felvetted, akkor te ellenforradalomnak tartod 56-ot. Mit szólsz hozzá, hogy Nagy József most az elvtársadból ellenforradalmár lett?

  33. Ditte szerint:

    Nem állítottam ilyet, csak azt, hogy azokat különösen ellenzem.

  34. Zoli049 szerint:

    “A Magyar Köztársaság kitüntetéseivel az államhatalom a kiemelkedő teljesítményeket felmutató állampolgárokat anyagilag és erkölcsileg is elismeri.”

    Akkor?

  35. "?!" szerint:

    Nagy Józsefnek ezt az 56-os kitüntetését eredetileg áprilisi tréfának szánhatták.

    Komoly formában szóba sem jöhetett volna az “56-os Szabadságharcos Lovagkereszt kitüntetettjeként” az a Nagy József, aki 1956-ban még hátulgombolós nadrágban járt. Később pedig a forradalmat leverő mszmp-sekből mszp-snek átváltozott elvtársak bizalmi emberként lett a csepeli mszp-frakció tagja, továbbá a csepeli mszp-sek jóvoltából lett utódja annak a Tóth Mihály munkásotthon-igazgatónak, aki Csepel utolsó kerületi MSZMP titkára, majd kerületi MSZP elnöke és mszp-s polgármestere volt.

  36. Ditte szerint:

    Attól még ellenezhetem, ha az én kedvemért nem is szüntetik meg a kitüntetéseket. Ezt hívják saját véleménynek.

  37. csaba péter szerint:

    Szegény Józsi látod ez az eredménye az egésznek.

  38. Zoli049 szerint:

    Én a törvényből idéztem… Áááá?! 🙂

  39. Manitu szerint:

    Csaba elvtárs, te is harcoltál 56-ban?

  40. Ditte szerint:

    Nagyon szomorú vagyok, hogy ilyen hülyének tűnök,hogy nem feltételezed, hogy észrevettem.

  41. Zoli049 szerint:

    Nem én kezdtem. Én csak idéztem. Nem csak miattad, van ott más hsz. is. Tudod az ing esete…

  42. Ditte szerint:

    Tudom, “mosom kezeimet”.

  43. Tarjányi László szerint:

    “A kitüntetést – a Corvin közben megrendezett ünnepségen – Bocskai T. József a Világszövetség elnöke, Dr. Tempfli József Nagyvárad r.k. megyés püspök, Dr. Lomnici Zoltán Főbíró és Csuka Tamás Református tábori püspök nyújtotta át.”

    A fent megnevezett urak áprilisi tréfából nem adnak ilyen kitüntetést!
    Németh Szilárd kapta volna, akkor minden rendben lenne?

  44. Ditte szerint:

    Hűség a Hazához Érdemkereszt kitűntetést vehetett át Budapesten, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum dísztermében 2011. április 6-án Nagy József a Csepeli Munkásotthon, és Kerecsényi Zoltán, a pápai Pedagógus Művelődési Ház intézményvezetője.
    Hűség a hazához Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Nagy József a Csepeli Munkásotthon, és Kerecsényi Zoltán, a pápai Pedagógus Művelődési Ház igazgatója

    Az eseményen beszédet mondott és részt vett Lomnici Zoltán a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke, Bocskay T. József az Igazolt Magyar Szabadságharcos Világszövetség elnöke – a kitűntetés alapítója – , illetve Tempfli József ny. nagyváradi megyéspüspök. Az ünnepségen kitüntetésben részesült még többek között Bajor Imre, Básti Juli, Bodrogi Gyula, Gálvölgyi János, Halász Judit, Hernádi Judit, Haumann Péter, Törőcsik Mari színművészek. Az elismeréseket tiszteletet érdemlő magatartásukért, cselekedeteikért – amelyekkel a hazához való hűségüket bizonyították – kapták a kitüntetettek, s azért, hogy ébresztői és figyelmeztetői legyenek minden szabadságát szerető honfitársuknak.

  45. Manitu szerint:

    Tarjányi, szerinted hogyan lett Nagy elvtárs 56-os?

  46. Tarjányi László szerint:

    Azt én nem tudhatom, ezért is kértem a csepelinfó szerkesztőségét, hogy készítsenek riportot Nagy Józseffel, s ott minden kérdésre és feltételezésre választ kaphattok. Én csepeli közéleti szereplőkkel csak a piacon szoktam találkozni, rendezvényekre évek óta nem járok.

  47. GONDOLKODÓ! szerint:

    “jól értesült szerint:
    2011. november 03., csütörtök – 09:31”

    Ön, Óriási bakot lőtt!
    Sürgősen változtassa meg nevét, mondjuk blöffölőre.

Itt lehet hozzászólni !