Szép porták, tetszetős házak Csepelen- Lezárult a Házunk tája pályázat

Csepel.hu

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a „Házunk tája” versenyt, amelyet a Csepeli Kertbarát Kör és a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület szervezett október 24-én a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban.

A beérkezett pályázatok (a galéria megtekinthető itt) előkészítésében részt vett Kiricsiné Kertész Erika, Csepel főkertésze is. 

A „Házunk Tája” évértékelésén Zémann István, a Csepeli Helytörténeti és Városszépítési Egyesület titkára elmondta, hogy ebben az évben a szélsőséges időjárás miatt nehéz volt szépíteni, ápolni, gondozni a csepeli házak előtti utcafrontokat. Évente mintegy 30-50 között mozog a pályázatok száma, ezért a titkár azzal a kéréssel fordult a jelenlévőkhöz, hogy odahaza minél többen (szomszédok is) tegyék rendbe a portájukat. Egyáltalán nem mindegy, hogy a jövőben milyen lesz a kerület városképének a kialakulása – tette hozzá Zémann István. Mindehhez idén az önkormányzat költségtakarékosságának következtében kevesebb anyagi forrással járult hozzá. Így minden pályázó emléklapot kapott, amelyet Ábel Attila alpolgármester adott át.

A legtetszetősebb portákról most is fényképek készültek, melyet Gombik Imre, a Csepeli Kertbarát Kör vezetője diavetítésen mutatott be a közönségnek. Azzal a felhívással fordult a résztvevőkhöz, hogy feleslegessé vált kerti növényeiket hozzák el a Rákóczi kertbe és ingyen csere-beréljék egymás között azokat.

Az összejövetel végén a hagymás növények telepítéséről és ápolásáról dr. Kohut Ildikó, a Budapesti Corvinus Egyetem Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszékének okleveles kertészmérnök adjunktusa tartott előadást.

Antal Zsuzsa – csepel.hu

5 hozzászólás “Szép porták, tetszetős házak Csepelen- Lezárult a Házunk tája pályázat” bejegyzésre

  1. Zoli049 szerint:

    Esetleg ezt előre nem lehetett volna meghírdetni? 🙁

    Mi évek óta pályázunk, mint Társasház, végre ebben az évben sikerült 30.000,- Ft-ot kapni. Köszönjük!
    A régi növényosztást visszaállíthatnák, sokat számítana a lakótelepeken.

  2. Zoli049 szerint:

    grün szerint:
    2011. október 26., szerda – 22:19

    Tedd fel a legaljara! 🙂 Ez ÜTÖTT! 😀

    leges@legalja.hu

  3. Jeniszej szerint:

    Szép? Ami a képen látható.

  4. maminti szerint:

    Hüvazze, ezek voltak a legszebb előkertek? Hát ez gáz.
    Legközelebb ne utólag harangozzák be, hogy volt ilyen, hanem előre,hogy lesz ilyen, hátha akarnánk pályázni.

Itt lehet hozzászólni !