Honlap indult a komány korrupciós ügyeinek bemutatására

Fidesz.hu

 

Korrupedia

Elindult a Korrupédia nevű honlap, amely a sorozatos szocialista-szabaddemokrata korrupciós ügyeket kívánja gyűjteményes formában bemutatni – tájékoztatott Ágh Péter múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatóján. A honlap a túl sok letöltés miatt hamar lefagyott, hétfőre viszont „új helyre” költöztették, és mindenki számára elérhető.

Bár hivatalosan felbomlott a szocialista-szabaddemokrata kormánykoalíció, de ennek a koalíciónak az öröksége továbbra is létezik – jelentette ki Ágh Péter, majd hozzáfűzte: az elmúlt években Európa éllovasából sereghajtók lettünk, valamint szomorú örökség az is, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció országlása alatt korrupciógyanús ügyek sokasága látott napvilágot. A magyar társadalom megismerkedhetett a Fittelina üggyel, a Kulcsár és Kabai ügyekkel, országos és vidéki botrányokkal. Ezek kivétel nélkül olyan ügyek voltak, melyek közpénzeket, vagyis az emberek pénzét érintették – jelentette ki a képviselő.

A politikus utalt arra, hogy Gyurcsány Ferenc az elmúlt időszakban, amikor sorozatos megszorításokra került sor, mindig arra hivatkozott: azért kellenek a megszorítások, mert nincs pénz semmire. A Fidesz azért hozta létre a Korrupédia nevű honlapot, hogy bebizonyítsa: van pénz, csak a kormányzat rosszul használja azt fel – szögezte le a fideszes politikus.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány szerint a kisiskolák bezárására, a vasúti szárnyvonalak megszüntetésére, valamint a kórházi napi- és vizitdíj bevezetésére azért került sor, mert nem volt elég pénz. A Korrupédián feltüntetett esetek tökéletesen bizonyítják: voltak források, csak nem arra használták fel őket, amire kellett volna – fogalmazott a képviselő, majd hozzáfűzte, hogy a hatalommal való visszaélés tökéletes esetei ezek az ügyek, ugyanis az érintett politikusok nem arra használták fel pozíciójukat, hogy az ország helyzetén javítsanak, hanem arra, hogy saját maguknak jobb legyen.

Az oldal csak azokat az ügyeket tartalmazza, melyekben nem indult felelőségre vonás – fogalmazott Ágh Péter, majd elmondta: bárki bővítheti a honlapot azáltal, hogy beküld híreket olyan korrupciós ügyekről, melyekről tudomása van. A politikusa tájékoztatott arról is, hogy ezeknek a híreknek a felkerülését egy előzetes moderálás fogja megelőzni, melynek során megvizsgálják, hogy van-e valóságalapja az adott hírnek.

A sajtótájékoztató második felében a politikus röviden bemutatta a honlap felépítését, melyet a wikipédia mintájára alakítottak ki, s minden cikkből egy link mutat arra a forrásoldalra, ahonnan az adott hír származik.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az oldal bővíthető, így mindenkit arra kért: az általa ismert korrupciós ügyekről adjon hírt a honlapon.

A honlap a www.korrupedia.hu címen érhető el.

Forrás: Fidesz.hu

10 hozzászólás “Honlap indult a komány korrupciós ügyeinek bemutatására” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Orbán elkúrta! Öszödi beszéd II! Sajnos nekünk nem volt egy jó főügyészünk, mint nektek!

  2. Bubus szerint:

    Nem attól lesz valami őszödi beszéd, hogy azok, akik végighazudoztak egy kampányt és átverték a választókat, most elnevezik annak. Ráadásul az meg végképp nem mindegy, ha valaki előre megmondja mit tenni, mint az, aki utólag megmondja, hogy amit mondott, az mind hazugság volt, DE LEMONDANI, AZT MÁR NEM hajlandó!

  3. Papi szerint:

    T. Kovács Ernő!
    Leírná, hogy mit “kúrtel” az Ön szavaival élve Orbán?

  4. badala szerint:

    Esztergom !

    A volt jegyző ahhoz az előterjesztéshez tett volna törvényességi észrevételt, melyben a képviselők végül elfogadták, hogy a város öt év alatt 1,4 milliárd forintért megvásárol egy mélygarázst attól a vállalkozótól, akinek korábban ugyanazt a telket szállodaépítésre értékesítették 213 millió forintért.

  5. Csepeli Galvániszap szerint:

    Csepel: tíz perccel a döntés előtt kapták meg a csepeli ellenzéki önkormányzati képviselők az Észak-Csepel eladásáról szóló 11,3 milliárd forintos szerződés másolatát. Az MSZP-s vezetés a döntés után azonnal elvette a képviselőktől a szerződést, arra hivatkozva, hogy annak szövege a jogászok szerzői jogai miatt nem tartható meg. Az elkótyavetyélt ingatlanok értéke az ingatlanszakértők szerint az eladási ár kb. háromszorosa volt.

    De lehetne mesélni a Kis-Duna partról, a Szent Imre tér dupla felújításáról, a több száz millió forintos soha el nem készült tervekről, látványtervekről is…

  6. Bombi szerint:

    Kedves Kovács Ernő barátunk kifogyott minden érvéből, már csak orbánozni tud.. Sebaj, ez is mutat valamit, még ha nem is túl hízelgő rá nézve…

  7. Bombi szerint:

    Elnézést, helyesen: ránézve.

  8. Nagyapó szerint:

    Uraim ne bántsák Kovács Ernőt! Ő a mi emberünk, a polgári oldal embere. Ő egy Fidesz provokatőr. Figyeljék meg ha ír valami baromságot, hányan ugranak rá. Jól csinálja, és közben jót mosolyog.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  9. leslie szerint:

    Meg kell adni a lehetőséget a fórumon elkeseredett, balos önkormányzati képviselőknek, más fizetett alkalmazottnak a fájdalmas üvöltésre.Gondolom, rosszul érzik magukat a bőrükben, mert ezt a koalíciót nem legyőzték, hanem alkalmatlanságát bizonyítva hullott szét.
    Tekintettel arra, hogy a csőd kezelése az utódra vár, és az nem lehet más jelen helyzetben, mint aki, ez duplán fáj. Ne felejtsétek el, aknamunkátokhoz immáron kevesen vagytok, reméljük hamarosan Csepelen is.

  10. miska72 szerint:

    Csepeli Önkormányzati MAFFIA!

Itt lehet hozzászólni !