Magyarország felirat kerül a magyarok mezére

Index, Csepel.info

A jégkorongozók már 2008-ban feliratot váltottak

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára megerősítette az AP hírügynökségnek, hogy a magyar csapat ezentúl nem angolul, hanem anyanyelvén feliratozza a mezeit, így a londoni olimpián a korábban megszokott Hungary helyett már a Magyarország felirat kerül a nemzeti mezekre.

Molnár hangsúlyozta, hogy a névcsere a hazai szurkolók kérésére történt. A mezeket gyártó Adidas hamarosan leszállítja a névmódosított kollekciót.

A felvetésre, miszerint a Magyarországot mind kiejteni, mind leírni nehéz lesz az idegeneknek Kovács István, MOB-tag reagált. “Jónéhány ország már most is az anyanyelvét használja a mezeken, és előbb-utóbb mindenki hajlandó megtanulni ezeket a neveket”.

Kovács Finnországot hozta példának, ők a Suomi feliratot használják régóta, úgy véli az új névhasználat a magyarok önbecsülését is elősegíti.

2008-ban a jégkorong.blog.hu olvasói is felvették, hogy az anyanyelven szerepeljen az ország neve a mezeken, a szövetségnél is így gondolkodtak, így a válogatott mezeken már akkor végrehajtották a névcserét.

index.hu

7 hozzászólás “Magyarország felirat kerül a magyarok mezére” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Megtanulják még félni Magyarország nevét!
    Kiejteni!
    A Linkenstejn jobban illene, de mivel hasonlít egy másik sportnagyhatalomra, nem járható út!
    A Hungary-val meg az a baj, hogy utal a hungry-ra?! 🙂
    Írjuk rovásírással, törjék a fejüket! 🙂

  2. meghát.... szerint:

    A mez jobb felső oldalán ,nem látszik,hogy mi akar lenni az a sárga izé! Csak nem egy összetöpörödött ,összeaszott sárga narancs?Attila nyilaiból kettőt kölcsön kellett volna kérni ,és keresztbe tenni ,hiszen kormányunk feje ,folyton harcol a népéért.Ezzel kifejeztük volna a sportban ,is az elszántságunkat.

  3. grün szerint:

    meghát…!
    Az még a jégkorongozók KAPPA meze!
    A focisták ADIDAS könnyített változatot kapnak!
    Kidomborítandó a szerelés nemzeti jellegét hosszú, tizenhárom fodrú bőgatyával! Kicsit nehéz benne játszani, de lesz mire fogni ha mégsem jutnak ki a VB-re! 🙂

  4. grün szerint:

    Tovább gondolva a nemzeti sajátosságokat a sportolóink öltözködésében, a vízilabdázókkal mi lesz?!
    Náluk a úszósapka helyett nem-é lehetne a korona másolat, természetesen a balesetvédelmi szempontok figyelembevételével szigorúan csak kereszt nélkül?! 🙂

  5. zsonyo szerint:

    Elképesztő butaság! Valójában kivel akarunk kitolni?
    A magyar ismeri a magyar játékost, nem neki kell bemutatni, hanem a külföldinek!
    Ha már az a szerencsétlenség ért, hogy nem a mi nyelvünk lett a világ nyelve, akkor legalább engedjük meg, hogy a világ megtudhassa kimagasló fiainkról és lányainkról, hogy magyarok. És a világ csak akkor fogják tudni, ha angolul látja, azaz Hungary szerepel a mezekem.
    Könyörgöm! legalább azt a kompromisszumot tegyék meg, hogy mindkét nyelven írják rá. Ez ok lehet arra is, hogy újabb nagy rendelést adjanak az Adidasnak. 😉

  6. nagyapó szerint:

    Megszólalt az idegenszívűek kórusa. Pocskondiázni mindent ami magyar.
    Érdekes, hogy milyen angolsággal íródott Mianmar, Sri lanka, Latvia, Belarusz, stb.?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

Itt lehet hozzászólni !