Ritter a kvótaszerzés kapujában bukott el

MTI, Hír3

Nem sikerült olimpiai kvótát szereznie Ritter Árpádnak a szabadfogású birkózók varsói olimpiai selejtezős versenyén. A 84 kg-os súlycsoport magyarja megnyerte két mérkőzését a vigaszágon, a ráadásban azonban alulmaradt. A délutáni programban előbb a litván Mindaugas Rumbutist verte meg két menetben (1-0, 1-0), majd a bolgár Arkadi Copánál bizonyult jobbnak, ugyancsak két szakaszban (5-1, 1-0). Ezt követően a lengyel Radoslav Horbikkal mérkőzött abban a tudatban, hogy ha győz, olimpiai kvótás.

A hazai szövetségtől származó információ szerint a csepeli birkózó rutinosan hozta az első menetet, majd elvesztette a másodikat, a sorsdöntő két percre pedig elkészült az erejével. A végén már kockáztatott, de abból is a lengyel pontjai szaporodtak (1-0, 0-2, 0-6).

Ritter két győzelemmel kezdte a napot, majd a negyeddöntőben kikapott, de legyőzője, a kazah Genagyij Lalijev később bejutott a fináléba, így a kétszeres Európa-bajnok magyar birkózó is folytathatta szereplését.A 66 kilós Wöller Ákos egy mérkőzéssel búcsúzott.A lengyel fővárosban Kiss Gergely (96 kg) és Aubéli Ottó (120 kg) szerzett kvótát. Korábban Hatos Gábor (74 kg) harcolta ki az indulási jogot, így három magyar szabadfogású birkózó lesz ott a pekingi játékokon.

Forrás: Hír3

Itt lehet hozzászólni !