Azt ígérték neki, hogy nem ölik meg

Hír TV, TV2, Mindennapi.hu

A TV2 beszámolója

A Mindennapi.hu interjúja a túlélővel (teljes videó)

A Baptista Szeretetszolgálat védett házában beszélt először a csepeli gyilkosságsorozat túlélője. A férfit a múlt héten kötözték meg és ásták be egy gödörbe a kerület egyik erdős részén, nem messze a hajléktalanteleptől.

A férfi a mindennapi.hu-nak azt mondta: korábban baráti viszonyban volt a támadójával, a gyerekek is gyakran játszottak együtt. Mindent tudtak róla; hogy hol dolgozik, és hogy mennyit keres. Csütörtökön sörözni hívták az erdőben található területre. Azt mondták neki, hogy a kiásott gödör helyén illemhelyet terveznek. A két férfi hirtelen támadt rá, elvették a bankkártyáját. Azt ígérték neki, hogy nem ölik meg. „Csak annyira emlékszem, hogy előttem a föld. Hátulról elkapta a nyakamat a kötéllel, egyből eszméletvesztés. A kezem is megkötözték. Betettek a gödörbe, és kiszedték belőlem a PIN-kódot. Nem volt nehéz, mert én egyáltalán nem akartam meghalni” – mondta a túlélő.

A Hír TV beszámolója: az önkormányzat feltérképezte a hajléktalan-telepeket

A férfit szabadulása óta a Baptista Szeretetszolgálat egyik védett házában ápolják. Pszichológusok kezelik. „Akárhányszor eszembe jut, remegés fog el és éjjelente nem tudok aludni. Csak annak örülök, hogy mással nem csinálhatják ezt meg. El sem tudom képzelni, hogy mások mit élhettek át. Elég üzemszerűnek tűnt ez az egész dolog” – tette hozzá.

Eligazítást tart Hatala

Az országos rendőrfőkapitány már egyeztetett a belügyminiszterrel a hajléktalantelepek egész országra kiterjedő ellenőrzéséről – tudta meg a hírTV. Információink szerint Hatala József hétfőn reggel tart eligazítást az ügyben. A csepeli erdőben talált négy holttest miatt Orbán Viktor miniszterelnök utasította Pintér Sándort a vizsgálatra.

A csütörtökön kihantolt áldozatokat még nem sikerült azonosítani, eltűnésüket korábban senki sem jelentette. A nyomozás eddigi adatai alapján a sértettek és az elkövetők is hajléktalanok, az eddig őrizetbe vett hat ember egy észak-csepeli bűnbandához tartozik. Köztük van az a bűnöző csoport vezetőjének számító külföldi férfi, aki macedónnak mondja magát, de ezt papírokkal igazolni nem tudja. A gyilkosságok elkövetésével hivatalosan még nem gyanúsítottak meg senkit.

Feltérképezték a hajléktalantelepeket

A Csepeli Önkormányzat GPS-koordinátákkal ellátott térképet készített már tavasszal a XXI. kerületben található hajléktalantelepekről. A közterület-felügyelet munkatársai a Duna-parton, a környező erdőkben és bokros területeken kikérdezték a fedél nélkül élőket, adataikat pedig felírták. A csepeli közterület-felügyeleti csoport vezetője azt mondja: ha a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak szüksége van az összeírt információkra, akár már hétfőn megkaphatják azt az önkormányzattól.

Forrás: Hír TV

30 hozzászólás “Azt ígérték neki, hogy nem ölik meg” bejegyzésre

  1. meghát.... szerint:

    “A Nemzeti nyomozó iroda ,már tavasszal értesült arról….” Pintér úr: más kulturált társadalomban ,már rég feláll a belügyér ilyen esetben!Mire vártak ,tapsra?????? “Miután felmerült a gyanú……”

  2. grün szerint:

    Ősi dakota bölcsesség, “Ha valamit naponta többször elismételsz, azon veszed észre magad, hogy már te is elhiszed!”
    Így járt Pintér is “Két hét alatt rendet teszünk!” imaszerű hajtogatásával!
    Lehet, hogy Ő csodálkozott legjobban, hogy ennek ellenére mik törpénhetnek ma meg, esetleg hónap…..! 🙂

  3. Öreg halász szerint:

    Szerintem egy belügyér nem lemond egy bűncselekmény esetén, hanem végzi a dolgát, felderíti azt. 😉

  4. grün szerint:

    Felderítteti azt!
    A belügyérnek vannak nyomingerei és egyéb szakembriói ilyen célokra!
    Ha nem sikerül, majd azok vállalják a következményeket! 🙂

  5. szigetelő szerint:

    Ez igazi komcsi mentalitás grün! Majd a beosztottak elviszik a balhét, ugye?

  6. meghát.... szerint:

    A nagy tudásúak kedvéért! “Miután tavasszal értesültek…” Ne beszéljünk már mellé ! Impotens ,szar banda. ( Ha figyelték volna a területet, talán feltűnt volna a gödör ásás is!) – hiszen ” gyilkosság gyanúja is felmerült ” – Ennyit érünk mi is ,nem csak a hajléktalanok! Fejétől bűzlik a hal ! Mindig a felelősségről ugatnak,és amikor ott a szar ,szétkenik! LEHETŐSÉG VOLT A MEGELŐZÉSRE, ezt elmulasztották! Négy ,vagy több ember élete szárad a lelkükön! Öreg halász :Nem felderíteni kéne,megelőzni kellett volna! OK-OKSÁGI összefüggések! Na megyek horgászni . Remélem nem húzok ki hullákat a vízből.

  7. grün szerint:

    szigetelő!
    Nagyon jól látod! Pintér sem tudja megtagadni az MSZMP-s múltját!
    “Fogjuk meg és vigyétek!” 🙂

  8. szigetelő szerint:

    “Információink szerint Hatala József hétfőn reggel tart eligazítást az ügyben. A csepeli erdőben talált négy holttest miatt Orbán Viktor miniszterelnök utasította Pintér Sándort a vizsgálatra.”
    Ja, Hatala is Csepelen lakik. Mégsem tűnt neki sem fel a Szigetcsúcson lévő Servúdi erdő. Bezzeg amikor a háza környékén feltörtek házakat akkor tudott intézkedni.

  9. grün szerint:

    “A csepeli erdőben talált négy holttest miatt Orbán Viktor miniszterelnök utasította Pintér Sándort a vizsgálatra.” Levélben vagy SMS-ben?!
    Aprópók!
    Miért kell utasítani egy munkavállalót a munkaköri kötelességei körébe tartozó dolgokra?!
    Szerintem a HÉV vezetője úgy levágna mint Hanzi a makkalsót, ha hetykén oda szólnák Neki:
    Hajtson kérem a Boráros térre! 🙂

  10. pityke őrmester szerint:

    erdő szélén sátoroznak az oláhcigányok…

    dehát a többit sem ölték meg, csak beásták nyakig.
    utána senki nem bántotta őket.

  11. csapos szerint:

    Nagyon szellemes itt a legtöbb kommentező. Egy kissé csak az zavaró, hogy (eddig) négy ember bestiális haláláról szól a történet. Enyhítő körülmény a kiváló humoristáknak, hogy a humorizálást a csepeli tragédia közben a megkukult mutyibányász vezette fideszes önkormányzati vezérkar kezdte el csütörtökön és folytatja azóta is: még vasárnap is csütörtököt mondanak, csak rá kell nézni a csepel.hu-ra. De ez a mostani tiráda mindenen túl tesz, hogy aszongya:
    “az önkormányzat feltérképezte a hajléktalan telepeket”. Végre! Csepel és a haza fényre derül!

    Persze, a megkukult fideszes polgármesternek most nincs annyi bátorsága, hogy kiálljon a kamerák elé. Itt most nem lehet handabandázni. Az oroszlán szívű Németh Szilárd a még mindig jobb sorsra érdemes Ábel Attilát löki maga elé, és amikor már ő sem

  12. csapos szerint:

    …szólal meg, akkor egy csoportvezetőt löknek a sajtó elé. Na ez az igazi vicc és Csepel tragédiája.

  13. Gizike a gőzeke szerint:

    Nekem még az nem esik le,hogyan tudott kiszabadulni összekötött kézzel-lábbal?!Szerintem valaki csak segíthetett neki!

  14. grün szerint:

    csapos!
    A bányászgyerök már megtette kötelességét!
    Kitűzette a fekete zászlót és a zönkormányzat saját halottjainak tekinti az elhunytakat!
    Újratemetésükről később történik intézkedés! Már csak a nevekre várnak, mégsem lehet a régi szokás szerint “Ismeretlen Hajléktalanok” sírkertjét létre hozni!
    Nem olyan időket élünk! Most rend van!
    Csapos tegye a dőgát! Abból a felcsúti kordonbontó nevűből kérek még két decit…….!
    Kapcsolja be a szellőzést, nem bírom a sömlyénfüstőt!

  15. Manitu szerint:

    Csapos és Grün, a hírek alapján ezek az “emberek” az MSZP kormányzás alatt kezdhették el a gyilkolást. Nehéz lenne bármit mondani, amit a csepeli MSZP-s tett ez ellen: el voltak foglalva a kerület tízmilliárdos vagyonvesztésével és a költségvetési hiány növelésével. Ehhez képest a Fidesz elkezdte a hajléktalan-telepek felmérését és felszámolását, és egyet már meg is szüntetett.

    A banda is most bukott le, az MSZP kormányzás alatt simán lophatott, rabolhatott, gyilkolhatott. Ha tehát összetesszük, ki mit tett, akkor ti biztosan semmit.

  16. Manitu szerint:

    Lakásmutyi-bányai Tóth és Szenteczky mit tettek? A csepeli főcenzor mit tett? A frakciót ledaráló főmutyiközbeszerző mit tett?

    Megmondom: itt hagytak temérdek problémát és temérdek adósságot.

  17. bugi szerint:

    Elképesztő, hogy mennyire nincs bőr a szocik képén. Ha nem teszik tönkre Csepelt, ha nem hagyják, hogy mindent elárasszanak a hajléktalanok, ez nem történhetett volna meg!

  18. zed szerint:

    A hajléktalanok eltemetése ígyis-úgyis az önkormira hárul, hisz nyilván értelmetlen várni a hozzátartozóra. Léteznek név nélküli (N. N.) sírok is a csepeli temetőben, akiknek az államigazgatási/közigazgatási aktatologató eljárás keretében nem sikerült megállapítani a kilétüket. Ha az önkormányzat a saját halottjainak tekinti a bűncselekmények áldozatait, az egy szép gesztus. Reméljük, hogy képviselni is fogja magát a temetéseken és illendő módon részesítik végtisztességben az elhunytakat, nemcsak gyorsan elkaparják őket, aztán mennek sörözni a temetőmunkások, ahogy az a névtelenek esetében kialakult szokás.

  19. Toth Kati szerint:

    Ez az a hely ,ahová a komcsik lagunát,uszodát,lakóparkot ígértek?Na ennyi az ő ígéreteik és a valóság közti különbség.Kis Manhattan volt az ígéret,hajléktalantanya valósult meg belőle.Erre voltak képesek a kommunisták.Gyártották a nyomort,futószalagon.

  20. grün szerint:

    Tóth Kati!
    “Halál hörgés, siralom zajlik most helyettek……!”
    Ammá mingyá más, ugyi?! 🙂

  21. Vátesz szerint:

    Kár közbiztonságot várni Németh Szilárdtól! A saját Barackfa utcai telkét is hagyta széthordani, még a kerítést is ellopták! Lehet, hogy így azok legalább nem mentek segílyért az önkormányzathoz?

  22. Vátesz szerint:

    A fideszes HÍRTV milyen gondosan kihagyta azokat a részeket az eredeti felvételből, ahol az áldozat a “roma hölgy” és a “roma férfi” ténykedéséről beszél! Ez aztán a politikailag korrekt riport!

  23. lolka szerint:

    Vátesz szerint:
    2011. augusztus 15., hétfő – 12:16
    -Pénteken 2011 július 12 17:00 Hír Tv hírek, úgy mondta be egy cigány házaspár…többször sem hallottam így konferálni a hírekben…még romának sem mondták…”csak egyszerűen magyar házaspárnak”…

  24. pityke őrmester szerint:

    épített volna az MSZP felhőkarcolókat meg szórakoztatóközpontot, csak a szociálisan érzékeny antirasszista szívük sajnálta kiköltöztetni az oláhcigány sátortábort az erdőből.
    ez a gonosz fideszes meg a többi rasszistákok meg képesek és elzavarják a szegény kisebbségi kolóniát. hol van ilyenkor Richard Field és az LMP ? Amnesty International? Segítsenek !

  25. nagyapó szerint:

    A kommentálók zömén látszik a heti hetes hatása. Bestiálisan meggyilkoltak 4 v. több embert, ezen jókat lehet röhögni. Zöld és társai villognak, mint Cusi a rakparton.
    Remélem a polgármesteri hivatal és a rendőrség megtalálja a módját, hogy magánterületen is teremtsenek rendet.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  26. grün szerint:

    nagyapó!
    Itt a gyilkosságokon nem röhög senki, hanem a találgatós tálaláson!
    Már Te sem bízol, hiszen a 4 vagy több ember is a találgatás kategóriába tartozik!
    Pedig ha megszámolnák a fejeket! 🙂

  27. Vátesz szerint:

    A HÍRTV az eredeti, itt is látható 9:58 hosszú idejű felvételből vágott be a saját tudósításába, ahol az eredetileg az áldozat által elmondottakból gondosan kihagyták azokat a részeket, ahol elhangzott a roma férfi, roma hölgy meghatározás.
    Németh Szilárd mikor fogja cáfolni, hogy hagyta hogy széthordják a saját Barackfa utcai telkét, amelyről még a kerítést is ellopták?

  28. bugi szerint:

    Ha Vátesz nem hallja a cigány szót, azonnal összeesküvést sejt 🙂

  29. Vátesz szerint:

    Nos a HÍRTV-ben 21:22 elhangzott egy hajléktalan szájából, hogy az elásás helyén négy cigány lakott. Miért kellett ezt eddig titkolni?

Itt lehet hozzászólni !