Vihar csap le este az országra

Inforadio.hu

A lépcsőházé volt

 Komoly károk lehetnek (fotó: Jani)

Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére. Török László meteorológus az InfoRádióban elmondta: a gyorsmozgású hidegfront dél-nyugat felől érkezik a kora esti órákban és észak-keleti irányban halad át az országon.

Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére.

Török László meteorológus az InfoRádióban elmondta: a gyorsmozgású hidegfront dél-nyugat felől érkezik a kora esti órákban és észak-keleti irányban halad át az országon.

A szakember hangsúlyozta: egy 40-50 kilométeres sávban többfelé várhatók heves záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A széllökések erőssége elérheti az óránkénti 100 kilométert. Néhány helyen rövid idő alatt jelentős, 50 milliméter körüli csapadék is hullhat.

Az erős szél és egyéb kísérő jelenségek tetőkben, autókban tehetnek kárt, míg az esővíz elöntheti a pincéket – figyelmeztetett a meteorológus.

Török László hangsúlyozta: a zivatar-zóna a Balaton térségét este 7-8 óra körül, a fővárost 9-10 órakor éri el, majd továbbvonul az Északi-Középhegység irányába.

Szombaton hasonló idő okozott kisebb-nagyobb károkat országszerte. A Független Hírügynökség beszámolója szerint körülbelül 100 ház rongálódott meg a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvariban, 50-60 lakóépületben súlyos károk keletkeztek. Nyíregyházán villám csapott egy autószalonba; a kár értéke 25 millió forint.

Forrás: Inforadio.hu

Itt lehet hozzászólni !