Nőtt a különbség a Fidesz és az MSZP között

Nem jön be a vaddisznó-stílus?

MTI, Index, Csepel.info

A Tárki legújabb, reprezentatív felmérése szerint júliusban tovább nőtt a Fidesz és az MSZP szavazótábora közti különbség, a biztos pártválasztók között a kormánypártnak 23 százalékos előnye van.

A felmérés szerint 4%-kal csökkent az agresszívan elutasító és támadó politikát folytató MSZP támogatottsága, míg ugyanennyivel nőtt az LMP-é. A felnőtt lakosság körében továbbra is jelentős előnnyel vezet a FIDESZ-KDNP a többi parlamenti párt előtt. Az elmúlt két hónappal szemben azonban a kormánypártok támogatottsága kissé nőtt, az MSZP-é pedig csökkent, ez utóbbi elsősorban a választóik részvételi hajlandóságának gyengülése miatt. Összességében a parlamenti pártok támogatottsága – a Jobbik kivételével – némi ingadozás után a tavaszi hónapokban mért szintet tükrözi, ahogy a bizonytalanok és pártválasztásukat eltitkolók aránya is a két hónappal ezelőtti szintre csökkent.

Az LMP az elmúlt egy hónapban növelni tudta támogatottságát mind a biztos pártválasztók (10 százalék), mind pedig a teljes lakosság körében (5 százalék). Előbbi kategóriában 4 százalékot javítva majdnem duplázott, utóbbiban pedig 2 százalékot javult.

Nem változott jelentős mértékben a Jobbik támogatottsága az elmúlt egy hónapban, a teljes lakosság körében 1 százalékot javítva 9 százalékon, a biztos pártválasztók között pedig 1 százalékot rontva 15 százalékra módosult.

A Tárki a kutatást ezer fő megkérdezésével végezte el, amely a 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentálja.

Forrás: Index, Csepel.info

8 hozzászólás “Nőtt a különbség a Fidesz és az MSZP között” bejegyzésre

 1. Gordon szerint:

  Nőtt a különbség?
  Helyes.

 2. islander szerint:

  2014 azért még messze van

 3. Gordon szerint:

  Igen de azért utoljára a D-209 kormánya alatt volt szerintem olyan hogy több mint 1 évvel a kormányra kerülése után ilyen jól álljon egy kormányzópárt.
  Meg is nyerték 2006-ben (még úgy is hogy 2004-ben kormányzati válság állt be a töketlenkedéseik és a Csillag-ügy miatt).

  folyt.köv

 4. Gordon szerint:

  Ráadásul D-209-ék azért voltak népszerűek, mert elkölthették amit az 1. Orbán-kormány a kasszában hagyott és hitelekből is tudtak osztogatni (a gdp arányos államadósság jóval alacsonyabb volt mikor átvették a hatalmat).
  Ez a kormány ezt nem csinálja, ennek nincs lehetősége pénzosztásra.
  Emiatt különösen érdekes és biztató a felmérés.

 5. J szerint:

  az a kemény, hogy Budapesten a fiatalok körében már bőven az LMP a 2. és a szocik csak a jobbik után jönnek.

 6. zsonyo szerint:

  Jó úton jár az MSZP! Már mögöttük a szakadék!
  De ezek még mindíg hátrálnak!

 7. Toth Kati szerint:

  Csak így tovább!Hajrá Magyarország!

 8. islander szerint:

  J

  Budapesten igen, de vidéken nem.

Itt lehet hozzászólni !