Elkezdődött a sztrájk, 98 százalékos a támogatottság

FŐVINFORM, Index.hu, Stop.hu

Sztrájk percről percre az Indexen

A FŐVINFORM szerint a BKV nappali járatai nem indultak el, így a metrók, villamosok, trolik sem. A BKV alvállalkozói által üzemeltetett buszok viszont közlekednek:

73 Etele tér, Kelenföldi pályaudvar – Újpalota, Nyírpalota utca Között a 173-as gyors vonalán közlekedik 6 – 7 percenként és minden megállóhelyen megáll
1 villamos, Bécsi út – Lágymányosi híd
30 Újpest, Szondi utca – Baross tér (csökkentett kapacitás)
120 Újpest központ- Árpád híd
147 Újpest központ-Megyer
170gy Újpest központ -Rákospalota
40gy Móricz Zsigmond körtér – Budaörs (csökkentett kapacitás)
14-114 Kosztolányi Dezső tér- Baross Gábor telep
41-250 Kosztolányi D. tér–Budafok,Vincellér út/Budafok, Törley tér
41gy Kosztolányi Dezső tér- Őrmező, Menyecske utca
87-87A-187 Kosztolányi Dezső tér- Kamaraerdő/Mechanikai Művek
88 Kamaraerdő-Törökbálint
13-113-113A Budatétény, Campona – Diósd
50 Budatétény, Campona- Balatoni út, Memento Park
58 Savoya Park –Balatoni út (Háros utca)
150 Budafok, Törley tér – Regényes utca
83-as trolipótló Orczy tér-Kálvin tér

A Volánbusz járatokon elfogadják a BKV-bérleteket, illetve a Volánbuszok sűrűbben járnak például Budakesziről és Szentendréről.

Nagy számban várható, hogy azok is kerékpárra ülnek, akik nem gyakorlott kerekezők, így kérjük, hogy az autósok fokozott óvatossággal hajtsanak el a biciklisták mellett.

Felhívjuk az autósok figyelmét arra, hogy aki a buszsávban vagy a villamossíneken közlekedik közlekedési szabálysértést követ el (mentők, tűzoltók..).

A reggeli csúcsban az autóval közlekedők (az un. „Telekocsi akció” keretén belül) -, amennyiben lehetőségük van rá – a BKV buszvégállomásoknál, ill. megállóhelyeken álljanak meg és vegyék fel autójukba az ott várakozó embereket, hogy ezzel is segítsék a könnyebb bejutást a központba. Az útirány felismerését az autós által a szélvédőre kihelyezett papírlap segíthetné, illetve a gyalogosok is megfelelő méretű papíron jelezhetnék uticéljukat.

Az április 7-i sztrájk tapasztalatai alapján a fővárosba bevezető sugárirányú főútvonalakon már korábban várható, hogy kialakul a torlódás és a sor vége is sokkal hosszabb lesz, mint máskor, így az M1-M7-esen, az M3-ason, és az M5-ös autópálya fővárosi bevezető szakaszán is zsúfoltságra kell számítani. A 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os főút felől befelé, vagyis a Kerepesi, Üllői, Soroksári és a Szerémi úton is összefüggő kocsisorok alakulhatnak ki csak úgy, mint a Szentendrei úton és a Bécsi úton. Nagyon lassú előrejutás várható a budai hídfők felé, illetve a hídfőkön túl a körutakon, valamint mindkét rakparton.

Április 18-áról 19-ére virradó éjszaka minden éjszakai járat menetrend szerint közlekedik.

Forrás: Fövinform

 

98 százalékos a támogatottság

A BKV sztrájk támogatottsága 98 százalékos a dolgozók körében – közölte Gulyás Attila, a sztrájkbizottság szóvivője péntek reggel.

A szóvivő elmondta, egy szokásos hétköznapon 1.300 busz és 600 villamos közlekedik a fővárosban. A sztrájk alatt eddig összesen 8 darab 1-es jelzésű villamos jár a Hungária körúton, az alvállalkozók által üzemeltetett viszonylatokon kívül egyetlen busz sem hagyta el a buszgarázsokat – tette hozzá.

Néhányan akarták csak felvenni a munkát a járművezetők közül, de nekik más munkát adtak, mivel ilyenkor az utas- és vagyonbiztonságot is szem előtt kell tartani – mutatott rá Gulyás Attila.

Elfogadják a BKV-bérleteket és hetijegyeket a Volánbusz Zrt. járatain és a MÁV-Start vonatain a pénteki BKV-sztrájk idején a közigazgatási határon belül, illetve a BKV járatainak útvonalával párhuzamos agglomerációs viszonylatokban.

A MÁV-Start vonatain Budapest és Budaörs, Solymár, Gödöllő, Gyál, Dunaharaszti között is elfogadják a BKV-bérleteket és hetijegyeket.

A sztrájk alatt a BKV Zrt. alvállalkozói a megszokott menetrend szerint járnak. Így a főként Budafokon és a XI. kerületben közlekedő 150-es, 14-es és 114-es, 30-as, 41-es és 41 gyors, 50-es, 58-as, 250-es, 13-113-113A, és a 87-87A-187 jelzésű autóbuszjáratok közlekedésében nem lesz fennakadás.

A hétköznapi menetrend szerint jár majd a IV., a XIV. és a XVII. kerületben közlekedő 88-as, 120-as, 147-es, 170-es gyors jelzésű busz, a 83-as trolibuszpótló, valamint a 73-as autóbusz, amely 6-7 percenként közlekedik pénteken az Etele tér és a Nyírpalota utca között.

Forrás: Stop.hu

 

Már látszanak az aggasztó jelek – egyre több a bedőlt hitel

Romolhat a banki hitelportfólió minősége Magyarországon: a tendencia mind a lakossági, mind a vállalati ügyfeleket érintheti.

A céges hitelek kapcsán az építőipari vállalatoknál és a mikrovállalkozásoknál a legtöbb a gond, ez részben a megszorító intézkedések utóhatásaival magyarázható – írta a pénteki Világgazdaság. Bár a bankok lakossági portfóliójának a minősége stabil, már látszanak aggasztó jelek: emelkedik a külön figyelendő és a leírandó, rossz tételek aránya, emellett egyre több ügyfél szerepel a KHR-rendszerben is. A lap által megkérdezett bankoknál nem nőtt ugyan a problémás kategóriába tartozó hitelek aránya, a kiigazító intézkedések hatása azonban már látszik a kölcsönök minőségén. A CIB Bank például úgy látja, hogy különösen a bevásárlókártyás tartozásokat rendezik késve az ügyfelek.

Forrás: Mno.hu

 

Itt lehet hozzászólni !