Lesz-e MSZDP-frakció, csak hogy több bizottsági helyük legyen?

Mno.hu

Csak hipotézis az MSZP-frakció gazdasági munkacsoportjának azon javaslata, hogy a szociáldemokrata beállítottságú képviselők alakítsanak külön frakciót – mondta Podolák György, a munkacsoport vezetője kedden. A politikus szerint ha külön MSZDP-frakció lenne az Országgyűlésben, az több bizottsági helyet, több felszólalási lehetőséget jelentene.

A csepeli parlamenti politikus elmondta: a gazdasági és informatikai munkacsoport álláspontját a vasárnap esti frakcióülésen ismertette, ahol erre az elképzelésre nem volt reagálás. Az Index internetes lap kedden arról írt, hogy a különválás és a saját frakció alapításának előnyeit elemezték az MSZP képviselői.

Podolák György azt mondta, hogy a kiválásra vonatkozó javaslatot mint lehetőséget említette a frakcióülésen, de ott számtalan más javaslat is szóba került. A politikus szerint ha külön MSZDP-frakció lenne az Országgyűlésben, az több bizottsági helyet, több felszólalási lehetőséget jelentene.

Podolák arra nem tudott választ adni, hány ember ülne át az MSZDP-frakcióba. Arra a kérdésre, hogy ő esetleg átülne-e, Podolák György azt mondta, csak lehetőségként beszélt erről a megoldásról, a munkacsoport véleményét ismertette, egyáltalán nem biztos, hogy ez az ő álláspontja.

Az elmúlt hónapokban többen is átléptek az MSZP-ből az MSZDP-be. Március elején Hárs Gábor országgyűlési képviselő igazolt át több mint húsz józsefvárosi párttársával a szociáldemokratákhoz. Ő az első parlamenti képviselő, aki átlépett az MSZDP-be.

Idén januárban a fővárosban előbb Óbudán, majd Zuglóban több MSZP-s önkormányzati képviselő lépett ki a helyi szocialista frakcióból; a kilépők megalakították az MSZDP helyi képviselőcsoportját és alapszervezetét.

Kapolyi László, az MSZDP elnöke, szocialista parlamenti képviselő februárban azt mondta, az MSZP-tagok közül sokan lépnek át a Magyarországi Szociáldemokrata Pártba, és ez is hozzájárulhat az MSZDP megerősödéséhez. Az MSZDP április 19-én országos pártértekezletet tart a belépett új tagokkal kapcsolatban.

Forrás: MTI, Mno.hu

7 hozzászólás “Lesz-e MSZDP-frakció, csak hogy több bizottsági helyük legyen?” bejegyzésre

  1. Wass Albert barátja szerint:

    Ez napnál világosabb! Ha már nem ment, mint MSZMP , akkor jött az MSZP és, ha már az sem megy, akkor jön az MSZDP ! Ez olyan, mint a rovaroknál! Pete, lárva, báb és a kifejlett rovar? A rovarok így reprodukálják magukat,vagyis a petéből soha sem lesz más, mint rovar!
    Hogy is kezdtem az elején MSZMP…….

  2. Bubus szerint:

    Újra tombol a hatalmi mámor, mióta nincs az a folyton akaratoskodó SZDSZ-sógor. Elvtársaink új pozíciókat akarnak, és már nem elegek a minisztériumokban megüresedő széksorok sem, ahol most az SZDSZ-es talpnyalók ingyenélő siserehada kotlik. Hajrá Podolák elvtárs és további elvtársai: kapjatok még több bizottsági helyet, zabáljátok fel az elvtársakkal a Csepel SC-t, hogy égessétek magatokat napról napra!

  3. DFK szerint:

    Mindeb pozitúrát kipróbálnak a szocik?

  4. Bubus szerint:

    Bezzeg, amikor a galvániszap ott szutyogott a Duna partján, akkor nem akart és nem is tudott felszólalni Podolák elvtárs.

    Nem a több pénzért kellene lobbizni képviselő elvtárs, hanem a munkát kellene elvégezni!

  5. Bubus szerint:

    “A kommunizmus megbukott, mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki nem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem meztelen életét és a zsákmányt.”

    (Márai Sándor: Napló, 1967)

  6. jani szerint:

    Figyelem ! Kezdődik a helyezkedés ! Csak azt nem tudom egy köpönyeget hányszor lehet kiforgatni. Podolák úr nem ám a maga véleményét mondta ám, csak úgy mint lehetőséget, mert ugyi mindenre fel kell készülni. Figyelem csepeliek a szocik csomagolják az ejtőernyőket.
    Alkalom adtán erre majd emlékezni kellenne !

  7. matyi szerint:

    Csak nenyiljonki az ejtőernyő!!!!!

Itt lehet hozzászólni !