A többség eltörölné a kiváltságokat

Mno.hu

A Századvég május végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a választók nagy többsége nem tartja igazságosnak a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazásának jelenlegi feltételeit. A magukat baloldalinak vallók körében is többségben vannak azok, akik változtatnának a fennálló rendszeren.

A megkérdezettek elsöprő többsége (93 százalék) hallott a rendvédelmi dolgozók által szervezett demonstrációkról nyugdíjügyben. Mindössze 6 százalék nem értesült az eseményekről. A választókorúak körülbelül ötöde (21 százalék) vélekedik úgy, hogy a kormánynak a jelen helyzetben nem kellene hozzányúlnia a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazásának rendszeréhez. A nagy többség, a megkérdezettek 69 százaléka ellenben úgy vélekedik, hogy változtatni kellene a rendszeren, mert az nem igazságos.

A kutatásban részt vevők 10 százaléka nem tudta megítélni a kérdést. A választók politikai önbesorolása szerint is hasonló arányokat találunk, azaz a magukat baloldalinak vallók körében is többségben vannak azok, akik változtatnának a jelenlegi helyzeten. Ez utóbbi csoport tagjainak 60 százaléka áll a változás mellett, 33 százaléka tartja helyénvalónak a nyugdíjazás jelenlegi feltételeit.

A magukat „középen állóként”, azaz ideológiai szempontból semlegesként azonosító szavazók 70 százaléka változtatáspárti, 21 százalék tartja elfogadhatónak a jelenlegi rendszert. A jobboldaliak körében az első arányszám még nagyobb: 78 százalék, szemben 15 százalékkal, aki nem változtatna.

Forrás: Mno.hu

43 hozzászólás “A többség eltörölné a kiváltságokat” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Nocsak, nocsak. Van igazságérzet is?

  2. grün szerint:

    “A többség eltörölné a kiváltságokat”
    Csak éppen nem visszamenőleg!!! 🙂

  3. Öreg halász szerint:

    Szerintem meg visszamenőleg is.

  4. grün szerint:

    Öreg halász!
    Az nem a többség, hanem csak a kétharmad!!! 🙂

  5. Tóth Mária szerint:

    “a kormány százezreket ítélt pusztulásra azért, mert 2006-ban a rendőrök fenntartották a rendet” mondá Szima Judit /érdekes megállapítás, pont az ő szájából !

    a libsik persze azonnal ráugrottak a témára, és politikai színezetet adtak elő, az persze nem zavarja őket, hogy a nyugdíj után “maszekban” 2x annyit kerestek. ezt a felfordulást ők szervezik.

  6. Gordon szerint:

    A szocik, na és persze e kődobálós Jobbik. Most hirtelen nagy barátjai lettek az egyenruhásoknak.

  7. grün szerint:

    Gordon!
    Nem a zegyenruhásoknak, hanem az elvtelen, visszamenőleges törvénykezésnek!
    Amire nem hiszem, hogy bárki akárhonnan példát tudna hozni!
    Talán Oliver Cromwell esete akit kivégzése után 12 évvel 1661-ben kiástak és újra jelképesen lefejeztek!
    Végül, a exhumált test dobták a gödörbe, miközben levágott feje látható egy rúdra kívül Westminster Hall 1685-ig.
    De a zangolokat nem szabad példának felhozni!

  8. grün szerint:

    kimaradt!
    “visszamenőleges törvénykezésnek lett ellene!”

  9. Menyhért Péter szerint:

    Statisztikusként a következő a véleményem:
    Inkorrekt kérdésfeltevés csak hazug eredményt hozhat!

    Az a statisztika, amit a hatalom megrendelésére barkácsolnak össze, nem csupán tisztességtelen, de tökéletesen belesüllyed ennek a bolsevik típusú kormánypropagandának a mocskába.
    menyus

  10. Narancsvírus szerint:

    2011.06.02. A TMRSZ-t nem engedték be a tárgyalásra

  11. Narancsvírus szerint:

    Fideszes provokátor!
    Hódmezővásárhely – 2011.05.24.

  12. kicsikacsi szerint:

    Amióta Menyhért urat megérintette a szele annak, hogy vissza kell mennie dolgozni, teljesen kifordult önmagából. Addig sem volt semmi, ne de azóta…

    Csak idézni tudom korábbi önmagam, és teljesen egyetértek a felmérés eredményével. A saját környezetemben is ezt az arányt tapasztaltam (sőt…!), és nagyon kevesen vannak, akik nem így vélekednek!

    kicsikacsi szerint:
    2011. május 31., kedd – 20:35
    Menyhért Úr azért ideges, mert az otthoni láblógatásból neki is vissza kell mennie dolgozni, mint minden, idő előtt nyugdíjazott tűzoltónak, rendőrnek.

    Fáj a munka, nagggggyyyon fáj! Boooooldog nyugdíjas évek…!!

    A tűzoltó nem dolgozhat 60 évesen, mert sokat dolgozott az élete kockáztatásával. És mi van az orvosokkal, nővérekkel, akik 3 műszakban dolgoztak, és 40 éves korukra összeszedtek mondjuk 1-2 gerincsérvet? Nekik miért nem lehet hamarabb otthon maradni nyugdíjban?
    Ki a fene akarja, hogy öreg doktorbácsi turkáljon a hasában, amikor kiveszi a vakbelét? És mi van, ha benne felejti a hasában a fogót, mert nem látja, hogy ott van?
    Vagy, ha a nővér rossz gyógyszert ad be, mert már nem lát, vagy nem hall jól? Lehetne sorolni! Mégsem mehetnek el idő előtt nyugdíjba. Pedig, ha hibáznak, emberek fizethetnek az életükkel!!!!!

    Hisztiznek, mert nem akarnak dolgozni. Erről szól az egész, semmi másról. Arra persze egyik sem beteg, és fáradt, hogy nyugdíj mellett dolgozzon. Mert a 95%-uk ezt csinálja! Jól jön a dupla zsozsó…

  13. Laci szerint:

    Megváltoztatni=eltörölni?
    Visszamenőleg is ez lenne? Valami olyasmit mondtak, hogy akit újonnan vesznek fel, arra legyen csak érvényes, csak senkit nem fognak felvenni így.
    Meg hamár visszamenőleg, meg lehetne büntetni 50 ezer forintra mindenkit, aki megállóban dohányzott az elmúlt x évben. Hasonlóan korrekt lenne.

  14. kiskovi szerint:

    Egy politikust miért illetnek meg bizonyos kiváltságok?

    pl.: ov folyton szerencsétlen “?!” szívatja.. továbbá gyurcsány, meg mindig vissza-vissza köszön hátulról. Szerencsétlen nem csoda, ha folyton mantrázza a baromságait.
    Ezt miért engedik, hogy egy szerencsétlen politikus társukat – akarom írni közembert – megalázzanak?

    Nekik miért lehet mindent?

    Ha már ennyire munka mániás itt mindenki, ugyan kérje már meg valamelyik idióta barom haverját, hogy dolgozhatna is abban a márvány épületben és nem csak jósokra, udvari bohócra hallgatna..

  15. Gordon szerint:

    Persze hogy fáj a munka. A Menyhért és csaba féléknek mindig is fájt.

  16. balla bianka szerint:

    Én csak annyit mondok, hogyha a cigányokat bekényszerítik a közmunkába (mivel maguktól úgysem mennek), akkor kell a kemény kéz, mert egyébként egész nap csak az árokparton ülnének. Az árvízkor is a kapott gumicsizmát meg lapátot eladták és az árát elitták, de a gáton nem voltak.
    Rendőrök!
    Közös érdek a társadalommal az, hogy ezt az élősködő réteget munkára kényszerítsük,
    amíg közmunkát végeznek addig sem isznak, bűnöznek vagy gyereket csinálnak, ezzel is a kollégáitok munkáját könnyítitek meg! Tudom, hogy nem úgy képzeltétek el a nyugdíjas éveket hogy brigádvezetői lesztek a cigányoknak, de ha az önkormányzat kirendel egy aktakukacot munkafelügyelőnek abból semmi nem lesz. A társadalom hálás lesz nektek ha megszabadítjátok őket a cigányélősködőktől és cigánybűnözőktől.

  17. Gordon szerint:

    “élősködő réteget”?

    balla!
    Te mikor voltál utoljára a gátakon?

  18. balla bianka szerint:

    A KSH adatai szereint a munkaképes korú (18-62) cigányok 89%-a még életében nem dolgozott. Többek között az én általam befizetett adóból segélyezik őket, az én általam befizetett TB-ből gyógyítják őket, az én általam befizetett Nyugdíjjárulékból kapnak méltányossági nyugdíjat, és a mostani közmunkaprogramok is az adófizetők pénzéből valósul meg. Nem tudom miért kell valami polkorrektség okán mellébeszélni.
    A kormány is nagyon jól tudja, – nézd meg a Pintér interjút – hogy csak kényszerítő eszközökkel lehet rávenni őket a munkára. De nézd meg a Navrasits interjút: ő is kijelentette, hogy a BTK-t azért kell szigorítani mert egyes (ő úgy fogalamazott alacsony kúltúráltságú rétegek -kire gondolhatott?) csoportok nincsenek tisztában cselekedeteik súlyával. És amíg ez a kúltúrális felzárkóztatás nem történik meg addig nem marad más csak a megtorlás. Ne legyünk álszentek nézzünk szembe a valósággal4

  19. Menyhért Péter szerint:

    Kedves kicsikacsi!

    Te, mint gyáva, névtelen senki, még a hatalom seggét nyalva sem mered vállalni a véleményedet.
    Az hogy ostoba vagy, még nem lenne baj, de a névtelenül folytatott más emberek mocskolása hányingert keltő.

    Nem vagy vitapartner,mert nincs önálló véleményed: azt okádod ki csupán, amit a kormányzati látványpékség beléd töltött.

    Ne aggódj, többet nem próbálkozom azzal, hogy gondolkodásra késztesselek – ez mint látható lehetetlen feladat.
    Üdv menyus

  20. Menyhért Péter szerint:

    Kedves gordon!

    Azt írtad: “Persze hogy fáj a munka. A Menyhért és csaba féléknek mindig is fájt.”

    Sajnálom, hogy a névtelen senkik táborába mentél át, és meg sem próbálod a dolgok lényegét megérteni. Legalábbis még remélem, hogy ez csak szándék kérdése.

    Üdv menyus

  21. Menyhért Péter szerint:

    Kedves olvasók!
    Az alábbi idézetet a HTFSZ fórumáról másolom ide, mert precíz, lényegre törő, és a valóságot mutatja meg:

    ” “1996. évi XLIII. törvény

    a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról

    3. § (1) A szolgálati viszony az állam és a hivatásos állomány tagja között létrejött különleges közszolgálati jogviszony, amelyben mindkét felet a sajátos szolgálati körülményeknek megfelelő, e törvényben és más jogszabályokban meghatározott kötelezettségek terhelik és jogosultságok illetik meg.”

    Amennyiben a kormány elvárja tőlünk hivatásosoktól, hogy a civil szférával megegyező jogosultságok között dolgozzunk szánalmas, fizetésnek csúfolt éhbérért, akkor azt hiszem joggal elvárható, hogy a sajátos
    jogosultságok megszüntetésével egy időben a sajátos kötelezettségeket is szüntessék meg, tehát kérem az állampolgári jogaim helyreállítását, tehát:

    Az élethez, emberi méltóság hoz való jog ( A hivatásos szolgálati jogviszony hatálya alá tartozó életét kockáztatni köteles mindaddig, amíg az biztosan az élet elvesztésével nem jár)

    Sztrájkjog! (Hivatásos szolgálati viszony hatálya alá tartozó nem sztrájkolhat)

    A szabad mozgás és a tartózkodási hely szabad megválasztása (Elöljáró a szolgálat tartózkodási helyét meghatározhatja, az állandó lakhelyhez képest, köteles bejelenteni a szolgálatteljesítési idő kívüli tartózkodását. Köteles bejelenteni a külföldre utazását, szabadságról berendelhető.)

    Véleménynyilvánítás szabadsága (politikai tevékenységet nem folytathat, de részt vehet politikai gyűlésen. Nem bírálhatja elöljárója utasítását (kivéve bűncselekmény esetében). Párt szervezetében közszereplést nem vállalhat.

    Gyülekezési jog (Politikai rendezvényen egyenruhát csak hivatalában, parancsnok engedélyével viselhet.)

    Egyesülési jog (Nem csatlakozhat olyan szervezethez, amely tevékenysége a fegyveres szerv tevékenységével ellentétes)

    Választójog (Nem lehet jelölt szolgálati viszonyának fennállása alatt, illetőleg annak megszűnése után még 3 évig.)

    Munka, foglalkozás megválasztása (Más kereső foglalkozást csak engedéllyel vállalhat, vezető beosztású még úgy sem. Nem kell bejelenteni: tudományos, oktatói, művészi, lektorálási, szerkesztői munkát.)

    Az egészséghez való jog (olyan munkakörülményeket és felszereléseket kérek, amelyek lehetővé teszik, hogy megéljem nyugdíjas hónapjaimat, vagy legalább esélyem legyen rá)”

    Aki továbbra is a rendvédelmisek kiváltságairól hadovál, az próbálja meg értelmezni ezeket a tényeket.
    Üdv menyus

  22. Királyerdei szerint:

    A Belügyminisztérium a rendvédelmi szakszervezetek követelései kapcsán, szerdán azt közölte, hogy a társadalom nem fogadja el, a gazdaság pedig nem bírja el, hogy 35-38 éves fiatalok többszázezer forintos nyugdíjjal hagyhassák el a pályájukat.

    Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: már az is kirívó eset, ha rendvédelmi dolgozó 35 évesen nyugállományba vonul. Ilyen előfordul megromlott egészségű vadászpilótáknál, vagy kommandósoknál. 40 éves kor felett már több a szolgálati nyugdíjba vonuló, náluk ugyanis már elképzelhető, hogy megvan a 25 év szolgálati viszonyuk, de általában ők is a megromlott egészségük miatt vonulnak nyugállományba, vagy mert megszűnik az álláshelyük

  23. kicsikacsi szerint:

    Mondom én, hogy Menyhért Úrnak megártottak a hírek. Én nem tartom magam névtelen senkinek, kicsikacsi vagyok. Ezen a néven írok, választottam egy nevet, mint a fórumozók 99%-a. Ha valaki lehet “sztár” mondjuk LL Junior, Kiki, SP vagy éppen Fluor néven, írhat könyvet Vavyan Fable-ként, akkor én miért ne lehetnék kicsikacsi? Ha megírom a polgári nevem, azzal sem lenne beljebb, kedves Menyhért úr. Olyan nevem van, amellyel Csepelen él még rajtam kívül legalább két tucat ember. Akkor meg nem mindegy? Kicsikacsi viszont csak én vagyok!

    Azon nem csodálkozom, hogy ezt nehezen érti meg, ez biztos nagyon nehéz az Ön számára. Ami megdöbbent, az inkább az az alpári stílus, ahogyan “beszél” másokkal és másokról. Olvassa csak vissza nyugodtan. Én nem voltam sem trágár, sem tiszteletlen. Leírtam a magam, és “sokan mások” véleményét. Hjja, hogy azzal Ön nem ért egyet? Sajnálom. Ettől még nem kellene mindenkit, aki nem az Ön vélemyénét osztja, “lebunkózni”. Ez inkább Önt minősíti…

  24. Gordon szerint:

    Nincs azzal baj ha munkaképes 40-es éveiket taposó emberek ismét munkába állnak és az országért dolgoznak.

  25. absd szerint:

    Menyhért, Tarjányi, Csapos, Narancsvírus: kész agyrém.

  26. "?!" szerint:

    Menyhért Péter nyugállományú “tűzoltó főtörzsőrmester” ma 11:54-kor idézte a HTFSZ fórumáról, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 3. § (1) szakaszában leírtakra hivatkozva leírt szöveget.

    A idézett szöveg végére a nyugállományú “tűzoltó” főtörzsőrmester úr odabiggyesztette az alábbi felszólító mondatot:
    “Aki továbbra is a rendvédelmisek kiváltságairól hadovál, az próbálja meg értelmezni ezeket a tényeket! Üdv menyus”

    Én ugyan nem “hadoválok a rendvédelmisek kiváltságairól”, hanem alapos indokok miatt ellenzem a kiváltságaikat, az alábbiakban mégis eleget teszek a nyugállományú “tűzoltó főtörzsőrmester” úr felszólításának:

    Az idézett szövegre vonatozó általános véleményem:

    A tűzoltók nem tartoznak “a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjai” közzé, ezért csak megtévesztő szándékú szarkeverés a HTFSZ és a korengedményes nyugdíját féltő Menyhért Péter “tűzoltó főtörzs” részéről az idézett törvényre hivatkozni!

    A HTFSZ fórumáról idézett szövegben olvasható legdurvább hazugságokra vonatkozó tételes megjegyzéseim:

    1.) A HTFSZ fórumáról idézett szövegben képmutatóan azt írják, hogy “fizetésnek nevezett éhbérért dolgozunk”.
    Kérdezem, hogy milyen alapon várnak magasabb fizetést a tűzoltók, mint amennyit a társadalomnak azok a produktív tevékenységet végző, de szintén éhbérért dolgozó tagjai kapnak, akik megtermelik a szolgálati viszonyuk mellett mellékállást is vállalni tudó tűzoltók “éhbérének” a fedezetét?

    2.) Képmutató és hazug módon követelik a jogot “A szabad mozgáshoz és a szabad tartózkodási hely megválasztáshoz”.
    Hazug módon azt állítják, hogy a tűzoltónak ” Az elöljárója meghatározhatja a lakhelytől eltérő szolgálati helyét, továbbá, hogy köteles bejelenteni a szolgálatteljesítési idő kívüli tartózkodását. Köteles bejelenteni a külföldre utazását, szabadságról berendelhető”.
    Kijelentem, hogy ezekből a hazugságokból a tűzoltók esetében egyetlen szó sem igaz!

    3.) Írják, hogy a tűzoltó nem bírálhatja elöljárója utasítását (kivéve bűncselekmény esetében).
    Kérdezem, hogy más munkavállalók talán bírálhatják a főnökeik utasításait a munkahely elvesztésének veszélye nélkül?

    4.) Pofátlanul a jogaik különleges korlátozásaként említik, hogy a tűzoltó “Nem csatlakozhat olyan szervezethez, amely tevékenysége a fegyveres szerv tevékenységével ellentétes”.
    Kérdezem, hogy egy egyszerű munkavállaló csatlakozhat-e retorzió nélkül olyan szervezethez vagy céghez, amelynek az érdeke ellentétes az Őt foglalkoztató szervezet tevékenységével?
    Csak nem azt szeretnék-e elérni a nyugállományú “tűzoltó főtörzs úr” és a HTFSZ idióta vezetői, hogy a tűzoltók csatlakozhassanak a tűzgyújtogatók szervezetéhez?

    5.) Van képük súlyos korlátozásként említeni, hogy “Más kereső foglalkozást, mellékállást, csak engedéllyel vállalhatnak, vezető beosztást még úgy sem”.
    Kérdezem, hogy láttak-e már vajon ezek a hőbörgő majmok a civil életben szokásos munkaszerződéseket, amelyekben ezeknél sokkal súlyosabb korlátozások vannak előírva a munkavállalókra úgy, hogy korengedményes nyugdíjazás lehetősége helyett a bármikor történő kirúgás veszélye fenyegeti a munkavállalókat?

    6.) Az egészséghez való jogra hivatkozva írja valamelyik HTFSZ-es majom, hogy “olyan munkakörülményeket és felszereléseket kérek, amelyek lehetővé teszik, hogy megéljem a nyugdíjas hónapjaimat, vagy legalább esélyem legyen rá”.
    Kérdezem, hogy amikor a tűzoltók bérének és felszerelési költségének a fedezetét megtermelő munkavállalók többsége nyugdíj-korkedvezmény nélkül is egészségtelen munkakörülmények között és silány felszereléssel kénytelen végezni a munkáját (mert a jelenleg nincs több pénz a munkakörülményeik javítására és jobb felszerelésre), akkor miért nem hajlandók tudomásul venni az ország jelenlegi pénzügyi helyzete miatt szükséges változtatásokat a mások által megtermelt közpénzből eltartott tűzoltók?

    Végül azt kérdezem, hogy miért próbálja Menyhért Péter és a HTFSZ a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaival összekeverni a tűzoltókat?
    Csak nem azért, mert egyesek még most is rendelkeznek a munkásőrségtől “megmentett” és valamelyik nem kommunista kormány elleni fellépés céljából otthon tárolt fegyverekkel?

  27. csaba péter szerint:

    Hát ideje a múltat végképp eltörölni. Csak ez viszont komcsi dolog , még ha a Fidesz is csinálja”?!” ugye párttitkár et”?!”

  28. csaba péter szerint:

    Drága gordonkán ha velem a Csepeli Martinban lehúztál volna csak egy évet a harmincból , kussolnál.

  29. csaba péter szerint:

    És gondolom ezek után a korkedvezményes és egészségre ártalmas munkakörökbe a kedvezmények megvonása után
    ,zászlót bontva
    a Fideszt éltetve
    hosszú tömött sorba vonulva jelenkeznek:
    A gordonok , manituk”!?” és a többi kigyúrt komcsifaló véresszájú szellemi rövidnadrágos aktivisták.
    Egyenesen a kubatov listáról, miután helyesen kitöltötték névvel ellátva és aláírva a szociális konzultációnak jegyzett regisztrációs ivet.
    Ami bizonyitja van még önkéntes fideszes seggnyaló nem kell aggódni OV legalább neked nem kell soha megdolgoznod a fizetésedért.

  30. csaba péter szerint:

    Mert kedves fideszes elvtársak akik komcsibbak vagytok már az igazi bolsevikoknál is , tán sejtitek hogy ezeket a munkaköröket igy csak ti vagytok jogosultak betölteni.

  31. csaba péter szerint:

    Ami pedig ezt a szemetet illeti ami állítólag közvélemény kutatás lenne”?!” A Stumpf féle századvég Fidesz rendelésre készítette.
    Ez nyilvánvaló
    Jó pénzért mindent

  32. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavária-gyalog péter”

    Mikor hagyod már abba a komcsi disznó múltad során megszokott hülye röfögést?

    Az alkoholizmus miatt kialakult elmebetegséggel együtt járó memóriaromlásod miatt, már hosszabb ideje megpróbálsz összemosni a “manitu” nicknéven fórumozó személlyel, és igyekszel azt a látszatot kelteni, hogy én is olyan gerinctelen szarházi vagyok mint Te, aki több nicknéven fórumozva osztotta az észt egészen addig, ameddig alkoholos állapotban saját magát többször lebuktatta.

    Ha nem volnál alkoholista, és nem volnál ilyen memóriazavaros állapotban, akkor másokhoz hasonlóan Te is emlékeznél arra, hogy a gyöngyöspatai téma kapcsán elég komoly összeütközéseim voltak “manitu”-val, és már csak ezért is meddő próbálkozás részedről kettőnk személyének az összekötése.

    Ami pedig a rám és “manitu”-ra vonatkozó “párttitkározó” röfögésed illeti, tájékoztatlak Te komcsi őskövület, hogy “manitu”-nak nem ismerem a múltját, de arról biztosíthatlak, hogy én nem lehettem párttitkár egyik pártban sem, mert veled ellentétben én soha nem voltam tagja eddig egyetlen pártnak sem.

    Tehát bármilyen intenzíven röfögsz, nem tudsz összemosni a hozzád hasonlóan hosszú mszmp-s komcsi múlttal és mszp-s maffiózós múlttal rendelkező, de ennek ellenére még most is állandóan pofátlankodó komcsi disznókkal, ezért ha van még egy kevés maradék eszed, akkor jobban teszed ha abba hagyod az erre irányuló röfögést is és kussolsz!

  33. csaba péter szerint:

    “?!”igenis párttitkár elvtárs

  34. csaba péter szerint:

    AZ ILYEN?”!?”?!”TÖBBSÉG MEG BEKAPHATJA

  35. islander szerint:

    van egy haverom, aki öntödében dolgozik.

    ő mikor mehet el kedvezménnyel nyugdíjba?

  36. csaba péter szerint:

    Majd ha 65 éves lesz vagy elöbb ha nyomorék lett

  37. Menyhért Péter szerint:

    Kedves islander!
    Azt, hogy ki és miért mehet el korkedvezményes nyugdíjba, nem a komcsik, és még csak nem is az itt fórumozó “?” nevű hülyegyerek meg a haverjai határozzák meg, hanem jogszabályok. Európában mindenhol egységes a foglalkozások besorolása egészségi; veszélyességi, elhasználódási szempontok alapján.
    Korkedvezményes nyugdíjrendszer valamennyi civilizált európai országban van: lásd a
    http://adozona.hu/vilag/20110530_nyugdajkorhatar_europa_usa.aspx
    oldal elemzését.
    Üdv menyus

  38. Menyhért Péter szerint:

    Egy orvos írta a lánglovagokon!

    Csak egy hozzászólás erejéig regisztráltam hozzátok, nem vagyok szakmabeli.

    Mivel demokrácia van hazánkban, ezért nem vállalom névvel

    Orvos vagyok, és csak annyit szeretnék mondani nektek, hogy maximálisan támogatlak benneteket, eszmei szponzorként
    Ne adjátok fel, és harcoljatok magatokért. De sajnos azt kell mondjam, harcoljatok másokért is, akik sajnos nem ilyen szervezettek. Azt hallottam, tudatos elképzelés, hogy a rendvédelmis szakszervezetekkel kezdik a harcot, a legerősebbeknek adják a pofont, és meghátrálásra kell mindenáron kényszeríteniük, mert utána a többi biztosan befogja majd a pofáját.

    A lakosság félre van vezetve, fogalma sincs arról a valóságról, amiben ti is, és sajnos mi is dolgozunk. A Napló szavazásán 35% adna pénzt az orvosok bérének emelésére. Úgy látszik nincs szükség se rendőrre, se tűzoltóra, se orvosra, se tanárra.
    Én vettem a fáradtságot és utánanéztem, utánaolvastam a részleteketnek, a jogszabályi háttérnek, hogy miről is van szó – nem ragadtam le ott, hogy a mocsok 45 évesen nyugdíj mellett dolgozik.

    Ha tudnék, még tüntetni is mennék veletek, ha már mással nem mehetek… szerintem lesz még lehetőségem, és akkor fogok is.

    Veletek vagyok, és aki veszi a fáradtságot, hogy kiderítse mi áll a politikus hazugságai mögött, az is veletek van.

    Most ti tartjátok ébren a lángot, és félek, ha nektek nem sikerül, akkor másnak sem fog. Nem marad más, mint az elvándorlás.
    Köszönöm nektek a munkátokat, néha még dolgoztunk is együtt, és köszönöm hogy kiálltok az elveitek, a becsületetek, a nemzet érdekei mellett.
    Helyettünk is.

  39. "?!" szerint:

    Kedves menyus!

    Ugye nem rám gondoltál amikor 21:36-os hozzászólásodban az itt fórumozó “?” hülyegyereket említetted?

    Ha viszont mégis rám gondoltál, akkor előbb válaszolj a fentebb 15:35-kor feltett kérdéseimre és csak utána jártasd a mások terhére kiváltságokat követelő nagy mocskos pofádat Te élősködő hajlamú önző pojáca!

    Azzal a kijelentéseddel kapcsolatban pedig, hogy “ki és miért mehet el korkedvezményes nyugdíjba, nem is az itt fórumozó “?” nevű hülyegyerek meg a haverjai határozzák meg, hanem jogszabályok”, jegyezd meg a jogszabályok hibáit ki szokták javítani, és most is a jogszabályok kijavítása fog megtörténni még akkor is, ha a nagy pofával követelőző gátlástalan bandátok minden tagja a nagy hájas seggét a földhöz veri!

    Majd kíváncsi leszek rá, hogy a kijavított jogszabályok hatálybalépése után is azt röfögöd-e, hogy “a jogszabályok határozzák meg a nyugdíjba menetel módját”, vagy akkor majd a saját törvényeid szerint magyarázod a követeléseid jogosságát, mert neked csak a részedre kiváltságokat biztosító jogszabály a jó jogszabály!

  40. Menyhért Péter szerint:

    Kedves olvasók!

    Ma, 15:35-kor a következő “kérdést” intézték hozzám:

    “Végül azt kérdezem, hogy miért próbálja Menyhért Péter és a HTFSZ a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaival összekeverni a tűzoltókat?”

    Feleslegesnek tartottam rá válaszolni,mert annyira primitív és ostoba.
    Úgy gondolom,ma, Magyarországon minden gondolkodni képes ember tudja (vagy ha nem tudja, akkor utánanéz), hogy a Tűzoltóság egyike a fegyveres rendvédelmi szerveknek, de nem azért, mintha fegyveres szervezet lenne.

    Az állam szerveit sem “a komcsik, és még csak nem is az itt fórumozó “?” nevű hülyegyerek meg a haverjai határozzák meg, hanem jogszabályok. ”

    Üdv menyus

  41. grün szerint:

    “?!”!
    “Majd kíváncsi leszek rá, hogy a kijavított jogszabályok hatálybalépése után”
    Arra én is befizetek, hogy ki fog ilyen állást vállalni, azokkal a feltételekkel?!

  42. islander szerint:

    röff-röff-röff

    Mazsola

Itt lehet hozzászólni !