Remekül sikerült a csepeli gyereknap

Csepel.hu

További képek a Csepel.hu oldalon láthatók

A korábbi évekhez hasonlóan ismét több száz iskolás ünnepelhetett együtt gyereknap alkalmából Csepelen. Ezúttal új helyszínen: a Csepeli strandfürdő területén. A Csepeli Gyermekekért Alapítvány és a Csepeli Önkormányzat közös rendezvényén kerületünk 16 iskolája képviseltette magát, közülük is az V. osztályba járók.

Eljöttek a Móra Ferenc, Nagy Imre ÁMK, a Kék iskola, a Mátyás király, a Karácsony Sándor, az Eötvös József, a Burattino, a Mészáros Jenő, a Szárcsa, a Katona József, a Herman Ottó, a Kölcsey Ferenc, a Vermes Miklós, a Lajtha László, a Jedlik Ányos, valamint a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanuló is.

A rekkenő hőségben a Sun Dance majorett csoport tagjai szórakoztatták elsőként a megjelenteket, majd Ábel Attila alpolgármester hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. Ezt követően a közel 700 gyerek máris mozgásra perdült, hiszen Gulyásné Bolla Zsuzsanna, közös – aerobic elemekkel tarkított- bemelegítést vezényelt nekik. Miután megvolt a sportolást megelőző elengedhetetlen testmozgás, a gyerekek némi innivalót, és csokit vettek magukhoz, s elindultak az időközben kihelyezett sportállomásokra, hogy próbára tegyék tudásukat.

Képviseltette magát a labdarúgás, a kézilabda, a kick-box, a vívás, az öttusa, a kajak-kenu, az evezés, a búvárúszás, de lehetett gumiasztalon ugrálni, valamint kötelet húzni is.  A nebulók kis pecsétgyűjtő füzetben gyűjtötték minden állomáson a pecséteket, amit aztán beválthattak jutalmakra.

Mindeközben a színpadon a csepeli sport egykori is mai kiválósági „adták egymásnak a kilincset”, és meséltek élményeikről: Németh Ferenc, az 1960-as római olimpia kétszeres bajnoka, Kiss Tóth Sándor olimpikon, Kozmann György és Kiss Tamás, a 2008-as pekingi olimpia kenus bronzérmesei, Sárfalvi Péter Európa- és világbajnok öttusázó, Németh Tamás vívó, valamint Bánkuti Zsolt Európa-bajnok birkózó is tiszteletét tette a rendezvényen.

A beszélgetések közben színpadra lépett a Sasok Fitness-esek fantázianévre hallgató tánccsoport is, akik nem mindennapi teljesítményükkel kápráztatták el a nézősereget. Szerencsére nem akadt sok dolguk az International Ambulance Service munkatársainak, akik mentőautójukból pásztázták a területet, s ügyeltek a gyerekek egészségi állapotára.

A testmozgás közben finom zsíros kenyérrel, és innivalóval is olthatták éhségüket, illetve szomjukat a sportolás közben elfáradt iskolások, akik látható lelkesedéssel vetették bele magukat egy-egy feladat végrehajtásába. Miután a gyerekek közül mindenki kipróbálta az összes sportágat, és begyűjtötték a vele járó pecséteket, átvették megérdemelt jutalmukat: ami egy külön erre a napra készített aranyszínű medál, illetve némi nassolnivaló volt, sokak örömére.

A tanintézmények közül pedig mindenki egy csillogó kupát vihetett haza emlékül. Ezt követően az iskolások jóleső érzéssel vetették bele magukat a strand medencéibe, ahol felfrissülhettek a hűs habokban. A közel másfél órás fürdőzéssel – a gyerekek legnagyobb bánatára- véget is ért az idei csepeli gyereknap, ami a helyszínnek, és a szervezőknek köszönhetően remekül sikerült, s amelynek – a résztvevők szerint- jövőre is folytatódnia kell!

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !