A tűzoltók végre megkaphatják, ami jár nekik

MTI, Mno.hu

Pintér Sándor belügyminiszter megegyezett Tarlós István budapesti főpolgármesterrel, Szita Károly kaposvári és Borkai Zsolt győri polgármesterrel a tűzoltók 2004–2007 közötti túlmunkája után „jogosan járó, azonban évek óta elodázott és megoldatlan díjak” kifizetéséről – közölte a Belügyminisztérium hétfőn az MTI-vel.

Mint a közleményben hangsúlyozták, a megállapodás értelmében a három önkormányzat megelőlegezi és elkezdi kifizetni az elmaradt túlmunkadíjakat a hatáskörükbe tartozó önkormányzati tűzoltóknak. A Belügyminisztérium az állami tűzoltóságoknál szolgálatot teljesítő állománynak ugyancsak elkezdi kifizetni a túlmunkadíjakat – tették hozzá.

A közlemény szerint első lépésben – a tűzoltókkal egyeztetett számítás alapján – a járandóságok kamattal megemelt részének 50 százalékát fizetik ki a jelenleg is szolgálatot teljesítő állománynak. A teljes összeget minden érintett tűzoltó az év végéig kapja meg – tájékoztattak.

Az állami és önkormányzati tűzoltók évek óta kérik a 2004. május 1-jei európai uniós csatlakozástól 2007 végéig járó túlóradíjakat. Uniós szabályokra hivatkozva pereket is indítottak munkáltatóik ellen a túlmunka megfizetését kérve, és a Legfelsőbb Bíróság több esetben jogosnak ítélte követeléseiket. Az MTI kérdésére a Belügyminisztérium közölte, hogy a többi érintett önkormányzattal is folyamatosan tárgyalnak.

Forrás: MTI, Mno.hu

17 hozzászólás “A tűzoltók végre megkaphatják, ami jár nekik” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    “Az állami és önkormányzati tűzoltók évek óta kérik a 2004. május 1-jei európai uniós csatlakozástól 2007 végéig járó túlóradíjakat.”

    A most tüntetést szervező szarházi szakszervezeti vezetők vajon miért nem szerveztek tüntetést azok ellen Gyurcsány és Bajnai kormányok ellen, akik nem fizették ki a tűzoltóknak a 2004. május 1-től 2007 végéig járó túlóradíjakat?

    Talán azért, mert annyira hülyék, hogy csak most esett le a tantusz, vagy azért, mert a szakszervezetük az MSZP rejtett fiókszervezeteként működik?

  2. Manitu szerint:

    Azért nem volt tűzcsap szétverés meg füstbomba, mert nem akarták szegény Gyurcsányt megbántani vagy megzavarni a lopásban.

  3. Menyhért Péter szerint:

    Kedves “?!” névtelen senki!

    Értelmi szintedet tekintve ezentúl ígérem, hogy csak “hülyegyerek” -nek foglak szólítani!

    Szokásod szerint most is úgy alkotsz véleményt, hogy a tényeknek csak egy morzsáját ismered, és abból általánosítasz. És nem kéne olyan nagy nyelvcsapásokkal takarítani a fidesz hátsó fertályát sem – engedd meg hogy más hozzád hasonló is odaférjen.

    A tűzoltók 1996-97 óta harcolnak azért, hogy a részükre járó törvényes járandóságokat megkapják. Mivel a HTFSZ vezetése túlzottan bolsevik volt, 1998-ban ezért alapítottuk meg a főváros önálló tűzoltó szakszervezetét.
    A tűzoltók (a vonulós állományé) munkabére általában alig 5-10 %-kal volt magasabb az akkori minimálbérnél, így a pótlékok és egyéb kötelezően járó juttatások ki nem fizetése érzékenyen érintette az embereket.

    Évekig kellett pereskednünk azért, hogy a bíróság kimondja (ami a világ más országaiban természetes!): a tűzoltás veszélyes munka, ezért járna a veszélyességi pótlék.
    Utána évekig pereskedtek azért, hogy a ténylegesen eltöltött munkaidőt az Uniós normák szerint a magyar állam is elismerje.

    A tűzoltók szempontjából az baromira lényegtelen volt, hogy éppen a Pintér féle fideszes, vagy a szocik ostoba belügyminisztereivel kell perelni mindazért, ami JOGSZERŰEN JÁR!

    Ez a mostani porhintés csak azt célozza, hogy az embereket a tűzoltók ellen fordítsa!
    A kormányzati propaganda ismét visszaél az emberek tájékozatlanságával: mindenki azt fogja mondani, hogy mit hőzöngenek ezek, amikor most mennyi pénzt kapnak az atyyai kormányzattól, pedig milyen baromi rossz az ország helyzete!

    Igen, kedves hülyegyerek!
    A gyf és bg kormányok ellen azért nem tüntettek a tűzoltó szakszervezeteket, mer BEPERELTÉK a nagyképű barmokat, és megnyerték a pert! Persze akkor még JOGREND volt látszólag az ország, ami mára már látszatában sem az!

    Manapság a Lázár nevű állítólagos képviselő azzal a hazugsággal hülyíti az embereket, hogy a törvényjavaslata CSAK a sumák RENDVÉDELMI-s nyugdíjasokat alázza meg és taszítja nyomorba!
    Mocskos és undorító állítás az is, amikor a rendvédelmis nyugdíjasok munkavállalására hivatkozik, mert azt elfelejti elmondani, hogy ezek az emberek a szolgálatuk ideje alatt is CSAK MELLÉKÁLLÁSSAL TUDTAK MEGÉLNI!!

    S hogy ne csak a levegőbe beszéljek, idemásolom a Lázár féle beadvány aktuális passzusát, amiből egyértelműen kiderül, hogy az a bányászokra, buszvezetőkre, és más veszélyes munkakörben dolgozókra is vonatkozik!

    Képviselői önálló indítvány
    2011 . évi . . . törvény
    a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949 . évi XX. törvénynek az Alaptörvénnyel összefügg ő egyes átmeneti rendelkezések megalkotása érdekében szükséges módosításáról

    2. §
    Az Alkotmány 70/E. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:
    „(3) Az ellátáshoz való jog a nyugellátás tekintetében az általános öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött, a nyugellátás törvényi feltételeinek megfelelő személyre terjed ki. Törvény az e korhatárt be nem töltött személynek is nyugellátást állapíthat meg. Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető.”

    Tragikus csalódás számomra, hogy orbán viktor kormánya és baráti köre mára gyurcsányabb lett a gyurcsánynál!

    menyus

  4. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Manitu!

    Látom közelítesz a “hülyegyerek” szellemi mélységeihez.

    Üdv menyus

  5. "?!" szerint:

    Kedves “menyus”!

    A hozzászólásaid által reprezentált szellemi mélység azt bizonyítja, hogy Te egy olyan önértékelési zavarokkal küszködő öntelt hólyag vagy, aki azt hiszi magáról, hogy csak az Ő beszűkült agyában megszületett gondolatok a legtökéletesebbek!
    (Erre vezethető vissza például az is, hogy a hülye ötleteidet tartalmazó leveleiddel folyamatosan bombázod a legkülönbözőbb szerveket, közöttük még a kormányt és miniszterelnököt is!)

    A fentieken felül a hozzászólásaid azt is bizonyítják, hogy Téged a tények nem érdekelnek! Ha ellenvéleménnyel találkozol, akkor azonnal vörös köd borítja el a látóteredet, és megvadult baromként fújtatva ontott magadból a hülyeséget!

    Ennek ékes példája a 12:53-kor küldött hozzászólásodnak az a része, amelyben volt pofád azt leírni, hogy “a Gyurcsány és a Bajnai kormányok idején még JOGREND volt látszólag az ország, ami mára már látszatában sem az!”

    Azt javaslom neked Te címeres ökör, hogy egy kiadós hidegvizes zuhanyozás után tanulmányozd a Gyurcsány-kormány működését (különösen a brutális rendőri akciókkal és kordonokkal jellemezhető 2006. szeptember 17. utáni időszakot ) és akkor a maradék eszeddel is felfoghatod, hogy a fentebb idézett véleményed nem egyéb mint, egy sértett barom téves helyzetértékelése!

  6. Menyhért Péter szerint:

    Kedves olvasók!
    Róttam a hosszokat az uszodában, és volt időm gondolkozni: mi lehet vajon annak az oka, hogy ov atyánk és bölcs vezérünk, valamint két hűséges szolgálója lázár és balsai komisszár elvtársak olyan pánikszerű igyekezettel tolták be a „bűnös” rendvédelmi nyugdíjasok ügyét a parlament elé, amikor épp elég bajuk van a sarki törvények kiagyalásával?
    És egyszer csak: HEURÉKA! Megvilágosodott az elmém, hiszen ez a húzás több légy egy csapásra!

    Miről is beszélek? Megvannak a tételek:
    ***Kétharmadosaink, mint közismert, nem szeretik a nyuggereket. A nyugdíjas veszélyes fajta: több évtizedes tanulás, tapasztalat, életbölcsesség lehet a sajátja. Az egzisztenciája már megvan; veszíteni nem sokat veszíthet. Tudása és tapasztalata sokba kerül, miközben sokkal veszélyesebb, mint a tapasztalatlan fiatalok.
    ***Meg kell, hogy regulázzák a lázongó rendvédelmiseket, hiszen ha tiltakoznak a saját jogaikért, akkor nem fogják lelődözni a lázongó-sztrájkoló embereket sem.
    ***Veszélyesek a tűzoltók, hiszen a társadalom egyik legtiszteltebb rétegét alkotják. Ez az oka, hogy ha lázadoznak a hatalom ellen, akkor be kell sározni őket.
    ***Ki kell nyírni a szakszervezeteket, mert ők csak a kétharmadig kellettek.
    ***És ami a mindmáig rejtett lényeg: úgy kell lenyúlni a Nyugdíjalapból 77,5 azaz hetvenhét és fél MILLIÁRD forintot (de ha a többi korkedvezményes nyugdíjat is ideszámolom, akkor 87,5 MILLIÁRD !!), hogy senki se vegye észre!!

    Miről is kellene mindenkinek tudnia?
    Egyrészt ismernünk kéne az 1996. évi XLIII. törvényt a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról, mely a SZOLGÁLATI NYUGDÍJ részleteit előírja. Másrészt ismernünk kell a Nyugdíj Alap éves költségvetéseit, hogy megérthessük a dolog anyagi machinációs hátterét. Mindkét anyag vonatkozó részeit a bemásolom a hozzászólásom végén.

    Az inkriminált korengedményes nyugdíjakat a valóságban NEM a NYUGDÍJ Alapból fizetik, hanem azt az egyes szervek (belügy, hadügy, stb minisztériumok) költségvetéséből fizetik ki, ugyanúgy, ahogyan a béreket, egyéb juttatásokat, stb.

    Hölgyeim és uraim, itt van a kutya elásva!

    Ha a Lázár féleségek előterjesztését a hozzá nem értő fideszes képviselők megszavazzák, akkor a következő költségvetési törvényben már NEM ADJÁK ÁT ezt a közel százmilliárdot a Nyugdíj Alapnak, hanem nagy mellénnyel a rendőrség, stb fejlesztésére fordíthatják!
    A kormányzatnak azért sürgős ez az alkotmánymódosítás, mert a 2011. évi költségvetésébe már nem is akarják betervezni ezt a pénzt.

    Sajnos a behülyített embereknek nem mondták meg, hogy nem a nyugdíjalapból fizetik most sem a rendvédelmis nyugdíjakat, és azt sem mondják meg, hogy ha a rendvédelmiseknek mégis kell adniuk valami nyugdíjat, segélyt, alamizsnát, akkor azt a pénzt már a csak többi járulékfizető zsebéből tehetik. Ez ám az ügyes könyvelési technika!
    Hawai, dizsi; készül már a dilettáns alaptörvényhez illő szép új világ!

    Üdv menyus

    Dokumentum idézetek: kiemelések tőlem.

    1996. évi XLIII. törvény XIV. Fejezet
    A HIVATÁSOS SZOLGÁLATI VISZONYON ALAPULÓ TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ELLÁTÁSOK
    Nyugellátás – A szolgálati nyugdíj – Rokkantsági nyugdíj – 181-185§ tartalmazza.
    181. § (1) A hivatásos állomány tagját – saját jogán – szolgálati nyugdíj, rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj illeti meg, és magánnyugdíjra szerezhet jogosultságot. A szerződéses állomány tagja szolgálati nyugdíjra nem jogosult.
    182. § (1) A hivatásos állomány tagja szolgálati nyugdíjra jogosult 25 év tényleges szolgálati viszonyban eltöltött szolgálati idő után.
    (2) A hivatásos állomány tagja szolgálati nyugdíjra jogosult 25 év tényleges szolgálati viszonyban eltöltött szolgálati idő előtt is, ha a hivatásos szolgálat 52. §-ban meghatározott felső korhatárának elérésekor tényleges szolgálati viszonyban legalább 10 évet eltöltött, és rendelkezik a társadalombiztosítási szabályok szerint számított 25 év szolgálati idővel.
    (4) A felső korhatár elérése előtt is teljes összegben kell folyósítani a szolgálati nyugdíjat, ha a hivatásos állomány tagja
    – a) 25 év tényleges szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkezik és szolgálati viszonya a törvény 56. §-a (1) bekezdésének a)-d) pontja, 56. §-a (2) bekezdésének c) pontja, illetőleg egészségi, pszichikai, fizikai alkalmatlanság miatt szűnt meg;
    – b) 25 év tényleges szolgálati viszonyban eltöltött idővel rendelkezik, és szolgálati viszonya megszűnésekor az 50. életévét már betöltötte, vagy munkaképességének csökkenése az 50%-ot elérte, de nem rokkant.

    A LXXI. Nyugdíjbiztosítási Alap fejezet 2010. évi költségvetése
    2. oldal Az Ny. Alap 2010. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszege
    2 934 401,0 millió forint, egyenlege nulla,
    5. oldal 3. Alcím: Egyéb járulékok és hozzájárulások
    Rendvédelmi szervek és a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjai kedvezményes nyugellátásainak kiadásaihoz hozzájárulás 77 444,3 Millió Ft
    Korkedvezmény-biztosítási járulék 10 172,5 Millió Ft

    A Rendvédelmi szervek és a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjai kedvezményes nyugellátásainak kiadásaihoz hozzájárulás jogcímcsoport együttesen tervezett összege 77 444,3 millió forint, növekedése a nyugdíjemelés, a létszám-bővülés és az előző évek nyugdíjkifizetéseinek tendenciáját vette figyelembe (11,5 %). Az érintett fejezetek (Miniszterelnökség, ÖM, HM, IRM, PM) a költségvetésükben szereplő előirányzat havi időarányos mértékének megfelelő összeget utalnak havonta az Ny. Alapnak.

    A korkedvezmény-biztosítási járulék összege: 10 172,5 millió forint. E járulék az 1997. évi LXXX. törvényben meghatározott, 2007. január elsejétől bevezetett új járulékfajta, amelyet a foglalkoztató fizet a társadalombiztosítási járulékon felül, a – külön jogszabályban meghatározott – korkedvezményre jogosító munkakörben foglalkoztatottak után. Alapja megegyezik a társadalombiztosítási járulékéval, mértéke 13 %. A járulékfizetési kötelezettség fokozatosan került bevezetésre, a következők szerint. 2007-ben a foglalkoztatót – ezen a jogcímen –nem terhelte fizetési kötelezettség, mert a központi költségvetés az egész összeg megfizetését átvállalta. 2008-ban a teljes összeg 25 %-a, 2009-ben 50 %-a, 2010-ben pedig 75 %-a terheli a foglalkoztatót. (2011-től a járulék teljes összegét a foglalkoztató fizeti.) 2010. januárban a járulékbefizetés az előző év decemberi keresetekhez kapcsolódik, ezért e hónapban még – a 2009. évhez hasonlóan – a járulék 50 %-os részarányát fizeti be a foglalkoztató.

  7. "?!" szerint:

    Kedves “menyus”!

    Az alábbiakban itt láthatod a Gyurcsány által hagyatékként ránk hagyott legszégyenteljesebb kormányrendelet, amely azokat az EU felé tett vállalásokat tartalmazza, amelyeket részben a Bajnai-kormánynak kellett, részben pedig az Orbán kormánynak most kell végrehajtani Gyurcsány-banda által csődhelyzetbe juttatott Magyarországnak 2008. őszén és 2009-ben nyújtott, de az Orbán-kormány által visszafizetendő uniós válsághitel ellenében!

    A Kormány 67/2009. (IV. 2.) Korm. rendelete
    az Európai Közösség és a Magyar Köztársaság közötti Kiegészítő Egyetértési Megállapodás kihirdetéséről

    1. §
    A Kormány e rendelettel felhatalmazást ad az Európai Közösség és a Magyar Köztársaság közötti Kiegészítő Egyetértési Megállapodás kötelező hatályának elismerésére.
    2. §
    A kormány a Megállapodást e rendelettel kihirdeti.
    3. §
    A Megállapodás hiteles magyarnyelvű fordítása a következő:

    KIEGÉSZÍTŐ EGYETÉRTÉSI MEGÁLLAPODÁS AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉG ÉS A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KÖZÖTT

    1. 2008. november 4-én az Európai Unió Tanácsa határozatot fogadott el, melynek értelmében Magyarországnak 6,5 milliárd euró összegű középtávú pénzügyi támogatást nyújtanak. A támogatás középlejáratú hitel, fizetési mérleg kiegyensúlyozó pénzügyi konstrukció keretében, továbbá kapcsolódva a Nemzetközi Valutaalap 2008. november 6-án jóváhagyott készenléti hitelmegállapodással alátámasztott 12,5 milliárd euró összegű hitelnyújtáshoz és a Világbank 1 milliárd euró összegű hitelnyújtásához.

    2. Az Egyetértési megállapodás, melyet a felek 2008. november 19-én írtak alá, megállapítja a hitel egyes részleteihez kapcsolódó gazdaságpolitikai kritériumokat, valamint a beszámolási és ellenőrzési feltételeket. Az első részlet összege 2 milliárd euró, melyet 2008. december 9-én folyósítottak. A további részletek ütemezése a 2009 első, második, illetve negyedik negyedéves fázishoz igazodik.

    3. A közelmúltban felmerült gazdasági fejlemények fényében, a Kormány gazdasági programjának alapjául szolgáló növekedési kilátás túlhaladottnak tűnik, ezért a tervezettnél nagyobb fiskális kiigazítások szükségesek. Ezekhez társulnak még strukturális intézkedések , különös tekintettel a nyugdíj- és a szociális ellátó rendszerekre.

    4. Az aktualizált kilátásokon nyugvó módosuló gazdaságpolitikai feltételeket e Kiegészítő Egyetértési Megállapodás melléklete tartalmazza.

    Kelt Brüsszelben 2009. 03. 11-én és Budapesten 2009. 03. 10-én négy eredeti példányban.

    Magyar Köztársaság képviseletében az Európai Bizottság képviseletében
    Dr. Veres János pénzügyminiszter Joaquin Almunia az Európai Bizottság tagja

    Simor András MNB elnök

    Melléklet:

    KONKRÉT GAZDASÁGPOLITIKAI KRITÉRIUMOK

    A magyar hatóságok vállalják, hogy előrehaladást érnek el a költségvetési konszolidáció és a kiadások mérséklése, a fiskális irányítás reformja, az árstabilitás, a bankszektor stabilitása, a pénzügyi szektor szabályozása és felügyeleti reformja, valaminta strukturális reformok területén.

    Az eredeti Egyetértési Megállapodásban rögzített konkrét gazdaságpolitikai kritériumok kibővülnek az alábbi feltételekkel:

    A) Költségvetési konszolidáció:
    (i) a költségvetési fejezeti előirányzatok működési kiadásainak további csökkentése;
    (ii) az uniós mezőgazdasági támogatások nemzeti kiegészítésének lefaragása;
    (iii) a rokkantsági nyugdíjak és rehabilitációs járadékok jogosultsági kritériumainak érdemi szűkítése.

    D) Strukturális reformok:
    – Törvénytervezet benyújtása az Országgyűlésnek a nyugdíjrendszer fenntarthatósága érdekében
    (i) a nyugdíj indexálási rendszer szigorítása;
    (ii) a 13. havi nyugdíj eltörlése;
    (iii) a nyugdíj korrekciós program utolsó lépcsőjének korlátozása;
    (iv) a nyugdíjkorhatár megemelése 3 évvel 2016 és 2020 között.
    – Törvénytervezet benyújtása az Országgyűlésnek a szociális ellátórendszer fenntarthatósága érdekében
    (i) a lakástámogatás jogosultsági kritériumainak szigorítása és lakáshitelek kamattámogatásának a csökkentése;
    (ii) megtakarítások elérése érdekében a gyermekgondozási támogatás (GYED) időtartamának a csökkentése és a jogosult munkaviszonyának az időtartamához igazítása.
    5. §
    (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

    Gyurcsány Ferenc s. k. miniszterelnök

    Kedves “menyus”!
    A fenti kormányrendeletben felsorolt megszorítások ellen miért nem tiltakoztál?
    Nagyokosként áruld el azt is, hogy az Orbán-kormány helyében Te miből fizetnéd vissza a Gyurcsányék által felvett, és egyebek mellett a 40-45 éves szolgálati nyugdíjasoknak szétszórt több mint 5 ezer milliárd Ft hitelt?!
    Ha az utóbbi kérdésre nem tudsz válaszolni, akkor fogd be a szádat és ne hőbörögj!!!

  8. Menyhért Péter szerint:

    Kedves “?!” névtelen senki!

    Én 2003 óta írásban, a saját nevemben és büntetőjogi felelősségem tudatában tiltakoztam az mszpés kormányzatok általam ismert simlisségei ellen. 2007 óta gyurcsányt mint csalót,írásban ugyanott elítéltem, az összes sumákságával együtt, ami általam ismert volt. Én mindezt bizonyítani is tudom, hiszen ha a https://edemokracia.magyarorszag.hu/forum/user/profile/10044.page
    oldalra kattintasz, elolvashatod a közel kétezer hozzászólásom hiteles szövegét.

    Ezzel szemben te egy ismeretlen senki vagy, aki még arra is gyáva vagy, hogy véleményedet a saját neved alatt közöld!

    Szeretnél nagyon okosnak látszani, de csak egy pitiáner bunkó vagy, aki indig mellé talál, és saját magát égeti folyamatosan.

    Igen: tökéletes rád a “hülyegyerek” jelző.
    Üdv menyus

  9. "?!" szerint:

    Kedves “menyus”!

    A 22:23-kor elküldött írásom legvégén feltett kérdésemre nem válaszoltál!
    Válasz helyett ismét csak azt bizonyítottad, hogy Te egy olyan önértékelési zavarokkal küszködő öntelt hólyag vagy, akinek csak a hülyeség dől a beteg agyából!

    Mozgósítsd a maradék eszedet és sértett baromként való hőbörgés helyett, próbálj meg értelmesen válaszolni a feltett kérdésemre!
    Ha viszont a kérdésemet nem tudod értelmesen megválaszolni, akkor ne jártasd a mocskos pofádat!

  10. csaba péter szerint:

    “?!” Azt azért nem értem , hogy ha valaki ennyire gyáva , hogy csak egy írásjel , hogy meri pocskondiázni Menyhért Pétert kivagy te ? annyira gyáva vagy , hogy el sem mertél jönni a gyárba az egyes kapuhoz . ahova meghívtalak ! és meg se nyikkantál.
    Na ha van vér a pucádban gyere egy beszélgetésre az egyes kapu kert helységébe meghívlak szeretettel egy kávéra 10″ 00 kor holnap szerdán.
    Kiderül , hogy mi vagy ? van bátorságod? Tudod , hogy hol van Csepel? Vagy csak a méltóságosoktól bérirogatsz a rózsadombon?

  11. Menyhért Péter szerint:

    Kedves “?!” névtelen senki!

    Az ember nem vár el másoktól olyan olyan válaszokat, amelyekre ésszerűen nem lehet, de nem is szabad válaszolni.

    Ahhoz, hogy érdemben leírjam, hogy a kormányzat helyett mit tettem volna, olyan adatokra, információkra volna szükségem, amely egy csóri csepeli nyugdíjas számára nem áll rendelkezésre.

    Néhány dolgot tudok azért mondani, melyet minden gondolkodó logikusan megtehetne.

    1. Nem fizettem volna ki egyetlen bukott képviselőnek sem a papírforma szerint nekik járó végkielégítést, ami cca 500 Millió és 1,5 Milliárd közé tehető.
    2. Nem hoztam volna olyan adótörvényt, amelyik a társadalmilag nem támogatandó, vagyonos rétegeknek elenged adót, illetve járulékot. Ez akár húsztól százmilliárdos tételig is terjedhet.
    3. Változatlan gazdasági feltételek mellett, nem a profittermelőket, hanem a magyar középosztályt hoznám helyzetbe azzal, hogy munkabéreiket a háromszorosára emelném, az adó és járulékrendszer egyidejű átszervezésével. Ez meglehetősen nagy falat, melynek megvalósítása sok egyeztetést és időt is igényel.
    4. Bevezetném az adósok börtönét, a lánctartozások felszámolására; a felelős vezetők és közvetlen családtagjaik teljes vagyonelkobzásával.
    5. Rendeletben az aktuális minimálbérhez kötve szabályoznám MINDEN gazdasági szervezet esetében a költségként elszámolható bérek és egyéb juttatások nagyságrendjét.
    6. Az átlagfizetések kétszeresét meghaladó jövedelem tulajdonosokat mindenre kiterjedő, részletes vagyon nyilatkozat tételére kötelezném, és rendszeresen ellenőrizném.
    7. A külföldön kezelt vagyon tulajdonosokat a hazai teljes családra vonatkoztatott vagyonuk zárolása mellett, teljes és alapos elszámolásra kötelezném. Az off-shore vagyonokat 10 %-os piaci árszinten elvennem,ha a tulajdonos nem tudja bizonyítani a vagyon adózott eredetét.
    8. A külkereskedelmet átalakítanám: mindenki csak olyan valuta forgalmat bonyolíthatna, amelyet megtermel vagy megszervez.
    9. A bankok hitelkihelyezését a ténylegesen rendelkezésükre álló tőke, plusz a bedőlt lakossági hiteleik mértékéig engedélyezném. Ha a bank viszont-hitelből hitelez, úgy annak teljes árfolyamkockázatát a bank lenne köteles viselni.
    10. A fekete vagy szürke gazdaságot az ilyen foglalkoztatók tulajdonosainak és felelős vezetőinek teljes vagyon zárolása mellett azzal büntetném, hogy az általuk feketén foglalkoztatott dolgozók összes számított adóját és járulékát az utolsó legális foglalkoztatásig kifizettetném velük.
    11. Senkinek nem adnák pénzben foglalkoztatási támogatást, hanem a ténylegesen foglalkoztatottak befizetéseiből írhatna egy jelentős részt jóvá a foglalkoztató.

    Csak ennyi (bár ötletem lenne még), hogy örülj, és legyen mibe belekötnöd.
    menyus

  12. csaba péter szerint:

    Na kedves”?!” Vártalak megint nem jöttél . nem vagy más mint egy gyáva szar gengszter
    .

  13. csaba péter szerint:

    De hát mit várhatunk egy névtelen fasiszta seggnyaló senkitől

  14. "?!" szerint:

    Kedves “csaba péter”!

    Most szembesültem azzal a megtiszteltetéssel, hogy a tegnap 23:31-kor írt hozzászólásodban ma 10 órára meghívtál egy kávéra.

    Köszönöm a meghívást, de akkor sem mentem volna el veled kávézni ha korábban olvastam volna az írásodat
    – egyrészt azért, mert abban az időben fontosabb dolgom volt,

    – másrészt azért, mert a provokációid eredményeként így is több időt szoktam rád pazarolni mint amit megérdemelsz,

    – harmadrészt pedig azért, mert nincs nekem miről beszélni egy olyan balfácán komcsi őskövülettel aki a szemére ereszkedett vörös ködfüggöny miatt, felbőszült baromként támad mindent ami nem illik a kommunizmusról kialakított víziójába, továbbá aki olyan impotens bunkó, hogy szexuális önkielégítésként nevez másokat “gyáva szar gengszter”-nek és “fasiszta seggnyaló”-nak anélkül, hogy a lefasisztázott személy Őt előzőleg megszólította volna!

  15. csaba péter szerint:

    Bocs de te nem vagy személy hanem “?!” úgyhogy kuss

  16. "?!" szerint:

    Kedves “menyus”!

    A tegnap 23:57-kor elküldött válaszod végén megjegyezted, hogy azt azért válaszolsz, hogy „legyen mibe belekötnöm”.
    Én most élek a lehetőséggel és az általad pontokba szedett (és alább bemásolt) írásodhoz zárójelbe téve közlöm a megjegyzéseimet:

    1. Nem fizettem volna ki egyetlen bukott képviselőnek sem a papírforma szerint nekik járó végkielégítést, ami cca 500 Millió és 1,5 Milliárd közé tehető.

    (Ezt csak akkor tehetted volna meg, ha előzőleg egyszemélyi irányítású rendőrállamot, vagy katonai diktatúrát vezetnél be, de Te állítólag a jogállam hős védelmezője vagy!)

    2. Nem hoztam volna olyan adótörvényt, amelyik a társadalmilag nem támogatandó, vagyonos rétegeknek elenged adót, illetve járulékot. Ez akár húsztól százmilliárdos tételig is terjedhet.

    (Ez a véleményed azt mutatja, hogy vagyonosokkal szembeni irigység olyan erős benned, hogy egy kalap alá veszed a tisztességtelenül meggazdagodottakat azokkal, akik az átlagosnál sokkal többet vagy hasznosabb munkát végeznek! A Te destruktív módszereddel lehet az embereket a gazdasági fejlődés visszaesését eredményező teljesítményvisszafogásra ösztönözni! Ennek a módszernek volt köszönhető a proletárdiktatúra csődje!)

    3. Változatlan gazdasági feltételek mellett, nem a profittermelőket, hanem a magyar középosztályt hoznám helyzetbe azzal, hogy munkabéreiket a háromszorosára emelném, az adó és járulékrendszer egyidejű átszervezésével. Ez meglehetősen nagy falat, melynek megvalósítása sok egyeztetést és időt is igényel.

    (Azt megtudnád-e mondani, hogy honnan a fenéből biztosítanád a pénzt a középosztály munkabéreinek a háromszoros emelésére. Csak nem az államadósság terhére felvett olyan hitelből, amelyet az unokáinknak és a dédunokáinknak kellene visszafizetni? Szerintem sürgősen fordulj elmeorvoshoz!)

    4. Bevezetném az adósok börtönét, a lánctartozások felszámolására; a felelős vezetők és közvetlen családtagjaik teljes vagyonelkobzásával.

    (Nem hallottál még arról, hogy a lánctartozásokban jellemzően a Kft.-k játszák a főszerepet? Továbbá arról, hogy a Kft. azt jelenti, hogy korlátolt felelősségű társaság? Ahhoz, hogy ezek vezetőit a magánvagyonukkal is felelőssé lehessen tenni, át kellene alakítani az összes Kft. jogi státuszát! A vagyonelkobzásokat pedig csak olyan diktatúrában lehetne végrehajtani, amelynek a víziójával szemét módon éppen Ti vádoljátok az Orbán-kormányt!)

    5. Rendeletben az aktuális minimálbérhez kötve szabályoznám MINDEN gazdasági szervezet esetében a költségként elszámolható bérek és egyéb juttatások nagyságrendjét.

    (Lefogadom, hogy ezt a hülyeséget magad sem tudnád bővebben megmagyarázni!)

    6. Az átlagfizetések kétszeresét meghaladó jövedelem tulajdonosokat mindenre kiterjedő, részletes vagyon nyilatkozat tételére kötelezném, és rendszeresen ellenőrizném.

    (Ezt az irigységre épülő teljesítményvisszafogó ócska kommunista módszert valószínűleg az mszmp holdudvarához tartozásod időszakában szívtad magadba. Ezzel az idióta módszerrel lehetne a több és a hasznosabb teljesítményre képes embereket lefékezni és teljesítményüket visszafogni, és a gazdaság súlyos visszaesését előidézni!)

    7. A külföldön kezelt vagyon tulajdonosokat a hazai teljes családra vonatkoztatott vagyonuk zárolása mellett, teljes és alapos elszámolásra kötelezném. Az off-shore vagyonokat 10 %-os piaci árszinten elvennem,ha a tulajdonos nem tudja bizonyítani a vagyon adózott eredetét.

    (Azt vajon megtudnád-e mondani, hogy milyen jogszabályokra alapozva zárolnád ezeket a vagyonokat, és milyen jogszabályok alapján vennéd el 10 %-os árszinten az off-shore vagyonokat, miközben minden jogszabályszigorítás ellen úgy sivalkodtok mint vett malac, és ez ellen az EU is fellépne?)

    8. A külkereskedelmet átalakítanám: mindenki csak olyan valuta forgalmat bonyolíthatna, amelyet megtermel vagy megszervez.

    (A hozzád hasonlók ennek a bevezetése esetén a szabadság korlátozásával vádolnák a kormányt, és úgy röfögnétek a szerzet jogok korlátozására hivatkozva, mint egy megvadult vaddisznó konda!)

    9. A bankok hitelkihelyezését a ténylegesen rendelkezésükre álló tőke, plusz a bedőlt lakossági hiteleik mértékéig engedélyezném. Ha a bank viszont-hitelből hitelez, úgy annak teljes árfolyamkockázatát a bank lenne köteles viselni.

    (Ennek szabályozásnak a bevezetése esetén nem lenne elég pénz még a gazdaság jelenlegi szinten történő működtetéséhez sem! Nagy szerencse, hogy ennek bevezetése nem rajtad múlik.)

    10. A fekete vagy szürke gazdaságot az ilyen foglalkoztatók tulajdonosainak és felelős vezetőinek teljes vagyon zárolása mellett azzal büntetném, hogy az általuk feketén foglalkoztatott dolgozók összes számított adóját és járulékát az utolsó legális foglalkoztatásig kifizettetném velük.

    (Fentebb a 4. és a 7. pontnál már kifejtettem, hogy ennek mi az akadálya és ez miért nem valósítható meg.)

    11. Senkinek nem adnák pénzben foglalkoztatási támogatást, hanem a ténylegesen foglalkoztatottak befizetéseiből írhatna egy jelentős részt jóvá a foglalkoztató.

    (Amit ebben a pontban leírtál az úgy baromság, ahogy itt le van írva! Mesélj már arról, hogy a foglalkoztatottak miféle befizetéseiről beszélsz? A foglalkoztatottak nem szoktak befizetni, hanem nekik szoktak kifizetni!)

    REMÉLEM, HOGY A FENTI MEGJEGYZÉSEIMMEL MEGGYŐZŐEN BIZONYÍTOTTAM RÉSZEDRE, HOGY TRAGÉDIA LENNE TÉGED A HATALOM KÖZELÉBE ENGEDNI ÉS EZEKBEN A TÉMAKÖRÖKBEN DÖNTÉSI JOGKÖRREL FELRUHÁZNI??????!!!!!!!!!

    Üdv.:?!.

  17. Menyhért Péter szerint:

    Kedves “?!” névtelen senki!

    Nagy örömmel tölt el, hogy végre hosszan ki tudtad adni magadból a benned lévő kultúrát. Jót mulattam rajta, hogy megint utat talált a személyiséged.

    Gondolkodj még egy keveset, hiszen elég sok ziccert kaptál, amit úgysem értesz, de olyan jóízüen mocskolódhatsz rajta.

    A továbbiakban magadra hagylak: még biztos sokszor meg kell veregetned a válladat, hogy milyen okos is vagy.
    Jó időtöltést.
    Üdv menyus

Itt lehet hozzászólni !