Aranyérmekkel köszöntötte a tavaszt a Halker- Király Team

Csepel.hu

Ismét „bearanyoztak” egy csepeli hétvégét a KirályTeam Kick-box Akadémia növendékei. Kerületünk adott otthont ugyanis a legnagyobb hazai utánpótlás kick-box versenynek, a Diákolimpia Döntőjének, március 26-án.

A Nagy Imre Általános Művelődési Központ tornacsarnokába az ország minden pontjáról sereglettek a legfiatalabb harcosok, hogy megküzdjenek a dicsőséggel együtt járó utánpótlás Európa-bajnoki kvalifikációért.

A megmérettetésen 17 hazai klubcsapat, közel 300 sportolója vágott neki a küzdelmeknek. A csepeli Kick-box Akadémia növendékei újra bebizonyították, hogy a világraszóló sportsikereket elérő felnőtt csapat mögött már szorgalmasan bontogatja szárnyait az utánpótlás korosztály is.

A 18 év alatti kor- és súlycsoportot felvonultató versenyek minden kategóriáját figyelembe véve, a XXI. kerületiek 17 arany-, 13 ezüst- és 6 bronzéremmel, immáron 12-ik éve védték meg elsőségüket az összesített ranglistán.

Király István a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia elnöke így értékelte a látottakat: „Rengeteg figyelmet fordítunk az utánpótlás-nevelésre, már egészen 3 éves kortól tanítjuk a gyerekeknek a sportág alapjait, hiszen ezek közül az elszánt gyerkőcök közül kerülnek ki a későbbi Világ- és Európa-bajnokok, sőt, talán az Olimpikonok is.”.

A Diákolimpiai döntőjét követően zajlott le a felnőtt Országos Bajnokság I. fordulója és az Országos Csapatbajnokság is. A csepeliek ott is irigylésre méltó módon szerepeltek: összesen 12 arany- és 4 ezüstmedált szereztek, annak ellenére, hogy a csepeliek néhány világbajnoka nem állhatott tatamira, ugyanis nem akadt ellenfele a megmérettetésen.

A csepeli sport jelenlegi legnagyobb reménységeként nyilvántartott csapata, a Halker- Király Team, a 3 hét múlva sorra kerülő osztrák Austria Classic elnevezésű világkupára készül, ahol több fiatal sportoló is megmutathatja, hogy nemzetközi szinten milyen eredményekre képes.

Légrádi Gábor – Csepel.hu

Egy hozzászólás “Aranyérmekkel köszöntötte a tavaszt a Halker- Király Team” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Gratulálok, és további sok sikert kívánok!

Itt lehet hozzászólni !