A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja – csütörtökön koszorúzást és fáklyás felvonulást szervez az önkormányzat

Pénteken emléktáblát avatnak a csepeli Polgármesteri Hivatal előtt

Csepel.hu, Csepel.info

A csepeli önkormányzat 2011. február 24-én, csütörtökön 18 órától koszorúzást és fáklyás felvonulást szervez a kommunizmus áldozatainak tiszteletére. A koszorúzást követően az emlékmenet a Csepel-sziget Műszaki Szakközépiskolától (1211 Budapest, Posztógyár utca 10.) indul és a Jézus Szíve Plébániát érintve a Simon Bolivár sétányon, a Nagy Imre ÁMK-nál ér véget.

Ezt követően az érdeklődők ingyenes filmvetítés keretében tekinthetik meg Siklósi Beatrix és Matúz Gábor 2008-ban készült “Hóhér, vigyázz!” című dokumentumfilmjét, mely az egykori ’56-os halálraítélt, Wittner Mária életét dolgozza fel.

Az alábbiakban a Csepel.hu-n megjelent hivatalos programot olvashatják:

2011. február 24., csütörtök

18.00 Emlékbeszéd és koszorúzás a Csepel-sziget Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban Mansfeld Péter emléktáblájánál (1211 Budapest, Posztógyár u.10.)

18.15 Fáklyás emlékmenet indul az alábbi útvonalon a Nagy Imre ÁMK épületéig: Posztógyár utca – II. Rákóczi Ferenc út – Szent István út – II. Jézus Szíve Plébánia – Zrínyi utca – Simon Bolivár sétány

19.10 Hóhér, vigyázz!- dokumentumfilm vetítés Wittner Mária életéről (80’)

Február 25., péntek

10.00 Emléktábla avatás a Polgármesteri Hivatal épülete előtt

csepel.hu

19 hozzászólás “A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja – csütörtökön koszorúzást és fáklyás felvonulást szervez az önkormányzat” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    Igen tudnám üdvözölni, ha nem csak örökké a holokauszt körül forogna a világ, hanem a kommunista diktatúra üldözöttjeiről/halottairól is mindig, minden körülmények között megemlékeznének!

    Üdvözlöm a nagyszerű programokat! csak így tovább!

  2. Jobb Csepelért szerint:

    Egyetértek!

  3. grün szerint:

    Tóth Mária!
    Mi vagy ki akadályoz meg abban, hogy akár mindennap vigyél egy szál virágot egy emlékhelyre?! Nem tippeket kell adni hanem tenni valamit!

  4. Tóth Mária szerint:

    grün, Te most megint nagyon okos voltál! Honnan tudod, hogy én mit csinálok???? röntgen szemed van???? Te, kis zseni! mindig csak az okoskodás, ahogyan azt az elvtársaktól tanultad? mindent megmagyaráztok, amit nem lehet, azt is.

  5. grün szerint:

    Tóth Mária!
    Akkor mi ez a reklamálás?
    “Nem elég a jót akarni,
    De tenni, tenni kell….!”
    Az régen volt, hogy fogjuk meg emberek, oszt’ vigyétek!

  6. Tóth Mária szerint:

    grün,Te/Ti mindig is úgy tettetek, csak ellenkező előjellel: fogtátok, és vittétek!

  7. Tóth Mária szerint:

    Más: gratulálok a “független bíróságnak”, hazaengedték Hagyót!

  8. Miska72 szerint:

    ÉS IS SZOCIK ÁLDOZATA VAGYOK!
    MEG A HOZÁ NEM ÉRTŐ KORRUPT ÜHGYINTÉZŐKÉ!

  9. "?!" szerint:

    Kedves “grün”, Te kommunistából szoc-lib demokratává átvedlett memóriazavaros idióta szarházi!

    Ha valaki az általad itt megengedett stílusban szólna hozzá a veletek “szocialistákkal” szellemi rokonságban álló “nemzetiSZOCIALISTÁK” művének tekinthető “holokauszthoz”, akkor a hozzád hasonló szoc-lib agitátorokkal együtt úgy sivalkodnál, mint a patkányok metángáz ömlésekor, ezért legalább “a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján” fogd be a mocskos pofádat, és ne szemtelenkedj!

  10. DFK szerint:

    Mikor jutunk már el oda, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapján a komcsik, szocik csak szégyentől lehajtott fejjel mernek az utcára menni?

  11. islander szerint:

    DFK

    “és megátkozlak hetedíziglen”.

    Ugye, így kell érteni, amit mondtál?

  12. grün szerint:

    “?!”!
    Nagyon örülök, hogy már egy szinten állok Veled!
    Azért ez már rang!!!

  13. ittlakó szerint:

    Már elmondtam egy párszor, de még fogom sokszor, nagyon sokszor!

    Én Csepelen lakom. Nagyon régóta. Itt születtem. Úgy gondolom megillet a lehetőség, hogy véleményt mondjak a kerülettel kapcsolatban. Sokkal jobban megillet, mint Borka-Szász elvtársat. Őt, aki ugyan önkormányzati képviselővé választatta magát itt Csepelen, de nagyjából ennyi köze van a kerülethez, nem több. Idejön, bekiabál a pálya széléről, aztán hazamegy. Tárnokra. Most hallottam, és mélységesen felháborít. A “rossznyelvek” szerint annyira dobog a szíve a kerületünkért, hogy ott vett magának valami kis palotát. Elköltözött. Nem csak a kerületből, de még Csepel-szigetről is. Tudta ezt Valaki???!!! Ha annyira Csepel sorsa érdekli, akkor miért nem itt vett magának házat??????
    Le kellene mondania, és új hazájában osztani az észt. Ott még talán nem járatta le magát…

  14. DFK szerint:

    islander: Konkrétan arra gondolok, hogy a szocik kevés kivételtől eltekintve mind tagjai voltak az állampártnak. Jellemzően a szocik eltagadják, vagy bagatelizálják a kommunista bűn- és rémtetteket. S ne gondold, hogy csak az ötvenes években votak áldozatai a rendszernek, hanem még a nyolcvanas években is aláztak meg embereket.
    Bizony, vállalni kellenne az erkölcsi következményeket (ha már a jogállam megakadályozza a büntetőjogi felelősségre vonást).

  15. "?!" szerint:

    Ne felejtsük el Szolzsenyicin alábbi definícióját!

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  16. grün szerint:

    “?!”!
    “Ne felejtsük el Szolzsenyicin alábbi definícióját!”
    Ki volt az a hüje, aki Így merte defíniálni Szolzsenyicint?!!!
    Honnan kopiztad, Szegénykém?!

  17. "?!" szerint:

    “grün”!

    Neked mint agysorvadásból eredő memória zavarral és más elmebajjal “megáldott” (vagy inkább megérdemelten megvert) exkommunista szoc-lib agitátornak megbocsátom a 14:18-as hozzászólásodat, mert mint tudod (ha még nem felejtetted el), a közmondás szerint “hülyének az Isten is megbocsát”.

  18. grün szerint:

    “?!”!
    Végtelenül irgalmas a mi Urunk IstenünK Veled, ha megbocsájtott! Én sajnos a fogalmazási pongyolaságokat nem tudom elviselni!
    Egyébként úgy hallottam a Te fajtádnak (agyhalottaknak) külön művészbejáró (kiskapu) van a nagykapu mellett!!!

  19. "?!" szerint:

    “grün”!

    A fenti hozzászólásoddal ismét bizonyítottad, hogy tökéletesen rád illenek Szolzsenyicinnek az alábbi szavaiai:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.
    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.
    A kommunista nem ismeri a szégyent és fogalma sincs arról, hogy mi a lelkiismeret.
    A kommunista eltorzult lélek!”

    “grün”! Te a fentieknek megfelelő eltorzult lélek vagy!

Itt lehet hozzászólni !