„Kriptába a politikai halottakkal!” – Itt az MSZP „harcos” tagozata

Magyar Nemzet

Zsákutcás harmadik útról és prostituálódott szellemi elitről is szó esett szombaton az MSZP székházában, ahol megalakult a párt „rendszerkritikus” tagozata, az Alterglob. A Gyurcsány Ferencet is gyakran bíráló politikai nyilatkozattétel után még Sickratman-koncertet is rendeztek.

Punktól, poptól és raptől hangos foglalt házzá alakult az MSZP Jókai utcai központja – igaz, csak egyetlen este erejéig. Ugyanis szombaton alakult meg a szocialisták felvállaltan marxista, „rendszerkritikus” tagozata, az Alterglob. Hogy szándékaik komolyak, arra több jel is utalt mottójukon kívül („megalkuvás nélkül”): a squattá alakított székházban ugyanis ingyen forralt borral és Sickratman-koncerttel várták az érdeklődőket és leendő tagokat, hiszen az Alterglob nem platformja az MSZP-nek, ahová csak a párt tagjai léphetnek be. El is jöttek körülbelül ötvenen a zászlóbontásra.

Apropó zászló: az utóbbi évek szocialisa és/vagy chartás rendezvényeitől eltérően egyetlen uniós lobogót sem találtunk, viszont a magyar trikolor mellett helyet kapott két vörös zászló is, nem hiába ez volt az este uralkodó színe, az első szónok Gellért Dániel is ilyen színű Alterglob pólóban kezdte el ostorozni a kormányt, és a baloldali politikát a „zsákutcás harmadik útra cserélő” MSZP-t. Elmondta, hogy harcosabb társadalompolitikát folytatnak majd, nem engednek a tőke nyomásának, a liberálisokra pedig csak úgy tekintenek, mint adott esetben szóba jöhető politikai szövetségesre. Gellért reményei szerint ha a kétkezi munkások és értelmiségiek szövetségeként létrejövő tagozat erőt tud felmutatni, akkor új stratégiai célokat mutathatnak az egész párt számára.

Nemes és ostoba

Vörös bőrdzsekiben, vörös csillagos pólóban folytatta a szónoklatot a nem kevésbé vörös mondanivalóval pódiumra lépő Alföldi Andrea feminista történész, nem mellesleg Alteglob-alapító. Prostituálódott szellemi holdudvarról, mentelmi jog mögé bújó pártkatonákról beszélt, meg a „kibeszélőkről” – őket szeretnék párton kívül látni, hogy új politikai formációként tekinthessenek a feministák, szocialisták és az „utolsó töltényig antirasszisták” a Magyar Szocialista Pártra. Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét Alföldi egyszerre minősítette nemes és ostoba tettnek, valamint leszögezte: nem lehet az MSZP szavazóit temetőőrnek nézni, mert „a politikai halottaknak a temetőben a helyük, nem a pártban”. Beszédét azzal zárta: elkezdődött a Magyar Szocialista Párt új korszaka. Elkezdődött közben Sickratman koncertje is, és mivel a zenéje nem épp a ház oldalának kirúgására való, és forralt borból sem fogyott sok, ezért a színpadon és a keverőpult mögött többen álltak, mint a nézőtéren.

Mi is inkább a helyszínen osztogatott „öntörvényű szocialista lapot”, a Forráspontot kezdtük lapozgatni. (Egyébként az időszaki kiadvány felelős szerkesztője Gellért, felelős kiadója Alföldi.) A szabadon másolható újság nagyjából ugyanannyit tartalmaz Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc felé szánt szidalmakat, mint az elhangzó beszédek, öndefinitív írásból viszont talán több van. Az Új Kunfi-gárda értelemszerűen a Tanácsköztársaság közoktatási népbiztosát dicséri, szerzője egy Kunfi-mozgalom létrejöttét óhajtja. Más írásból megtudhatjuk azt, hogy az a szocialista, aki a marxizmus segítségével juthat el oda, hogy az embereket a cselekedetei alapján ítéli meg. Olvasunk tovább: „Szocialista az, aki nem számításból, karrierépítésből és végképp nem rabló hadjárat miatt lép be a pártba.” Kemény önkritika, de így folytatódik: „Szocialista az, aki képzi önmagát, aki ismeri a társadalmi fejlődés törvényszerűségeit, és nem csak hiszi, hogy a szocialista társadalom el fog következni, hanem tudja.”

Mire ezekhez a sorokhoz jutunk, Paizs Miklósék ugyan már legalább harminc embert táncoltatnak az MSZP-székház alkalmi parkettjén, mi mégis távozunk.

mno.hu

7 hozzászólás “„Kriptába a politikai halottakkal!” – Itt az MSZP „harcos” tagozata” bejegyzésre

  1. PERSPEKTÍVA? szerint:

    “Írjanak új alkotmányt, mi nem tartjuk be. Kerülgessék a Szent Koronájukat, mi ragaszkodunk a micisapkához. A földet felvásároljuk. A bankokat nem hagyjuk, a médiát nem adjuk, a nemzeti szellemet, a magyar öntudatot a megtartott médiával csírájában eltapossuk.
    Most nem vagyunk jó helyzetben, mert „elkúrtuk”. De a beszivárgási együtthatónk, a szôrszálhasogatási képességünk megmaradt. Esztétáink élnek és dolgoznak, „lehet más” okos-tojásaink nyüzsögnek, régi és régi-új marxistáink fáradhatatlanul merik-merítik a lét az internacionalizmus mély kútjából, médiakádereink rövidesen rátalálnak a bomlasztás, elkedvetlenítés új módszereire – van remény, elvtársak.”
    Valóban? De milyen remény? Milyen jövő vár az emberiségre?

  2. kuku szerint:

    Most hozzák vissza Marxot a pártba mikor már rég elvitték a Tőkét

  3. Csepeli lakos szerint:

    Ha suta is ez a “buli”, jobb egy őszintén baloldali párt, főleg ebben a törpe méretben, mint egy neolib, milliárdos csapat.

  4. Teri szerint:

    Az vesse másra az első követ, aki maga soha sem vétkezett! És Ferinknek volt egy jó mondata: “HA NEM TETSZIK, EL LEHET INNEN MENNI”, én még annyival kiegészíteném, hogy “…vagy lehet érte tenni!!!”

    Szerintem minden éremnek két oldala van! Más szemében a szálkát… csak a zsebünk legyen tele, még ha nem is a mi pénzünk!

  5. kritikus szerint:

    Szerintem a politikai niemand most nyüszítve sírja vissza a régi szép időket, és szeretné visszaforgatni az idő kerekét, mikor is ők voltak hatalmon és nem tettek meg mindent a nemzetért. Későn kaptak észbe (bár szerintem egyesek maguktól, ami minimálisan, de dícséretes)!
    Ma viszont már joggal gondolhatják, hogy Vörös Csepel Game Over! Késő bánat…nem hiszem, hogy egy-két emberöltőn belül lesz még esélyük visszahozni! C’est la vie!

    Jó lenne tudni, hogy mi lett volna, ha…..
    Szerintem sajnálják is!

  6. csaba péter szerint:

    Semmi nem változott!

    A fát megrázták a verebek felrepültek ,
    Elült a zsivaj és mind visszaültek
    Igaz mindenki más más ágra
    De egy sem maradt magára .
    Az arcok , a létszám ugyanúgy ugyanott!
    Csak a névsorban a sorrend változott

  7. csaba péter szerint:

    Mottó – Ha én a saját levesemet eszem , megmondhatom róla hogy sós, pláne ha nem én sóztam el! – mondta anno Hofi.

    Üzenet hajdan volt elvtársaimnak.

    Emlékeztető

    Emlékezz voltál még közénk való
    És általunk lettél felettünk álló
    Hajdan megismertél mindig minket
    Együtt hittük közös hitünket
    Ott fönt már nem kellettük neked
    Puszta létünk koloncként terheltek
    Sajnos csak mi maradtunk nektek
    Biztos hogy ezután még kelletek?

Itt lehet hozzászólni !