Elhunyt Dr. Őszy Bertalan háziorvos

Csepel.info

Elhunyt Dr. Őszy Bertalan, aki több mint ötven éven keresztül dolgozott Csepelen orvosként. Háziorvosi munkáját 1955-ben Királyerdőben kezdte, dolgozott a Tejút utcai munkásszállón, a Vénusz utcai rendelőben és – már nyugdíjasként – a sétányoknál.

Dr. Őszy Bertalan búcsúztatása 2011. január 21-én, pénteken 14:15 órakor lesz a Csepeli Temető ravatalozójában. Lelki üdvéért aznap este hat órakor tartanak gyászmisét a csepeli Jézus Szíve templomban.

8 hozzászólás “Elhunyt Dr. Őszy Bertalan háziorvos” bejegyzésre

  1. Nevem Vanek szerint:

    Nagyon rendes, közvetlen orvos volt. Nyugodjék békében!

  2. anticsóka szerint:

    Még gyerekkoromból emlékszem, ő volt a biciklis doktorbácsi, ez sok mindent elárul róla. Nagy szeretettel emlékezük rá, nyugodjék békében!

  3. pepitó szerint:

    Nyugodjon békében! Az utolsó régi nagy CSEPELIEK közül való volt.Kerületünk egyik színfoltját veszítettük el.Így van ő volt a biciklis egyszerű doktorbácsi az ember, amilyennek sok orvosnak kellene lenni.

  4. hitetlen szerint:

    DOKTOR ÚR !

    Igen, csupa nagybetűkkel !

    Nyugodjék békében !

  5. nsz szerint:

    Berci bácsi, nyugodj békében!

    Tibornak, a családnak mély és együtt érző részvétem! Nagyszerű ember volt, csodálatos doktor volt! Legyetek büszkék Rá, legyetek méltóak Hozzá!

  6. körorvos szerint:

    Bár engem generációk választanak el tőle, mindig derűt keltett bölcs humorú, anekdotázó beszédével.

  7. ceart szerint:

    Igaz, jó magyar ember volt!
    Őszinte részvétem a családnak.

  8. Semler Éva szerint:

    Az édesanyám – aki szintén 83 éves – mesélte nekem, hogy fiatal lány korában a csepeli tánciskolában felkérte egy fiú. Bemutatkoztak egymásnak, aki Őszi Bertalan nevet mondott a bemutatkozáskor, az anyukám viszont Nyári Lenkét. Ezen jót nevettek, hogy ilyen véletlen csak a mesében lehet. Az utána következő időszakokban is sokat táncoltak egymással, bár konkrétan nem jártak együtt, hogy a mai divatos szóval fejezzem ki magam. Később, amikor már praktizált a doktor úr, akkor egyik alkalommal ő jött ki hozzám házhoz, amikor beteg voltam. Én akkor 5-6 éves lehettem, és egészen halványan emlékszem is rá. Mesélte az anyukám még róla, hogy egy jópofa, humoros, közvetlen, szeretetre méltó ember volt.
    Az anyukám és a magam nevében őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak! Az anyukám örökké megtartja emlékezetében, és rágondolván ezáltal a fiatalkora is felidéződik benne.

    Czifferszky Éva (és anyám: Nyári Lenke)

Itt lehet hozzászólni !