Orbán Viktor miniszterelnök válaszol Facebook oldalán a Kormányt ért vádakra

MTI, Mno., Csepel.info, Facebook

Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság érdekében kell átalakítani a nyugdíjrendszert. A Facebookon vasárnap megjelent rövid videoüzenetében a miniszterelnök azt is közölte: nem lesz semmifajta nyugdíjadó, és a jövőben sem a nyugdíjbefizetésekből fizetik majd a folyó kiadásokat.

A kormányfő szombaton jelentette be, hogy A miniszterelnök válaszol címmel sorozat indul saját Facebook-oldalán, amelynek keretében az emberek kérdéseire videoüzenetben felel majd. Mint írta, az OVTV forgatócsoportja rendszeresen járja az országot, és lehetőséget ad az embereknek, hogy feltegyék az őket leginkább érdeklő aktuális kérdést az országban zajló változásokkal, a jövővel, a kormány munkájával kapcsolatban.

Az első videoüzenetben Orbán Viktor a nyugdíjrendszer átalakításáról beszélt. Azt hangoztatta, hogy a változtatás egyetlen oka az államadósság. A miniszterelnök szerint a magyar nyugdíjrendszer korábbi átalakítása azt eredményezte, hogy „az ország a feje búbjáig eladósodott”. Elmondta, óriási összeget kellett átutalni a magánnyugdíjpénztárakba, ám a gazdaság eközben nem termelt ezzel arányos bevételt, így a mindenkori államvezetés óriási hiteleket vett fel. Hozzátette: ez a hitel „adóssághegy formájában” nyomaszt bennünket és szinte lehetetlenné teszi az életünket. A kormányfő szerint ha ez így ment volna tovább, az maga alá temette volna az egész gazdaságot, a gyerekeink jövőjét, a mi jelenünket, és a már nyugdíjban lévők nyugdíját is. Orbán Viktor rámutatott: azért kellett beavatkozni, hogy ezt megakadályozzák.

Az átalakításokról szólva azt mondta: aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből az állami rendszerbe és vesztesége volt, annak ezt a veszteséget az állam kompenzálja, „mintha el sem hagyta volna az állami rendszert”. Közölte azt is: akiknek hozamuk van, és január 31-ig visszalépnek, azok ezt a hozamot adómentesen kivehetik. Elmondta, aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből az állami nyugdíjrendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája. Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet, hogy az egyéni számlavezetés csak a nyugdíjrendszerben jelent garanciát, a magánnyugdíjrendszerben nem. Az állami nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetés biztonságot, garanciát jelent, és egyúttal a befizetések nyomon követését is lehetővé teszik – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint az új rendszerben a nyugdíjasok hozzájutnak a nyugdíjukhoz, a nyugdíj előtt állók számíthatnak a nyugdíjrendszerre, és a fiatalok előtt kiszámítható, világos pálya áll majd, időskoruk biztonsága garantálva lesz. A miniszterelnök azt kérte videoüzenetében az emberektől: bízzanak a kormányban, a parlament döntésében, mert ennek a gazdaságpolitikának az eredményeképpen Magyarország le tudja majd magáról rúgni az államadósságot.

mno.hu

Kapcsolódó:

Megkérdőjelezhető a hitelminősítők függetlensége

73 hozzászólás “Orbán Viktor miniszterelnök válaszol Facebook oldalán a Kormányt ért vádakra” bejegyzésre

  1. balla bianka szerint:

    azon vagyok leginkább megdöbbenve, hogy a nép mennyire csendben, semmi zokszó nélkül tűri, viseli, hogy egy maréknyi ember egyetlen tollvonással elveszi tőlük az évek alatt összespórolt kis vagyonukat…legyen az pár százezer vagy pár millió forint…
    ..ez nagyon, de nagyon szomorú,hogy ekkora a birka jellem ebben a nemzetben…talán..talán nem is véletlen, hogy a magyarok történelme olyan, amilyen..

  2. Gordon szerint:

    balla ismét félrebeszél.

  3. földhözragadva szerint:

    Levelet kaptam Szuhai Erikától, köszönöm. Azon kívül, hogy sikerült olyan betűtípust választania, amiben nincs hosszú ő és ű, ill. leírta hogy biza szegény az eklézsia, ő mindent elkövet, de nem olyan ütemben és nem akkor lesz meg a valami, mint ahogy eddig se…Sok sikert a munkájához…Nem látta előre…Hm.

  4. Gordon szerint:

    Biza szegény az eklézsia. Ha Szuhai Erika ezt írta, akkor objektíven látja a helyzetet.

  5. balla bianka szerint:

    T.gordon’

    Na jó tegyük félre az érzelmeket! Nézzük a tényeket, amik ugye makacs dolgok (Dzsugasvili alias Sztálin elvtárs óta). Mit gongol miért hozták létre ezeket a pénztárakat? Pusztán csak azért, hogy a haveroknak zsíros állást biztosítson az Mszp vagy az Szdsz. Persze ez is benne volt a pakliban, az egyik pénztár vezetője például Ungár Klára volt Fideszes és Szdsz-es politikus. A fő probléma az volt, hogy ránéztek egy demográfiai térképre és látták, hogy a felosztó-kiróvó rendszer 2015-re összeomlik, abból a tényből kiindulva, hogy sok az eszkimó és kevés a fóka. Magyarán ekkor már több lesz az eltartott az országban, mint az eltartó. Kérdezzen meg egy közgazdászt az ismeretségi körében és igazolni fog. Ezzel a vagyonelkobzással (én ezt a kifejezést találóbbnak tartom) a költségvetés lélegzethez jut 1-2 évre, de utána újabb hiteleket kell felvenni mivel az egymillió új munkahelyből nem lesz semmi. Sőt ahogy hallom iskola bezárások és elbocsátások jönnek a közszférában. Sőt az előző témában feszegetett gimnáziumi tagozatok megszüntetése is élbocsátásokat fog eredményezni, kevesebb osztályhoz kevesebb pedagógus kell. Az általános iskolák nem fognak újabbakat felvenni, mert ha az osztálylétszámuk 20 helyett 25 lesz az nem keletkeztet új álláshelyeket.

  6. Gordon szerint:

    “Mit gongol miért hozták létre ezeket a pénztárakat? Pusztán csak azért, hogy a haveroknak zsíros állást biztosítson az Mszp vagy az Szdsz.”

    Ez így rendben van.

    A pénzügyekről meg a világról semmit sem tudó közgazdászokról meg annyit, hogy “aki nem tudja az tanítja, aki meg tudja az csinálja”. 🙂

  7. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Én azért úgy gondolom, ha ezt a sok szemétséget amit eddig a Fidesz csinált a zemberek nevében a Gyurcsány csinálta volna már lángolna Budapest.
    Mondom ezt úgy, hogy voltam olyan barom, hogy a Fideszre szavaztam.

  8. földhözragadva szerint:

    Gordon, egy dolgot nem értek. Ha a mindenkori hatalmon lévő (de szép szó) társaság dolgait az ellenzéke nem látja, nem érti, nem befolyásolhatja, akkor minek ellenzék? Az éves költségvetést soha senki nem nézte meg és nem óbégatott, hogy még a Csalitos óvoda lépcsőjére se adjunk pénzt, nem hogy az elvtársak egyéb dolgaira? És mi akadályozza a mostaniakat, a becsület szón kívül, hogy ne kövessenek el hasonlókat? Beteg ez az egész.

  9. amargo szerint:

    Bármikor adok egy számlaszámot és oda is utalhatjátok a pénzeteket 😀 kinek küldhetem el?

    Érdekes, hogy neki valamivel jobb szöveget találtak már ki kár, hogy nem ezzel kezdte..
    Gordon: Ezzel arra célzol, hogy amit a kormány próbál meg nekünk tanítani/beadni, a mögött nincs semmi tudás?

  10. balla bianka szerint:

    Az nem közgazdászi érvelés amit Viktor mond, hogy kedves dakoták én tudom a tutit, bízzatok bennem.
    Bár ne lenne igazam, de mentse el az oldalt és 2-3 év múlva olvassa újból el.

  11. abcd szerint:

    A lengyelek ügyesebbek !

    Mégis megmaradhatna a magánnyugdíj
    A lengyelek elérték, amit együtt kértünk: a deficit kiszámításakor figyelembe vehetik a magánkasszák hatását. A magyar hiány a harmadával csökkenhet.
    A lengyel pénzügyminisztérium hét végi közleménye szerint sikerült megállapodni az Európai Bizottsággal abban, hogy figyelembe veszik a nyugdíjreform költségét az államháztartási hiány kiszámításakor.

  12. abcd szerint:

    Garancia a 30-40 év multán nyugíjba vonulóknak !!!!!!!!!!!

    “a fiatalok előtt kiszámítható, világos pálya áll majd, időskoruk biztonsága garantálva lesz.”

  13. hitetlen szerint:

    Ovi ,egy-, azaz 1 évre előre nem tud fix adatot, pontos számokat mondani !

    Akkor hogy hihetik a ZEMBEREK, hogy 30-40 év múlva garantáltan jó lesz a

    nyugdíjba vonulóknak ?

    Arról nem beszélve, hogy aki mindezt most igéri (garantálja), talán meg sem éri

    azt az időt !

  14. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Még azt sem értem, hogy a jövő héten miért a szüleimnek küld egy levelet amiben megnyugtatja őket, hogy megvédi a nyugdíjukat sőt még gázáremelésük sem lesz( ami szintén egy hazugság)
    miért nem nekem küld és kér bocsánatot amiért több millió forintomat bedobják megint egy feneketlen kútba.

  15. csepeli szerint:

    Februárban még másképp gondolta Orbán:

    “Orbán Viktor kérdésre azt mondta, lényegében egyetért azzal a kormányállásponttal, amely szerint a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntartható, nincs szükség drasztikus beavatkozásra. Nem szükséges más modellekre áttérni, a mostani szisztémával el lehet menni még körülbelül 30 évig – jegyezte meg.”

    (Orbán Viktor 2010. február 8-án a Magyar Televízió Ma reggel c. műsorában nyilatkozott.)
    http://gazdasagiradio.hu/cikk/41242/

  16. csepeli szerint:

    De mint tudjuk, Orbán még sohasem hazudott.

  17. Gordon szerint:

    Azért csendben felhívnám a nagy lendülettel hsz-elők figyelmét arra, hogy tavaly – hála a balliberálisok ostoba gazdaságpolitikájának – hazánk csődbe ment. Ezért volt szükségünk az imf segélyre.

    IMF-hitel: Indul a visszafizetés, 2011-ben 1150 milliárd a teher, 2009. 12. 20.

    “Mindezek alapján a törlesztés 2010 utolsó negyedében kezdődik, a jövő évi tétel mintegy 170 milliárd forintot tesz ki. Az utána következő két esztendőben kell visszafizetni a hitel oroszlánrészét, ez 2011-ben mintegy 1150 milliárd, 2012-ben pedig több mint 900 milliárd forintos összeget jelent.”

    http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/imf-hitel-indul-a-visszafizetes-2011-ben-1150-milliard-a-teher-300301

  18. csepeli szerint:

    Gordon, ne hazudj, te mocskos állat, hazánk nem ment csődbe!

  19. Gordon szerint:

    “miért nem nekem küld és kér bocsánatot amiért több millió forintomat bedobják megint egy feneketlen kútba.”

    Kérdezd mindezt azoktól akik kiásták a “feneketlen kútat”. Miért nem teszed?

    Ja, mert te is bevetted a maszlagot arról hogy hitelekből lehet fedezni jóléti kiadásokat, átgondolatlan és csillagászati pénzekért létrehozott fejlesztéseket, valamint a balliberális korrupciót. Hazudtak neked, te pedig bevetted.

    folyt.köv

  20. Gordon szerint:

    A nyugdíjjárulékod egyébként nem a te pénzed. Mivel NYUGDÍJjárulék, ezért nem osztható ki egy összegben. Véleményem szerint még azoknak sem akik életkoruknál vagy ledolgozott éveiknél fogva jogosultak lennének az ellátásra. A befizetett járulékokat nem szabad az sárga földi eladósodott és a plazma tévéket vásároló magyaroknak (tisztelet a kevés kivételnek) kiosztani. Csak felélnék. Nem tudnak a pénzzel felelősen bánni. Persze jól jött volna Karácsonyra, a MédiaMarkt forgalmát fel is nyomta volna, de ez NYUGDÍJ előtakarékosságot szolgál és nem plazma tévé vásárlási alap.

    folyt.köv

  21. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Ne haragudj, hogy sötétnek nevezlek Gordon, de amint írtam a Fideszre szavaztam, ez volt az Én válaszom az utóbbi 8 évre.
    Gondolom, te meg kritika nélkül beveszed ezt a sok maszlagot amivel 20 éve etet mindkét oldal minket.
    A Fideszes maszlag az neked manna.

    Egyébként feneketlen kutat és nem kútat.

  22. Gordon szerint:

    bekaphatjamindkétoldal!

    Jövőbeni nyugdíjadnak a kötelező (az miért volt “rendben”, hogy anno előírták az akkori pályakezdőknek, hogy kötelező egy magáncégnek odaadni a járulékuk egy részét!?) magánpénztári pénzek kb. 25%-át fedezné – ha addig el nem tőzsdézik, vagy el nem viszi a következő válság. A nagyobb részét az államtól kapnád egyébként is. Most is onnan fogod kapni.

    A befizetett járulékodról nem te rendelkezel. Az az állami újraelosztó rendszerbe kerül be. Miért? Azért mert neked a saját magad felé hajlik a kezed (és a zemberek töbségének), az állam viszont politikai okokból figyelembe vesz szolidaritási és szociális, egyéb jövedelemelosztási kérdéseket is a pénzek újraosztása előtt.

    Azért van állami egészségügy, oktatás is. Ezeket a terüelteket is a modern államnak kell felügyelnie.

    folyt.köv

  23. Gordon szerint:

    Az szja-ra vetítve ez a mostani vonyítás kb. olyan lenne mintha én visszakérném a befizetett szja-mat az elmúlt iksz évre vonatkozólag, mert változott az adórendszer és mondjuk épp nekem nem tetszik (egyébként tetszenek a nemzeti kormány adórendszert érintő döntései).

    Komikus lenne.

    Anno a Jobbikosok mondtak ilyet a Fleto alatt, hogy nem fizetik be az adót, mert a komcsik baromságokra költik. A mondat második felében igazuk volt (baromságokra költötték – meg ellopták), az előbbiben viszont nem. Miért? Mert nem pártszimpátia függő az adófizetési kötelezettség! (sem)

    Ez igaz a nyugdíjjárulék fizetésre is.

    Ezeknek a pénzeknek nem magáncégek pénztáraiban van a helyük, hanem az államnál.

  24. balla bianka szerint:

    T.Csepeli!

    Advent 3. vasárnapján ne ilyen hangnemben, ha kérhetem.
    Szóval az igazság az hogy az IMF hitel nélkül mentünk volna csődbe, annyi pénz sem volt az államkasszában, hogy a közalkalmazottakat kifizessék. Szapáry György volt MNB alelnök nyilatkozta( jobboldali ha nem tudnák).
    Senki nem állította, hogy a Medgyesi-Gyurcsány-Bajnai trió jól muzsikált, sőt Gyurcsány át ment minden határon (csak nehogy egy idő után a Fidesz is ilyen legyen).
    Az igazság az hogy mivel a magyar államadósságot 95%-ban a külföldiek finanszírozzák, az országleminősítés a legnagyobb veszély. Tök mindegy, hogy az IMF hitel kamatát vagy az államkötvények kamatát nyögöd, ha jó a minősítésed alacsony kamatra nagy kereslettel kapsz hitelt. A most kibocsátott államkötvények kamata magasabb mint az IMF hitelé volt, tehát akkor most az ostoba Orbán-kormány viszi csődbe az országot?

  25. Hédy szerint:

    Balla B! A nép a te kedves szoci barátaid uralma alatt tűrte a legtöbbet! Az ország népe díjazta is őket szavazataival.Na most szerintem aki egyszer letette a voksát valaki mellé
    ( és ez a Fidesz) akkor türelmesen kivárja milyen döntések születnek! Mert csodát tenni nem lehet rövid időn belül!

  26. Gordon szerint:

    Számomra egyre gyomorforgatóbb ez a pénzéhség… ez a lihegés a pénz után ami nem a tied… “a zénpéncem, a zénpéncem”… mondogatják a plazmatévé vágyó adósságcsapdába került emberek.

    Egy korszakos politikus egyszer ezt mondta:
    “Ne azt kérdezd, hogy a haza mit tehet érted, hanem azt, hogy te mit tehetsz a hazádért”

    Na ezt kellene itt ma Magyarországon sok-sok millió embernek (tisztelet a kivételeknek) megtanulnia.

    A befizetett járulékoddal pedig az állam gazdálkodik. Ez így van jól.

  27. Hédy szerint:

    Én jobban bízom az állami nyugdíjban!

  28. Gordon szerint:

    bekaphatjamindkétoldal!

    Itt csak te beszélsz arról, hogy ki kire szavaz, szavazott, vagy fog szavazni. Én a valóságról beszélek. Tény hogy a gdp arányos államadósságunk elérte a 82,5%-ot. Ha ez így ment volna tovább akkor Görögország lett volna a vége.

    Aki ezt nem ismeri el az vagy ostoba, vagy hazudik, vagy saját maga felé hajlik a keze. Szerintem te a 3. kategória vagy.

    Nyílván jól jött volna Karácsonyra egy kis pénz. A tavalyi tv, ipod, laptop stb. már épp “cserés”. Vehettél volna belőle pár androidos kütyüt.

    De én azt mondom, hogy az emberek nyugdíjjáruléka nem erre való. Annak az állami újraelosztó rendszerben van a helye.

    Biztos sokan azt gondolták, hogy majd most kifizethetik a kocsihitelt a nyugdíjjárulékukból. De erre nem lesz lehetőségük. Legfeljebb majd mennek a nagy kékkel – ha még jön és be nem onlik az egész csőd szélére vitt cég a több száz milliárd forintos külső és belső adóssága alatt.

    De ez már egy másik téma.

  29. Hédy szerint:

    Gordon!Megint szívemből szóltál 🙂

  30. Gordon szerint:

    Hédy gondolkodik jól. Politikai okoknál fogva az állam nem hagyhat majd éhkoppon emberek tízezreit.

    A magáncég ellenben ha akar úgy kihajít, mint anno Axel Foley-t a filmben.

    Lásd az alábbi videó 20. másodpercénél. 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=0dHW-DjgKJ0&feature=related

    Addigra a hatalomba visszatérő magyar ballibek megoldják az öregedő társadalom kérdését. Na nem a nemzeti erők szája íze szerint (belső természetes szaporulat növelése), hanem megnyitják a határt a muzulmánok és az afrikaiak előtt). Ha az európaiak nem akarnak gyereket szülni, majd a bevándorlók megteszik.

    Volt már ilyen változás a múltban is (bár lassaban zajlott), amikor germánokat és szlávokat telepítettünk (vagy mi vagy a Habsburgok) az országba, mert nem voltunk képesek – akkor sem és most a kisebbet sem – belakni a hazánkat. (Kevés olyan ember él ma a megkisebbített Magyarországon, melynek felmenői Árpáddal jöttek be.)

    Bár akkor az okok mások voltak mint most.

    De ez hosszú és nagy lélegzetvételű téma… Csak azért hoztam szóba mert vitapartnereim is demográfiáztak egy kicsit.

  31. csepeli szerint:

    Ez a Gordon egy elképesztő agyhalott. Ez egy az egyben beszopja az Orbán-Matolcsy-féle totál elbaszott világképet, fülkeforradalommal, nemzeti együttműködéssel, minden szarral egyetemben.

  32. csepeli szerint:

    Valójában ami történik, az az, hogy Orbán rövid úton csődbe viszi az országot. Ennek első jele a hitelminősítők általi mostani leminősítés. Ez a továbbiakban folytatódni fog. Senki nem fogja finanszírozni Magyarországot. Kb. két év a fizetésképtelenségig.

  33. Gordon szerint:

    2009-ben a komcsik alatt (történelmünk során már másodszor – lásd nyolcvanas évek) már fizetésképtelenek voltunk.

    Egyébként nagyrészt csak vitapartnereim (ellenfeleim nem lehetnek mert ahhoz nem érik fel a kilincset – lásd pl. komcsi Red Bull Borka – Szász Tamás, vagy komcsi Csaba bavaria Péter látványos fórumos bukása és elsündörgése innen) zorbánoznak, én a valós folyamatokról beszélek. Nem tudományos szinten, csak egy egyszerű érdeklődő ember szintjén.

  34. csepeli szerint:

    Gordon, bazmeg, nem voltunk fizetésképtelenek, ne hazudj már, mocsodék!

  35. Jeniszej szerint:

    Csepeli egy trágár tróger és még hazudik is. A Gordon sem piskóta! 😀

  36. Huba szerint:

    Megpróbálom a diplomahamisító Török Zsolt szintjére sűlyedve – hogy a “szartó”l és “mocsoktól” bűzlőszájú csepeli is értse – egy példával elmondani álláspontomat:
    Mielőtt a 100,-Ft-os miniszterelnök (kicsi, kétszínü és szart sem ér) bevezette volna a maszek ny,pénztárt, kaptál volna 1000,-Ft fizetést, de csak 900,-at vihettél haza, mert 100,–ot levontak nyugdíjra. Ezt követően is 900,-at vittél haza, csak a 100,-Ft-ból Gyuszkóék kötelezően 60,–at, az addigra jól megszervezett haverok bankjába utaltatott, ahonnan 30 évig nincs kifizetés. Tehát ezentúl a nyugdíjakat nem a 100,-Ft levont ny.járulékból, hanem 40,-Ft-ból kell fedezni. Mivel 40,-Ft-ból nem lehet 100,-Ft-ot kifizetni, így azt valahonnan pótolni kell. Pl így jön össze az 53%-ról 82%-ra nőtt adóság.

    Az már csak hab a tortán, hogy a kettévett járulék szocbankokba utalt részét, mint saját megtakarításukat akarják bemutatni a szoclibek. Agyrém!

  37. Bakker szerint:

    Nem is olyan régen arról volt szó a fideszéknél, ha felszámolnák a feketegazdaságot, visszaszorítanák a korrupciót akkor dőlne a lé (többszáz milliárd), nem kellene megszorítani, adót emelni stb., csak ez a lépés elég lenne a költségvetési hiány pótlására stb.,stb. De ugye tudjuk, mindig a legkisebb ellenállás iránya a jó irány, mint jelen esetben.

    Meg különben is várom Csányi Úr, mint a miniszterelnök jóbarátjának és szurkolótársának válaszát arra a kérdésre, hogy valóban eltőzsdézték-e a magánnyugdíjpénztári cuccokat az OTP magánnyugdíjpénztárban.

    Továbbá várom a devizahitelesek megsegítésének kiteljesedését, az üzemanyag árának csökkentését, melyet ellenzékben hangoztattak és a többi dolgot melyet igértek, melyre ötletük volt.

  38. alegjobb szerint:

    Orbán Bajnai ötletével mentené a bedőlt eszközkezelőt

    November közepén az Orbán-kormány arra kérte az Európai Bizottságot, hogy engedélyezze a Bajnai-kabinet lakáshiteleseket megsegítő programjának folytatását. Ekkor már egy szót sem lehetett hallani a decemberre ígért Nemzeti Eszközkezelő Társaságról. Utoljára október végén beszélt róla Matolcsy György és mint utólag világossá vált, Bajnaiék mentőövét vázolta fel eszközkezelő címén. Ettől kezdve már csak egy probléma van: Bajnai mentőöve nem oldja meg azt a problémát, amire az eszközkezelőt szánták.

  39. Bakker szerint:

    Megoldások helyett videóüzenet, a nyuggereknek meg levél párszáz milláért (ugye már másodszor), hisz nem lehet mindenkinek internete.

    Az igazán egyszerű ember lehet akit-e semmitmondó üzenet megnyugtat.

  40. Manitu szerint:

    Kétségtelen tény, hogy Magyarország – ha nem is 2009-ben, hanem még 2008-ban – de csődbe ment. Ahogy akkortájt Gyurcsány megmondta, ők nagyon korrektek voltak, mert a csőd elkerüléséhez szükséges pénzt teljes egészében ők használhatták fel, míg a kifizetése-következményei már a következő (Orbán) kormányra maradt.

    Egy dolog, hogy a kommunisták 95%-ban mindig hazudnak, és cinikus, sokszor aljas emberek. De az igaz, hogy az IMF hitelt Gyurcsány azugsága ellenére felhasználta az ország.

    A másik csapda pedig az volt, hogy még az MSZP-s vezetők vállalták a hiány meghatározott mértékű csökkentését.

    Na itt van ám a kutya elásva, kedves fórumozók, és primkó csepeli! El lehet feledkezni arról, hogy mi történt a kormányváltás előtt. De ha ti lennétek egy leégett ház házmesterei, és elkezdenének pampogni, hogy miért esik be a hó, amikor egy éve még nem esett be, akkor talán nektek is eszetekbe jutna egy-két keresetlen szó:

    1. A befizetett nyugdíjpénzeket nem a kormány, hanem a magánnyugdíjpénztárak lopták, herdálták el. Aki em hiszi, nézzen utána!
    2. Az állam által átvett nyugdíjpénzek nem ellopva lettek, mint azt néhány ex-tolvajkormánybeli állítja. Tudtommal még örökölhető is lesz a pénz.
    3. A gazdaság kifehérítése az adórendszer egyszerűsítésével, a korrupciós ügyek felszámolásával megkezdődött.

    Azt meg épeszű ember nem gondolhatja komolyan, hogy varázsütésre minden hiteles hitele eltűnik, és minden alkoholista vagy bűnöző jó útra tér. Ilyet nem is ígért senki, csak néhány köztudottan MSZP-s üvöltözi.

  41. grün szerint:

    Gordon!
    “A pénzügyekről meg a világról semmit sem tudó közgazdászokról meg annyit, hogy “aki nem tudja az tanítja, aki meg tudja az csinálja”
    Tehát akkor vegyük úgy, hogy szeretett miniszterelnökünk levelező tanfolyamot indít önkoltséges alapon, pén zügypolitikából?
    Úgy értem, hogy a költségeket mi fizetjük!!!
    Diákhitel felvehető?!

  42. amargo szerint:

    Gordon:
    A kommunikáció, már többször több helyen leírtam, különbség van, aközött, hogy kirabolnak vagy kéregetnek. Elhiszem, hogy egy országot kormányzó ember szemében megalázó lehet, hogy kérnie kell, de még megalázóbb, ha ezt úgy teszi miközben fenyeget!
    Mindenki tisztában van vele, hogy 3000Milliárd kell a kormánynak és ezt mielőbb elakarják költeni, hogy talán a gazdaság fellendüljön. A hangsúly a talánon van, mert jelenleg semmilyen más intézkedés nincs tervezetben, amivel ezt elszeretnék érni, már pedig akkor a 3000M ugyan csak a semmire ment el, miközben az emberek jövője egyenesen az utcára lett lökve.. tovább szép gondolatokat írsz – tekintsünk el a valóság tartalmának hihetőségétől -, de jelenleg is ugyan az megy mint eddig 8 éven keresztül, csak más emberek feszítenek a címlapon.
    Amíg a nyugdíjasok a legnagyobb szavazótábor, addig elég csak Őket meggyőzni ezt a FIDESZ is megtanulta.

  43. csepeli szerint:

    Huba, te barom! A példádban “megfeledkeztél” arról a 240 forintról, amit a munkáltatód fizet be az államnak nyugdíjjárulékként.

    A magánnyugdíjpénztárba befizetett pénzem pedig igenis az ÉN TULAJDONOM. Ezt törvény is kimondja!

    1997. évi LXXXII. törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról:
    5. § (4) “A pénztártag követelése – a tulajdonlás elve szerint – a pénztártag tulajdona,”

    Több mint egymillió forintom van ott! És ezt a tulajdont rabolja el tőlem az enyveskezű Orbán!

  44. csepeli szerint:

    amargo: A helyzet ennél sokkal rosszabb! Ha a 3 ezer milliárdot adósságtörlesztésre költik, akkor az államadósság lecsökken 80%-ról mondjuk kb. 70%-ra. De az még mindig államadósság, amit addigra már épeszű befektető nem fog finanszírozni, a nyugdíjprobléma pedig ugyanúgy ott lesz megoldatlanul, így tovább fog nőni a hiány és az adósság. A gazdaság pedig nem fog nőni, ellenkezőleg, a “válságadókkal” és a jogállam felszámolásával végképp elkergetnek mindenkit, aki Magyarországon befektetni akar. Ezt látják pontosan a hitelminősítők is, ezért kapjuk egymás után a leminősítéseket. Olyan biztosan rohanunk a katasztrófába, mint még soha!

  45. Huba szerint:

    csepeli te 6 ökör! (bocs, csak 3, tudod miért…)
    Az a 240,- nem az 1000,-Ft-odat csökkenti, hanem az a munkaadóra kirótt 24%-os 1 db munkavállaló után fizetendő munkaadói hozzájárulás. Ami pedig eddig a maszekpénztárba utaltatott a Horn törvény, az az állami nyugdíj egy része. Mert ha úgy csinálták volna, hogy 1000,-Ft-ból 100,- az állami nyugdíjalapba, marad 900,- és ebből 60,- a magánpénztárba, marad neked 840,-, akkor igazad volna.

  46. Csaba Péter szerint:

    Széllel szembe ugyan lehet hugyozni de annak eredménye minden fizikát ismerő számára ismert ,aki meg nem ismeri az megtapasztalja.
    A mai helyzet ugyanaz .
    Ki lehet fosztani három millió embert , de csak egyszer !
    Ha bejön itt a kánaán , ha nem még annyit sem fognak kihúzni a fiúk mint a Gyurcsány!

  47. csepeli szerint:

    Huba! Nem mindegy, hogy mit csökkent a 240, baszki? Az akkor is 240 Ft! Abból megy a nyugdíj háromnegyed része, te tahó!

  48. Csaba Péter szerint:

    Ezt hívják VABANK ra játszásnak. Ezt felelős demokratikus kormányzat általában nem próbálja meg .
    Ha mégis , akkor nem felelős és nem demokratikus.

    Ilyet csak két diktátor mert megereszteni : Hitler és Sztálin hosszú távon egyik sem jött be.
    Ja és a számlát csak a nép fizette ki.

  49. Péter szerint:

    Világ életemben gyűlöltem a törvénytelenséget, a korrupciót, és a diktatúrát,
    valószínűleg emiatt vagyok (voltam ?) ezidáig Fideszes szavazó. De vajon hogyan
    képzeli kedves Viktorunk, hogy a 2/3-os többség most mindenféle törvénytelenségre
    jogosítja fel (Alkotmánybíróság korlátozása, stb.) ? Mivel semmi érdembelit nem tudtak ezidáig felmutatni, úgy döntöttek, hogy szembemennek az úniós értékekkel és a magánemberek (köztük a szavazóik) értékrendjével és (anyagi) érdekeivel ?

    Mit gondoltok, ki jogosított fel benneteket az ilyen lépésekre, mennyivel vagytok különbek az egykori “Kolhozosító” elvtársaknál ? Magántulajdon lopással kívánjátok az ország pénzügyi mérlegét, és a saját statisztikátokat javítani ? Mert igen, a magánnyugdíj tagdíj igenis magántulajdon, pontosan azért lett létrehozva, hogy a tag az állami és politikai ilyesféle “behatásoktól” védve legyen ! Ez bizony nem más, mint kőkemény diktatúra ! Nem kérünk belőle(tek) ! Hosszú éveken keresztül a pályakezdőknek pl. kötelező volt belépni, a “többieknek” szabad választásuk volt. Nem szégyellitek magatokat, hogy ilyen horderejű dologban “összevissza” rendelkeztek, lejáratva a kiszámíthatóságot, a jogállamiságot, ne adj’ Isten, az állami garanciát ?

    Mindezekután még fenyegetőztök, a vissza nem lépőket megbüntetitek. Hát én biztos, hogy semmilyen körülmények között nem bízom rátok a pénzemet, mert (főleg mindezekután) nem bízom meg bennetek. Nem látok garanciát arra, hogy pár év alatt nem élitek fel azt (ami már el is kezdődött a nyugdíjasok hülyítésére és ámítására kiküldendő leveletekkel).

    Más ; nyugodtan ígérjetek legközelebb már akár 20 év szolgálati idő után is “nyugdíjba vonulhatási” lehetőséget, az is természetesen a mi bérünket fogja újabb százalékokkal terhelni. Hát, ilyen (gibic) alapon bizony nem nehéz ígérgetni.

    Remélhetőleg ettől már csak (tényleg) jobb intézkedések és rendelkezések várhatók, amelyek esetleg tényleg a közérdeket (is) szolgálják, és nem dühítik fel az állampolgárok (köztük) a választópolgáraik (minimum) százezreit. Ellenkező esetben tényleg meglesz ám a beígért egymillió munkahely, DE nem ám új, hanem annyi marad meg a jelenlegi helyett összesen !!!

  50. nagyapó szerint:

    T. balla bianka (vasárnap – 20:54)
    „A fő probléma az volt, hogy ránéztek egy demográfiai térképre és látták, hogy a felosztó-kirovó rendszer 2015-re összeomlik, abból a tényből kiindulva, hogy sok az eszkimó és kevés a fóka. Magyarán ekkor már több lesz az eltartott az országban, mint az eltartó.”
    Ebben igaza van, öregszik a társadalom. Ennek viszont az a megoldása, hogy ebből az alapból kivesszük az egyéni hozzájárulás 8%-át? Ezáltal még kevesebb kerül a nyugdíjalapba, a jelenlegi nyugdíjakra. Ez igazi önző, liberális tett (csak Nekem mindent!).
    A 8% kötelező magánnyugdíjpénztárba tett pénzzel ki rendelkezik? A befizető, vagy a Pénztár? A pénztár, így a befizető évtizedek múlva, mint nyugdíjas fog pénzt kapni, ha kap, mert nincs állami garancia (l. angliai magánnyugdíjpénztár csőd).
    De egy másik kérdés. A vállalkozó, a cég is befizet 24%-ot. Kinek és miért? Egoista Kis, v. Nagy munkavállaló milyen jogon tart igényt erre az összegre? Ha helyette Tóthot v. Zergét alkalmazza, akkor miért Kis kapja a pénzt? Kapja Zerge, aki a szolidaritást választja.
    Aki még, ezen túl is gondoskodni akar magáról, válasszon ÖNKÉNTES nyugdíjpénztárat, vagy tegye pénzét bankba!
    Az állami nyugdíjra a kormány vállal garanciát. Polgári kormányzás esetén ez biztosíték.
    A különböző hevességű hozzászólások legfeljebb azt érik el, hogy tüntet ezer nyugdíjas, akiket a téma nem érint, de zakatolhatnak.

  51. amargo szerint:

    Nézzük csak 171M aprópénz a kormánynak ezért:
    http://fidesz.hu/index.php?Cikk=156505

  52. Csaba Péter szerint:

    Utoljára a Fényes porta szultánjaira volt érvényes az a mondás ,hogy az előző szultán igérete nem kötelezi utódját semmire.
    Ez a tizenhetedik századig működött is ,
    azóta még ott sem ment.
    Ma ez a helyzet nem jobb .
    Ha a magyar kormány nem folytatja elődje kötelezettségvállalásai mentén politikáját , azt vagy erőből , vagy új szövetségi politikája mentén teheti.
    Akármi is a fedezet az előző rezsimmel való szakítás mindenképp végzetes.
    Hogy most pozitív , vagy negatív a végeredmény az majdnem mindegy . mert precedens arra , hogy az elődöm kötelezettségvállalása nem kötelez engem semmire.
    Ez a mindenkori magyar kormány hosszútávú hitelét egyszer és mindenkorra elintézte
    Ez van most !

  53. Narancsvírus szerint:

    Civilek tüntetése 2010.12.12.1
    Lesz benne egy volt Fideszes szavazó, és az Orbán levele a nyugdíjasoknak háromszázmillióért!
    Lehet mazsolázni több videóból, hogy milyen “népszerű” a ti Viktorotok! Egy a mázlija a kormánynak, hogy jön a karácsony, és hideg van, de pár hónap múlva jön a tavasz, és többen ráébrednek, átverték őket, nem kicsit, hanem nagyon!!
    http://www.fcdac1904.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=530&start=3825

  54. Huba szerint:

    csepeli!
    Hogy nem értesz valamit, az a te dolgod. De “tahó”-nak azt nevezd, aki a női mellet először a szádba adta.

  55. szigetország szerint:

    csepeli! A te nyugdíjadról csak annyit, hogy nem a zsömle kicsi, hanem a pofád nagy.

  56. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Gordon!

    Te nem túl okos!
    Nyílván jól jött volna Karácsonyra egy kis pénz. A tavalyi tv, ipod, laptop stb. már épp “cserés”. Vehettél volna belőle pár androidos kütyüt.

    Honnan szedted ezt a baromságot, ez a pénz a nyugdíjbamenetelemkor illetett volna a hozamokkal együtt ( ugyanis nekem volt, szerencsére nem kevés)
    Most a hozamot adómentesen megkapom és azt csinálok vele amit akarok, hitelem és androidos kütyük iránti vágyaim pedig soha nem voltak.

    Egyre azért kiváncsi lennék: A Fidesz évek óta készült a kormányzásra, évek óta tudták és szajkózták, hogy baromi nagy szarban van az ország, akkor, hogy a francba van, hogy pár hete azzal kezdték, hogy felfüggesztik 14 hónapra a befizetéseket, két hét múlva avval jöttek, hogy nem fognak többet utalni a magánnyugdíjpénztáraknak, most pedig kicsinálják a rendszert.
    Ez nekem ötletelésnek tűnik.

    Továbbra is azt mondom, hogy megint az jár jól aki minimálbérrel van bejelentve és a többi pénzt feketén megkapja. Ennek az egésznek az az üzenete, hogy az adócsalók járnak jól
    Én nem ide tartozok így pár millióm bemegy a nagy kalapba.

  57. toth kati szerint:

    Ez a magánnyugdíj rendszer Magyarországon kívül még Chillében! lett bevezetve,egy kicsit előbb,mint nálunk és az emberek kétharmad részének eltűnt a pénze.Ha ez olyan okos és hasznos dolog lenne az osztrákok és más nyugati országok már rég bevezették volna.Nem érdekes,hogy ezek a volt komcsik mindenben csak a selejtet tudták produkálni?Miért nem valami működő nyugati modellt másoltak le?Miért ezt a sötét chilleit?Megmondom miért,mert így ezt a pénzt is le akarták nyúlni.Hát itt a vége,azért ez a nagy siránkozás.

  58. Nevem Vanek szerint:

    Egy másik fórumon már megkérdeztem, de nem kaptam választ. Hátha itt végre valaki felvilágosít. Kötelező MANYUP 1998. január 1-től van. Ha csak arra szolgált, hogy a volt komcsik lenyúlhassák a pénzt, amint ezt toth kati írta, akkor az 1998. júliustól regnáló első Orbán kormány miért nem törölte el az egészet a kezdet kezdetén?
    Ezen még senki nem gondolkodott?

  59. Gordon szerint:

    Azért mert akkor nem volt csőd szélén az ország.

  60. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Ezek szerint Csányi OTP és futtbalvezér is ellopja a bankján keresztül a Zemberek pénzét?

  61. abcd szerint:

    Ezt az aljas hazugságot !!

    “Orbán ott sem volt a nyugdíjtörvény szavazásán
    Index
    2010. december 14., kedd 13:53
    Több prominens fideszes politikus is kihagyta a nyugdíjtörvény zárószavazását. A két hónapja tartó vita utolsó parlamenti felvonásán nem jelent meg a kormányfő és szóvivője sem, de a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sem szavazott. Navracsics Tibor közigazgatási miniszter ott volt, mégsem szavazott igennel. Nem először van baj a szavazási fegyelemmel a Fideszben.

    Több vezető fideszes politikus is kihagyta [1] a nyugdíjtörvény zárószavazását, szúrta ki az Egyenlítő blog [2]. Orbán Viktor kormányfő, Szijjártó Péter szóvivő és Lázár János frakcióvezető nem is voltak a paralmenteben a szavazásnál, legalább is a szavazáshoz szükséges kártyájuk nem volt élesítve. Balog Zoltán, Czerván György, Fazekas Sándor, Márton Attila, Mátrai Márta sem voltak jelen.”

  62. ricsi szerint:

    Nagyon érdekelne, hogy a szoci fanok az ország jelenlegi gazdasági helyzetében – az előző kormányoktól örökölt mérhetetlen eladósodás után – milyen intézkedéseket javasolnának a mostani kormánynak?

    Szívesen megismerném csepeli, balla bianka, bavaria gyalog Péter és a többiek gondolatait.

  63. értetlen szerint:

    Nevetséges. Államosítás 2010-ben. Fasza. Soha a büdös életben nem lesz itt egészséges piacgazdaság. Ez a társadalom Horthyra és Kádárra van szocializálódva még mindig.

  64. Nevem Vanek szerint:

    Gordon!
    Most sincs. Ha telik adócsökkentésre és debreceni futballstadionra, akkor nem olyan nagy a baj

  65. balla bianka szerint:

    Nagyapónak válaszolnék ha még erre jár.
    Sokan egy egyszerű számtani problémából politikait csinálnak.
    Sajnos a dolgozó (járulékfizető) és nyugdíjas arány 3,8millió:3millió
    Függetlenül attól hogy Gyurcsány szabadon van-e vagy, hogy melyik párt kormányoz.
    Engedje meg,hogy egy példán keresztül bemutassam a felosztó-kirovó rendszer problémáját.
    Ratkó Anna korában évente 230ezer gyerek született akik mostanság mennek nyugdíjba, napjainkban 100ezer körül van a gyerekszületés, sőt ez alá is ment egy kicsivel.
    Ha most azt vesszük, hogy kb. 200ezren megélték a nyugdíjkorhatárt és feltételezzük, hogy mind a 100ezer pályakezdő munkát talál (ami azért nincs így), akkor a nyugdíjasok száma 200ezerrel nő az aktívaké csak 100ezerrel .
    Tehát:
    1.év dolgozók:3,8m nyugdíjasok: 3m
    2.év 3,7m 3,2m
    3.év 3,6m 3,4m
    4.év 3,4m 3,6m
    Tehát látszik, hogy ez a rendszer nemsokára összeomlik.
    Erre nem tudott még megoldást javasolni egyik hozzászóló sem, max. anyáznak vagy az előző kormányt szidják.
    Üdv:bb

  66. Gordon szerint:

    Az állami újraelosztó rendszernek épp az a lényege, hogy az állam a nyugdíjkifizetések biztonságának érdekében (nem a nagy jómódról és a fényűzés lehetőségéről beszélek mert azt felejtse el aki nyugdíjas – ha csak az élete során magának nem szedett össze annyit) az állam el fogja venni a pénzt más területekről.

    Kérdezhetnétek, hogy “De honnan, honnan, honnan!?”

    Ez az adott Kormány döntése lesz. Nem láthatom előre az elkövetkező évek, évtizedek költségvetéseit.

    A lehetőségek sora viszont hosszú.

    folyt.köv

  67. Gordon szerint:

    Ezen a 4 éven túl pedig növelni kell foglalkoztatottak számát, átvenni az amerikai példát (mert ez esetben jó az amerikai példa), ahol azt aki nem adózik lenézik és megvetik embertársai (ráadásul hosszú börtönre számíthat), míg nálunk lassan azt nézik hülyének aki még adót mer fizetni.

    A munkaképes lakosság jelentős része “zsebezik meg borítékozik”, ami ráadásul nem is jelenik meg megtakarításként, mert a magyar ember (tisztelet a tényleg nagyon kevés kivételnek) ha egy kis pénze, akkor minden újdonságot (minden xart) rá lehet sózni (lásd egy-egy karácsonyi őrület), a magyar ember (tisztelet a kevés kivételnek) a kisebbrendűségi érzését eszeveszett vásárlással kompenzálja, semmit nem tesz félre, feléli jövőjét.

    Mély társadalmi problémák ezek. A magyar ember (tisztelet a kivételnek) képmutatása, túlköltekezési affinitása és rongyrázása sok esetben gyomorforgató.

    De az állam döntehet úgy hogy egy területről átcsoportosít pénzeket egy másik (pl. nyugdíj területre).

  68. Gordon szerint:

    A ballához hasonló embereken lehet érzékelni azt a mérhetetlen pénzéhséget, kapzsiságot, és érdekféltést, mely most a felszínre tört.

    Felszínre tört abban a formában, hogy a ballához hasonlók szinte rettegnek attól, hogy ki kelljen venniük a részüket a társadalmi szolidaritásból, az ország rendbetételéről (pl. államadósság csökkentése). Nem akarnak járulékot fizetni, csak a saját zsebre dolgoznának (azaz saját pénzüknek tekintik azt ami végülis sosem volt az övék hanem az állami újraelosztó rendszerben van a helye, vagyis a nyugdíjjárulékukat).

    folyt.köv

  69. Gordon szerint:

    Ha a balla félék ha nem akarnak más emberekhez hasonlóan részt venni a közteherviselésben, akkor kiírják magukat az állami nyugdíjrendszerből és végül egyedül maradnak. Majd mehetnek a bankárukhoz nyugdíjat kérni. 🙂

    Maguk is bankármódon gondolkodnak: vagyis kapzsik és törtetők. Megérdemlik a sorsukat. Ha az állami nyugdíj “büdös”, akkor ne kapjanak állami nyugdíjat.

  70. csepeli szerint:

    A Fidesz megkezdte menetelését lefelé, a többség már elégedetlen a kormánnyal:

    http://index.hu/belfold/2010/12/16/a_tobbseg_mar_elegedetlen_a_kormannyal/

  71. balla bianka szerint:

    Az igazság az, hogy nagyon sokan nem bíznak az állami nyugdíjban. Egy ismerősöm aki 98-99-ben otthagyta a tanári állását és biztosítási ügynök lett, mondta, hogy ugyan kihirdették azt, hogy 30 év felett nem éri meg belépni a magánnyugdíj-pénztárba, még 40 évesek is otthagyták az állami rendszert. Mikor megkérdezte ettől (és még sokaktól), hogy miért vállalják be a veszteséget, akkor a válasz az volt, hogy ez ugyan kevesebb, de “biztos” az állam meg bármikor megváltoztathatja a szabályokat tehát az bizonytalan.
    Azóta ez már egy párszor változott, nem a munkavállalók előnyére.Tömegével léptek ki az állami rendszerből emiatt. Hogy lehet az, hogy már két év után az első Orbán kormány is arra ösztönözte az embereket, hogy lépjenek vissza az állami rendszerbe?
    A tömeges kilépések miatt! Egyébként van némi igazság abban amit gordon ír, olyan vagyok, hogy amit ma elkölthetsz ne halaszd holnapra mert már kétszer annyiba fog kerülni és soha nem fogod élvezni az életet. És valóban nem akarok szolidáris lenni a félmillió munkaképes korú nemzetiségivel akik nemhogy 40 de még 4 évet sem dolgoznak egész életükben de a markukat tartják mert az nekik jár. Nem akarok szolidáris lenni azzal a kb. félmillió feketemunkással sem akik most élnek, mint hal a vízben és ők is tartják majd a markukat ha elérik a nyugdíjkorhatárt. Szolidárisnak lenni az árvíz és a katasztrófa áldozataival kell lenni, meg az önhibájukon kívül bajba jutottakon, nem az élősködőkön.

  72. kocsis.tamas szerint:

    AZT KÉRDEZNÉM MSZP FIDESZ-KDNP ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ URAK.MINISZTEREK ÉS ÁLLAMTITKÁR URAK HOGY ÖNÖK MIÉRT VANNAK JELEN A FACEBOKK OLDALAIN HA SEMMIT NEM TESZNEK ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBE. DÍSZNEK BÁBUNAK STATISZTÁNAK EZÉRT NEM KELL 2 MILLIÓ FT F
    I

    ZETÉST FELVETNI A ÁLLAM KASZÁBÓL. ÉN MEG KOCSIS.TAMÁS AGYON GONGOZOM MAGAM. A FACEBOOK ÉS A PARLAMENTI IRODA HÁZ ELŐTT 29.500 FT ÁPOLÁSI DÍJBÓL NEM SZÉGYELLIK MAGUKAT DIPLOMÁS LÉTÜKRE TISZTELET A KIVÉTELNEK. 2014. BE SENKINEK NINCSEN BÉRE
    LT HELYE A PARLAMENTI PADSOROKBA ÍGÉREM ÉS MÉG ENGEM TILTANAK KI A FIDESZ FRAKCIÓ TITKÁRNŐJE HOGY SOKAT TELEFONÁLOK SZERINTE ÉN DOLGOZOM FIDESZ TITKÁRNŐ. MEGMONDTAM BE KEMÉNYÍTEK. ÉS ÜGY IS LESZ. MAI NAP FOLYAMÁN 2012.OKTÓBER.17ÉN 16.ÓRA 45 PERCKOR A PARLAMENTI IRODA HÁZBAN A PORTÁNÁL TELEFONÁLTAM A FIDESZ FRAKCIÓ EGYIK TITKÁRNŐJÉVEL JELEZTEM HOGY VÉGE HOGY NEM FOGLALKOZIK ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR ÉS A FIDESZ-KDNP A ÁPOLÁSI D ÍJ PETÍCIÓVAL VAGY 8 ÓRA FŐ MUNKAIDŐ LEGYEN NETO 62 EZER FT MINIMAR BÉR VAGY 47 EZER FT KÖZMUNKA BÉREL MEG EGYEZŐ ÖSSZEG. ÉS JELEZTEM NEKI HOGY A PESTI KERÜLETI BÍRÓSÁGON TESZEK FELJELENTÉST TÖBB ÁLLAMTITKÁR ÉS MINISZTER ÉS ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ ELLEN EMBERI ÉS SZOCIÁLIS JOGAIM CSONTIG SÉRÜLTEK 2010 OTTA FIDESZ-KDNP TITKÁRNŐ RÁM HÍVTA A EGYIK NEVÉT NEM EMLÍTEM TÉNYLEG NAGYON RENDES RENDŐRT AKI KÖZÖLTE SOKAT TELEFONÁLOK. FIDESZ-KDNP PARLAMENTI IRODA HÁZ RENDŐREIT HASZNÁLJA PAJZSKÉNT A FIDESZ TITKÁRNŐJE ELLENEM HOGY HOGY ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBEN NE KÉRDEZŐSKÖDJEK DE MIÉRT NEM HAGYNAK DOLGOZNI KÉRDEZEM AZ BAJ HOGY KELLEMETLEN KÉRDÉST TESZEK FEL A FIDESZ TITKÁRNŐNEK.ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBEN MEG HOGY KÖZLÖM HOGY PESTI KERÜLETI BÍRÓSÁGHOZ FORDULOK. EZ KÉREM EMBERI ÉS SZOCIÁLIS ÉS SZÓLÁS SZABADSÁGOMMAL MEGY SZEMBE HA BELÉM FÚJTJÁT A SZÓT . EZ A INTÉZKEDÉS MEG EGYEZIK A 2013. JANUÁRBA MAJD BEVEZETTET ÚJ PARLAMENTI ŐRSÉG FÉLÁLLÍTÁSÁVAL A SZÓLÁS ÉS EMBERI JOGON CSONTIG SÉRÜLNEK. MOST MÁR A HIVATALOS ÁPOLÁSI DOLOGBAN NEM TUDOK MAJD A PARLAMENTI IRODA HÁZBÓL TELEFONÁLNI CSAK EGY PERC ENGEDÉLYEZETT. KÉRDEZEK KÖVÉR LÁSZLÓ HÁZELNÖK ÚR ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR ÉS FIDESZ-KDNP 260 ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ MERT TÚL ERŐSEK ÉS KELLEMETLENEK A KÉRDÉSEIM ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBE ÉS CSAK ÍGY LEHET KOCSIS.TAMÁS LE ÉPÍTENI HOGY NE TELEFONALHASON A PARLAMENTI IRODA HÁZBÓL ÉS A ÁPOLÁSI DÍJ ÜGY NE HALADJON ELŐRE 70 EZER EMBERNEM MAGYARORSZÁGON KÉRDEZEM. EZ IS MEGSZORÍTÁS ÉS DIKTATÚRA SZAGÚ DOLOG VAGY NINCS IGAZAM KÉRDEZEM FIDESZ FRAKCIÓ TITKÁRNŐ IS. KÖSZÖNÖM

Itt lehet hozzászólni !