Tiltás ellenére bontották a HÉV-felüljárót

Csepel.hu

Fotók: Ábel Attila

A Csepeli Önkormányzat tiltása ellenére is egész hétvégén folytak a munkálatok a leendő csepeli gerincút mentén, a korábbi HÉV felüljárónál. A felüljáró rendkívül nagy zajjal járó bontását akkor sem függesztették fel, amikor Németh Szilárd csepeli polgármester személyesen is az önkormányzati rendelet és engedélyek betartására szólította fel a kivitelezőt.

Szombat délelőtt Ábel Attila alpolgármestert, a körzet önkormányzati képviselőjét hívta fel az egyik lakó azzal, hogy a tiltás ellenére kora reggeltől teljes erővel, légkalapácsos munkagépekkel folyik a felüljáró bontása. Ezek után Németh Szilárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és Baksa Lajos, a Csepeli Önkormányzat Városépítési Irodájának irodavezetője a helyszínen szólították fel a Colas Út Zrt. vezetőit, hogy azonnal fejezzék be a nagy zajjal járó bontási munkálatokat és a hét végére vonuljanak le a területről.

A Csepp TV helyszínen készült felvételét itt töltheti le.

A Csepeli Önkormányzat egy 2008-as rendelete alapján hétköznap este 22 óra és reggel 6 óra között, valamint munkaszüneti napokon a kerületünkben nem szabad nagy zajjal járó bontási, építési illetve rakodási munkákat végezni. A HÉV felüljárót bontó Colas Út Zrt. vélhetően a munkálatok késése és a kötbér-fizetés megelőzése érdekében kérelmet nyújtott be a Csepeli Önkormányzathoz, hogy a tiltás alá eső időszakban is dolgozhassanak a gerincút mentén.

– Mivel a bontási és építési munkálatok még hétköznap is nehezen elviselhető terhet rónak az ott élőkre, ezt a kérelmet az önkormányzat az utasításomra megtagadta. A HÉV felüljáró bontása például olyan zajjal jár, hogy aki a közelben hosszabb ideig zajvédő nélkül tartózkodik, halláskárosodás nélkül aligha ússza meg. Normális ember nem kérne és pláne nem adna engedélyt arra, hogy a lakosság éjjel is légkalapácsok vagy betonbontás zaját kelljen elviselnie – mondta el erről lapunknak Németh Szilárd csepeli polgármester.

A Colas Út Zrt. jelen lévő vezetői megtagadták az engedély nélküli bontási munkálatok felfüggesztését.

A Csepel.hu úgy tudja: a kivitelező arra hivatkozva tagadta meg a levonulást, hogy a Csepeli Önkormányzat burkolatbontások engedélyezési rendjéről szóló 2008-as rendelete nem írta le részletesen, mit ért a munkaszüneti napon. A Colas Út Zrt. magyarázata szerint munkaszüneti nap alatt ők csak és kizárólag az ünnepnapokat hajlandók érteni, és ezért várható, hogy a későbbiekben is tervezik a hétvégi munkavégzést.

A Csepeli Önkormányzat részéről az ilyenkor szokásos jegyzőkönyv felvétele után eljárást indítottak a kivitelező ellen, azonban a polgármester várhatóan ezzel együtt is kezdeményezi az önkormányzati rendelet módosítását.

A Völgy utcánál péntek éjjel folyt a munka

Nem ez volt azonban az egyetlen eset, hogy nem tartották be az önkormányzat burkolatbontások engedélyezési rendjéről szóló rendeletét. A Kossuth Lajos és Völgy utca kereszteződésénél a Főtáv végzett péntek este munkálatokat, amely késő éjszaka, még este tíz óra után is folytatódott.

Információink szerint Csepeli Önkormányzat felé a munkákról nem tettek bejelentést sem a főváros, sem a Főtáv Zrt. részéről. Az útfelbontásra mindössze abból lehetett következtetni, hogy a BKV módosította a 35-ös és a 36-os buszok útvonalát.

Ahhoz, hogy az önkormányzat ebben az esetben is eljárást indítson a rendeletet szegő kivitelezők ellen, azt is bizonyítani kell, hogy a bontási munkálatok péntek este valóban folytatódtak este tíz óra után. Kérjük, hogy aki ilyet tapasztalt, jelentkezzen Baksa Lajos városépítési irodavezetőnél a 4276-172-es telefonszámon vagy küldjön írásos beszámolót a 4276-183 fax-számra.

Forrás: Csepel.hu

39 hozzászólás “Tiltás ellenére bontották a HÉV-felüljárót” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    A VOLT KIKÖTŐ ÚTON CSEPEL FELÉ A BENZIN KÚT( OBI ) UTÁNI SZAKASZNÁL EGY TEHERAUTÓBÓL GYÖNGY KAVICS SZÓRÓDOTT AZ ÚTTESTRE ÓVATOSAN HALADJUNK, MERT ROPPANT BALESET VESZÉLYES. A CSEPEL FELÉ VEZETŐ OLDALON !!!

  2. földhözragadva szerint:

    http://www.meszarosadam.hu/hirlevel_munkaszunetinap.htm . Igaza van a kivitelezőnek. Minden mély és magasépítő hasolóan intézi az ügyeket. Ajándék ez a jó idő, ilyenkor kell kapálni, nem ónosesőben…

  3. anonimus szerint:

    na most mit akarnak a kedves lakók, 3 évig elhúzódó építkezést, vagy pár hónapos, de zajos munkát? a kettô együtt nem megy!

  4. Manitu szerint:

    Bocs, de szerintem nem a szombaton és a vasárnapon múlik. Attól még nem húzódna évekig az építkezés, ha a normális munkahét szerint dolgoznának.

    Ja, és annyira de annyira jellemző, hogy ez is két évvel a rendelet után derül ki. Mert ugyebár tuti biztos, hogy ez eddig is így ment, csak épp az elvtársi kerület magasból köpött arra, hogy a lakóknak esetleg nem tetszik, ha hetekig nem tudnak pihenni.

    Most, hogy van egy polgármester, aki azonnal odamegy és személyesen tájékozódik, sőt, próbálja érvényesíteni azt a felhatalmazást, amit a csepeliektől kapott, bezzeg kiderült a hiányosság!

  5. Gordon szerint:

    Tehát:

    A kivitelező csúszott a munkákkal. Emiatt engedélyt akart kérni. A kérelmét elutasították. Erre kitalálta, hogy nem is kell engedély, mert ő már másképp értelmezi a szabályt.

    Szerintem meg nem kellene a bolondját járatni a hivatalokkal.

  6. Manitu szerint:

    Hát igen. Addig nekik is egyértelmű volt, amíg az önkori vissza nem utasította a kérelmüket. Gondolom akkor leültek, és kitalálták, hogyan lehetne mégis dolgozni szombaton meg vasárnap, hogy ne kelljen kötbért fizetni. Kerestek és találtak egy hiányosságot.

  7. anonimus szerint:

    Manitu: egy évben az 104 munkanap. gondolod ennyi nem múlik semmi?

  8. Manitu szerint:

    Te biztos hajcsár voltál az előző életedben egy római rézbányában. Csakhogy nem az őkorban élünk, de még csak nem is a középkorban. Az útépítő cégeknek is ehhez a helyzethez kellett alkalmazkodniuk az elmúlt húsz-harminc évben a városokban.

  9. Manitu szerint:

    Bocs, ókort akartam írni. 😀

  10. Jeniszej szerint:

    Szarnak ezek az önkormányzat fejére.
    Hol vannak a szakszervezetek?
    A melósnak nem jár a pihenő?
    “Nyoc óra munka nyoc óra szórakozás nyoc óra pihenő” Tralla – la – la.
    )))))) 😀 (((((((

  11. Manitu szerint:

    A cocializmusban az építők szakszervezete volt az egyik legnagyobb. Persze nem azért, hogy a melóst védjék, de kétségtelen, hogy minden évben jól be lehetett zabálni (meg jól be lehetett b.ni) május 1-jén a hideg virsli meleg sör Kádár-szájkosár menüből.

    Ezt sírják vissza ma is az MSZP szavazók. Csak egyre kevesebben vannak, akiknek ennyi elég, hogy az MSZP-re szavazzanak.

  12. földhözragadva szerint:

    Egy százmilliós gépnek akkor kifizetődő az üzemeltetése, ha folyamatosan dolgoznak vele…ez nem politika kérdése.

  13. Gordon szerint:

    Picit le kéne nyugodni. Akkor se lesz csőd ha a százmilliós gép (ami talán nem is kerül annyiba) nem veri hétvégén a betont.

    Megjegyzem: a beszerzés előtt a hétvégi szüneteket is figyelembe ajánlatos venni ha a megtérülést számolgatja valaki.

  14. ... szerint:

    a kivitelezők szerint a vasárnap nem munkaszüneti nap. a bkv szerint pedig az (legalábbis a menetrendekben úgy annak van feltűntetve.)
    az átlag emberek szerint a vasárnap munkaszüneti nap, a csúszásban lévő kivitelezők szerint pedig nem az.
    ha hét közben nem a lapátot támasztanák legalább négyen miközben az ötödik dolgozik, akkor nem kéne hétvégén is zörögniük.

  15. Gordon szerint:

    A döntéshozóknak javaslom, hogy szakadjanak le erről a munkaszüneti nap / nem munkaszüneti nap vitáról, mert parttalannak tűnik.

    A szabályba annyit kell rögzíteni, hogy hétvégén nincs hangoskodás (plusz Munka Törvénykönyve tíz munkaszüneti napja és egyéb szabályokban rögzített pihenőnapok).

    Oszt jónapot!

  16. ... szerint:

    “hülyebiztosra” kell csinálni a szabályt, és beleírni hogy a hétvégi napok a szombat és a vasárnap, a munkaszüneti napok pedig a vasárnapok és az állami ünnepek. nehogy megint valamelyik kivitelező okoskodjon.

  17. lolka szerint:

    Marha egyszerű, ahogy elnézem a képet azt a munkát egy napos elő készítéssel őt másodperc alatt el lehetett volna végezni. Aztán éjjel-nappal, szombat, vasárnap felrakni a teherautókra a törmeléket…

  18. Huba szerint:

    Azért egy Dr Szelesnek tudnia kellene különbséget tenni: szabadnap (pl:szombat), pihenőnap (pl:vasárnap) és munkaszüneti nap (pl:márc 15) között.

  19. Alapvető élelmiszer szerint:

    Normális esetben az Ófalu már rég le lenne radírozva a térképről és nem az fogadná a HÉV-vel érkezőt, hogy a kerítések előtt bontott, bontandó, széthordott autóroncsok vannak, a kertekben hulladékhegyek, mindenfele építési törmelék, a Budafoki utcában rendszeresen szemét és különböző kétes elemek ólálkodnak a HÉV mellett. (Egy időben külön divat volt megdobálni a HÉV-et.)

    Az érdekes módon senki nem zavar, amikor nagyhangú motorok/autók a nyári éjszakában üveghangon végigszáguldoztak, akár többszor is egymás után. Télen is zavaró, de akkor legalább az ablak csukva van.

    Mitől ilyen fontos az a környék?!

  20. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Azt magyarázza el nekem valaki, hogy ha a gerincút forgalma rázúdúl a Posztógyár utcára akkor onnan hogyan mennek tovább.

    Elpárolognak?

  21. lolka szerint:

    bekaphatjamindkétoldal szerint:
    2010. november 15., hétfő – 20:11
    -Ezen én is agyaltam már sokat, minden nap arra járok, de ami ott van most is. Akkora kamionok mennek jönnek, hogy az az út már tök oda van…
    -Gerincút=ÚT A SEMMIBE…

  22. csepeli szerint:

    Bazmeg hogy lehet ennyire hülye egy önkormányzati irodavezető, hogy olyan faszságot ír egy határozatba, hogy “keresztény Magyarország”? Idióta!!! Kirúgni azonnal!!!

  23. csepeli szerint:

    Nem beszélve arról, hogy a faszkalap ilyet ír: “november 3. és 8. között éjszakai és munkaszüneti napokon”.

    Mikor vannak november 3. és 8. között éjszakai napok? Az irodavezető úr fejében van legfeljebb éjszaka, nappal is!

  24. csepeli szerint:

    A szombat nem munkaszüneti nap, hanem szabadnap! A vasárnap számít csak munkaszüneti napnak! Tehát elbaszták a határozatot, oszt jól rábasztak a hülye önkormányzatosok!

  25. csepeli szerint:

    Nagy lebőgés ez Németh Szilárdnak, aki olyan fasz, hogy alapvető fogalmakkal nincs tisztában. Az építésvezetőnek igaza volt! Nem volt tiltás szombatra, ezért Némethnek nem volt semmi jogalapja arra, hogy odamenjen és utasítgasson.

  26. nagyapó szerint:

    Legyen kommunista szombat, ill. vasárnap. akkor a komcsik nem szólnak, de dübörögnek a gépek, vagy fogadjuk el a KDNP javaslatát, hogy a vasárnap munkaszünet, ahogy az Úr rendelte.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. csepeli szerint:

    Ja és a Völgy utcánál folyó Főtáv-munkák nem okoztak zajt, úgyhogy itt is mellélőttek a fideszes seggarcok.

  28. Jobb Csepelért szerint:

    Csepeli!

    Nem egészen értem a felháborodásod okát… Magyarország egy keresztény gyökerekkel rendelkező állam! De mivel Te egy véresszájú kommunista vagy, így ezt nem értheted meg!

  29. pármai szerint:

    Némethet sehol nem veszik komolyan, miért lett volna ez most másképp.

  30. Jobb Csepelért szerint:

    Mi az Csepeli, most már pármai néven írsz? Nem vagy elég kreatív, jobb nevet nem tudtál volna kitalálni? 😀
    Mivel téged már senki sem tekint egyenrangú partnernek, így több néven írogatva válaszolsz a saját marhaságra és szintén több néven írogatva igazat adsz saját magadnak és megveregeted a saját válladat, hogy EZ IGEN… 😀 😀 😀

  31. Jobb Csepelért szerint:

    javítás: marhaságaidra

  32. galvaniszap szerint:

    a határozat tényleg pontatlan lássuk be.

  33. Menyhért Péter szerint:

    Kedves anonimus!
    Azt írtad, hogy:”…104 munkanap. gondolod ennyi nem múlik semmi?”
    Logikád hibás, mert amiről beszélsz az csupán munkaszervezési kérdés!
    A lakosoknak semmi köze ahhoz, hogy a vállalkozó töketlen, és nem képes normális keretek között megszerveznie a munkát!
    Ha én lennék a megrendelő önkormányzat, szerződést bontanák az ilyen agresszív, de ostoba vállalkozóval.
    Üdv menyus

  34. Menyhért Péter szerint:

    Kedves földhözragadva!
    Azt írtad, hogy:”Egy százmilliós gépnek akkor kifizetődő az üzemeltetése, ha folyamatosan dolgoznak vele…ez nem politika kérdése.”
    Logikád hibás, lásd: munkaszervezési kérdés!
    Alkalmatlan a vállalkozó!
    Üdv menyus

  35. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeli!
    Azt írtad, hogy:”A szombat nem munkaszüneti nap, hanem szabadnap! A vasárnap számít csak munkaszüneti napnak!”
    Logikád hibás, mert te most is csak egy irányból látod a világot!
    Ne kell szerencsétlenkedni a napok megnevezésével, ami úgy mellesleg hazug félrevezetés is, hiszen a hivatkozott jogszabályok általában meghatározzák a fogalmakat, tehát biztosan valamelyik jogszabályt megsérti a vállalkozó!

    Meg kell jegyeznem, hogy nem sokat kéne szerencsétlenkedni, hanem a közterület felügyelettel és a rendőrséggel el kéne zavarni a vállalkozót!
    Hogy miért? Egyszerű és logikus. A vállalkozó a csepeli önkormányzat tulajdonán végez munkát. Márpedig a saját tulajdonomon csak az és csak akkor dolgozhat, ha ehhez én, mint tulajdonos hozzájárulok!
    Ez alapvető polgári jogi tény! A hozzájárulást tehát én adom, és a feltételeket is én határozom meg, nem pedig egy kérelmező „értelmezése”.
    Mellékesen én maximális bírsággal is megkínálnám a vállalkozót.
    Üdv menyus

  36. cégvezető szerint:

    A CSEPELI cserencsétlennek, az olvasottat értelmezni nem tudó embertársamnak szól, aki elsőként, az önkormányzatba ordítozva berohanna, … ha a háza mellett akár szombaton, akár vasárnap, akár éjjel valaki bekapcsolná azt a gépet, melynek környezetében füldugó használata nélkül nem lehet meglenni. Csak addig járatod a szádat, amig nem vagy szenvedő alanya egy ilyen eseménynek, mert önző, hitetlen, egoista módon más embertársad bántalmai, sérelmei téged nem érdekelnek, legszivesebben őket leköpnéd, leszarnád és valószínűleg magadat is alig tudod elvíselni.
    Bár nem tudom mi a foglalkozásod, de nyilván a törvényt, rendeleteket, jogszabályokat mint fogalom sem ismerheted, ha tényleg azt olvastad ki (magadat buta módon, nyíltan lejáratva) amit itt sikerült, némi ócska szóhasználattal megspékelve, kipréselni magadból.

  37. ... szerint:

    cégvezető: csepeli egy tipikus szoci, aki szerintem nemrég még pozícióban is volt és most éli ki, hogy már nem köti a hivatali esküje arra, hogy emberszámba vegye a körülötte élőket. ha meg tévedtem akkor simán csak egy szarházi alak. remélem egyszer véletlen megírja a nevét és a címét is valamelyik hozzászólásában.

  38. lolka szerint:

    csepeli szerint:
    2010. november 15., hétfő – 22:47
    -Ne haragudj, de ez a rész nem gömbölyű, mert itt a rendelet külön kiemelte Minden Szentek, és Halottak napját “-keresztény Magyarország kiemelt ünnepnapjának (november 1) nyugodalmának biztosítása”…mert akinek van elhunyt hozzátartozója, az az emlékezés közepette nem szívesen, vagy egyáltalán nem szeretne durva munka zajt hallani…

  39. islander szerint:

    csepeli

    “november 3. és 8. között éjszakai és munkaszüneti napokon”… Ez mekkora…:-)

    Jobb Csepelért

    “Magyarország egy keresztény gyökerekkel rendelkező állam!”

    Hát igen. Vannak keresztény gyökerek és komonista gyökerek és sima gyökerek…Valóban…:-)

Itt lehet hozzászólni !