Kettős állampolgárság: Megrohamozták a csíkszeredai konzulátust

Erdély Ma, Duna TV, Csepel.info

Fotó: Székelyhon.ro

„Kis lépés nekünk, embereknek, de nagy lépés ez Székelyföld számára!” – ezt mondta Ráduly Róbert Csíkszereda polgármestere, aki Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán elsőként kérte előjegyzését a magyar állampolgárság igénylésére.

Magyarország székelyföldi külképviseletén hétfő reggeltől lehet telefonon időpontot egyeztetni az igénylések benyújtására.

A Csíkszeredai Főkonzulátus munkatársai nem győzik fogadni a magyar állampolgárság igénylésére feliratkozók hívását.

– Péntek óta folyamatosan égnek a vonalaink, és csak türelmet tudtunk kérni az emberektől, hogy hétfőn kezdjük el a jelentkezések vételét. Tudtuk, hogy sokan fognak jelentkezni. Ehhez képest a két vonalunk állandóan csöng, ahogy lehet is hallani – mondta Balogh György Magyarország csíkszeredai konzulja.

Ilyen iramban a 650 ezres lélekszámú Székelyföldön aligha fogják győzni a több százezer jelentkező ügyintézését, mondta a konzul. Pillanatok alatt több oldalasra bővült az előjegyzés. Elsőként a Székelyföld megyei önkormányzatainak elnökei, illetve Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy polgármestere iratkozott fel.

Egy személy kérésének leadása 45 percet vesz majd igénybe, a többi családtag esetén ez 20-20 perccel bővül. A telefonálók kérdések özönével ostromolják a konzulátust.

A szükséges információk a www.allampolgarsag.gov.hu honlapon is megtalálhatók. A kérés 2011. január 3-tól külképviseleteken, illetve magyarországi települések jegyzőjénél vagy a bevándorlási hivatalokban is benyújtható. Számos székelyföldi közösség magyarországi testvértelepülése már jelezte, hogy szívesen segít a gyorsított eljárású honosítás anyaországi igénylésében.

Csúcs Mária
Duna Tv, Híradó

erdely.ma

23 hozzászólás “Kettős állampolgárság: Megrohamozták a csíkszeredai konzulátust” bejegyzésre

  1. Narancsvírus szerint:

    Morvai Krisztina: Vita az EU és Izrael állam közötti társulás létrehozásáról (2010.11.08.)
    http://www.youtube.com/watch?v=N0u-OdezWUA&feature=player_embedded
    A Fidesz kormány ki mellett van?

  2. ... szerint:

    Ernő, te ki mellett vagy éppen? Jobbik vagy szocik vagy lmp vagy függetlenek?

  3. Gordon szerint:

    A saját oldalán van.

  4. vermes szerint:

    Ernőke! Lehet, hogy a Fidesz-kormány nem melletted, de nem ellened van! Budaházy nem melletted, de ellened van! Gyurcsány melletted van, de mégis ellened! A Demokratikus Charta a Jobbik ellen, és nem melletted van! De az biztos, hogy az ápolód soha sincs melletted!

  5. Narancsvírus szerint:

    Radnóti menet 2010.11.09.
    http://www.youtube.com/watch?v=5jHUgXTpWiw
    Nemsokára lesz egy botrányos videó az eseményről, köszönhetőleg a Kommunista pártnak!

  6. Narancsvírus szerint:

    Botrány a Radnóti menet megemlékezés után!

  7. Felice szerint:

    Na jön a sok éhenkórász szőröstalpú—-
    persze a nagy seggnyalás és kettős állampolgárság az csak a szavazatokért ment. –a rohadt Nemzeti Fidesz Lopós Hazug bandának!

  8. Felice szerint:

    Székely Himnusz miért nem kötelező Csepelen minden reggel az iskolában?????–az lesz szép…Orbán fényképe előtt az vinnyogják a hülye csepeli gyerekek….

  9. vermes szerint:

    Felice,

    az éhenkórász szőröstalpúak, azok bizony a te felmenőid…

  10. csepeli szerint:

    Szánalmas az az ember, akinek egy papír kell ahhoz, hogy magyarnak érezze magát.

    Merthogy ezt fognak kapni az állampolgárságért folyamodók: egy darab papírt, amivel aztán kitörölhetik a seggüket. Egyébiránt semmiféle jogot nem kapnak.

    Mire ez a nagy tülekedés akkor? Papírmagyarok ezek.

  11. Gordon szerint:

    Nyílván ezt a papír ügyet más szemszögből nézi az akinek a születésétől fogva volt ilyen papírja, és más szemszögből nézi az akinek nem volt, de mégis ahhoz a nemzethez vallónak gondolja magát, és mindig is szeretett volna egy ilyen “papírt”.

    Agy kérdése, hogy ezt valaki magától felfogja (mint pl.én), vagy nem (pl. csepeli).

    Megjegyzem: a baloldal nem azért ellenezte a határon túli magyarok magyar állampolgárságát, mert az ugyis “csak egy papír lenne”, hanem sokkal összetettebb volt az állásfogalásuk oka.

    Elmerüljünk egy kicsit ebben a témában?

  12. Gordon szerint:

    Felice írja, hogy ez az egész csak a szavazatok miatt megy.

    Egyrészről ugye erről még nincs döntés. Vagyis hogy lesz-e valamilyen szavazati jog vagy sem. Netán lesznek-e un. határon túli magyar képviselők a magyar parlamantben vagy sem, vagy a pártlistákra, netán egyéni jelöltekre szavazhatnek-e vagy sem.

    Másrészről némi önkritikát is érzek Felice megjegyzésében, hisz ezzel saját maga ismeri el, hogy a nem Magyarországon élő magyar állampolgárok (ez nem csupán Erdély) ha szavazati jogot kapnának, akkor inkább a fideszre szavaznának.

    Szerintem meg várjuk meg, hogy ki kire szavazna és utána kutassuk ennek a történelmi/ társadalmi okait.

    Mert pl. a vállatan nem nemzetiségi pártként működő (és néha furcsa dolgokat csináló) Híd bent van Szlovákia parlamentjében, a vállaltan nemzeti alapon működő és politizálúó MKP meg nem.

  13. islander szerint:

    Felice

    “Orbán fényképe előtt az vinnyogják a hülye csepeli gyerekek….”

    A Te gyereked lehet, hogy hülye. Tudod, a gyermek első modellje a szülője….

  14. Tóth Mária szerint:

    csepeli, mint mindig, most sem érted a lényeget ! nem csak a papírról van szó, de ez neked magas, mint bivalynak a furulyaszó!!!!!!! először gondolkodj, aztán írjál! de, mit is várhatna az ember tőled, hiszen soha nem érezted azt át, amit a papírért ácsingózó” emberek!

  15. munkásököl szerint:

    csepeli, ha szánalmas az az ember, akinek szüksége van egy papírra, ami a magyar állampolgárságát igazolja, akkor gondolom Te szívesen lemondasz önként a saját magyar állampolgárságodról, hiszen ettől még érezheted magadat magyarnak. Vagy inkább te vagy szánalmas?

  16. munkásököl szerint:

    Admin, hallhatnánk híreket a tel-avivi konzulátuson tapasztalható érdeklődésről is?

  17. Narancsvírus szerint:

    Vasárnap újabb tüntetés!! Jövőre futás, nem kicsit, hanem gyorsan!!!

  18. Narancsvírus szerint:

    Egy megrázó videó!
    Radnóti menet 2010.11.09.

  19. értetlen szerint:

    Számomra felháborító lenne az, ha olyan ember kaphatna választójogot Magyarországon, aki nem itt él, soha nem élt, és nem is fog itt élni. Márpedig erről is szó van.

  20. értetlen szerint:

    Ernő, de nagy katyvasz van a te fejedben! Véded a fasisztákat, utána pedig antifasiszta emlékezésen veszel részt….

  21. nagyapó szerint:

    Van egy ragyogó ötletem. A csepeli képviselők nyújtsanak be javaslatot az állampolgárság megvonására.
    Megvonható lenne mindazon állampolgárok állampolgársága, akik nemzetellenesek. Ide az összes idióta csepeli szoci beleférne, nem kapnának nyugdíjat (úgyse dolgoztak soha), mehetnének Romániába (puszilhatnák a Vasgárdát), mehetnének a Felvidékre (beléphetnének a Matica Szlovenszka csapatába), vagy a délvidékre, ahol a csetnikek azonnal agyonlőnék őket (ez is végső megoldás). Igaz a horvátok testvéreink, de nekik sem kellene ennyi komcsi.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. Egy székely szerint:

    értetlen – Számomra meg az felháboritó értetlen, hogy a nagyapám a magyar hadesereg katonájaként halt meg… honvéd volt és más felmenőink is az I.viláagháboruban honvédek voltak és el lehet jönni székelyfoldre s garantáalom még az utolsó legkissebb lakósu faluban is minimum egy tucat világháborus elesett van mind magyar honvéd voltak(most már emléktáblák is igazolják persze idáig azokat is”megtiltották”) az én felmeőim egyik ága Szárazajtaiak…olvass utána… a háboru után is a falu népét összeterelték az iskola udvarán és 13 embert végeztek ki csak azért mert magyar honvédek voltak vagy csak magyar katonazubbonyt találtak a csűrben vagy csak gyanu merült fel,hogy magyar hadsereghez közük volt…ezek apák férjek gyermekek voltak s a családtagok fijaik feleségeik anjuk elott végezték ki…ez személyes érintettség de a másik nagyszüleim falujában is nagyapám honvédtiszt volt amugy tanár volt civilként és birtokos családbol származott…persze fogságba kerult s elkoboztak mindent de persze ma is nap mint nap belénkrugnak s elgáncsolnak mert itt székelyföldön magyarok vagyunk s a ti szemetekben románok…egy napot kelljen igy élned komolyan s özvegy nagymamád évtizedes kinlodását nézzed hogy más lakik abban a házban ami a családi házuk volt s elvették de bárcsak a házak földek lettek volna csak oda de a fél család a háboruba veszett faluk férfiemberek nélkül maradtak s mindez miért..?..hogy tölünk sajnáljátok azt amiért nap mint nap megszenvedünk mert mi tudjuk milyen itt magyarnak maradni s sajnáljátok azt a papirt vagy a szvazati jogot …s a papir…az nektek csak papir de ha ugy vesszuk akkor a gyémánt is csak szén…s pár ezer szavazat miatt vagytok kétségbeesve mert nem hiszem a 80éves bácsi 10-80kmtereket fog utazni,h szavazhasson ő ki annakidelyén eleve magyar is volt mint a te nagyapád…inkább igen szvazzanak azok a segélyenélok nemdologzok s semmirekellok az országotokban mintsem mi kiknek nagyszulei s felmenoi vére folyt, hogy te ilyen-olyan ocsmányságokat irhass s megkhurcolás nélkül élhesss… s ezek után ha szavazni fogok s adja Isten… én utazok 60km a konzulátusig hogy 1 szvazattal is de visszaadjam a dec.4.dikei pofot ami felért egy kitagadással …

  23. Egy székely szerint:

    Dec.5. ”2004” -et akartam s ezuton is helyesbítek …s azért a pillanatnyi elirás … mert nem szivesen gondolok rá s nehéz az indulatokat kordában s ott van bennünk és fáj s az is fáj hogy lássuk,hogy jódolgotokban egymást mocskoljatok s nem tudtok kész érvekkel hatni egymásra s meghallgatni egymás érveit s belátni s átérezni azt amit egyik másik vagy harmadik oldal érez vagy tud…s segitetek azoknak akik minket pusztitanak s azoknak segitkeztek s nem veszitek észre hogy a történelmeteket s mindent feladtok idegen rosszakaróitok pillanatnyi kedvéért s ők röhögnek a markukban s saját véreteket történlemeteket szemetek elött pusztiják s bántják…s ti is egymással csak bántólag tudtok bánni…s nem veszitek észre hogy itt nekünk ahol színmagyar települések voltak még akár 10éve is megtiltsák hogy anyanyelvünkön beszéljünk telepitik be a tudatlan agrssziv nacionalista népeket akik 100 akár 150 éves magyar emlékmüveket gyaláznak vagy rombolnak le…s tüntetnek el…s a bolondságokat ossztjátok…a kárpát medence népe voltunk valaha minden nemzet irigyelte itt a magyarokat s oket utánozták s olyanok akartak lenni s most meg nem hogy ok utánunk mi s ti sülyedtünk le az ők primitiv mocskolodós szintjükre…? Szomorú

Itt lehet hozzászólni !