A vádirat szerint a Magyarok Nyilai gyújtotta fel a Vörös Csepelt

Hír24

Vörös Csepel

Ilyen volt…

Budaházy György és társai ellen 34 oldalas vádiratot és 24 ezer oldalnyi nyomozati iratot nyújtottak be a Fővárosi Bíróságnak.

Terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészség benyújtotta a Budaházy György és 16 társa elleni vádiratot, valamint a nyomozás alatt keletkezett csaknem 24 ezer oldalnyi nyomozati iratot a Fővárosi Bíróságnak – olvasható az ügyészség közleményében. A főügyészség Budaházy Györgyöt – az ügy fő gyanúsítottját – terrorcselekmény bűntettével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, mint felbujtót vádolja. A vádlottak többségének ugyancsak terrorcselekmény bűntette – illetve a Csintalan Sándor sérelmére elkövetett cselekmény kapcsán – aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette és kifosztás bűntette miatt kell majd felelnie.

Az ügyészség szerint a vádlottak a bűncselekményeket a Budaházy vezette bűnszervezet tagjaiként követték el “Katonai Parancsnokság” néven, az ő utasítására. A társaság huzamosabb ideig működött együtt, céljuk az volt, hogy támadásokat hajtsanak végre országgyűlési képviselők ellen, megfélemlítve őket, és befolyásolva ezzel politikai döntéseiket.

…ilyen lett

Az ügyben 34 oldalas vádirat született, amely szerint Budaházy 2007 elején hozta létre “Hunnia Mozgalom”-nak nevezett csoportját. Ugyanebben az évben, decemberben támadták meg Hiller István és Kóka János országgyűlési képviselők otthonait. Szintén decemberben a kuruc.info internetes oldalon közlemény jelent meg, amelyben figyelmeztették az összes országgyűlési képviselőt arra, hogy senki nem utolérhetetlen.

A főügyészség szerint ugyancsak Budaházy György utasítására a csoport 2008 februárjában Cegléden, Dunaújvárosban, Rácalmáson, Gödön, Kunhegyesen, Sarudon hajtott végre hasonló, Molotov-koktélos támadásokat, szintén képviselők házai ellen: ezzel az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény országgyűlés általi elfogadását akarták befolyásolni. 2009 áprilisában egy miskolci országgyűlési képviselő, egy Szigetváron lakó országgyűlési képviselő és egy adonyi országgyűlési képviselő házánál akartak futball-labdába rejtett pokolgépeket tenni. A bombákat azonban nem tudták felrobbantani, ezt a rendőrségnek sikerült megakadályoznia.

A vádirat szerint nem ezek voltak az egyedüli támadások: az SZDSZ Budapest XI. kerületi székháza, az MSZP kispesti és kőbányai székházai, a “Vörös Csepel” nevű szórakozóhely, a Broadway-jegyiroda, az “Action Bár” nevű szórakozóhely, a “Magnum Fittnes Szalon”, egy Szilvásy György tulajdonában lévő lesencefalui ingatlan, és a Hír TV-s műsorvezető, Csintalan Sándor elleni támadás is a csoport számlájára írható.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint Budaházy Györggyel együtt összesen hárman vannak előzetes letartóztatásban. Hármójuk ellen lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, míg két társukat óvadék ellenében szabadlábra helyezte a bíróság.

Forrás: FH, Hír24

11 hozzászólás “A vádirat szerint a Magyarok Nyilai gyújtotta fel a Vörös Csepelt” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Amennyiben ők gyújtották fel a “Vörös Csepel” kocsmát, céljukat elérték. A tulaj éészbe kapott, “Vörös Csepel” nincs, sőt Csepel narancsszínre váltott.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. zed szerint:

    Kimaradt egy fénykép a sorból, amely választ ad a miértre: http://www.blikk.hu/data/cikk/42/59/81/cikk_425981/d0001A828a3d3eb6e5e73.jpg

  3. panelproli szerint:

    Amit fent felsorolnak, hogy a támadások kik v. mi ellen voltak – hogy igaz-e v. sem más kérdés – csak dícsérni tudom. Nem a nyugdíjast, nem a kispénzűeket, nem a fiatalkorúakat bántották. Amúgy rájuk sosem vonatkozott az ártatlanság vélelme.. Kérdem én miért????

  4. krtek szerint:

    Vörös Csepel leégett, na, nagy kár érte…
    gyurcsány mikor fog már végre börtönbe kerülni? egy hangyaf.sznyival nagyobb bűnöző mint ezek, már ha bűnözők egyáltalán. szerintem inkább nem. nem bűn a csintalanféléket eltángálni , ráfért.

  5. BaráTOM szerint:

    Remélem, hogy az új szocialista önkormányzat újra nyitja! 😀 Németh, Borbély, és Ábel vendégeim egy sörre. Majd békésen iszogatunk a Lenin kép alatt. Ha nem szeretik a sört, akkor lehet (kalinka)vodka-narancs. Az az igazi pia-koalíció.
    (nyugi)

  6. pricpracpruc szerint:

    krtek=kretén

  7. Jeniszej szerint:

    ))))) 🙂 (((((

  8. Tóth Mária szerint:

    Ha Budaházy bűnös, akkor a gyurcsány mi????????? egy egész országot tett tönkre morálisan, és gazdaságilag is ! és még mindig szabadlábon?!

  9. krtek szerint:

    pricpracpruc = gyurcsányimádó ostoba proli.

  10. Miska72 szerint:

    VÖRÖS CSEPEL GAME OVER! 🙂 🙂 🙂 🙂

  11. Démosz szerint:

    Erről a nbh fiúk többet tudnának mondani…

Itt lehet hozzászólni !