Tarlós talicskája és Nagy Kálmán Kis Kálmán Fia – nyolc érdekesség a kampányból

Hírszerző, Csepel.info

Németh Szilárd Tarlós talicskájával

Annak ellenére, hogy a kormány meglehetősen lerövidítette a kampányidőszakot, az elmúlt két hétben is adódtak már érdekességek.

Tiszabőn szokatlan névvel jelentkeztek be a választásokra, kiderült, snassz ölbe vinni az ajánlószelvényeket, Schmuck Andor pedig megmutatta, milyen az igazi kampányfilm. Nyolc pont, amit a Hírszerző érdekesnek talált.

1. Hogy tudja, ki kinek a fia!

A legérdekesebb képviselőtestület Tiszabőn alakulhat meg – legalábbis a neveket tekintve. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen ugyanis aszavazólapokon olyan nevek szerepelnek majd, mint Mága Csaba Marcsa Fia, Mága Izidor Bunyó Fia, Nagy Kálmán Kis Kálmán Fia vagy Turó Zoltán Kakas. A polgármesteri tisztségért megküzd Mága Gyula Pipás Gyuszi Fia és Szabó Béla Burkus is.

2. Az LMP és a csoda

Sokáig úgy tűnt, hogy a Lehet Más a Politika formáción kifog az új választási törvény. Az LMP céduláinak mennyisége érdekesen alakult. A leadás előtt éppen egy héttel a párt azt közölte munkatársunkkal, hogy a szükséges körülbelül 28 ezer helyett mintegy 10 ezer ajánlószelvényt sikerült összegyűjteniük; négy nappal később a Népszabadság arról számolt be, hogy kedd délután 16-17 ezer cédulája volt az LMP főpolgármester-jelöltjének. Szerdán pedig közleményében nyilvánosságra hozta, hogy az összegyűjtött ajánlószelvények száma már meghaladta a 21 ezret. Péntek délutánig végül sikerült összeszednie a szükséges mennyiséget.

3. Ön hallott Seres Mária jelöltjeiről?

Még a parlamenti választásoknál is kevesebbet lehetett hallani most a Civil Mozgalomról. Seres Mária csak egyszer tűnt fel, amikor kampánycsapatot és jelölteket grundolva bejelentette, a legsikeresebb jelöltjük egymillió forintot kap. A hallgatás ellenére viszont úgy tűnik, magukhoz képest könnyen vették a Fidesz által gördített akadályokat. Sereséknek összesen 19 polgármesterjelöltet sikerült állítaniuk (összehasonlításképpen az LMP-nek 26-ot), köztük Budapesten a XVIII. kerületben is.

Ez azért is érdekes, mert sem a köztéri plakátokon, de még a szervezet honlapján sem lehetett megtudni, hol, ki indul CM-es színekben. Az önkormányzati választások menüpont alatt csak az ajánlószelvények helyes kitöltési módjára hívja fel a párt figyelmet, ám hogy melyik kerületben, kinek a nevére kellene kiállítani, az nem derült ki.

4. Tarlós István divatot teremtett

Úgy tűnik, már snassz kézben, dobozban leadni az összegyűlt kopogtatókat a választási bizottságoknál. Tarlós István divatot teremtett azzal, hogy talicskával hordták be ajánlószelvényeit. Az LMP-s Várnai László például Zuglóban ezek után játékdömperrel húzta maga után a szelvényeket. A Kétfarkú Kutyapártnak viszont ez lett a veszte: bár 102 ezer ajánlószelvényt gyűjtöttek össze, azért tudtak csak 3 ezret leadni, mert ismeretlenek “ellopták a talicskát százezer ajánlószelvénnyel”.

5. Viccet csináltak a választásból

Mi mást csinálhatott volna egy viccpárt a választásokból, minthogy viccet csinált belőle. Azt le lehet szögezni, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt színesítette meg az elmúlt két hetet programjával, az ismeretlen Nokia-dobozos szobrával és közleményeikkel. (Itt nosztalgiázhat!)

6. A legjobb kampányfilm

A legélvezetesebb kampányfilm viszont egyértelműen Schmuck Andoré lett. Bár minden héten kávézgatott “jusztlászlókkal”, mögötte állt Kapolyi és megannyi szépkorú, Schmucknak nem sikerült megugrania a lécet: mindössze 26 217 ajánlócédulát sikerült gyűjtenie.

7. Ahol már vége az egésznek

35 szabolcsi településen már biztosan nem kampányolnak a polgármesterjelöltek a szavazók kegyeiért. A térség 229 településének több mint 15 százalékában ugyanis csak egyetlen polgármesterjelölt lett. Az egyedül indulók között van Lakatosné Sira Magdolna, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, Túristvándi polgármestere is.

8. A legnagyobb harc

Budapest XIII. kerülete, akárcsak az országgyűlési választásokon, most is az egyik legérdekesebb harcszíntér lesz. Angyalföldön és Újlipótvárosban ugyanis csak a fideszes Spaller Endre és a szocialista Tóth József küzd meg a polgármesteri címért. A tavaszi eredményekből kiindulva pedig jó esélye van az MSZP jelöltjének.

hirszerzo.hu

40 hozzászólás “Tarlós talicskája és Nagy Kálmán Kis Kálmán Fia – nyolc érdekesség a kampányból” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    100 NAP, 100 HAZUGSÁG

    A második Orbán-kormány első 100 napja

    1. Nagyobb és drágább állam. Orbán Viktor tavasszal még egy kisebb és olcsóbb állam ígéretével kampányolt, az új kormány mégis nagyobb és többe kerül a magyar embereknek, mint a Bajnai-adminisztráció.

    2. „Offshore lovagok” a kormányban. Bár e kifejezéssel először Orbán Viktor illette ellenfeleit, hamar kiderült, hogy épp az ő „forradalmi bizottsága” rejt ilyeneket. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vagy Gál András Levente államtitkár tudna erről mesélni.

    3. Két brüsszeli pofon Orbán Viktornak. Orbán Viktor tavasszal még a hiánycél elengedéséről beszélt, ám gyorsan észhez tért, miután hazatért első brüsszeli útjáról és immár a Bajnai- kormány által kitűzött célra tart.

    4. A nemzetközi piacok bizalmának eljátszása. A kormánynak – rögtön a beiktatása után – nem egész két nap alatt sikerült tönkretennie az ország és a Bajnai-kormány egyéves munkáját. Orbán Viktor tavasszal még a gazdaság talpra állításáról beszélt, ám hamar sikerült lenulláznia az erre való esélyt.

    5. Pálinkafőzés legalizálása. A kormány döntése nyolcmilliárd forint mínuszt jelent a költségvetésben, egészségügyi kockázatokat rejt, mert ellenőrizhetetlenné teszi a rendszert. Mellesleg szó szerint „kiüti” a legális pálinkapiaci szereplőket. Ez volna a kormány által beharangozott nemzeti hungarikumok kiemelt bánásmódban való részesítése?

    6. Papcsák Ferenc elszámoltatásért felelős kormánybiztos. Orbán Viktor tavasszal még törvényes elszámoltatást ígért, ehhez képest azt az embert uszította politikai ellenfeleire, aki maga jogszerűtlen dolgokat tesz. Egy ízben okirathamisításba keveredett, ügyvédi irodája pedig tömegesen fogadott el gyanús megbízásokat a fideszes megyei önkormányzatoktól.

    7. Csalódott vállalkozók. Bár az üzleti élet szereplői nagyon várták a –nekik is – szép szavakat duruzsoló Orbán Viktort, hamar rá kellett jönniük, hogy a nagy vezér nemcsak a pedagógusok vagy az gészségügyi dolgozók átverésében jó. A vállalkozók érdekképviseletével utoljára a Bajnai-kormány egyeztetett, még május 7-én…

    8. Egészpályás letámadás a sajtó ellen. A médiaalkotmány szájkosarat tesz a független közszolgálati médiára, a fideszes Szalai Annamária kilenc évre szóló kinevezése a Nemzeti Hírközlési Hatóság élére még egy jól fejlett közép-ázsiai autokráciában is kiverné a biztosítékot.

    9. Nyilatkozzon az is, aki nem akar. A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának kötelező kifüggesztetése a közhivatalokban a legsötétebb pártállami időket idézi. A döntéssel a kormány az elmúlt húsz évben példátlan beavatkozást hajtott végre a közhivatalok életébe.

    10. Üresjárat milliárdokért. Az elavult és bizonyíthatóan kihasználatlan vasúti szárnyvonalak újranyitásával a kormány populista és pazarló módon szórja az adófizető magyar emberek pénzét.

    11. Becsületes dolgozók ezrei az utcán. Tisztességesen közalkalmazottak indoklás nélküli és tömeges elbocsátása.

    12. Parlamentarizmus megcsúfolása I.
    Egyéni képviselői indítványokkal való kormányzás a kormány megalakulása után másfél hónappal, azért, mert így nincs törvényi kötelezettség az rdekképviseletekkel való konzultációra.

    13. Parlamentarizmus megcsúfolása II.
    Előterjesztési hibák, magyartalanságok, gyakran néhány nap alatt áterőltetett törvényjavaslatok a Parlamentben, köszönhetően a kormánytöbbség fülkeforradalmi lázának.

    14. Tréfát nem ismerő intézkedések. Hoffmann Rózsa helyreigazít egy vicclapot.

    15. Időutazás a Horthy-korszakba. A 30-as 40-es évek hagyományainak visszacsempészése a honvédség életébe.

    16. A demokrácia arculcsapása I. Az elmúlt nyolc év gyakorlatával szemben ismét titkosak a kormányülések.

    17. Szórakozás, kormányzás helyett. Orbán Viktor az EU-IMF tárgyalás helyett inkább focimeccsre utazott.

    18. Sikerrel ostromolt jogállami fellegvárak. A joghoz mit sem konyító fideszes Stumpf Istvánból alkotmánybíró lett, de temérdek más, független állami intézmény vezetése is fideszes pártkatonákkal van tele.

    19. Zsíros megbízások a haveroknak. I.
    Az állami cégek épületeit Orbán Viktor személyes közbenjárására Pintér Sándor belügyminiszter volt cége őrzi.

    20. A demokrácia arculcsapása. Az elmúlt két évtized legkirekesztőbb politikusa, a fideszes Kövér László az Országgyűlés elnöke lett.

    21. Adócsökkentés helyett adóemelés. Orbán Viktor tavasszal azonnali nagyarányú adócsökkentést ígért. Ezzel szemben az új kormány adóintézkedései összességében növelik az összes beszedett adót. Ráadásul miközben a munkabért terhelő járulékcsökkentésről szónokoltak, most mégis a vállalatok nyereségadóját csökkentették.

    22. Zsíros megbízások a haveroknak II.
    Az Orbán-kormány egyik első intézkedése volt, hogy a Földművelésügyi Minisztériumban létrehozott egy teljesen felesleges birtokpolitikai tanácsot, amelybe aztán saját embereit ültette, fejenként havi 750 ezer forintért.

    23. Szégyenlista Hódmezővásárhelyen. Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester,
    Fidesz-frakcióvezető bevallottan jogellenesen listázza a neki nem tetsző szegény embereket.

    24. Politikai vezetők vastagodó bukszája. Az Orbán-kormány miniszterei jóval többet tesznek zsebre, mint az előző vezetés tagjai.

    25. Pártkatona a Sándor-palotában. Schmitt Pál már köztársasági elnökként megjelent egy kormányülésen, egyértelműsítve, hogy az ország – legalábbis egy időre – búcsút inthet a fékek és ellensúlyok húsz éves alapintézményének.

    26. Fideszhez „méltó” cselekvési terv. Schmitt Pál elsőként azt a törvényjavaslatot írta alá, amely a saját juttatásainak emeléséről szólt.

    27. Pálfordulás. Orbán Viktor és „forradalmi bizottsága” ellenzékben még hevesen ellenezte a Déli Áramlatot, kormányra kerülvén azonban már kiállt az „orosz vezeték” mellett.

    28. Arrogáns külpolitika. A Visegrádi négyek találkozóján Orbán Viktor protokollt sértett. Ez volna a kifinomult, polgári magatartás?

    29. A magyar pártok megfelezése a szlovák parlamentben. A kormányt nem érdekelte a szlovákiai magyarok véleménye a kettős állampolgársági törvény elfogadásának időpontjáról, az eredmény: az MKP kihullott a szlovák törvényhozásból.

    30. Alkotmány, saját felhasználásra I.
    „Lex Borkai” – rendőrök, hivatásos katonák leszerelésük után három évig nem indulhatnak választásokon. Törvény, Győr fideszes polgármesterére szabva.

    31. Beléptetés súlytalan, kiléptetés igaztalan. Versenyvizsga és teljesítményértékelés megszüntetése a közszférában.

    32. Bányabezárás. Az utolsó hazai bánya a kormánynak hála az év végén végleg bezár. A márkushegyi kőszénfejtő árnyékában több mint 3000 utcára került ember, meg egy kérdés marad: ez volna az Orbán Viktor által beharangozott patrióta gazdaságpolitika?

    33. Elvonások a rendőrségtől. Az Orbán-kormány egyik első intézkedéseként 1,2 milliárd forintot vont el a rendőrségtől, 109 milliót a polgárőrségektől és további 682 millió forintot egyéb közbiztonsági feladatoktól. Eközben még az árvíz elleni védekezés rendőrségnél jelentkező költségeit sem térítette meg maradéktalanul.

    34. Becsapott és megalázott pedagógusok. Elmaradt az azonnali bérnövelés az oktatásban, pedig Orbán Viktor megígérte. Helyette Hoffmann Rózsa „bohóckodását” hallgathatták.

    35. Becsapott egészségügyi dolgozók. Elmaradt az azonnali bérnövelés az egészségügyben, pedig Orbán Viktor megígérte…

    36. Elvonások a kultúra területéről. Az alternatív színházak politikai alapú ellehetetlenítése.

    37. Faképnél hagyott érdekvédők. Orbán Viktor az elmúlt hónapokban sűrűbben találkozott Ronald Lauderrel, mint a magyar dolgozókat képviselő szakszervezetekkel. Pedig a kampányban megígérte, egyetlen döntést sem hoz úgy, hogy azt nem tárgyalja meg az érdekképviseletekkel.

    38. Antidemokratikus törvényalkotás. Átgondolatlan, előkészítetlen törvények futószalagon történő benyújtása, a Parlament egyszerű törvénygyárrá silányítása, immár a legcsekélyebb belső kontroll nélkül.

    39. Egészségbiztosítási Felügyelet megszüntetése. Mi lesz a betegek jogvédelmével?

    40. Szisztematikus és folyamatos tisztogatás az államigazgatásban. Mind a 100 oldal kevés lenne a szakmailag fedhetetlen, mégis elbocsátott közhivatalnokok felsorolására.

    41. Hende Csaba hentesmunkája. A Honvédelmi Minisztérium vezetésével megbízott Hende Csaba a teljes vezérkar lefejezésével kezdte működését. Ilyesmit utoljára Sztálin művelt. Szerencse, hogy nincs világháború…

    42. Pártkatona az Állami Számvevőszéknél. Orbán Viktor Domokos Lászlót, a Fidesz parlamenti képviselőjét (!) ültette be a legfontosabb független állami ellenőrző szervezet elnöki székébe.

    43. Gyerekek a börtönökben. A kormány tényleg azt hiszi, hogy a kiskorúak elzárhatósága önmagában gyógyírt jelent a közbiztonsági problémákra, és nyers erővel, pusztán rendészeti eszközökkel megoldhatók a társadalmi konfliktusok?

    44. Bezárt börtönök újranyitása. Mi lesz azokkal a családokkal, amelyeknek a családfője néhány hétre, esetleg hónapra hűvösre kerül? Alighanem ugyanaz a megélhetési bűnözés marad nekik, mint amit az apa művelt, ha nem akarnak éhen halni. Nyilván végig van ez is gondolva.

    45. Alkotmány, saját felhasználásra II. Alkotmánybíróság tagjait jelölő bizottság összetételének megváltoztatása. A kormány a nemzeti együttműködés jegyében Fidesz- pártkatonákkal jelölteti az Alkotmánybíróság tagjait.

    46. Törvénymódosítások visszamenőleges hatállyal. Bejelentett intézkedések, melyek mögött azonban máig nincs jogszabályi háttér.

    47. Faképnél hagyott ellenzék. A kormány a Parlamentben tömegével söpörte le az ellenzéki indítványokat. Ennyit a nemzeti együttműködésről.

    48. Hamvába holt új költségvetés. Orbán Viktor még a kampány hajrájában is új költségvetést ígért az országnak.

    49. MFB-kommandó az állami cégeknél. A kormányutasítására „fekete sereg” lepte el az állami cégeket, a módszer a legsötétebb pártállami időket idézte.

    50. A fogyatékkal élők megcsúfolása. Orbán Viktor, bár a kampányban még a fogyatékkal élőkkel szembeni kiemelt figyelmet ígért, az Országgyűlési Irodaház előtt nem egyszer a mozgássérülteknek fenntartott parkolót használta.

    51. Szelektív nemzetpolitika. Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes erdélyi látogatása során kénye-kedve szerint válogatott a felkeresendő magyar szervezetek között.

    52. Elmaradt nemzeti konzultációk. Orbán Viktor a választás utáni napon nemzeti konzultációt ígért öt nagy nemzeti ügybe a következő hetekre. Nemzeti konzultáció mindeddig csak a közbiztonság, illetve a gazdaság témakörében történt.

    53. Hiányzó energiastratégia. Bár állítása szerint jó ideje készült a kormányzásra Orbán Viktor, a kormány a mai napig nem állt elő értékelhető energiaügyi stratégiájával.

    54. Terrorelhárító Központ felállítása. Az Orbán Viktor és Schmitt Pál személyes testőrségének szerepére hivatott központ felállítására 10 milliárd forintot költött a kabinet. Ebből 2000 rendőrt lehetne azonnal állományba helyezni országszerte.

    55. Demokrácia arculcsapása. II.
    A kormány, erőfölényével visszaélve Fidesz-kaptafára igazította választójogi törvényt.

    56. Szórakozás, kormányzás helyett II. Orbán Viktor Angela Merkel német kancellár helyett inkább a bolgár tengerpartot és a sopszka salátát választotta.

    57. Árvízhelyzet kezelése. Fennakadások a helyreállításban, támogatások csúszása.

    58. Rendetlenség két hét alatt. Valódi munka helyett a Fidesz-kormány tevékenységét a „két héten belül helyreállítjuk a közbiztonságot” showműsorral kezdte meg. Ma már senki számára nem kérdés, hogy ez az akció is csupán blöff volt.

    59. Három csapás törvény elfogadása. A közbiztonság javítása terén eredményeket csak olyan, egymással összefüggő intézkedések sorozatától remélhetünk, ami több ponton képes egyidejűleg beavatkozni azokba a folyamatokba és rendszerekbe, amelyek a biztonságérzetet meghatározzák.

    60. Buktatás visszaállítása az alsó tagozatosoknál. Irány a középkor: a Fidesz-KDNP kormány továbbra is a gyermekek megalázásában látja az eredményes oktatás eszközét.

    61. Alkotmány saját felhasználásra III.
    Azzal, hogy a kormány lehetővé tette, hogy ősztől külsős alpolgármesterek is beülhessenek az önkormányzatokba, a helyhatóságokban is szabad utat adott az illegitim pártkatonáknak.

    62. Titkárok az ítélőszékekben. A kormány döntése értelmében bírósági titkárok is eljárhatnak szabálysértési ügyekben. Honnét kívánja a kormány előteremteni a tulajdon elleni szabálysértések bírósági hatáskörbe való helyezése miatt felmerülő forrásokat felhasználásra.

    63. Az Országos kormánynak „hála”, ezután minden választás előtt le lehet cserélni. Íme a fideszhű választási bizottság receptje az őszi választásra.

    64. Az új Ptk. visszavonása. A magyar polgári jogot nagy veszteség éri az új Ptk. elsüllyesztésével. A kormány ezzel a húzásával több éves, civilekkel közös előkészítő munkát vágott sutba.

    65. Szakember helyett pártkatona a Gazdasági Versenyhivatal élén. Juhász Miklós óbudai ügyvéd „szakmai előéletéről” összesen annyit tudni, hogy több Fidesz-közeli cégben is feltűnt korábban. A GVH új vezetőjének mindössze annyi köze van a versenyjoghoz, hogy korábban az ő cégét is elmarasztalta a GVH.

    66. Trükközés a törvényekkel. Lezsák Sándor parlamenti alelnök hetekig halogatta a nyári ülésszak zárónapján elfogadott törvényjavaslatok megküldését a Sándor-palotába. Azért, hogy az alkotmányellenes törvényeket már ne Sólyom László, hanem a fideszhű Schmitt Pál ellenjegyezhesse.

    67. Elmaradt a munkahelyteremtő intézkedések. Hogy lesz így egymillió új munkahely?

    68. Veszélyben az eredményes EU-elnökség. Három és fél hónappal Magyarország soros elnökségének kezdete előtt a kormány minden ok nélkül kirúgta hazánk állandó brüsszeli megbízottját.

    69. Nyugdíjellenes intézkedések. A kormány a nyugdíjak infláció mértékével való emelésével üzente meg az idős magyar embereknek: sok jóra ne számítsanak a következő években.

    70. Látványosnak tűnő társasági adócsökkentés, papíron. A 10 százalékos társasági adót olyan cégek számára tették most elérhetővé, amelyek többsége veszteségesen működik, tehát már most sem fizet társasági adót.

    71. Lehetőség az adóelkerülésre. Az ÁFA-mentes alapítványi adományozás nagyságrendekkel megkönnyíti az adóelkerülést.

    72. Leálló uniós pályáztatás. A kormány a források átrendezésével nehezíti az elnyert projektek finanszírozását, a további pályáztatást. Az újratervezés során már beiktatott projektek sokasága kerülhet a kukába, mert a kormány megszünteti azt a konstrukciót, amire létrejöttek.

    73. Elaprózott fejlesztéspolitika. Az Új Széchenyi Terv nem célokhoz, hanem elvárásokhoz akar igazodni, szemben az Új Magyarország Fejlesztési Tervvel, amely az ország speciális adottságaihoz igazította a forráselosztást.

    74. Leárnyékolt igazgatási bérek. Miközben az átlátható, a piaci bérekkel közel versenyképes bérezési rendszert felszámolta és korlátozta a kormány, a politikai kinevezéseket – vagyis a haverok jtőernyőzését – megkönnyítette. Ráadásként a szakemberek kevesebbet, a haverok többet keresnek majd.

    75. Különadó a 60 napon túli végkielégítésekre. A kormány ezzel a döntésével a gyereket is kiöntötte a fürdővízzel együtt. 98 százalékos különadó az iskolaigazgatókat, a főorvosokat, a közösséget szolgáló intézmények vezetőit rövidíti meg igazán. Egy élet munkáját egy tollvonással sarcolta meg a kormány, ráadásul minden bizonnyal alkotmányellenesen.

    76. Kontraszelektív döntések. A havi kétmilliós bruttó bérplafon bevezetése a kontraszelekció intézményesülésének díszpéldánya: a közcégek vezetői többé nem kaphatnak versenyképes bért, vagyis csak gyengébb szakemberek vállalják majd a munkájukat.

    77. Igazságtalan fizetéscsökkentés. szükségszerűen lenyomja az állami szektor bértömegét. Vagyis minden dolgozó, az igazgatótól a portásig kevesebbet keres a kormánynak köszönhetően.

    78. Igazságtalan adórendszer bevezetése. Az egykulcsos, 16 százalékos adó bevezetésével a gazdagoknál több, a szegényeknél kevesebb pénz marad. Ez Orbán Viktor igazsága: 300.000 minimálbéres jár rosszabbul.

    79. Adókedvezmények eltörlése .
    A kormány eltörölte tandíj adókedvezményét, ezzel megszünt az állami ösztönzés a tanulásra. A közintézményeknél bevezetett kétmilliós bérplafon eltörlése

    80. A kormány adókedvezményeit, beleértve a lakás-, és nyugdíjelőtakarékosságot is. Így amellett, hogy a pillanatnyi jövedelem teljes felélését támogatja, nem ösztönzi a belföldi megtakarításokat, vagyis tovább erősíti hazánk külföldi tőkefüggőségét.

    81. Bércsökkentés a közszférában. 15 százalékos bércsökkentés minden egyes közszolgának, vagy minden hatodik dolgozó kirúgása. Ez a kérdés, lehet választani…

    82. Álságos beszerzési stop a közszférában. A beszerzések központi leállításával a kormányzati beszállítások alacsonyabb, miniszteriális és államtitkári szinten történtek. Vagyis egyben nem fizetett ki nagy összeget a kormány, de egyenként minden államtitkár megvette vagy kibérelte a saját autóját.

    83. Devizahitelesek a pácban. A válság által nehéz helyzetbe sodródott devizahiteleseket a kormány dilettáns gazdaságpolitikája, mellébeszélése tovább fojtogatta. A Fidesz-kormány századik napján történelmi csúcson a frank és az euró/forint árfolyam is az egekben.

    84. A fogyasztóvédelem leépítése. Továbbra sem látható, milyen irányba kívánja terelni a fogyasztóvédelmi politikát a kormány, ugyanis a kormánytagok közül az elmúlt 100 napban senki nem beszélt a fogyasztóvédelemről. Emiatt a júniusban kezdődött szokásos fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről gyakorlatilag semmit nem tudni.

    85. Álságos közüzemidíj-moratórium. A kormány moratóriumot hirdetett, majd bejelentette, tulajdonképpen nem illetékes az ügyben. A fekete levest minden bizonnyal az október 3-i választás utánra tartogatja.

    86. A cselédmunka adómentessége. A ház körüli szolgáltatásokat vállalók most már jog szerint is cselédek. Nem jár nekik nyugellátás, egészségügyi hozzájárulás, egy sms-el el vannak intézve, és már csusszanhat is a zsebekbe a fekete pénz. Egyszer már magunk mögött hagytuk a feudalizmust, a kormány azonban az elmúlt 100 napban újratervezte.

    87. Enerigahatékonytalanság a köbön. A kampányban még Zöld Bankról, megújuló energiaprojektekről beszélt a Fidesz. Ehhez képest a távhőárak emelkedtek, zöld projekteknek színét se látni, miközben az elmúlt években sikerrel futtatott Panel Program keretében továbbra is sorra újulnak meg a társasházak.

    88. Leárnyékolt állam. Az MFB Zrt. alá suvasztott állami cégek átláthatósága egy csapásra megszűnt. Ma már csak a fideszes haverok tudják, mi történik a közcégeknél.

    89. Kínos harcra csúnya kudarc. A kormány ostoba háborúja és köntörfalazó taktikája az Európai Unióval és az IMF-fel szemben a havi törlesztőrészletek dinamikus növekedésében csapódott le.

    90. A BKV ellehetetlenítése. A kormány önkényesen megvonta a BKV-nak a Bajnai-kormány által odaígért rendkívüli támogatást, veszélybe sodorva vele egy másfél-két milliós világváros közlekedését.

    90. Integrált oktatás felszámolása. A kormány nem titkoltan a cigány gyerekek elkülönített nevelését támogatja a közoktatásban. Ennek eredményeként mára az ország számos településén megindult a leghátrányosabb helyzetű cigány tanulók szegregált oktatása, ami óriási visszalépést jelent az elmúlt évek befogadó gyakorlatához képest.

    92. Eladósított önkormányzatok. Az önkormányzatok adósságállománya a kormány elmúlt 100 napos tevékenységének „hála” mostanra 1100 milliárd forintra növekedett.

    93. Politika az iskolákban. „Az iskolákba nem lehet bevinni a politikát” – mondta tavasszal a Fidesz. Ezzel szemben a kormányzó Fidesz az ország számos településén a tanévnyitókon kezdte meg az őszi kampányát.

    94. Kilakoltatási bomba ketyegtetése. Továbbra is halogatja a kormány a lakáshiteleseket segítő Nemzeti Eszközkezelő Társaság létrehozását, így komoly a veszély, hogy jövő tavasszal százezer család kerülhet utcára.

    95. Arcátlan személyi döntések. Orbán Viktor fogyatékossági ügyi miniszteri biztost csinált Bernáth Ildikó fideszes képviselőből. Vajon miféle szolidaritás várható attól, aki korábban több kisebbség ellen is éles kirohanással élt?

    96. A Jobbik-ész gyászos diadala. A kormány az elmúlt 100 napban leginkább azzal volt elfoglalva, hogyan fogja ki a szelet a szélsőjobboldali Jobbik Árpádsávos vitorlájából. Jó példa erre a kiskorúak leültethetőségéről, vagy a börtönök újranyitásáról szóló intézkedése.

    97. Kettős beszéd a kormánykommunikációban. A kormány tagjai az elmúlt 100 nap során
    maradéktalanul elsajátították Orbán Viktor sikerreceptjét, vagyis elhitték, hogy másként kommunikálhatnak a hazai és másként a külföldi közvéleménynek. A kettős beszéd azonban az internet korában egyetlen komoly nemzetközi tekintélyt sem téveszt meg, ezt az egyre nehezebb helyzetbe sodort devizahitelesek a saját bőrükön érzik.

    98. Cserbenhagyott agrárium. A kormány a mai napig adós a mezőgazdaságra és a vidékre jutó kifizetésekkel, ezzel veszélyezteti a mezőgazdasági termelők amúgy is nehéz megélhetését.

    99. Személyi kultuszépítés sportszerűtlen eszközökkel. Orbán Viktor – pártállami időket idézve – sportsikerekkel igyekszik növelni személyes népszerűségét. A sport támogatása önmagában üdvözlendő, az azonban nincs jól, hogy a kormányfő a futballválogatott mérkőzése előtt vetített egyórás interjú keretében kíván befurakodni az emberek mindennapjaiba. Úgy tűnik, Orbán Viktor a focinál már csak önmagát szereti jobban.

    100. Durva támadások a jegybank ellen. Az elmúlt 100 napban az Európai Uniónak többször figyelmeztetnie kellett a kormányt, mert az durván beavatkozott az Európa szerte a kormányoktól független nemzeti bank belügyeibe.

  2. Gordon szerint:

    Ne hazudj csepeli. 🙂

    Szanyi kapitány beizzított?

  3. csepeli szerint:

    Vajon Németh Szilárd elfogadja el Szenteczky János kihívását?

    ” Álljunk ki együtt a csepeliek elé!

    Nyílvános vitára hívom Németh Szilárdot:

    Tisztelt Németh Szilárd Úr!

    Ön az utóbbi időben számtalan sajtótájékoztatót tartott, sokszor nyilatkozott, leginkább a személyemet lejáratni próbáló ügyekben. Csepelt és a csepeliek jövőjét érintő kérdésekben magam is számtalan esetben álltam kamerák és riporterek elé.

    Azt gondolom a csepeli emberek tiszta és egyértelmű képet csakis akkor kaphatnak, ha –mint a két legnagyobb helyi párt polgármesterjelöltjei- egyszerre, egy időben, együtt vitatjuk meg a Csepelt érintő legfontosabb kérdéseket és pártjaink programját.

    Éppen ezért nyilvános vitára hívom Önt!

    Helyszínül javaslom a Nagy Imre Általános Művelődési Központ épületét, mert innen a Csepp Tv élő adásban, vágás, szépítés és finomítás nélkül sugározhatja a vitát.

    Amennyiben elfogadja a felkérésemet, úgy javaslom, hogy mindketten 50-50 fő vendéget hívhassunk meg a helyszínre.

    Dátumnak ajánlom a 2010. szeptember 20-tól 28-ig terjedő időszakot. Kérem, hogy ezen belül jelölje meg az Önnek legmegfelelőbb dátumot és időpontot – én pedig alkalmazkodni fogok hozzá.

    Bízom benne, hogy egyetértünk abban, hogy ez a vita a csepeliek kendőzetlen és őszinte tájékoztatását szolgálja!

    Pozitív válaszában bízva,

    üdvözlettel:

    Szenteczky János”

  4. LB szerint:

    csepeli!

    Szenteczky mindenek előtt nyilvánosan válaszoljon a lakás-mutyival kapcsolatos kérdésekre, tisztázza magát. Minden más csak ezután jöhet!

    Más szóval, a sas nem kapkod a legyek után! 🙂

  5. Gordon szerint:

    Ki az a Szenteczky? Még csak nem is képviselő. Csak a Csevakot és az emberek pénzét nyúlta le. 🙂

  6. csepeli szerint:

    LB: Te vagy Németh Szilárd, vagy mi a fene? Ki kérdezett?

  7. csepeli szerint:

    Elég vicces a “ki az a Szenteczky” meg a “sas nem kapkod legyek után” szöveg, amikor Németh Szilárd kb. hetente tart sajtótájékoztatót, amin Szenteczkyt szidja.

  8. Gordon szerint:

    Mert Szenteczky ellopta az emberek pénzét és az önkori vagyonának egy részét. De ettől függetlenül Szenteczky még egy senki. 🙂

  9. Herbert szerint:

    A tiszta és egyértelmű helyzet az elmúlt hónapokban felvetett (és meg nem válaszolt kérdések) ügyészi vizsgálata, esetleges bírósági ítéletei után állhat elő.

    Kiderülhet, hogy volt-e lakásmutyi, mi lett a közpénzekkel, a Csepel sc-vel, stb.

  10. csepeli szerint:

    Gordon: Ez rágalmazás, amiért büntetőbíróság előtt felelned kell.

  11. Gordon szerint:

    Mi!? Az hogy Szenteczky egy senki? 🙂

  12. LB szerint:

    csepeli!

    Te vagy a “Szenteczky”? 🙂

  13. bogár_józsef szerint:

    csepeli, az elvtársaidat fel kellett volna lógatni 90ben akkor már ott tartanánk mint az osztrákok legalább.
    ehelyett vegetálunk ti meg röhögtök a télen is fűtött medencétekben rajtunk. és még a pofátok is jár. nektek kellene végre büntetőbíróság előtt felelni azért amit tettetek, minimum életfogytig tartó kényszermunkával, de még jobb lenne a halálbüntetés.

  14. nagyapó szerint:

    Bunkó csepeli a helyi MSZP szóvivője akar lenni. Jó úton halad, Nyakó et.-at már elhagyta, de Török et.-at még nem érte el. Apropó van érettségije? Mert ha van az a szociknál nem előny.
    Az északi terület 11,3 milliárdjából maradt 4,5 milliárd. Így már érthető, hogy Csepel tele van óriásplakátokkal (Szenteczky et. menyibe kerülnek?), hasonlóan tavaszhoz, amikor a plakáterdő mellett minden oszlopon egy komcsi képe lógott.
    Szenteczky et. miről akar vitatkozni? A Tóth féle pangás időszakáról? A 4,3 milliárd hiányról? A kitűnő beruházásokról, ami nem látható? Avagy a „fűszálak kihúzására” kiírt tenderekről (40 millióért meghúzni a játszóterek padjainak csavarjait, 100 milkót kidobni a meg nem valósult uszoda terveiért?) Indulhat vita a bezárt kórházról, a eladni akart Duna partról, az elkótyavetyélni szándékozott SC-ről (apropó kié a Csepel SC?).De vitázhat a lakás mutyiról, a párton belüli állapotokról (Deme, Gulyás).
    Azonban ne vitázzon, mert az első komolyabb kérdésnél vörös lesz a feje, mint egy bolsi zászló.
    A jövő szoci vízióit ismerjük, csak elő kell venni „?” felsorolásait.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. pricpracpruc szerint:

    Csepeli! Össze tudod te szedni rendesen is a dolgokat, ha nem a kerületi “elvtársak” megvédéséről van szó, amikor is nevetségesen érvelsz mellettük. Ezért nem vagy hiteles ezen a fórumon. Ha ellenük is összeszednél száz pontot, amiben vétettek Csepel ellen, akkor az itt fórumozó lokálpatrióták, talán nem dühből olvasnák amit összeszedtél a Fidesz-kormány első száz napjáról, hanem elgondolkodnának rajta. Néhányan talán…
    Tehát rajta, szedd pontokba a csepeli önkormányzat működésének elítélhető pontjait. Abból is lesz bizonyára, száznál is több.
    Sajnos, az általad leírt 100 napos kormányténykedés legtöbb pontjával egyet kell értenem. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a csepeli önkormányzat eddigi “tündöklésével” is egyetértek. Sőt.

  16. Jobb Csepelért szerint:

    “csepeli:
    2010. szeptember 06., hétfő 13:09-kor

    Gordon: Ez rágalmazás, amiért büntetőbíróság előtt felelned kell.”

    :D:D:D:D:D:D

  17. Jobb Csepelért szerint:

    Hát ez nagy volt! 😀

    Csepeli! Te hány embert rágalmaztál már itt a fórumon? Köztük Németh Szilárdot, Ábel Attilát és Borbély Lénárdot is…

    Ezért büntetőbíróság előtt kell felelned! 😀

  18. panelproli szerint:

    Who the Fuck is Szentecky?

    Csepeli!!
    Kik lesznek a büntetőbírák, a Terror Házából ismerős arcok?

  19. " ?! " szerint:

    Intelem az itt fórumozó MSZP-s agitátorok részére!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  20. " ?! " szerint:

    Itt látható az a hagyaték, amelyet Csepelen a nyertes örökölni fog az MSZP-sektől:

    (Összeállítva az MSZP közeli Progresszív Intézet felmérésének, valamint néhány közismert helyi adatnak a figyelembevételével.)

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 92.160,- Ft/fő. (A polgármesteri jelentés szerint korrigálva.)
    Annak ellenére 55-szöröse a XIII. kerület adósságállománynak, Csepel 1 főre eső adósságállománya, hogy a Csepeli fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt:
    – az észak-csepeli területért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek,
    – az eladott kb. 8.500 db önkormányzati tulajdonú lakás eladásáért befolyt lakásonként minimum 1 millió Ft, azaz legalább 8,5 milliárd Ft mai áron számolt árbevétel.

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A Progresszív Intézet felmérésének szöveges értékelésében Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás-állomány:
    Csepel az ezer főre jutó kb. 16 önkormányzati bérlakással nem fért bele a fővárosi kerületek 15. helyezésig felsorolt listájába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek és a kidobott tervezési költségek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza. (Pedig a csepeli kórház felújítását-, korszerűsítését ígérték.)

    – Csepelnek nincs fedett uszodája. (Pedig 2006-ban a megnyitását 2007-re ígérték.)

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    – A több ezer állandó lakossal rendelkező kb. 220 hektár területű Csepel-Háros ugyanúgy mezőgazdasági besorolású területként van nyilvántartva, mint 16 évvel ezelőtt, és az ott élők ma is legalább egy évszázaddal elmaradott infrastrukturával rendelkező környezetben élnek, miközben a csatorna hálózat hiánya miatt akaratuk ellenére folyamatosan szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely a csepelieket is ellátó vízműkutak ivóvíz utánpótlását biztosítja.

    – Elmaradt a megígért két csepeli rendőrőrs létesítése.

    – Egyetlen méter sem épült meg a 16 éve minden önkormányzati választáskor megígért csepeli gerincútból, amely a Kossuth Lajos utca terhelését volna hivatott csökkenteni.

    – Annak ellenére, hogy igen sok csepeli közpénzt ráköltöttek, egyetlen méter sem épült meg a volt Csepel-Művek területére ígért úgynevezett teherforgalmi elkerülőútból.

    Kerületünk október 3 után hivatalba lépő új vezetésének a fent felsorolt elmaradásokat olyan körülmények között kell megszüntetni, hogy még csak nem is üres kasszát, hanem az önkormányzat honlapján közzétett polgármesteri részletes jelentés szerint több mint 7 milliárd (7 ezer millió) Ft adósságot vesznek át az MSZP-s elődeiktől.

  21. " ?! " szerint:

    Tükör az itt hőbörgő csepeli MSZP-seknek (különösen “csepeli”-nek) Szolzsenyicintől:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  22. csepeli szerint:

    A Progresszív Intézet jelentéséből az is kiderül (idézem): “a legnagyobb adósságállományt görgető önkormányzatok között túlnyomó többségben vannak a Fidesz által kormányzottak”. A toplista egy főre eső adósság szerint:

    Hódmezővásárhely (fideszes): 423 ezer Ft/fő
    V. kerület (fideszes): 379 ezer Ft/fő
    Kaposvár (fideszes): 332 ezer Ft/fő
    Szolnok (fideszes): kb. 280 ezer Ft/fő
    Sopron (fideszes): kb. 210 ezer Ft/fő
    Tatabánya (fideszes): kb. 205 ezer Ft/fő
    Pécs (fideszes): 200 ezer Ft/fő

    Hol van ehhez Csepel kb. 62 ezer Ft-os egy főre eső adóssága?
    És a fentiek alapján mit várhatunk, ha a Fidesz fogja kormányozni Csepelt? Nyilvánvalóan azt, hogy még sokkal jobban el fogja adósítani a kerületet!

  23. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te utánozó majom hajlamú hazug mszp-s propagandista!

    Annak érdekében, hogy lássad, hogy milyen erkölcsi alapon írsz bírálatot a második Orbán-kormány első 100 napjáról, az alábbiakban küldöm részedre az őszödi böszmének az MSZP-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásának a legmeghatóbb részletét.

    Idézet Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől:

    Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Látod kedves “csepeli”, bejött Gyurcsány jóslata, és 2008 őszére rátok omlott az egész.

    De ha csak rátok omlott volna, akkor azt mondanánk, hogy ott egye meg őket a fene a romok alatt, de Gyurcsányék trükkjeinek és elkúrásainak a következményei az egész országra omlottak rá, és most a romeltakarítást az általad a fenti erkölcsi alapról bírált és rágalmazott Orbán Viktornak és a kormányának kell elvégezni.

    Ha pislákolna bennetek a becsületnek legalább a szikrája, akkor a jelenlegi helyzetben nem piszkoskodnátok és kötekednétek, hanem kétszeres erővel vennétek részt a Gyurcsány és Bajnai kormányok által felhalmozott adósságállomány miatt még igen sok évig tartó romeltakarításban.

  24. csepeli szerint:

    Tölgyessy: minden hatalom Orbánnál lesz

    Orbán Viktor nem a jobboldalhoz, hanem a személyesen hozzá hű embereket jutalmazza, népszerűségének egyik oka, hogy a tudományos igazságokkal, és a nyugati gyakorlatokkal szemben is a feltörekvő középrétegek világlátására alapozza büntető- és szociálpolitikáját – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában Tölgyessy Péter.

    FN.hu, 2010. augusztus 30. 08:30

    Orbán Viktor módszeresen elfoglalja az állami vállalatok, intézmények vezetését, hamarosan irányítása alá veszi a közszolgálati sajtót, és reményei szerint kiépíti a maradék ellenzéki média regulálásának eszköztárát – mondta Tölgyessy Péter a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

    A kormány az elődje által hátrahagyott csontvázakra hivatkozó mozgástér-bővítési kísérlete látványosan kudarcot vallott, ám azóta is újabb és újabb ötletekkel reméli növelni a költségvetés lehetséges hiányát, azaz a magyar állam által felvehető új hitelek nagyságát.

    Tölgyessy szerint ha nem jön a világgazdasági válság második hulláma, akkor sem várható hazánkban a következő években három-négy százaléknál nagyobb növekedés, ám ennyi aligha elégséges a minden téren lényegi változást ígérő új rendszer legitimációjához

    A közvélemény-kutatások szerint a választók többsége a kormány tevékenységét mégis jónak minősíti. Ebben része lehet annak, hogy az új kormány a feltörekvő középrétegek világlátására alapozza büntető- és szociálpolitikáját, még ha azok szembe is mennek a tudományos igazságokkal, illetve a nyugaton követett gyakorlatokkal.

    Orbán Viktor tudatosan jutalmazza a táborába átállókat, döntéseiben nem a jobboldal egészéhez való lojalitás, a fideszes múlt a meghatározó, inkább a személyéhez való hűség. Nem karakteres, táborának vonzását gyarapító egyéniségeket keres, hanem akaratának hajlékony végrehajtóit.

    A miniszterelnök már jó ideje a magyarok összetett politikai kultúrájának keletibb felére alapoz: az intézmények alkotmányos rendje és a piaci verseny helyett a tényleges igazságosságot ígérő erős vezető akaratát kínálja.

    Az önkormányzati választások után már csaknem minden hatalom Orbán Viktornál lesz, ám ezzel csak teljessé válik felelőssége rendszere tényleges eredményességéért – vélte Tölgyessy.

  25. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”! Hazudozás és majmolás helyett olvasgasd inkább a Szolzsenyicin által rólad és az elvtársaidról készített alábbi diagnózist!

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  26. csepeli szerint:

    Kedves “ ?! ”! Hazudozás és majmolás helyett olvasgasd inkább a Szolzsenyicin által rólad és az elvtársaidról készített alábbi diagnózist!

    “A fideszesnél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem fideszes normális ember számára.

    A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A fideszes eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet fideszes!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy a fideszes elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  27. pricpracpruc szerint:

    Csepeli! Ez legalább szellemes riposzt volt. Van is benne sok igazság.

  28. fülöpke szerint:

    csepeli? Hetente copyzod Tölgyesssy dolgozatát, hogy t.i. minden hatalom Orbánnál lesz.
    Kérlek, magyarázd el, mit tegyen szegény: importáljon ellenzéket, mert a hazai felhozatal bikafos gyenge?
    Gyűjtsön össze tisztességes, hiteles személyeket az ellenzék soraiba, mert a jelenlegi még ellenzéknek is hiteltelen?

  29. Herbert szerint:

    Örülök annak, hogy csepeli kedvenc témáinak egyike az önkormányzatok adósságállományának számszerű összevetése és a követeztetésének levonása.
    A számok összevetése – tartalom nélkül- nagyfokú demagógiára vall és nem más, mint az olvasó hülyének nézésére.

    A pacák veszi magának a bátorságot és ítéletet mond olyan önkormányzatok felett, akik a felvett hitelt fejlesztésre és munkahelyteremtésre fordították. az összehasonlítás ugyanis attól lesz teljes, hogy megvizsgáljuk, hogy a felvett hitel hogyan hasznosult.
    Csepelen, mint tudjuk, elvitték a működési költségek.
    Se gerincút, se csatornázottság, munkahely teremtésben egy putris falu is megelőzi.
    Naponta vergődöm haza 5 óra tájban a Gubacsi-hídon, olan kerületből , ahol legalább van munkahely.
    A híd állapota lehangoló, a távozó hatalom szégyene.

  30. " ?! " szerint:

    “csepeli”! Te kis utánozó majom!

    Vedd már végre tudomásul, hogy az általam emlegetett csepeli tények olyan makacs dolgok, hogy azokat más települések negatív vagy pozitív eredményeire alapozott jóslásokkal és rád jellemző gátlástalan buta hazugságokkal nem lehet semlegesíteni!

    Nyugodj bele abba, hogy Te az elvtársaiddal együtt elvesztetted a hiteledet, ezért neked már a kutya sem hisz.

    Hazudozás és majmolás helyett olvasgasd inkább a Szolzsenyicin által rólad és az elvtársaidról készített alábbi diagnózist, és reménykedj, hogy ettől megjön az eszed!

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  31. pricpracpruc szerint:

    Fülöpke! Nem kell ellenzéket importálni, hanem a valóban rendkívüli szavazói felhatalmazást, illő szerénységgel és a nép iránti alázattal kell felhasználnia. Oránnak végre színt kell vallania, s nem ködösítenie. Szakembereket, s nem üzletfeleket, pártkatonákat, haverokat ültetni minden fontos pozícióba. Ha így tenne, akkor is találna (nem MSZP, vagy más ellenzéki kötődésű) alkalmas embereket. Az első hónapokban, nem hatalmának bebetonozására, hanem az ország társadalmi- és gazdasági helyzetének javítására tett intézkedéseknek kellett volna törekednie. Már, ha igaz, hogy mindent szeretett népéért tesz. A szeretet hatalma, nem a hatalom szeretete!

  32. antikancsóka szerint:

    csepeli:
    Most mi a szart vonaglasz itt a Simor fizetése miatt? Szerinted nem fogja tudni fizetni a devizahitelét, vagy netán nem jut neki kenyérre?
    Más, egyéb dolgokkal összefüggésbe hozni meg egy nagy baromság!

  33. csepeli szerint:

    antikancsóka: Nem ez a lényeg, hanem hogy a kormány megsértette az uniós jogot.

  34. pricpracpruc szerint:

    Csepeli! Nem mérsz azonos mércével. Kétségtelen, hogy a Fidesz, ill. a kormány megsértette az úniós jogot. Kerületi elvtársaid, akik mellett olyan bőszen kiállsz, vajon milyen jogot sértettek regnálásuk alatt? Tartok tőle, hogy jónéhányuk, jónéhány esetben a büntetőjogot. Persze ezt be kell majd bizonyítani. Nem vagyok híve az elszámoltatásnak, koncepciógyanús szaga van a kifejezésnek, de néhány kirívó esetben szükséges és kell a büntetőfeljelentés. Az biztos, hogy a kerületi ök. vezetés néhány tagja ellen az nem marad el. Ugyanígy kell viszont tenni, ha majd kiderül, vagy felmerül az alapos gyanú fideszes városvezetők esetében is. A nyilvánvalóságok ellen felesleges ágálni, döntsön a bíróság. (Szándékosan nem írtam, hogy független, de azért a jogalkalmazás még használható állapotban van ebben az országban. Hogy később mi lesz, azt nem tudom.)

  35. Ditte szerint:

    “Uniós jog”. “Elvtársak”, röhögnöm kell!

    “De nem azért dúlt érte harc,
    Hogy azt csináld, amit akarsz,
    S mindazt, miért más robotolt,
    Magad javára letarold,
    Mert szabadabb szeretnél lenni másnál.
    A szabadság nem perzsavásár.
    Nem a te árud. Milliók kincse az,
    Mint a reménység, napsugár, tavasz,
    Mint a virág, mely dús kelyhét kitárva
    Ráönti illatát a szomjazó világra,
    Hogy abból jótestvéri jusson
    Minden szegénynek ugyanannyi jusson.
    Míg több jut egynek, másnak kevesebb,
    Nincs még szabadság, éget még a seb.
    Amíg te is csak másnál szabadabb vagy,
    Te sem vagy még szabad, te is csak…
    Gyáva rab vagy.”

  36. " ?! " szerint:

    Kedves ”csepeli“, Te cuki-pofa!

    A ma 11:23-kor feltett hozzászólásodban nagy örömmel arról számoltál be, hogy „Brüsszel perrel fenyegeti a kormányt”, majd a 12:43-kor feltett hozzászólásodban arról fröcsögtél, hogy “a kormány megsértette az uniós jogot”.

    Mond, Te kis idióta!
    Ne küldjek neked zsebkendőt azért, hogy a Simor András MNB elnök elvtársadnak a havi 8 millió Ft-os fizetésének 2 millió Ft-ra csökkentése miatt hullatott könnyeidet fel tudjad törölni valamivel?

    Ha gyorsan akarod megkapni a zsebkendőket, akkor gyere le ma este 10 órára a Hollandi útra, a soroksári komp átkelője előtti buszforduló helyhez, és személyesen megkaphatod a zsebkendőket és a magadét.

    A strand felől gyere, egy zseblámpát villogtatva, hogy megtudjalak különböztetni a normális emberektől!

    Figyelni foglak az ablakból, és ha meglátlak akkor rögtön megyek utánad.

    A zsebkendő átadás alkalmával ingyen megfürdetlek a Kis-Dunában azért, hogy máskor ne örvendezz az ilyen híreknek.
    Sőt, a fürdetés után még rendesen be is takarlak.

    Pontos legyél Te cuki-pofa! Várlak a zsebkendőkkel!

  37. VV szerint:

    Srácok, ez már nagyon gyerekes kezd lenni, mind a két oldalról.

    Szerintem álljon ki Szilárd Szenteczkyvel beszélgetni, de csak tényekkel alátámasztva vitatkozzanak. Kérdés persze, hogy melyik média adná le a vitájukat és mennyire eltorzítva, de én örülnék ha a két vezírjelölt elmondaná a saját változatát arról, hogy miért tart ott Csepel, ahol.

  38. " ?! " szerint:

    Kedves ”csepeli“, Te cuki-pofa!

    Vártalak tegnap este 21:50 és 22:10 között, de nem jöttél a Simor András MNB elnök fizetéscsökkentése miatt hullatott könnyeid letörléséhez felajánlott zsebkendőkért.

    Sajnálhatod, mert annyit kaptál volna, hogy azt nem tetted volna zsebre és még az október 3-i választás eredményhirdetése utáni időre is jutott volna belőle.

    Sokáig le sem vettem a szemem az út túloldaláról és reménykedtem, hogy megláthatom a majom-pofádat, de kb. 20 perc után feladtam, mert eszembe jutott, Te biztosan Orbán Viktornak az elmúlt 100 napról szóló beszámolóját hallgatod a Hír tv adásában, ezért most az egyszer megbocsátottam a távolmaradásodat.

Itt lehet hozzászólni !