Tarlós: Leltár készül az „ügyekről”

MTI, Magyar Nemzet

Megnyílt hétfő délelőtt Tarlós Istvánnak, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjének és a budapesti Fidesz–KDNP-nek a kampányirodája a főváros V. kerületében, a Kossuth Lajos utcában.

A megnyitón Tarlós közölte: ha nyernek az önkormányzati választáson a fővárosban, csak attól függ a fejlesztések folytatása, hogy a szocialisták és Demszky Gábor jelenlegi főpolgármester milyen állapotban hagyták a „kasszát”.

A tájékoztatón Szűcs Somlyó Mária, Tarlós István sajtófőnöke elmondta: ha az október 3-i önkormányzati választáson Tarlós Istvánt választják főpolgármesternek, György István lesz az első helyettese. A sajtófőnök mellett bemutatta Németh Szilárd kampányfőnököt, Pesti Imrét, aki az egészségügyért felel, Bagdy Gábort, aki a főváros pénzügyeit „tenné helyre”, Ughy Attilát, aki a városképért lesz felelős, Wintermantel Zsoltot, aki a közlekedéssel, valamint Csomós Miklóst, aki az oktatási és kulturális kérdésekkel foglalkozhat majd. Arra a kérdésre, hogy ha a Fidesz–KDNP nyer Budapesten, akkor az említettek várhatóan főpolgármester-helyettesek lesznek-e, Tarlós István válaszában arra kérte az újságírókat, indítsanak találós kérdést ebben az ügyben, „és a végén meglátjuk, ki találja el”.

Az iroda megnyitóján tartott tájékoztatón Tarlós István azt mondta, céljuk az, hogy a kampány elsősorban ne róluk, hanem ügyekről és a budapestiekről szóljon. A legfontosabbnak a város működésének és pénzügyi helyzetének stabilizálását nevezte. Mint fogalmazott, „nem kell félteni tőlünk a budapesti fejlesztéseket”. Az, hogy azok milyen ütemben folytatódnak, csak annak a függvénye – folytatta –, hogy „a szocialisták és a főpolgármester úr milyen állapotban hagyták itt a kasszát”. A politikus hozzátette, ezért készíteni fognak egy leltárt az ügyekről. Hangsúlyozta azonban, a maga részéről nincs benne túl nagy fogékonyság arra, hogy rablópandúrt játsszon. (Demszky Gábor múlt héten az ATV egyik műsorában egyebek mellett arról beszélt, ha valamit üzenhet Tarlós Istvánnak, azt üzeni, hogy folytatni kell a fejlesztéseket akkor is, ha ezek nagyon sok konfliktussal és problémával járnak.)

Tarlós István kijelentette azt is, nem akarják bántani a sokszínű budapesti kultúrát, ugyanis szerinte ha Demszky Gábor vezetési korszakából valami igazán értékes, az éppen a város sokszínű kultúrája. „Meg akarjuk valósítani a megrendelői, a végrehajtói és az ellenőrző szerepkörök szétválasztását” – hangsúlyozta. A politikus kitért a Rogán Antal belvárosi polgármester jövőjéről a közelmúltban megjelent hírekre is, és azt mondta: „mindenkit biztosíthatok arról, bárhogy is alakul a helyzet, mi Rogán Antal polgármester úrral intenzíven és őszintén segíteni fogjuk egymás munkáját”. (Rogán Antal mintegy két hete jelentette be: az V. kerületi polgármester-jelöltséget választja, nem kíván főpolgármester-helyettes lenni.)

Tarlós István a 4-es metrót érintő kérdésre megerősítette, mindenképpen be akarják fejezni a beruházást. Ugyancsak kérdésre a főpolgármester-jelölt arról is beszélt, hogy egyetlen közszolgáltató céget sem akarnak privatizálni, sőt – ha nyernek – még azokat a privatizációs szerződéseket is felül fogják vizsgálni, amelyeket az előző városvezetés kötött. Hozzátette, azt elképzelhetőnek tartja, hogy a buszszolgáltatás egy részét kiszervezzék, de ennek „köze nincs a cég privatizálásához”. A hétfőn megnyitott kampányirodában a budapestiek leadhatják ajánlószelvényüket, feltehetik kérdéseiket, elmondhatják véleményüket. A hivatalos kampánynyitó szeptember 10-én lesz.

mno.hu

16 hozzászólás “Tarlós: Leltár készül az „ügyekről”” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Nem értem, hogy Tarlós miért fogadta el maga mellé Németh Szilárdot kampányfőnöknek. Németh Szilárd arról ismert, hogy folyamatos mocskolódó botránypolitizálást folytat, állandóan a fos ömlik a szájából. Ilyen kampányt akar Tarlós? Jó, persze eddig is tudtuk, hogy Tarlós egy sudribunkó, de mégis.

    És ha már Németh Szilárd a kampányfőnök, vajon ez azt jelenti-e, hogy a választások után egy fővárosi pozícióra is számíthat?

  2. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te cuki-pofa!

    Mivel tudom, hogy ez a kedvenc olvasmányod, szeretettel küldöm neked Szolzsenyicin definícióját a kommunistákról:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

    Akinek nem inge az ne vegye magára!

    Megjegyzés: A fenti idézettel leginkább jellemezhető személy hamarosan jelentkezni fog, és azzal próbál védekezni, hogy a fenti idézet nem is Szolzsenyicintől származik.

  3. csepeli szerint:

    ” ?! “: Köszönöm, hogy bemásoltad önjellemzésedet. Egyetértek vele, valóban ilyen vagy.

  4. Rozsdamentes Acélpatkány szerint:

    Csepeli

    Ezzel a stílussal csak a fajtádat minősíted!
    Annyiból öröm látni ezt a gusztustalan pondró vergődést amit művelsz”tek” mert már régóta várjuk sokan , hogy ezt láthassuk.
    🙂 🙂 Én örömmel nézem végig

  5. csepeli szerint:

    Rozsdamentes Acélpatkány: A fajtádat (patkány) a te hozzászólásaidból is pontosan meg lehet állapítani.

  6. Tóth Mária szerint:

    csepeli, a mocskos stílusod már nem divat, váltás volt, jó lenne, ha felfognád végre! ezen a fórumon senki nem vevő rá!

  7. grün szerint:

    Tóth Mária!
    Így van! Váltás volt, úgyhogy innentől kéretik a cezaromániás paprikajancsi, idegbeteg, rángatózó Néró, kötcsei böszme jelzöket használni, ha miniszterelnök urunkat említenéd!

  8. " ?! " szerint:

    Ajánlott olvasmány “grün = Fityisz Jenő tanár úrnak”, és a cuki-pofa “csepeli”-nek!

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Ne legyetek idegesek és agresszívek az MSZP-től elválaszthatatlan várható szahar helyzetetek miatt.

    Azzal vigasztalódjatok, hogy szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás.

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elékelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    Kitartás! A káderutánpótlás tagjainak a szabadulásáig majd csak kibírjátok valahogy.

  9. Rozsdamentes Acélpatkány szerint:

    Semmi gond Csepeli ezzel simán saját magad minősíted. Amúgy meg tudom , hogy szemebe nem mernéd mondani 🙂

  10. grün szerint:

    Van rá egy rekesz Lóbányaim, hogy a kassza üres, sőt lehet, hogy becsődöl a főváros, ha nem figyelnek az erópai gazdasági szakértők!
    Uraim, tegyék meg tétjeiket!
    Induljon a játék!

  11. " ?! " szerint:

    Újabb ajánlott olvasmány “grün = Fityisz Jenő”-nak, és a cuki-pofa “csepeli”-nek!

    Kedves “grün = Fityisz Jenő”!

    Ha már a 14:02-kor Tóth Máriának címzett írásodban a cezaromániás paprikajancsi, idegbeteg, rángatózó Néró miniszterelnök uratokra emlékeztél, és valami kötcsei böszme jelzőt is szóba hoztál, szeretnék örömöt szerezni nektek azzal, hogy bemásolom részetekre az őszödi böszmének az MSZP-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásának a legmeghatóbb részletét.

    Idézet Gyurcsánytól: (Az őszödi böszmétől.)

    Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Amint látjátok kedves “grün = Fityisz Jenő”, és a cuki-pofa “csepeli”, bejött a hibbant-Néró Gyurcsány jóslata, és 2008 őszére rátok omlott az egész.

    A fenét sem érdekelné, ha csak rátok omlott volna (mert akkor azt mondanám, hogy ott egye meg a fene őket a romok alatt), de Gyurcsányék trükkjeinek és elkúrásainak a következményei az egész országra omlottak rá, és ránk maradt a romok eltakarítása.
    Ha volna bennetek becsület akkor a jelenlegi helyzetben nem piszkoskodnátok és kötekednétek, hanem kétszeres erővel vennétek részt a Gyurcsány és Bajnai kormányok által felhalmozott adósságállomány miatt még igen sok évig tartó romeltakarításban.

  12. grün szerint:

    “?!”!
    Kár szenvedned! Meg van teljes egészében, nem csak a bugyutáknak kivonatolva!

  13. " ?! " szerint:

    Kedves “grün = Fityisz Jenő tanár úr”!

    Ne aggódj miattam! Nem szenvedés számomra az őszödi böszme beszédének a közlése, amelynek a lényegét egyrészt azért szoktam időközönként közölni, mert tudom, hogy magadtól Te sem szívesen veszed a kezedbe, és nem szívesen szembesülsz az abban leírt beismerő vallomással.

    Másrészt azért közlöm, mert sokan a mai napig jutottak hozzá, sokan pedig hozzájutottak ugyan, de már elfelejtették. (Sokan szándékosan.)

  14. Kovács Ernő szerint:

    Orbán nem fogadja a Dalai Lámát! Szeptember közepén Budapesten tart nyilvános előadást a Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma. Szégyen, gyalázat!!
    http://www.kommentalok.eoldal.hu/cikkek/hirek/orban-nem-fogadja-a-dalai-lamat_

  15. Ditte szerint:

    Itt is roppant toleráns vagy admin. Ez a Kovács Ernő nevű derék csepeli polgár kihasználja az évek munkájával felépített info-t, hogy nyomi honlapját kicsit nézettebbé tegye. Csodálom türelmedet. Ezért hálából Ernő ott árt nektek, ahol tud. Csak remélem, hogy nem tud.

  16. admin helyett szerint:

    Kovács “vörös-barna” Ernő hozzászólásait is engedni kell. Ő úgyis csak magáról és kedvenceiről (Gyurcsány és Vona) állít ki bizonyítványt. Szegényke!

Itt lehet hozzászólni !