Mindannyian potenciális terroristák vagyunk? (Frissítve)

Mno.hu, Csepel.info, Heti Válasz, MTI, HVG

Rotációs kapa

Az is gyanús, ami nem gyanús: íme a legújabb terrorfegyver, a rotációs kapa

Hajnalban törtek rá családi otthonában a rendőrök a hatvani Zólyomi Viktorra és családjára, akit a hatóságok összefüggésbe hoztak egy korábbi barna poros levél feladásával. A fiatalember állítja, soha semmi köze nem volt a Magyarok Nyilaihoz. Hangsúlyozta, nem vall szélsőjobboldali nézeteket, sőt több zsidó származású barátja, izraeli rokona van. A rendőrök leszívták a rotációs kapából az üzemanyagot, amely – nyilvánvalóan – alkalmas lehet molotov-koktél gyártására. Javaslat minden magyar állampolgár számára: ha nem akarunk terroristagyanúba kerülni, ne használjunk semmilyen motoros eszközt és járművet, ne tartsunk röviditalt, sebbenzint, hígítót, ollót, konyhakést és konyharuhát, 56-os filmeket, videókat, lisztet, barnacukrot, borospalackot és befőttesüvegeket otthonainkban, a spejzban és a garázsban!

Semmilyen formában nincs kapcsolatom szélsőjobboldali csoportokkal, ilyen nyilazókkal végképp nem – tudatta lapunkkal a hatvani Zólyomi Viktor, aki egyike azoknak, akiknél a rendőrök február 22-én hajnalban házkutatást tartottak a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevű szervezet utáni hajsza részeként. – A rendőrségi zaklatást a szűkös hatósági közlemény alapján egy okból szenvedtem el. A megyéből valakik képviselőknek barna poros leveleket adtak fel, a borítékba pedig egy papírfecnit tettek Carnivora aláírással. A rendőrök bevallásuk szerint az Iwiw kapcsolatépítő portálon rákerestek a becenévre, és engem dobott ki a rendszer. A rendszerváltás után majdnem két évtizeddel ez elég a zaklatáshoz – panaszkodott a fiatalember. A Carnivora egyébként biológiai rendszertani név, annyit jelent: húsevő. Elmondta, a házkutatás során semmit nem találtak nála, mire édesapját megkérdezték, van-e otthon náluk üzemanyag. Ezt követően a kert végében álló rotációs kapából leszívták a benzint. – A szobámból elvitték a számítógépem és a munkahelyem tulajdonát képező laptopot, továbbá a mobiltelefonom – emlékezett vissza.

Forrás: Mno.hu

 

Gyurcsány és a Magyarok Nyilai

Terrorista-e vagy?

Egon, Benny és Kjeld hármasa évekig szórakoztatta Európa mozijainak közönségét. Ők alkották a hírhedt Olsen bandát. A betörésre szakosodott, terveivel mindahányszor felsülő, kétbalkezes dán csapatot.

Az elmúlt napok arról üzennek, hogy nekünk is van európai hírnévre pályázó Olsen bandánk. Csak éppen a valóságban. A magyar Olsenék csütörtökről péntekre virradóra öt településen MSZP-képviselők házainál léptek akcióba. Alighanem összehangoltan, szervezetten. Miután elvetették a Teve utcai székház újbóli, értelmetlen megsorozását, kanócos üvegbombákat gyártottak, hogy a “fékevesztett szocialistákat” eltántorítsák az egészségügyi törvény megszavazásától. Bármi áron.

Az ugyan rejtély, hogy az agytröszt miért épp Czinege Imrét, Dér Zsuzsannát, Herbály Imrét, Kálmán Andrást és Sándor Istvánt nevezte ki célpontnak. A szocialista frakció méltán ismeretlen ceglédi, dunaújvárosi, kunhegyesi, rácalmási és gödi képviselőit. Miért nem az egészségügyi törvény emblematikus arcainak jutott a fenyegetésből? De ne akadjunk fenn minden apróságon. Lényeg, hogy amikor eljött az idő, Olsenék súlyos terhükkel elindultak a szélrózsa minden irányába. Eldobált “Molotov- koktéljaik” jó része még a levegőben hatástalanította önmagát, s ronggyal slendriánul bedugaszolt sörösüvegként ért célt. A kivételek ajtót perzseltek, házfalrészt füstöztek, s még füvet és bokrot is gyújtottak. Az ország öt különböző pontján. Ugyanazzal az amatörizmussal. Az eredménnyel szembesülő városi ember mégis nyomban a World Trade Center összeomlására gondolhatott, a falusi meg tarlóégetésre. De mindketten egyformán láthatták, hogy valami nincs rendben.

A történtek sokkolták a szocialistákat; ez abból is kikövetkeztethető, hogy Lendvai Ildikó sajtótájékoztatóján – sírós hangon – új időszámítást és terrorizmust emlegetett, Gurmai Zita megalakította a Nők Egyesülése a Terrorizmus Ellen (sic!) nevű szervezetet. S ez csak a kezdet volt, mert Gyurcsány Ferenc cselekvésre szólította fel az igazságügyi és rendészeti minisztert, ő viszont az Országos Rendőrfőkapitányhoz fordult, hogy ötmillió forintos díjat ajánljon fel a nyomravezetőnek. A tragikomédiát a Magyarok Nyilai fantomszervezet vállalta magára.

S itt álljunk meg egy pillanatra, mert ahogy a költő mondja, elcsitult a jókedv, förgeteg.

Nem tudom elhessegetni a gondolatot, hogy mióta Gyurcsány Ferencnek hívják a miniszterelnököt, a kormányzóerők szorult helyzetében mindannyiszor terroristák fenyegetnek bennünket. Most is nyakig vagyunk rángatva a bolondériába, s a képviselőkön keresztül az állami intézmények vezetőivel bezárólag mindenki játssza előre megírt, borzalmas szerepét. Pontosan úgy, ahogy Kövér László sarkából kiforgatott “köteles” beszéde után. Amiről Gyurcsány Ferenc mesélt Debreczeni Józsefnek: “Szili Katalin fél oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó.” Mármint a semmi, amiről azt mondták, hogy csak az a valami. Ebből lett minden. Sajtótájékoztató és tüntetés a Fidesz- székház előtt. Kötéllel a nyakban.

Most Lendvai Ildikó, Dér Zsuzsanna és Herbály Imre szörnyülködik, hogy itt a vég, mondjunk nemet a terrorizmusra, az államapparátus meg bokázik. Bencze József ötmilliót ajánl fel a nyomravezetőnek. (Teheti, hiszen a Teve utcáért felajánlott ötmillió éppúgy megmaradt, ahogy a Csintalan megverése utáni ötös is.)

Csak tudnám, hogy mit csinál a mindenáron Laborc Sándor vezette titkosszolgálat? S brutálkodó társaikon kívül képeseke bárkit is megvédeni a rendőrök, ha már a szocialista képviselőket sem?

A történet szörnyű, ha komolyan vesszük. De a közelmúlt ismeretében vehetjük-e komolyan? Nincs olyan közvélemény- kutató, amely ne a népszavazási igenek elsöprő fölényét ígérné, s vele együtt Gyurcsány Ferenc végleges megrendülését. Akkor meg mi más segíthetne a szocialistáknak, mint a terroristákkal szembeni küzdelem. Egyik oldalon a reformerek, a másikon a mindenre elszánt brigantik. A népszavazás pedig nem arról szól, hogy szabad-e a választók szemébe hazudni a vizitdíj – vagy akármi – be nem vezetését, majd hatalmon maradva az ellenkezőjéről dönteni. Hanem arról, hogy ki akar a molotovosokkal tartani.

Terrorista-e vagy? Ez már a kérdés. Bárki is az értelmi szerző, a Magyarok Nyilai, avagy Olsen röhejes bandája Gyurcsányt szolgálja.

Forrás: Borókai Gábor, Heti Válasz

 

Újabb kínos bakit vétettek a Magyarok Nyilait üldöző nyomozók

A Molotov-koktélos támadások ügyében végzett házkutatásoknál a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársai dokumentumokat felejtettek egy szegedi lakásban, ezeket próbálta visszajuttatni egy tanúként meghallgatott fiatal hétfőn a hatóságoknak; az aktát a harmadik helyen, a Szegedi Nyomozó Ügyészségen vették át tőle.

A tanúként meghallgatott fiatalember, Ignáth Imre a Szegedi Rendőrkapitányság épülete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, pénteken hajnalban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai munkahelyén, egy szegedi laboratóriumban keresték meg azzal, hogy házkutatást tartanak lakásán. Mivel éppen egy hosszabb kísérletet végzett, s azt nem akarta félbehagyni, ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért megbilincselték és saját lakásába vitték.

A házkutatás során lefoglalták számítógépét, s más műszaki cikkeket, adathordozókat, mobiltelefonját. Tanúként hallgatták meg a Molotov-koktélos támadásokkal, valamint az elkövetésüket magára vállaló Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereggel kapcsolatos nyomozásban – közölte a biológushallgató.

Az egyetemista azt mondta, nincs kapcsolata az általa fiktív szervezetnek tartott Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereggel, s a Molotov-koktélos támadásokról sem tud semmit. Hozzátette: a Szegeden tartott tanúmeghallgatás után hazaérve észrevette, hogy a rendőrök ott felejtettek egy aktát, amelyben a nyomozással kapcsolatos dokumentumok voltak. A sajtónak bemutatott iratok között szerepelt egy lista a házkutatás során keresendő tárgyakról, három határozat házkutatások elrendeléséről, több fénykép és térfigyelő kamerák felvételeinek másolatai.

Ignáth Imre – mint mondta – állampolgári kötelességének eleget téve a sajtótájékoztatót követően az aktát megpróbálta leadni a rendőrkapitányságon, onnan azonban az NNI néhány száz méterre található területi irodájához irányították, ám a dokumentumokat ott sem vették át tőle. Végül a Szegedi Nyomozó Ügyészségen adta le, átvételi elismervény ellenében.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője korábban elmondta, tucatnyi helyszínen, tucatnyi embert hallgattak meg péntekre virradóra tanúként az MSZP-s politikusok elleni Molotov-koktélos támadások ügyében, de senkit nem gyanúsítottak meg. Az akció során Budapesten és vidéken egyaránt hallgattak meg tanúkat, akikkel kapcsolatban konkrét adat volt arra, hogy információjuk lehet a Molotov-koktélos támadásokról, valamint az elkövetésüket magára vállaló Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregről – közölte.

A nyomozásnak ugyanis nemcsak a Molotov-koktélos támadók felderítése a célja, hanem az is, hogy kiderítsék: létező szervezet-e a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg, és ha igen, kik a tagjai. Február 8-ra virradóra ismeretlenek három településen – Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen – összesen négy szocialista politikus házára dobtak robbanó benzines palackokat. A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény bűntette miatt rendelt el nyomozást. A főügyészség egyesítette ezeket az ügyeket a Kóka János SZDSZ-elnök és a Hiller István MSZP-alelnök házát ért decemberi támadások miatt indult nyomozásokkal.

Forrás: MTI, HVG.hu

 

5 hozzászólás “Mindannyian potenciális terroristák vagyunk? (Frissítve)” bejegyzésre

  1. galvániszap szerint:

    Nem tudom, hogy nevessek vagy sírjak!

  2. Bubus szerint:

    Ez már a Drazsé korszak nyitánya. Draskovicsnak hála most várhatóan egy picit még aktívabb és még hülyébb lesz az államszervezet. Mintha csak a Nagy Testér, Gyurcsány Apánk lenne ott a nagy miniszteri kormányzókeréknél, akkora idiotizmus kezdődött most megint el.

  3. miska72 szerint:

    Nálam mindenki hibázott! A Tervezőmérnök, a csepeli Önkormányzat, A Pesterzsébeti Önkormányzat, az Építés Felügyelet, az igazságügyi szaértők, a rendőrség, az ügyészség! Mind adott máár számomra hamis adatokat! Sőt tovább megyek, már egy Bíró is! Milyen Bíró az aki egy végzést nem tud ledátumozni? A levél megírásának 2008. október 25. van megadva! Levélen a postai bélyegző 2008. Január. 22! De én vagyok a hülye!

  4. miska72 szerint:

    Tudom a Törvényt, velem RÁBASZNAK!

  5. miska72 szerint:

    Nálam a rendőrség Igazságügyi szakértője két számot nem tudott összeadni! De ki akarják fizettetni a rendőrségi költséget! A szakértő szerint 45.000+30.000=85.000! Nálam ez csak 75.000! A csepeli önkormányzatnál olyan rajtokat vettek át amin nincs főbejárat, de a hatóság szerint megfelel a valóságnak! Erről határozatom van! Az önkormányzat félrevezette a rendőrséget, a rendőrség az ügyészséget, sz ügyészség meg a bíróságot! Vicces de megtörtént!

Itt lehet hozzászólni !