Hétfőtől kézbesítik az ajánlószelvényeket

MTI, Magyar Nemzet, Csepel.info

Hétfőn, augusztus 16-án kezdik kézbesíteni az érintett több mint 8 millió választópolgárnak az októberi önkormányzati választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt.

A választóknak augusztus 16. és 19. között kell megkapniuk a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítést (a kopogtatócédulát) és az ajánlószelvényt. Az értesítő tartalmazza a családi és utónevet, a lakcímet, a személyi azonosítót, a névjegyzékbeli sorszámot, a szavazás helyét és idejét, valamint a szavazással kapcsolatos egyéb tudnivalókat. Az a választópolgár, aki nem kapta meg a választási értesítőt és az ajánlószelvényt, a jegyzőhöz fordulhat.

A névjegyzéket augusztus 18. és 22. között kell közszemlére tenni az önkormányzati hivatalokban. Ebbe az ötnapos intervallumba azonban „beleesik” az augusztus 20-ai nemzeti ünnep, valamint az augusztus 21-22-ei hétvége is, amikor a polgármesteri hivatalokban elvileg nincs ügyfélfogadás. Ezért a helyi választási irodák a nemzeti ünnep és hétvége idején is ügyeletet tartanak, hogy az érdeklődők betekinthessenek a névjegyzékbe.

Ez azért fontos, mert a névjegyzékből való kihagyás, illetve a jogosulatlan felvétel miatt szintén ezen időszak, azaz augusztus 18-22. között lehet kifogást benyújtani. Az MTI úgy tudja, több településen egy-egy munkatárs várja majd a névjegyzékbe betekinteni kívánókat, míg a kisebb településeken ügyeleti telefonszámot tesznek közzé, amelyet felhívva a munkatársat behívhatják a hivatalba, ahol megtekinthető a névjegyzék.

A 25 millió ajánlószelvényt – ahogy a tavaszi országgyűlési választáson – most is Magyarországtérkép-perforációval, új biztonsági elemként a választás típusától függően piros, zöld illetve sárga színcsíkkal és „Önkormányzati képviselők választása 2010” alnyomattal védik a hamisítások ellen.

Színes szelvények

A választópolgárok a borítékban – attól függően, hol élnek – két vagy három ajánlószelvényt kapnak. A tízezernél kevesebb, illetve tízezernél több lakosú településen voksolók az egyiken a polgármesterre (ez fehér színű szelvény), a másikon az önkormányzati képviselőre (sárga színcsíkkal jelölt), a harmadikon a megyei listára (piros színcsíkos) tehetnek ajánlást.

A megyei jogú városokban lakók két ajánlószelvényt kapnak: ezeken a polgármesterre és az önkormányzati képviselőre tehetnek ajánlást.

A fővárosiak három ajánlószelvényt kapnak: az egyiken – lakóhelyük szerint – kerületi polgármestert ajánlhatnak, a másikon a képviselő-testület egy tagját, míg a harmadikon főpolgármestert ajánlhatnak (ez utóbbi szelvényen zöld színcsík van).

Tömbben érkeznek

A választók az ajánlószelvényeket (az üdülési vagy az étkezési jegyekhez hasonlóan) egy „tömbben” kapják, de azok a tömbből kitéphetőek, így külön-külön is „felhasználhatóak”. A választónak tehát nem kell mind a két vagy három ajánlását ugyanannak a szelvénygyűjtőnek átadnia.

A szelvények hátsó oldalán most is szerepel a felhívás, amely szerint az ajánlásért cserébe nem lehet sem ígérni, sem pedig elfogadni semmilyen „előnyt” – például ajándékot vagy pénzt.

Az ajánlás csak akkor érvényes, ha azon szerepel a jelölt és a jelölőszervezet neve (közös jelölésnél mindegyik szervezet neve), az ajánlást tevő választópolgár neve, címe, személyi azonosító száma, valamint aláírása. Az ajánlásokról tilos másolatot készíteni, illetve tilos az adatokat esetlegesen adatbázis építésére felhasználni.

mno.hu

17 hozzászólás “Hétfőtől kézbesítik az ajánlószelvényeket” bejegyzésre

  1. Fidesz Csepeli Szervezete szerint:

    Tisztelt Csepeliek!

    Azon túl, hogy lehetőség szerint minél több helyre szeretnénk eljutni személyesen, kopogtató cédulájukat az alábbi helyeken adhatják le:

    A Fidesz irodában:

    1214. Budapest, Kossuth L. u. 148-150
    Telefon/Fax: 277-0669
    e-mail: csepelifidesz@gmail.com
    Az iroda nyitva tartása augusztus 19-től:
    Hétfő – péntek: 10-20 óra között
    Szombat: 7-12 óra között

    (Augusztus 20-án az iroda zárva lesz!)

    Közterületen:

    A Szent Imre téri HÉV megállóban és a Sétáló utcában augusztus 23-a és 27-e 13 és 16 óra között.
    A Csepeli Piacon augusztus 28-án 7 és 11 óra között.

    Csak azok jogosultak a kopogtató cédulák gyűjtésére, akik rendelkeznek hivatalos megbízó levéllel!

  2. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves “csepeli mszp-sek”!

    Már csak 47 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 47 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik ám az 47 naptári nap (a 34 munkanap)!

  3. Dr.ZED szerint:

    Tisztelt Admin!

    Teljesen véletlenül a kezem ügyébe került egy friss XXI.kerületi kisokos. Vajon miért van rajta az első fekete-fehér oldalon,hogy 8.vk. Dr.G….. G…., MSZP? El sem hiszem!

  4. Jeniszej szerint:

    Minek ez a színjáték, akkor, amikor a legdemokratikusabb erőnek, a Fidesznek képviselői a nyerők. Mennyivel több lóvé jutna az árvízkárosultaknak. ))) 😀 (((

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. “?!”: MICSODA HAZUG, SZÖVEGEKET CSÚSZTATÓ, PATKÁNY FÉREG, MAGA GERINCTELEN KÉRDŐJEL!
    Elnézést kérek elöljáróban mindenkitől, mert nem szeretnék untatni senkit sem!
    Kérem olvassák el, hogy fent nevezett mennyire gerinctelen féreg, mert általa írt anyagait átkívánja testálni másokra és X személyekre “átcsúsztatni.” Miközben Ő maga írta azt! Ezután rossz hiszemüen őket beállítani. Ami hihetetlen aljasság a részéről! Igazat adok első alkalommal a “csepelinek”: amikor 2010 augusztus 15.én 12:11-kor közzé tett írásában kifejti véleményét és hűen jellemzi fent megszólítottat! (“?!”:) “te beszélsz tisztességről?……..folytatás 3as alatt!
    2010. aug. 14én 16:36-kor közzé tett írásomban: VÁLTOZZ MEG! cím alattra? 2-es alatt!
    A fent nevezett gerinctelen féreg írja nekem, mint okos tojás és mindentudó: 2010. augusztus 15.én vasárnap 18:03-kor:
    4-es alatt!
    Idézem az általa írtat!: “Ezek távoli sorsának az alakulása biztos aktuálisabbak szerinted, mint az ezekhez képest jelentéktelen kis Csepelnek a választások utáni közeli jövője.” Mindezt írta nekem! (igenis nekem nem mindegy hogyan alakul Csepel sorsa, jövője hiszen érdekelt vagyok magam is, mi több igen sok kötődésem, élményem van e nagy multú kerülethez! Azért is teszem azt amit teszek a jobbítás szándékával, mert akarom az egészséges változást!)
    2010. augusztus 15.én vasárnap 18:23-kor az 5-s alatt! Írtam ” az EMBER fia…………” fent nevezettnek!
    Majd 2010. aug. 16.án 07:54-kor hétfőn írtam fent nevezettnek 6-os alatt:
    úgy, hogy idéztem a 2010. aug. 15. 18:03-kor az Ő általa 2010. aug.15. 18:03-kor írtakból: “Ezek távoli sorsának az alakulása biztos aktuálisabbak szerinted, mint az ezekhez képest jelentéktelen kis Csepelnek a választások utáni közeli jövője.” (hangsúlyozom az Ő általa, a gerinctelen féreg írásából idéztem!) Erre válaszoltam nem kisebb személy, mint JÉZUST idézve: “NE AGGÓDJATOK A HOLNAP MIATT! A HOLNAP MAJD GONDOSKODIK MAGÁRÓL. A MÁNAK ÉPPEN ELÉG A MAGA BAJA!”
    2010. aug. 16.án hétfőn 10:58-kor ír nekem ez a mindentudó: a 7-es alatt már úgy csúsztat ez a patkány féreg, hogy mintha Én írtam volna azt amit Ő írt. Idézem:”Ezek távoli sorsának az alakulása biztos aktuálisabbak szerinted, mint az ezekhez képest jelentéktelen kis Csepelnek a választások utáni közeli jövője.”
    2010. aug. 16-án 18:28-kor hétfői válaszom: a 8-as alatt: olvasható még a szerény véleményem nevezett illetőtől!
    Hogy mennyire álságos, gerinctelen stb. stb. Ilyen ember akarja a “Gyula megválasztását?” Szánalmas senkiházi szarjankó, ami a fent leírtakból, szöveg csúsztatásaiból egyértelműen ki is derül!
    KÉREM OLVASSÁK EL ANNYIT MEGÉR, HOGY MEGISMERJÉK A MINDENKIT BECSMÉRLŐ ?-T, MERT MEGÉRI, AKI MÉG ESETLEG NEM ISMERTE, AZ EGYIK FŐ DEZINFORMÁTORT- E HÍRPORTÁLON!

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    2010. augusztus 14., szombat 11:32-kor

    Ezen nincs mi csodálkozni! A kommunisták több évtizedes sötét korszakainak uralkodása, erodál minden társadalmi, gazdasági életkörülményekbeli perspektívát! Kik is terjesztették el EURÓPÁBAN a Marxizmus ideológiáját? No ezzel etették a tradiciókra épülő kerületeket.

    GONDOLKODÓ!:
    2010. augusztus 14., szombat 16:36-kor

    VÁLTOZZ MEG! Világsláger(szerzője, előadója fiatalon a közelmúltban hunyt el.)
    Ezt javaslom az Mszp-nek, Vézérének, stb.-k-nek, mert a társadalmi folyamatok a világon, de még szép kis hazánkban is, előbb utóbb ki ill. rákényszerítenek benneteket is! E folyamathoz,
    szíves figyelmetekbe ajánlom beható tanulmányozásra SHAKESPEARE 66-os és 7-es szonettjét. Akár eddigi tevékenységük (munkásságuk) értékítéleteként, (66-os), s a jelen: a (7-es)
    “de mikor a csúcsról, mint gyönge agg,
    fáradt szekerén éjnek dől megint,
    alacsony útjára már nem tapad
    a régi hűség, s másfelé tekint:”
    A kiemelt idézet ellenére javasolt egységes egésznek a tanulmányozása nevezett szonetteknek.
    Jobb későn mint soha! Ne tán-tán felemelkedővé válásotokban akár segítségetekre is lehetne,
    nem kis mértékben, Pál Apostolnak a Korintusiakhoz írt leveléből a SZERETET HIMNUSZA!
    Kissé szerénytelennek tűnik,(elnézést) de neves költőnket idézném: “egész népemet fogom,
    nem középiskolás fokon tanítani.” Csak nem ment feledésbe?
    TISZTELT HONFITÁRSAIM!
    Engedjétek meg, hogy javasoljam felemelkedés kezdő jeleként, társalgási kultúra területén is az emberhez méltó intelligens kommunikációt, hiszen tudjuk, a stílus maga az ember.
    Nem kell a sorsfordító választásokig várni, hogy uralkodjék igazság, szeretet! Nekünk kell, s nem
    várhatunk senkire, kinek, kinek a maga területén környezetében megtennünk egymás irányába
    mind azt, ami a jobbítást, fejlődést hordozza magában.
    S nem kisebb a tét mint a nemzet, haza, család gyermekeink, unokáink jövője!
    Ez az igazi örökség, amit rájuk hagyunk! Ezért ne a rosszal mérgezzük szívünket, lelkünket.
    Törekedjünk a jóra minden tekintetben, mert csak az hordozza a kilábalás, a felemelkedés lehetőségét magában!

  7. GONDOLKODÓ! szerint:

    csepeli:
    2010. augusztus 15., vasárnap 12:11-kor

    ” ?! “: Te beszélsz tisztességről, te utolsó, undorító, mocskos véglény!? A tisztességtelenség, a becstelenség, az aljas hazudozás szobrát rólad lehetne megmintázni!

  8. GONDOLKODÓ! szerint:

    ” ?! “:
    2010. augusztus 15., vasárnap 18:03-kor

    Kedves “GONDOLKODÓ!”!

    Mi itt néhányan szerencsétlen pórias gondolkodású csepeli választópolgárként, a 48 nap múlva esedékes önkormányzati választások kapcsán, a Csepelt sújtó problémák miatt, a vezető váltás szükségességéről élesen vitatkozunk és próbáljuk felvilágosítani a nem eléggé tájékozott polgártársainkat.

    Eközben Te a 16:51-kor elküldött hozzászólásodban nem először nagy okosként arról oktatsz ki bennünket, hogy “nem kisebb a tét mint a nemzet, haza, család gyermekeink, unokáink jövője”, és hogy “ne a rosszal mérgezzük szívünket, lelkünket”.

    Azt javaslom, hogy ha Téged jelenleg nem a Csepel szempontjából sorsfordító önkormányzati választással összefüggő problémák, hanem a “nemzet, haza, család gyermekeink, unokáink jövője” foglalkoztat, akkor a 48 nap múlva esedékes önkormányzati választás eredményénél fontosabb problémaként vond be a tevékenységi körödbe a Föld, a Naprendszer, a Galaxisunk, továbbá az Univerzum jelenleg ismert és még nem ismert részeinek a jövőjéért való aggódást és agitációt is!

    Ezek távoli sorsának az alakulása biztos aktuálisabbak szerinted, mint az ezekhez képest jelentéktelen kis Csepelnek a választások utáni közeli jövője.

    Ha már megszólítottalak kérdezem, hogy a körmenet alatt gondolkoztál-e az “Egyre több házat kínálnak eladásra” című cikknél neked küldött csillagászati témájú tudósításon?

  9. GONDOLKODÓ! szerint:

    GONDOLKODÓ!:
    2010. augusztus 15., vasárnap 18:23-kor

    Tisztelt “?!”:

    Az EMBER (fia) amikor háborúba indul, még nem tudhatja azt, hogy az, már régen eldőlt!
    -Egyébként dicséretesnek tűnik, (remélhetőleg lesz foganatja is), a kitartó és ádáz felvilágosító tevékenysége! Magam is azt igyekszem tenni, sajátos eszközeimmel, igyekezvén, a minőségi kultúra jegyében. Még akkor is ha az másoknak nem tetszik, olykor törlik, töröltetik! Törvénysértést alapos gyanúját elkövetve, akkor amikor módszereikkel egyértelműen gátolják a szabad vélemény nyilvánítás közzé tételét!
    Alkotmányos, Állampolgári, alanyi jogainkban korlátoznak! Ezért hát megteszem a szükséges lépéseket!

    Üdv. G……Ó!

  10. GONDOLKODÓ! szerint:

    GONDOLKODÓ!:
    2010. augusztus 16., hétfő 07:54-kor

    T. “?!”: macskaköröm, kérdőjel, felkiáltójel, macskaköröm, kettőspont! Milyen szépen hangzik?????

    Úgy gondolom, Önt sem, soha sem sértegettem, sértettem meg írásaim, gondolataim közzé tételekor. Ezért kérem szíveskedjen Ön is mellőzni ilyen irányú szándékait!
    No és, ha művelt intelligens embernek tartja magát, akkor illik Önnek is tiszteletben tartania mások véleményét! MONDHATNÁM, HOGY TOLARENCIA!!!! (Vélemény nyilvánítási szabadság-törvénye! Alkotmányos joga, mindenkinek demokratikus berendezkedésű Államban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    “Ezek távoli sorsának az alakulása biztos aktuálisabbak szerinted, mint az ezekhez képest jelentéktelen kis Csepelnek a választások utáni közeli jövője.”

    “NE AGGÓDJATOK A HOLNAP MIATT! A HOLNAP MAJD GONDOSKODIK MAGÁRÓL.
    A MÁNAK ÉPPEN ELÉG, A MAGA BAJA!”

  11. GONDOLKODÓ! szerint:

    ” ?! “:
    2010. augusztus 16., hétfő 10:58-kor

    “GONDOLKODÓ!” írta 2010. augusztus 16., hétfő 07:54-kor

    “Ezek távoli sorsának az alakulása biztos aktuálisabbak szerinted, mint az ezekhez képest jelentéktelen kis Csepelnek a választások utáni közeli jövője.”

    “NE AGGÓDJATOK A HOLNAP MIATT! A HOLNAP MAJD GONDOSKODIK MAGÁRÓL.
    A MÁNAK ÉPPEN ELÉG, A MAGA BAJA!”

    Kedves “GONDOLKODÓ!”!

    Látom, hogy nem értetted meg azt amit írtam, ezért csak annyi megjegyzésem, hogy jól tennéd ha a bemásolgatott idézeteket megpróbálnád megérteni a bemásolás előtt.

    Ha ezt tennéd, akkor a tőlem származó fenti első mondatra nem válaszoltál volna a nagy betűkkel írt idézettel, mert a nagy betűs idézetnek éppen az mondanivalója, hogy elsőként a “ma” problémáival kell foglalkozzunk.
    (Már csak azért is, mert aki nem akarja és nem tudja a “ma” problémáit megoldani, az a holnap problémáinak a megoldására sem képes.)

  12. GONDOLKODÓ! szerint:

    GONDOLKODÓ!:
    2010. augusztus 16., hétfő 18:28-kor

    T. “?!”: macskaköröm, kérdőjel, felkiáltó jel, macskaköröm, kettőspont! (akárki!)
    Önt felkérték, megkérték ugyan mindegy egyre megy!

    Mérhetetlenül sajnálom, hogy ennyire beragadt a középkornak rendkívül sekélyes talajában. Miközben a fenemód okoskodásaival a butaságainak jellemvonásaival kíván tündökölni! “EGYETLEN FÁKLYA SEM VILÁGOL ÖNMAGÁNAK, HA VIRTUSUNK NEM FENNEN TÜNDÖKÖL AKÁR NE IS LEGYEN!”
    Mégis amit igazán sajnálok, az, az, hogy egyszerűen képtelen felismerni, a “nagy harcosságát villogtatatás” közepette, a megoldásnak, a jövőnek lényegét! Minden félékkel traktálja a NAGYÉRDEMŰT, miközben szubjektivitásával, erősen túlfűtött érzelmeivel megvan győződve róla, hogy Ön mondja a tutit, a MEGVÁLTÓ MEGOLDÁST! Őszintén mondom óriásit téved, nagyon rossz nyomon jár! Ezen viszont már képtelen változtatni, mert a Teremtő mindenkinek annyit adott, amelyre hivatott!
    Ennek ellenére minden erőmmel igyekszem méltányolni szándékát, annak ellenére, hogy a minőség szintjét az el nem éri! Igazán sajnálom, és higgye el semmi szándék nem vezérel a tekintetben, hogy Ön véletlenül is megsértsem!
    Azt azonban minden emberi tisztességem jegyében kérem Öntől, -amit már korábban is kértem-, szíveskedjen minden tekintetben eltekinteni felém irányuló megnyilvánulásitól, mert azok csak nem minden esetben sértő szándékkal, gonoszkodással, gyűlölettel telítettek! No látja, ezért sajnálom, hogy a mások irányában történő gonoszkodásait, gyűlölködéseit már észre sem veszi! Sajnálom azt, hogy a legnagyobb tulajdonságok egyikét sem kaphatta meg, többek között az ISTENI SZERETETET!
    Kérem, nemes egyszerűséggel, felejtsen el! A magam részéről ezt most megtettem e néhány indokolt gondolataim jegyében.
    Szivélyes üdvözlettel: G…….DÓ!

  13. " ?! " szerint:

    Kedves “GONDOLKODÓ”!
    (Én még most is így szólítlak annak ellenére, hogy szerinted sátánfajzat vagyok.)

    A körmenet utáni szédült állapotodban jogot formáltál arra, hogy a vasárnap 17:11-kor küldött hozzászólásodban becsméreld az összes csepelit, és az alábbiakat írtad:

    “T. Csepeliek!
    Büszkék lehettek magatokra, amikor e jeles napon (a Boldogasszony ünnepén) egy mondat, egy szó el nem hangzik a részetekről!
    ÜNNEP VAN!
    Hol maradt a méltatás, a méltó megemlékezés, az ünneplés? Sőt admin is gyorsan törölte!
    Kultúra Yes?
    Nem régen legnagyobb sajnálatomra olvastam “Csepel a lepusztult kerület” cikket, valamelyik napi lapban.
    Igaz lenne?”

    A fenti hozzászólásodra én az alábbiakat válaszoltam:

    “Kedves GONDOLKODÓ!!
    Milyen alapon, és milyen jogcímen ítéled el általánosságban a Csepelieket?
    Neked borzasztó nagy zavar van a fejedben, ha nem tudod, hogy a Boldogasszony ünnepe egyházi ünnep, és mindig csak a katolikus magyarság ünnepelte.
    Szerinted mit kellene nekem méltatni és ünnepelni, mint születésemnél fogva református magyarnak és természettudományi ismeretek alapján meggyőződéses ateistának?
    És mire kellene emlékeznem?
    Talán arra, hogy a Mária-kultusz erőszakos és bigott követőinek az 1850-es évek elején sikerült kikövetelni a pápánál, hogy a természeti törvényeket semmibe véve tegye hivatalos dogmává Mária szeplőtelen fogantatását, majd 1950 táján kikövetelték a Mária mennybemeneteléről szóló dogmának az elfogadását attól a katolikus egyháztól, amelyik a Máriával kapcsolatos dogmák elfogadásakor még nem mentette fel Galileit az alól az egyházi ítélet alól, amelyet azért szabtak rá, mert kimondta azt a több évszázada cáfolhatatlan tényt, hogy mozog a Föld?
    Ha neked akarnánk megfelelni, és a Te zavaros gondolataidat követnénk, akkor visszamehetnénk a sötét középkorba, és beleszédülhetnénk a körmenetekbe.
    Csepel pedig nem azért lepukkant kerület, mert a lakosság nem ünnepli együtt felekezeti hovatartozásra tekintet nélkül a Boldogasszony ünnepét, hanem azért, mert a megtévesztett emberek nem elég hozzáértő és nem elég tisztességes embereket választottak a kerületet vezető testületbe.
    Ebből a helyzetből nem úgy lehet kikerülni, hogy ha a hatalmon lévők megütik az egyik orcánkat , akkor oda tartjuk a másikat is, hanem úgy, hogy leleplezzük hazugságokat annak érdekében, hogy a megfelelően tájékozott választók demokratikus szavazással eltávolítsák a méltatlan személyeket.”

    Egy újabb sértődött hozzászólásodra reagálva, a Galilei ügy ismertetése után, még megjegyeztem az alábbiakat:

    “A Galilei ügy is azt bizonyítja, hogy ugyanolyan veszélyes lenne a társadalmi folyamatokra, ha a “GONDOLKODÓ” által hangoztatott bigott vallásos szemlélet érvényesülhetne, mintha a fanatikus nemzetiszocialista vagy kommunista eszmék érvényesülhetnének.”

    Az elmúlt 36 órában küldött , habzó szájjal megírt bigott szitkozódásaiddal igazoltad a fent idézett hozzászólásom végén leírt állítást, miszerint: “ugyanolyan veszélyes lenne a társadalmi folyamatokra, ha a “GONDOLKODÓ” által hangoztatott bigott vallásos szemlélet érvényesülhetne, mintha a fanatikus nemzetiszocialista vagy kommunista eszmék érvényesülhetnének.”

    Ezek után javaslom Neked, hogy az utóbbi napokban írt hozzászólásaiddal felszerelkezve, keress fel egy elmeorvost és vizsgáltasd meg magad!
    Valószínűnek tartom, hogy elmezavar diagnózisával be fog utalni elmegyógyászati kezelésre. (Ne késlekedj, mert ha késel a baj súlyosbodni fog.)

  14. GONDOLKODÓ! szerint:

    “csepeli:
    2010. augusztus 15., vasárnap 12:11-kor

    ” ?! “: Te beszélsz tisztességről, te utolsó, undorító, mocskos véglény!? A tisztességtelenség, a becstelenség, az aljas hazudozás szobrát rólad lehetne megmintázni!”

  15. Vica szerint:

    Kedves GONDOLKODÓ!

    Kérlek, ne alázd meg magad ilyen idézetekkel. Te ennél sokkal értékesebb vagy.

  16. " ?! " szerint:

    Kedves “GONDOLKODÓ”!

    Az utóbbi két és fél napban nekem címzett hozzászólásaiddal akaratlanul levetetted az keresztényi-szeretetet hirdető álarcodat, és megláthattuk az igazi bigott és gyűlölködő lényedet.

    Megmutattad, hogy milyen vakbuzgó és agresszív inkvizítor lehetett volna belőled félévezreddel ezelőtt.

    Most azonban már hiába szórod rám a “csepeli”-től kölcsönzött szitkokat, már nem tudsz sem kiátkozni, sem máglyára küldeni úgy, mint a hozzád hasonló bigott inkvizítorok máglyára küldték a vallási tanításaikat megkérdőjelezőket.
    Ahogy 1600-ban máglyahalálra ítélték Giordáno Brunót azért, mert a katolikus egyház által elfogadott, a mennyország helyét is kijelölő geocentrikus (Föld-középpontú) elmélettel szemben, a Kopernikusz apát (és csillagász) által megalkotott heliocentrikus (Nap-középpontú) világképnek megfelelően azt állította, hogy a Nap körül mozog a Föld.
    Giordáno utolsó szavaiként ez úgy él a köztudatban, hogy “Mégis mozog a Föld”.

    Kedves “GONDOLKODÓ”!
    A hozzászólásaidból úgy tűnik számomra, hogy Te még ma is ott tartasz ahol az inkvizítorok a mai kor csillagászati ismeretei nélkül 410 évvel ezelőtt tartottak, ezért nem ártana ha a vakbuzgó vallási tézisek leírása és a más nézetet vallók elítélése előtt, a tudomány által bizonyított tényeken elgondolkodnál!

Itt lehet hozzászólni !