Megvan Tamás Gáspár Miklós főpolgármester-jelöltje

Fn.hu

Galba-Deák Ádám

Tamás Gáspár Miklós, a Zöld Baloldal elnöke bejelentette, hogy pártja Galba-Deák Ádámot, az ELTE politológus szakos hallgatóját jelöli főpolgármesternek.

Galba-Deák Ádám 1984-ben született, jelenleg az ELTE Állam és Jogtudományi karának politológus szakos hallgatója. A politikai közéletben 2008. óta vesz részt aktívan. Két éven keresztül volt elnöke az elsősorban fiatalokat tömörítő Demokratikus Hálózatnak. Elnöksége alatt a szervezet a baloldali politikai élet jelentős szereplőjévé vált, főként utcai akciókkal tűnt fel – olvasható a Zöld Baloldal közleményében.

Az országgyűlési választások második fordulója után Galba-Deák Ádám többekkel együtt aláírta a „Búcsú az MSZP-től” címet viselő dokumentumot. Ebben markánsan elítélte a választásokon súlyos vereséget elszenvedő MSZP-t és felvetette, hogy új alternatív, az MSZP-től balra álló politikai pártra van szükség. Pár nappal később csatlakozott a Zöld Baloldalhoz. A szervezet május 30-án tartott kongresszusán alelnökké választotta.

Galba-Deák Ádám a főpolgármester-jelölti programjában új, sokak által kényesnek tekintett területet is érint. A keresztény-polgári értékrendszerre hivatkozó jobboldali politikusoktól meg kívánja óvni a Sziget, a Budapest Pride eseményeket és a fiatalok „fellegvárának” számító Gödör szórakozóhelyet.

Markáns baloldali ügyeket is kezdeményez. A fővárosi távfűtési rendszerét az erőművek közösségi tulajdonba vételével tenné negyedével olcsóbbá. A politikusoktól elvenné a BKV-menedzsment kinevezési jogát és a szakszervezetekkel együttműködve dolgozói tulajdonba adná azt. Természetesen a zöld ügyek is fontos teret kapnak programjában. Dugódíjat, a körutakon pedig kerékpársávot tervez és megfizethető közösségi közlekedésről beszél – írja a Zöld Baloldal.

fn.hu

Kapcsolódó:

Itt megnézheti Galba-Deák Ádám sapkáját!

Egyéb:


szólj hozzá: Kell egy új Ságvári! 🙂

videa.hu

24 hozzászólás “Megvan Tamás Gáspár Miklós főpolgármester-jelöltje” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    A magát “okosnak, mindentudónak” tartó filozófus jelölt egyet az óvodából!
    1×1=?

  2. Manitu szerint:

    Képtelen vagyok megérteni, hogy miért figyeltek oda annyira arra a TGM nevű félőrültre a balliberális értelmiségiek. Ahány TV szereplése volt, annyi baromságot mondott. Szerinte pl. elemi kötelességünk a dolgozni nem akarókat a saját pénzünkön jól tartani, és aljasság őket munkára kérni. Ilyen csak egy balliberális féleszű mondhat: az ilyenek meg is érdemelnék, hogy elvegyék az összes pénzüket és azoknak adják, akik nem akarnak megdolgozni érte.

  3. Gigi szerint:

    Drága Manitu, véletlenül nem a dolgozni nem tudókról volt szó?

  4. lolka szerint:

    Egy nagyon, nagyon “fontos” program kimaradt a politológuska ajánlgatásaiból a kutyaszar megszüntetése. Sok aktivista mindig evvel kampányolt. (minimum közgazdász és rátermett élettapasztalatú, rendezett anyagi háttér, na ez már majdnem házassági hirdetés, de hát a városnak egy jó “apa” kel kereszt apa már volt) úgy hogy Ádám te még nyugodtan ülj vissza ősszel az iskola padba, aztán ha végeztél,kezd az élet iskoláját…aztán majd valamikor (bocs a tegezésért, vissza tegezhetsz)…

  5. islander szerint:

    istenem…

  6. grün szerint:

    lolka!
    A kutyaszar probléma meg fog oldódni, amikor É.Korea szintjére kerülve, kutyából lesz a szalonna!
    Az irány jó!

  7. lolka szerint:

    Azt szokták mondani:”kutyából nem lesz szalonna” Különösebben nem érdekel a kutyagumi, csak mindig avval szoktak kampányolni, mint Csepelen a gerincúttal…

  8. Rozsdamentes Acélpatkány szerint:

    Bevallom töredelmesen , hogy a gárda alakulásának idején. Csak gondolta az ember , hogy megnézek én magamnak egy két úgymond “civil” szerveződést.
    Nem egy egyszerű csavarral de eljutottam egyszer csak az http://hungary.indymedia.org/ szerkesztői összejövetelére.

    Most lehet úgy járok mint Oliver Stone….. de leírom ,mert tényleg ezt tapasztaltam.

    Tehát ez elvhű baloldali beállítottságú főleg zsidó fiatalok szövetsége. Bennük is vannak különféle kilikek. Szimpatikusak és kevésbé szimpatikus csapatok. Természetessen van köztük akik valóban jóindulatúak, és őszinte elképzelésekkel rendelkeznek.

    Viszont nem fogják kitalálni de valahogy mindég azok akarata érvényesül akik szeretik a só letett. Pl az egyik versenyző kitalálta hogy csinálnak egy performanszt amiben a Gárda avatón vagy micsodán “kisöprik onnan a szemetet” .Elmondta a skac előtte nekünk én mondtam hogy ezzel csak olajat öntesz a tűzre és ha nem akarsz úgy járni mint annó 45-ben akkor baromira átgondolod mit hogy kéne csinálni… . Megcsinálták.

    Két hét múlva találkoztam vele és épp szabadkozva mesélte a többieknek , hogy a 168 órához hívták fotósnak. És hát ő tudja hogy az milyen lap de hát ő nem azért megy hanem mert csak….. .

    Tehát ezek a gyerekek addig elvhűek amíg papáék be nem viszik őket a bizniszbe és dobják a sarokba az összes elvüket nagy lendülettel.

    Tisztelet a kivételnek , de ők nemigen keverednek vezető pozícióba.

  9. grün szerint:

    lolka!
    Két milliárd ember, (a Föld lakóinak durván kétharmada) nem tévedhet!

  10. grün szerint:

    Jav. (a Föld lakóinak durván egy harmada)
    Bocsika, agyamra megy már a kétharmad!

  11. Gordon szerint:

    Galba majd kap pár jobb jegyet az eltén tanító vérkomcsiktól (nyögdíj mellett nem kevés pénzért “tanítanak”). Ennyi.

  12. Gordon szerint:

    Bár megjegyzem, hogy az sem kisebb szégyen, hogy a szemináriumokon oly sokszor körberöhögött Szegedi Csanádka meg EP képviselő lehet (havi 3 milláért).

    Szegedi ugyanaz a zéró nulla ember mint ez a Galba.

    A politikai elit iránt érzett általános népharag oda fújta őket ahol vannak. Valahol ez is az elmúlt 8 év kormányzati kudarcainak lecsapódása.

  13. Manitu szerint:

    Kakastollas és vörösinges cerkófok háborúja. Kár a szóért.

  14. grün szerint:

    Miért ne lehetnének az önkorik is fideszesek? Legalább nem kell tanakodni melyik párt tette taccsra az orságot!

  15. Gordon szerint:

    Egyetértek! Mivel az mszp taccsra tette az egész országot, legyen az összes önkori most fideszes. Legalább 2014-ben tudni fogjuk, hogy ki tette rendbe az országot.

  16. Vica szerint:

    Ez vicc, ugye? Esetleg megcsúfolása a főváros első emberéne pozíciójának? Nem értem, saját magukat járatják le, akik egy tinit akarnak a főváros élére állítani…

  17. grün szerint:

    Gordon!
    Az “is” elkerülte a figyelmedet, vagy a kormány az önkorikért cserébe lemond?

  18. Gordon szerint:

    Vagy csak be volt avatva.

  19. Ditte szerint:

    Persze, hogy be volt avatva, de csak szigorúan pártfüggetlenül.

  20. " ?! " szerint:

    Csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a cikkben is, és a fenti hozzászólásokban is elírták a Zöld Baloldal által főpolgármesteri címre jelölt ifjú titánnak a nevét.

    A jelölt neve helyesen nem Galba-Deák Ádám, hanem “Balga”-Deák Ádám.

    A fenti állításomat arra alapozom, hogy a Zöld Baloldal jelölését csak egy “Balga” ember képes elfogadni.

  21. magyarkikerics szerint:

    Hát a kommentek sokkal jobbak mint a cikk. 😀 Helyes kis srác az Ádi, de csak egy báb lenne. Gondolom ezt még nem tudja.
    A gödör az tényleg a fiatalok “fellegvára”, de leginkább a lelki gödör nem pedig az a mocskos szórakozóhely. Milyen jövőnek nézünk elébe ha így folytatódik, most komolyan? Nem csodálom hogy sokan drogoznak meg alkoholizálnak mert itt minden önmagáért van, akkor a fiatalok ezt így próbálják feldolgozni, feledtetni. A normális értékrendű és végzettségű fiatal embereket meg nem veszik fel dolgozni a munkahelyekre csak aki protekciós…
    Ádi még tanuljon inkább, túl kisfiú lenne ehhez, Budapest nagy falat. Ígérni mindent lehet de a megvalósításhoz kemény munka és kitartás is kell. Nekem amúgy is elegem van a bal oldalból, eleget kaptunk belőlük eddig 60-70 éven keresztül.

  22. " ?! " szerint:

    Figyelem!

    Csak most hallgattam meg a videó klippről a Zöld Baloldal főpolgármester-jelöltjeként megnevezett idióta “Balga”-Deák Ádámnak a nyilatkozatát.
    Azt hittem, hogy rögtön hanyatt vágom magam.
    Eddig el nem tudtam képzelni, hogy a magyar fiatalok között ekkora barmok is léteznek, ezért mások tájékoztatása céljából az alábbiakban szó szerint idézem ennek a “Balga” gyereknek a szövegét:

    Ságvári Endre jó ember volt.
    Hit egy ideológiában és lelőtt egy rendőrt.
    Sajnos én is azt látom, hogy kísértetiesen ugyanazok a folyamatok zajlanak mint 44-ben.
    Ma Magyarországon több a nyilas és a hungarista mint akkor volt.
    Ságvári Endre küzdött ellenük.
    Azt hiszem, hogy nekünk is az a feladatunk, hogy az új nyilas és hungarista mozgalmak ellen küzdjünk és hátha nekünk is lesz egy Ságvári, akit hősként ünnepelhetünk.

    Felháborító, hogy ez a hülye gyerek még bejárhat ELTE-re, és kényszerzubbony nélkül nyilatkozhat, sőt egyes TGM-hez hasonló barmok főpolgármester-jelöltként sztárolhatják.

  23. Norris74 szerint:

    Mindenkinek mondom:

    Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szakállas, kockás inges, orrhangú fiúcska, aki 1963-ban született, majd 1988-ban (azaz 25 évesen) elmondott egy gyújtó hangúnak szánt beszédet, alapított egy pártot, majd az iskolapadból egyenesen a parlamenti bársonyszékbe huppant, úgy, hogy életében nem “dolgozott” semmit, úgy, ahogy a munkát egy csepeli melósnak értelmeznie illenék, tehát az élet iskoláját történetünk legénykéje sem nagyon járta ki, és ma ez a legényke (sajnos) ismét Magyarország miniszterelnöke.

    Rá nem fanyalog (fanyalgott) ugyanezért az arcotok, ugye?

    A kor ugyanis, kedves mindenki, az nem érdem, nem bűn, hanem egy ÁLLAPOT. Ráadásul változó állapot. Attól, hogy Tarlós “Összetörömaszemüveged” István bácsi már a hatvan és a halál közt van, az nem jelenti azt, hogy bármiben is jobb lenne. Legfeljebb rutinosabb mutyista.

Itt lehet hozzászólni !