Halálos motorbaleset Csepelen

Index

Halálos motorbaleset történt csütörtök délelőtt Budapesten, a XXI. kerületben.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy a II. Rákóczi Ferenc úton tartott Szigetszentmiklós felé egy motoros, amikor – eddig nem tudni hogyan – összeütközött egy személyautóval. A karambolban a motoron ülő férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség már vizsgálja a történteket.

78 hozzászólás “Halálos motorbaleset Csepelen” bejegyzésre

  1. busman szerint:

    Nem hiszik el a kétkerekűvel közlekedők, hogy az életükkel játszanak, amikor bravúroskodnak, figyelmen kívül hagyják a közlekedési szabályokat nap, mint nap. Mint akiknek se eszük, se felelősségérzetük. Sokszor hatásos lenne egy jobbhorog és egyben életmentő is.
    Íme, mára is jutott egy szomorú, tragikus hír.

  2. Lexon szerint:

    busman:
    A jobbhorog nagyon sokszor kijár a négykerekûeknek is.

  3. Csepel-sziget szerint:

    Második komoly baleset 1 napon belül a Rákóczi úton. A hőség betett a közlekedőknek, a sokszorosára nő a figyelmetlenségi veszélyfaktor.
    További infókat várnék a mai balesetről!

  4. Albert 85 szerint:

    Üdv!

    Sajnos én láttam a sérültet. Vagyis inkább a párom látta mert én az utat figyeltem. Nekem teljesen friss a jogosítványom 3 hete kaptam a kezembe és rá kell hogy jönnöm arra hogy szó szerint gusztustalan a vezetési morál itt Magyarországon. Mindenki türelmetlen, és fejetlenül irányjelző nélkül váltogatnak sávokat nagy sebességnél. Úgy gondolom ezek azok a dolgok amik miatt rengeteg baleset történik. Nagyon sajnálom a motorost és a családját. Mi éreztük a párommal, hogy nagy csoda kell ahhoz, hogy azt a balesetet túlélje a látványból ítélve. Az előttem szólóknak csak annyit szeretnék mondani, hogy nem kell senkinek jobb horog. Annyi kell hogy aki kimegy a közlekedésbe bármilyen járművel is az vigyázzon magára és a többi közlekedőre. Mert mindenki szeretne épségben hazajutni a családjához, és nem azt szeretné senki hogy a rendőrség hívja fel a családtagjait, hogy azonosítani kellene egy szerettét. Őszinte részvétem a motoros családjának.

  5. busman szerint:

    Lexon:
    Ne dumálj mellé!
    Nagyon is érted, hogy mi az az életmentő jobbhorog! (bocs, hogy nem balegyenest írtam, abban nem bíznék)
    Én autóban ülve figyelek rájuk, de ez édeskevés, ha a kétkerekűek túlbecsülik a képességeiket és a fizikai határokat.
    Sajnálatos, ha az életükkel fizetnek érte.

  6. grün szerint:

    busman!
    Nem akarok kegyeletsértő lenni, de a nálunk kicsit fejlettebb motoros kultúrával rendelkező digóknál, egy a térdei között teli kosarat szorongató, piacról hazatérő mama , a Vespájával leveri mint bantut a mocsárláz! Ja, közben a barátnőjével mobilon megbeszéli a déli menűt!

  7. Csepel-sziget szerint:

    Az autós ment a motor elé, vagy a mocis találta meg hátulról az autót? Egyébként még ha irányjelző nélkül is vált sávot valaki, maga mellé, meg a tükörbe kinézhetne…

  8. jelölt szerint:

    Sajnos nem egyszer saját szememmel láttam, hogy mikor piros a lámpa, a motoros minden további nélkül megkerülve az autót átmegy!!!

  9. busman szerint:

    grün:
    Ez úgy van, ahogy írod!
    A nálunk fejlettebb közlekedési kultúrával rendelkező digóknál.

  10. Albert 85 szerint:

    Természetesen nem azt mondom, hogy a motorosok betartják a szabályokat. Én egységesen a vezetői morált tartom kissé gáznak. De úgy tűnik hogy ebben az országban mindenki mindent jól csinál. Mindig betartja a szabályokat. Csak a másik követ el hibákat minden esetben. Csak egy kicsit kellene türelmesebbnek lennie mindenkinek, és rengeteg probléma és balesetveszélyes helyzet kialakulását lehetne megelőzni.

  11. Albert 85 szerint:

    De ki tehet arról hogy nálunk csak ennyire fejlett a közlekedés???
    A Motoros???

  12. Hugi szerint:

    Azt hallottam, hogy kismotorral volt az illetõ, és úgy összezúzták a fejét, hogy azonnal letakarták.

  13. grün szerint:

    Albert 85!
    A motoros meg az autós!

  14. busman szerint:

    Ha már a digók szóba kerültek: nem ártana egy alapvető és lényeges dolgot eltanulni tőlük. Ez nem más, mint az, hogy minden közlekedő számára világos, hogy mit jelent a KÖTELEZŐ JOBBRATARTÁS!!!!!
    Simán előzhetsz autóval vagy motorral, mert a szembejövő nem az út közepén botorkál, hanem a jobbszélén.
    Nálunk meg mindenkinek az út közepére szól a jogosítványa, lehetőleg minél közelebb a szembejövő forgalomhoz. Idióták!!!

  15. donquijote szerint:

    busman:
    motorosként néha én is inkább kicsit beljebb megyek a sávomban mert ha lehúzódok akkor szépen szorítanak ki az árokba, falra mindenhova azzal a jelszóval hogy úgyis elférnek mellettem, amúgy abban igazad van hogy jó néhány motorosra ráférne egy kis nevelés főleg a robogósokra, de persze az autósok közt is akad bőven elég hülye, most a nagy meleg még rá is tesz egy pár lapáttal.

  16. grün szerint:

    Hugi!
    Relatív dolog, hogy mit nevezünk Kismotornak!
    A közelmúltban visszavonult három Nietó fivérek papája, úgy a 60-as évek végén 50 ccm-ben versenyzett és Opatijában bármikor kifütyülte a 200-as tempót! Már persze km/órában! Évekig jártam egy Simson vázba buherált 150-es MZ blokkal! Mit mondjak, elragadó volt! Leverni a lámpánál a Zsigákat, Wartyogókat!
    Akkor még a mostani villanybicikliket nem említve! Se bukó, se papír, se műszaki, se kötelező biztosítás, se rendszám!
    Hajtja boldog, boldogtalan, míg meg nem boldogul!

  17. busman szerint:

    Hát, ja… ha a tahó autós szopatja a bringást vagy a motorost, ott van az autó rendszáma, utána lehet menni vagy feljelenteni.
    Na de fordítva? Mit tehet a szabályosan közlekedő autós? Csakis és kizárólag a defenzív vezetési stílussal lehet megelőzni, hogy az életükkel játszó, köcsög motorosok a lehető legkevesebb bajt idézzék elő.
    Azonosító nélkül közlekedő járművekkel ráadásul illik bunkónak is lenni.

  18. lolka szerint:

    ” Albert 85:
    2010. július 15., csütörtök 15:34-kor

    De ki tehet arról hogy nálunk csak ennyire fejlett a közlekedés???
    A Motoros???” -A /LE,/KW és az a bunkó gondolkodás ami az előbbiekhez társul, legyen az kettő, vagy négy kerekű, ha a sofőrnek egy is hiányzik…

  19. Lógás Hugó szerint:

    Az nem derült ki a cikkből hogy ki volt a hibás, mégis egyből a motorost ekézik.
    Mellesleg milyen szabály az, hogy autóval el lehet menni a sávon belül a motoros mellett balról, fordítva meg nem.

  20. grün szerint:

    Lógás Hugó!
    KRESZ szabály!

  21. busman szerint:

    Hugó:
    Ha tisztában vagy a szabályokkal és a kétkerekű cuccod teljesítményhatáraival, akkor nem ekézi a motorost senki.
    De az sem árt, a fejben is rendben vannak a dolgok.

  22. Elefánt szerint:

    Amennyire én láttam, a segédmotoros a járdán ment, és a személyautó a kocsi kijáróban ütötte el. Éppen állt volna ki az udvarról….

  23. Albert85 szerint:

    Sajnálom, hogy egyes emberekből egy halálos baleset annyit vált ki, hogy na mert azok a “köcsög motorosok”. Vagy esetleg pont az ellenkezőjét. De sajnos pont ez a legnagyobb probléma a magyar emberekben és a magyar hozzáállásban. Mindenki ujjal mutogat a másikra, hogy ő a hibás, ő tehet az egészről. Ahelyett hogy mindenki elgondolkozna mik azok a dolgok amiket másként kellene tennem, amikor kimegyek az utakra, járműtől függetlenül. Mert nem hiszem el, hogy azok az emberek közül akik itt hozzászóltak ehhez a cikkhez mindenki úgy közlekedik az utakon, hogy abba nem lehetne kifogást találni.
    Nem hinném hogy a helyénvaló ez a vita ami itt kialakult a cikk alatt. Mert senkitől nem olvastam azt, hogy részvétem a családnak aki elvesztett egy hozzátartozóját vagy érdeklődés lenne a baleset iránt, hogy mi történt. Ehelyett mindenki virtuális ujjal mutogat vagy a motorosokra vagy az autósokra. Sajnos Magyarország a vezetési morálban is jóval el van maradva sok-sok országgal szemben csak úgy mint sok-sok más dologban. Annyi a különbség, hogy ezt csakis magunknak köszönhetjük. Őszinte részvétem az egész családnak. Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom és leírnom azt amit szerettem volna. Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánok.

  24. Csepel-sziget szerint:

    Én írtam korábban, hogy érdekelnének a baleset körülményei. Egyébként pedig, kedves busman, azért autózik, motorozik mindenki a sávok közepén, mert a nyugati utakkal ellentétben MO-n az utak széle általában borzasztó állapotban van. Azért nem fogom szétveretni a futóművet, meg a lengéscsillapítót, a felniről már nem is beszélve, ha nem haragszol! Köszi!

  25. Ditte szerint:

    Albert85! Muszáj itten magyarozni? Nyilván széles nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezel, hogy ilyen elmaradottnak látod népedet. Persze, te nyilván kivétel vagy.

  26. Albert85 szerint:

    Nem vagyok kivétel kedves Ditte!

  27. Lógás Hugó szerint:

    Busman Igazad van. Én azért beszéltem általánosságban mert semmit nem tudni az esetről. És vannak felelőtlenek mind a két oldalon.

  28. busman szerint:

    Albert85:
    Csepel-sziget:
    A szabályok betartásáról és a mindenkire vonatkozó felelősségről írtam.
    Meg arról, hogy nem kötelező, sőt szabálytalan az úttest közepén botorkálni, pláne kétszer két sávos úton játszani az önkéntes rendőrt, demonstrálni, hogy az ótven, az ötven és mindenki le van szarva.
    A lengéscsillapítómat én is igyekszem kímélni és az érvelésed nem hatott meg.
    Egyébként meg kifejeztem, hogy sajnálom a motorost és elgondolkodom, hogy mi lett volna, ha azon a kapun nem egy autó áll ki, hanem egy gyerek szalad ki a járdára…

  29. Ditte szerint:

    Engem a minap egy huszonéves biciklista ütött el, mikor kiléptem a kapumon a járdára. Elég fájdalmas találkozás volt. Még le is teremtett a kis drága.

  30. busman szerint:

    Lehet hőbörögni, meg életveszélyesen cikázni, meg fittyet hányni a KRESZ legalapvetőbb szabályaira, a járdán motorozón ez már úgysem segít.
    Béke poraira!

  31. VG szerint:

    Sziasztok én csak annyit szeretnék mondani hogy nem kell itt egyik felet sem szidni, én kint voltam a balesetnél, és nem lenne rossz ha az SMKP-val közlekedők nem használnák a járdát a gyorsabb előre haladás érdekében mivel a KRESZ módosítás elég sokat segített rajtuk, valamint nem lenne rossz ha mindenki felvenné a sisakot mert nem véletlenül találták fel.
    A fiatalemberen aki a motort vezette nem volt sisak valamit teljes gázzal ment a járdán.
    Én csak ennyit akartam mondani.

    Ja és sajnos ez egy újabb tanuló példa a fiataloknak illetve mindenkinek hogy 40C is kell sisak és nem azért hogy a K….. rendőr ne cseszegessen hanem azért hogy nem járja így.

    Sziasztok

  32. -Dyna- szerint:

    Elnézést!!!!
    De sajnálatos módon sikerült látnom a balesetet. Elképedve olvasom az emberek hozzá szólását. Semmi sajnálat, együttérzés!? Eszetekbe sem jut, hogy netán az elhunyt hozzátartózói olvassák amit írtok????

    Különben is, nem hiszem, hogy bravúroskodott volna, hiszen ha jól láttam egy veterán motor volt, amennyit ki tudtam venni belőle egy MZ…
    Soha senkinek sem kívánom, hogy elveszítse valakiét ilyen, és ehhez hasonló balesetben.

    Mindenki vigyázzon magára,és a másikra!

  33. BaráTOM szerint:

    Kedves -Dyna-!
    Ha továbbra is ide akarsz járni, akkor itt sajna ehhez kell hozzászoknod.
    “Semmi sajnálat, együttérzés!? Eszetekbe sem jut, hogy netán az elhunyt hozzátartózói olvassák amit írtok????” Hát nem. Itt nem számíthatsz ilyesmire. Itt a kegyeletsértés szinte kötelező! A nyitó oldalon a “szavás” sokmindent elárul a helyi fideszes kulturáról.

  34. nagyapó szerint:

    T. Dyna.1965 óta vezetek motorkerékpárt, robogót, személygépkocsit, felváltva.
    Kérdés: a fő dolog, hogy odaérjek, mint közlekedő, vagy játsszam a nagy menő versenyzőt? Az utóbbi nem márkafüggő.
    A baleset áldozata, ha látom egy MZ motoros volt. E gép majdnem olyan jó, mint egy Pannónia.
    Nem itt a baj .A kézkerekűek , néha háromkerekűek, négykerekűek, közlekedési eszközök. Ha közlekednek, nincs semmi baj. A baj ott kezdődik, amikor a város úttestét versenypályának képzeli valaki, és egy „nyulak” kiáltással hülyének néznek mindenkit.
    Miért nem vizsgálja a hatóság a zajkibocsájtást? Egy „igazi motor” 110 Db-lel dübörög éjfélkor. Mi ez? Közlekedés, vagy polgárpukkasztás,

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. donquijote szerint:

    Remélem a következő sorokat nem érzi senki kegyeletsértőnek, nem annak szánom.
    Sajnos motoron nem is mindig sebességfüggő, egy kis sebességű esés is már súlyos tud lenni, úgyhogy mindig megfelelő védőruházatban motorozzunk, persze nem két fillér a jobb minőségű védőruha, de ha megment egy súlyos töréstől, lebénulástól már nem kidobott pénznek meg nyári “szaunázó” felszerelésnek fogjuk érezni, ált. a márkásabb protektorok, ruhák nem is szaunakabinként működnek még ebben az időben sem, persze jól megkérik az árukat is.

  36. busman szerint:

    -Dyna-:
    BaráTOM:
    Nem tudom, mire játsszátok itt az agyatokat. A motoros súlyos szabály szegett és ezért sajnos az életével fizetett. Egyfolytában arról szóltak a kommentek, hogy hogyan lehetne elkerülni az ilyen értelmetlen tragédiákat, kifejezve a sajnálatot és részvétnyilvánítást.
    De ti direkt ferdítetek, mellébeszéltek, hazudtok.
    BaráTOM, szégyelld magad és légy büszke arra, hogy számodra semmit sem jelentenek a szabályok, a törvények. Egyszerűen undorító hangnemet ütsz meg a gyalázkodásoddal, persze a te pártod ezt nevelte beléd!
    Mégegyszer kérdezem, mi lett volna, ha azon a kapun nem egy autó, hanem egy gyerkőc szalad ki a járdára a súlyosan szabálytalankodó motoros elé???

  37. Laci szerint:

    Te szerencséltlen busman…nemtudom mit magyarázol, a járdán motorozott kis sebességel,inkűbb az illetőúnek kellett volna figyelni mikor kihajt a járdára…mert így egy gyalagost is elüthetett volna…jah és az illető családtag volt…szóval szerintem tartsd meg a véleményedet a mai napra,és a jobb horgot tedd vissza a zsebedbe,ha nem haragszol…köszi

  38. Laci szerint:

    jah és nem kivánom sekinek hogy a családtagját akit elveszitett ilyen ocsmány módon leírják,vagy itt “hallgassa ” végig az esetet a neten keresztül egy forumban…mások véleményét nézve hogy Ő mit gondol meg hogy Ő jobban tud mindent…inkább abba gondolj bele ha netán veled(tek) esik meg ez a tragédia…neked hogy esne ez az egész hogy ismeretlen emberek papolnak a semmiről…látom belétek sok gerinc jutott…tisztelet a kivételnek!!

  39. Lexon szerint:

    MZ? Segédmotor? Valaki nem mond igazat…

    Laci: családtag vagy? Megértem, hogy véded az elhunytat. De honnan tudod, hogy kis sebességgel hajtott? Mi?!
    “az illetőúnek kellett volna figyelni mikor kihajt a járdára…mert így egy gyalagost is elüthetett volna” – így van, a motoros is. És ha a kisgyerekemet egy ilyen veszélyezteti, én magam verem szét a fejét.
    Egyébként meg nagyot hibázott, nyugodjék békében.

  40. csepeli szerint:

    Tudomásom szerint járdán tilos segédmotorkerékpárral közlekedni. Innentől kezdve miről beszélünk?

  41. lolka szerint:

    Ha csepeli viszonylatban valakit ilyen tragédia ér, jobb, ha az INFÓ-a nem kattint a hozzátartózó (saját érdek). Ez már többször felmerült bennem /pl. Zsák Hugó-u őngyilk. az isk. lö. stb Zs.H.-l is azon agyalt némelyik honnan ered a név…/ Itt az infó azért van, hogy a véleményünket, észrevételeinket elmondjuk, hogy ki milyen stílusban az egyéni. Némely hozzászólás biztos sért valakit mindig, hogy most szándékosan, vagy nem szándékosan az más kérdés….

  42. Csepel-sziget szerint:

    Szomorú eset, az elhunytat sajnálom, nyugodjon békességben, de ha elemezni kívánjuk az esetet az eddigi információink alapján, akkor a duplán szabálytalan (járdán motorozó, bukósisakot nem viselő) motoros felelőssége elvitathatatlan. Ettől függetlenül nem lett volna “muszáj” fellökni/elütni, bár nem tudom, pontosan honnan hajtott ki az autós, mennyire volt belátható.

    Mindenesetre ha a motoros a szabályoknak megfelelően közlekedik, ez az eset nem következik be. Mit keresett a járdán motorkerékpárral? Az úttesten kell közlekedni, talán nem olyan nehezen felfogható szabály. Ha én észlelem gyalogosként, hogy egy motoros jön a járdán, csak azért sem állok el az útjából, jelezvén, az úttesten a helye. Elkövetett szándékosan egy szabálytalanságot, ha úgy tetszik egy hibát, ami egyáltalán nem tűnt veszélyesnek, de az életével fizetett érte. Ezerszer el tudott volna ott osonni, most nem sikerült. Ki tudja miért…

  43. busman szerint:

    Bocs, de nem tartom életszerűnek azt, hogy az elhunyt motoros hozzátartozói annyira maguk alá zuhantak, hogy végső kétségbeesésükben a csepel.info-ra kattintgatnának.
    A fentiek okán ez semleges pálya és nem kegyeletsértő.
    Egyébként meg csepelinél a pont, miről is beszélünk?

  44. munkásököl szerint:

    Részvétem az áldozat családjának.

    Hogy ki volt a hibás a törvény betűje szerint, az szerintem egyértelmű. Sajnos ezért az életével fizetett. Kár érte.

    A sárdobáláson kívül viszont pár részletre jó lenne odafigyelnünk, és tanulnunk belőle, hogy minél kevesebb tragédia történjen.

    Először is, a trivialitások: járdán motorozni veszélyes, a gyalogosokra éppúgy, mint a motorosra. Bukósisak nélkül motorozni szintén.

    De vannak egyéb tanulságok is:
    1. Ha valaki tolat kifelé a kertből, akkor különösen lassan tegye, hiszen a járdán jöhet idős ember, bicikliző gyerek, kutya, vagy éppen – mint most is – egy súlyos hibát elkövető motoros. Az autónál mindegyik gyengébb, tehát vigyázni kell rájuk.
    2. Ha valamilyen oknál fogva valaki járdán motorozik vagy biciklizik (sajnos el tudok ilyet képzelni, mert kismotorral vagy biciklivel sok helyen életveszélyes az úton menni), akkor szintén lassan tegye, mivel a környezete (főként az erősebb járművek) ahhoz szoktak, hogy ott lassú közlekedés folyik.

    Ne (csak) azt nézzük, hogy a KRESZ szerint kinek van igaza, elsőbbsége, stb. Azt is, hogy az utak, a forgalom, illetve az emberi tényező sokszor keresztül húzza a szabályokat, ezért különösen oda kell figyelni a nem várt eseményekre is.

  45. nem Jani szerint:

    munkásököl: veled kell hogy egyetértsek. Volt már pár olyan szituáció az életemben, amikor ha a kreszt betűről betűre betartottam volna, akkor abból komoly problémáim adódtak volna.
    Albert85: Javaslom vedd magadénak azt az intelmet, melyet édesapám mondott nekem, amikor annak idején elkezdtem vezetni:
    Az első 3 szabály, ami után jön csak a többi
    1. Akkor van elsőbbséged ha megadják
    2. mindig úgy közlekedj, hogy ha kell megtudj állni
    3. gyalogost, bringást, motorost, lovaskocsit mindig a lehet legnagyobb távolsággal előzd, mert érhetnek meglepetések.

    Közlekedek gyalogosan, bringával, motorral és autóval egyaránt. A legnagyobb baj, az a hangulat, ami a fenti kommenteket is jellemzi. Autós Vs mitoros, Autos Vs bringás, Bringás Vs motoros… stb… Nem kellene még jobban kiélezni az ellentéteket, ha már ennyire vadállat a magyar közlekedési morál. Minden kasztban vannak , hülyék, álltok, lámák, figyelmetlenek stb..

    UI: hogy hülyeséget ne jegyezzetek meg: jobbra tartás NEM mindenhol és nem mindenkinek kötelező!!! Tessék elolvasni a január 1-ével hatályos kresz szabályokat!!!

  46. Lexon szerint:

    “UI: hogy hülyeséget ne jegyezzetek meg: jobbra tartás NEM mindenhol és nem mindenkinek kötelező!!! Tessék elolvasni a január 1-ével hatályos kresz szabályokat!!!”

    Pontosan. Most már kerékpárral nem kell a sáv jobb oldalán tekerni, ha a körülmények olyanok, akár a sáv közepén is tekerhetünk. A Szabadkikötô (WM) úton én is ezt teszem, mert ha a sáv szélén megyek, akkor az autósok, teherautósok mindeképpen sávon belül akarnak megelôzni, pedig nem férünk el normálisan egymás mellett. Néhány tahó miatt nem vagyok hajlandó az életemet kockáztatni.

    Ha valóban MZ volt az a motor, akkor mindenképpen nagymotorról beszélünk, semmi keresnivalója a járdán. Az autós meg lehet, hogy egy bácsikát, egy gyereket vagy egy kutyát el tudott volna engedni, de egy gyorsan közlekedô motorosra nem volt felkészülve. Nem is kellett neki motorosra számítani.

  47. nem Jani szerint:

    “szélén megyek, akkor az autósok, teherautósok mindeképpen sávon belül akarnak megelôzni, pedig nem férünk el normálisan egymás mellett. Néhány tahó miatt nem vagyok hajlandó az életemet kockáztatni.”

    De basszus mindenhol így van. A nők és a tahók az életveszélyesek. 2 sávos úton, ha belsőben senki sincs akkor is 10 cm-rel akar melletted elmenni.

  48. lina szerint:

    Sziasztok.
    Nem tudom ki volt a hibás de a látvány borzasztó volt. Nagyon nagy sebesség kellett ahoz, hogy a motor ennyire összetörjön és a fiú ilyen messze repüljön. Pont vásárlásból jöttün hazafelé és sajnos az addig száguldozó autösoknak ez a látvány kellett a lassításhoz. Meleg van mindenki ideges és figyelmetlen! Ez vonatkozik a bringásokra is ugyanis tegnap 2 balesetet is láttunk este ahol szabálytalanul kanyarodtak az autó elé vagy törték le a tükröt a lámpánál az előttük lévő kocsiról. Az elsőhöz mentőt kellett hívni. Mindenkinek jobban kellene figyelni. Részvétem a családnak.

  49. lina szerint:

    Nő vagyok és még soha nem okozta balesetet a tíz év alatt. Az más kérdés, hogy most már pénzért bárkinek lehet jogsija. Ezt kéne szigrítani. az ismeretségi körömbe is sok f…. van akinek soha nem adtam volna!

  50. busman szerint:

    nem jani:
    Ha tudod értelmezni, tessék, íme:
    Nem csak az egyirányú utcában kell ezentúl a biciklisekre jobban odafigyelni. Megszűnt számukra a szigorú jobbratartás kötelezettsége, csak egyszerű jobbratartás lesz. Ez gondolom azt jelenti, hogy szükségesnek ítélik sávot válthatnak, mint az autósok, vagy balra húzódhatnak kanyarodáshoz. Ha jól tudom hivatalosan ezt eddig nem tehették meg. Tudtommal ilyenkor tolni kellett volna a cangát, gyaogosként. (Javítsatok ki ha tévedek)

  51. nem Jani szerint:

    Egyértelmű dolgokról nem szeretnék értelmetlen vitát nyitni.
    Ezt írtad:
    “Ez nem más, mint az, hogy minden közlekedő számára világos, hogy mit jelent a KÖTELEZŐ JOBBRATARTÁS!!!!!”

    Itt a “minden közlekedő számára” számomra azt jelenti, hogy minden és nem csak a Bringások. Ennyi!

  52. veni szerint:

    Nem akarok belemenni annak találgatásába, hogy ki volt a hibás.. Egy ilyen balesetnek általában két ‘résztvevője’ van.. Ha van rajta bukósisak, valszeg megússza lábtöréssel.. és akkor most komoly arccal mesélhetné,hogy ” Esküszöm, lepergett előttem az életem!” Milyen jó volna 🙁 Jó lett volna, ha az élet ad neki még egy esélyt..Bejárta fél Európát az elmúlt évek alatt, nem tudnám megsaccolni, hány tízezer kilométer volt mögötte..Tele volt tervekkel.. Még felfoghatatlan ez az egész..úgy beszélni Róla,hogy azt írom, volt.. Minden csak volt..
    Ő pedig egy segítőkész, jólelkű, érzékeny ember volt..Ahogy a legjobb barátja fogalmazott: “nehezen lehetett áttörni a páncélját, de ha sikerült, egy életre a szívébe zárta az embert” .Persze Ő sem volt hibátlan,neki is voltak dilijei:)
    .. akárki hibájából is történt ez a baleset, egy nagyon klassz, szeretetreméltó emberrel lett szegényebb a Föld:(

  53. lolka szerint:

    nem Jani:
    2010. július 16., péntek 14:48-kor
    “A nők és a tahók az életveszélyesek. 2 sávos úton, ha belsőben senki sincs akkor is 10 cm-rel akar melletted elmenni.”-Na ezt most nagyon eltaláltad, eddig azt hittem, hogy csak én látom így. Ki kerül egy autó, (vagy megelőz) 98%-a megmondom, hogy női vezető, nincs velük semmi bajom, csak egyszerűen a könyökömet féltem. Elmegy mellettem és utána kezd kikerülni, nem tudom miért van így, de ezt tapasztalom már régóta. Nem “szabad” nem ajánlatos teljesen az út szélén kerekezni, mert csak ingerelve lesz az autós az előzésre ha nincs is elég helye akkor is előzni akar, a másik had maradjon nekem is egy kis esély a menekülésre…

  54. busman szerint:

    nem jani:
    Úgy gondolom, ugyanarról beszélünk, nincs vita.

  55. busman szerint:

    nem jani:
    Azért azt észrevehetted volna, hogy az általad kiragadott szövegrész az olaszországi jobbratartásról szólt.
    Máskor azért légyszi figyelmesebben! kösz!

  56. Csepel-sziget szerint:

    Módosítom a véleményem. Ha az adott szakaszon a bicikliúton közlekedett a motoros (ami újabb információm szerint egy 50 köbcentis Simson volt, tehát segédmotorkerékpár), amihez maximum 20 km/h-s sebeséggel van joga, akkor a keresztutcából orral! kihajtó, az elsőbbségadást elmulasztó Volkswagen sofőrje volt a hibás, s sajnos ez neki nem kevés évbe is kerülhet. Apró hiba, 2 emberélet. Egy az áldozaté, a másik az övé…

  57. veni szerint:

    Jól tudod, simson volt, és tényleg a bicikliúton ment..

  58. cseppetsem szerint:

    Segédmotoros kerékpárral csak lakott területen kívül szabad kerékpárúton közlekedni.

  59. Böbe szerint:

    Köszönöm a jó és rossz együttérzéseteket…elfelejtettem hogy itt csak tökéletes emberek vannak és egyébként simpson motorral közlekedett a Párom!Én utólag ott voltam a helyszinen a telepről látván simán észrevehette volna az autós a motorost.Ő egy olyan ember volt aki vigyázott másokra hosszú ideig kamionnal ródta az utakat és az életében nem okozott balesetet,nem kivánom senkinek hogy azon menjen keresztül amin most Én,akivel együtt éltem 4 évig! A gusztustalan hozzászólásokhoz csak annyit,szeretnék szembenézni a halált okozó sofőrrel és azt kivánni neki hogy az egész élete nyomorúságban teljen mert elvette Tőlem azt az embert akivel Boldogságban,Szeretetben együtt éltem és a terveinket amiket előre terveztünk az elkövetkezendő éveinkre!A bunkó hozzászolásoktól kíméljetek!Veni szeretném tudni hogy honnan ismerted a páromat,ha ennyi jót tudsz róla mondani,minden bajban két ember a felelős,nincs jogotok ítélkezni arról amiről nem tudtok vagy nem vagytok tisztában.Mindenkinek balesetmentem napot kívánok és hosszú boldog életet!

  60. Csepel-sziget szerint:

    Kedves Böbe!

    Megértem a fájdalmadat, megrázott a baleset híre, de pont te vagy az, aki elvakultan ítéled meg a helyzetet, de ezt nem rovom fel neked, hiszen elvesztetted a párodat.

    Első: a párod a hírek szerint bukósisak nélkül motorozott. Kérdem én: miért? Ha évekig kamionozott, nem egy esetet láthatott, amikor a bukósisak életeket mentett. Súlyos szabálysértést követett el.

    Második: A kerékpárút végét mindig jelzőtáblával kell jelölni. A segédmotoros kerékpárok lakott területen belül nem vehetik igénybe, lakott területen kívül csak akkor, ha ezt a “Segédmotoros kerékpárral behajtani tilos” jelzőtábla nem tiltja. A baleset lakott területen belül történt. Újabb szabálysértést követett el a úriember, arról már nem is beszélve, hogy még a sebességére is kíváncsi lennék a baleset pillanatában.

    Harmadszor: Kíváncsi lennék, hogy van-e kint “Elsőbbségadás kötelező a bicikliúton haladók számára” tábla az adott kereszteződésben. Valamint érdekelne, hogy a motor ütközött az autó elejébe, vagy oldalról lökte meg a VW a motort. Ez sem mellékes.

    Nem érzem fairnek az átkozódásodat, ugyanis itt nem arról van szó, hogy egy totálisan szabálytalan autó elütött egy teljesen vétlen motorost, ugyanis az ominózus esetben a motoros legalább két szabályt áthágva jutott el idáig. Emiatt persze nem kellett volna meghalnia. Persze, ha nem rest sisakot húzni, gyanítom, komoly törésekkel, de megúszta volna.

    Én ha kerékpárral közlekedek a bicikliúton és a keresztúton felbukkan az autó, eszembe nem jut megfontolás nélkül áthaladni előtte, ugyanis számolok az emberi bambasággal. Inkább lépésre lassulok, s figyelem az autós reakcióját.

    Egyébként pedig nagyon nem szeretnék az autós helyében lenni, ugyanis bizonyára jócskán figyelmetlen volt, s ez, plusz a szabálytalan motoros együtt ide vezetett.

  61. Böbe szerint:

    Köszi a hozzászólásodat,elismerem nem volt sisak a fején.
    Én sokat biciklizem és számtalanszor volt rá példa,hogy majdnem balesetem volt mert nem figyelt az autos.Mi lett volna ha például a soför egy rohano embert üt, el mert kiszáguld a kapun és nem figyel,bentröl simán észrevehette volna és halhatta volna a motor hangját.Na persze akkor a gyalogos hal meg és ö a hibás
    mert minek rohangál a bicikli uton.

  62. donquijote szerint:

    Csepel-sziget:

    Egy kicsit gusztustalan amit csinálsz, meghalt egy ember legyen elég ennyi,
    nyilván hibázott ő is, de megfizetett érte ráadásul a legdrágábbal, gondolom te még soha nem követtél el semmilyen szabálysértést, tökéletes vagy, az nagyon “jó” amikor századmásodpercek alatt lejátszódó baleseteket elemeznek nagyon okosok persze két-három napig-hétig nyugodt körülmények közt, hogy mit csináltak vajon ők jobban egymásra rálicitálva ki a legokosabb köztük.
    Nyilván az autós sem gyilkossági szándékkal ült autóba aznap, ő is hibázott sajnos rosszkor voltak rossz helyen.

    Böbének részvétem.

  63. Csepel-sziget szerint:

    Donquijote! Sehol nem írtam, hogy én nem követek el szabálytalanságot. Megértem Böbe fájdalmát, együtt is érzek a családdal, mindig megrázó egy közlekedési haláleset (egyéb haláleset is), de ugyanakkor ha történik egy ilyen, nem árt belőle levonni a megfelelő konzekvenciát, s az nem feltétlenül az, hogy kárhozat jöjjön az autósra. Ezenkívül a felelősség megállapítása szempontjából igenis hetekig kell elemezni egy-egy esetet, mert balesetek nem történnek csak úgy. Minden esetben emberi/technikai hiba előzi meg őket. Én is úgy gondolom, hogy az autós nem azért indult útnak, hogy a másvilágra küldjön valakit. A feltételezett figyelmetlensége párosult egy szabálytalan magatartással a közlekedési partner részéről, s ezért most mindketten súlyos árat fizettek. Nem hinném, hogy bármelyikünk szívesen cserélne bármelyik féllel. Nem mentegetve az autóst, irtózatos lehetett a pillanat, mikor felfogta, mi történt, aztán várni a mentőkre, az a tehetetlenség, majd mikor tudatosul benned, hogy azt az embert te ölted meg. Erre már csak ráadás a jogi procedúra, meg az, ha fogházba tesznek évekre. Az igazi büntetés az álmatlan éjszakák, a hosszú-hosszú hónapok, amikor semmi más nem tud eszedbe jutni, csak a baleset. Bele lehet nyomorodni lelkileg…

    Mindenesetre a lelkiismeret azt diktálja, hogy oda kell állnia a családtagok elé.

  64. ica szerint:

    Az az ember akit elvesztettünk egy nagyon jó barát volt,aki a körülötte lévökre nagyon vigyázott!Szerintem mindanyian követtünk már el hibákat,valoban ő is hibás volt!Kérdem én az autó vezetője süket volt,vagy vak mert ő legalább annyira nem figyelt különben ésszre kellett volna venni vagy legalább a motor zaját meg kellett volna hallani.Ne szidjunk senkit hissz nem voltunk ott nem láthattuk mi történt.inkább kegyelettel gondoljunk az elhunytra mert ez tul sulyos büntetés mindenkinek.Nem állok be vitázni senkivel,de higgyétek el tele volt életerővel szeretettel és igen fájdalmas hogy igy történt mindez!!Mindenki magába vonja le a tanulságokat a pocskondiázás már nem segit.Nyugodj békében barátom!!

  65. Csepel-sziget szerint:

    A bicikliútról szóló találgatások tárgytalanok, az adott szakaszon nem láttam bicikliutat, csak járdát.

  66. csepeli szerint:

    Csepel-sziget: Melyik szakasz az? És akkor most keresztutca volt vagy kihajtó? Mert itt már mindenfélét írtak.

  67. Cseszoc. szerint:

    Bringával közlekedem minden nap.Sajnos napról napra tapasztalom mennyire nem számít 1-2 bringás vagy motoros ember az utakon.Mintha levegőből lennénk.Részvétem a hozzátartozóknak.

  68. Cseszoc. szerint:

    A horgászbolt és a vízművek közötti szakasz.A rózsa kertészet ahol van.Az melletti cég udvaráról jött ki az autó.A fiam járt arra éppen.

  69. imperator szerint:

    Nos minden okostojásnak csak annyit tudok mondani,hogy tájékozódjon mielőtt írkálna.
    Pálcát törtök felette,holott nem is ismertétek őt. Egyelőre a vizsgálat lezártáig felesleges előre ítélkezni.Egy azonban biztos.Évtizedek óta vezetett mindent amivel közlekedni lehet szárazföldön.Igyekezett betartani a közlekedésrendészeti szabályokat is.

    Böbe-bár te engem nem ismersz max.hallomásból- neked annyit,hogy bár mindannyiunkban él a fájdalom ,nem tudom elképzelni,hogy a vétkes autó vezetője szándékosan okozta volna a halálát.Ne kívánj neki rosszat.” Conscientia mille testes “-” A lelkiismeret egymaga ezer tanu”.

  70. Csepel-sziget szerint:

    Csepeli! Már majdnem ott van ez a telek, ahonnan kihajtott a VW, ahol a Lámpás utca és a Rákóczi út találkozik. Tehát nem messze a lámpától Lakihegy irányába a jobb oldalon. A helyszín mellett közvetlenül van valami épület, amiben valamilyen vállalkozás zajlik és tudomásom szerint a közvetlenül mellette lévő telekről hajtott ki az autó. Annyira nem jól belátható egyébként.

  71. VG szerint:

    Sziasztok tegyünk rendbe mindent van kint tábla hogy kerékpár út még pedig majdnem a zöldségesnél mert a táblát a útkereszteződése szokás rakni a kerékpár út kezdetétől, nem VW volt hanem volvo és Böbének mondanám hogy a volvo vezetője nem lát be balra mert a kerítés mellet ott sövény van valamint ha van sisak illetve nem megy 40-50 el akkor nagyobb törésekkel megússza nem hiába repült a párod kb 20 métert.
    Valamint mikor én kiérkeztem akkor a volvo vezetője próbálta a párodat ellátni stabil oldalfekvésbe tenni illetve egyéb dolgokat tenni amit józan paraszt ésszel tudd tenni az ember.

    fogad őszinte részvétemet.

  72. Csepel-sziget szerint:

    Stabil oldalfekvésbe tenni egy nem lélegző embert? :O

    A V betű legalább stimmelt. Egyébként én abból gondoltam, hogy nem bicikliút, mivel nem a szokásos téglapiros a festése. Teljesen mindegy, hogy bicikliút, avagy járda, a mocinak lakott területen belül semmi keresnivalója rajta, ebben kiegyezhetünk. Pláne 40-50-nel, amikor egy gyerek is kiléphetett volna azon a kapun és akkor most 2 halottról beszélnénk.

    VG! Azt nem tudod, hogy a kocsi oldalról kapta-e el a motort, vagy a motort ment bele az autó elejének az oldalába?

  73. Csepel-sziget szerint:

    Pardon a kukacoskodásért, már leesett, hogy bizonyára akkor még életben volt a motoros, bár ekkora eséstől a fene tudja… 20 méter az borzasztóan sok. Jókora lélekjelenlétre vall, hogy az autósnak még volt ilyesmire esze. Nem tudom, én járókelőként is jó, ha a mentők számát képes lennék feltárcsázni egy ilyen eset szemtanújaként. Iszonyat sokkoló, s megbéklyózó tud lenni egy ilyet látni.

  74. csepeli szerint:

    Most már tényleg nem tudom, hogy hol van ez.
    A kerékpárút a temető előtt megszakad, és csak a Lámpás utcai kereszteződés után, attól kb. 150 méterre folytatódik, ott viszont már egy folytonos kerítés van mellette, kihajtó nélkül.
    A köztes részen csak járda van.

  75. Böbe szerint:

    Szerintem felesleges találgatni,www.biker.hu elött történt a tragédia.ahol nincs kitéve- vigyázz autó-egyébként bicikli utról beszélünk.Én bent voltan és simán látta volna az autos ha lassan gurul ki,mint ahogy a párom tette mindig mikor kijött az udvarról,egyébként a mocinak erös hangja volt azt is meghallhatta volna.Lehet én futkosok vagy te biciklizel akkor azért üt el mert hirtelen kigurul,sajna már jártam én is igy és a lélekjelenlétemnek köszönhettem hogy nem ütöttek el,persze volt anyázás. Imperator biztos beszélt rólad a párom bár nem tudom ki lehetsz a sok jó barátja közül,tisztába vagyik .hogy nem szándékosan ütötte vagyis ölte meg,de kiváncsi lennék mennyivel gurult ki és milyen hangosan bömböltette a magnoját.Biztos a párom is követett el hibát de nem ezt érdemelte a sorstól.Nem átkozodtam mert az vissza száll,csak a szerény véleményemet fejeztem ki amit az ember lelke ilyenkor diktál.A Lelkiismeretnél nincs nagyobb bűntetés ahogy irtad. Nem sokkolni akarom magam jó hogy vannak együtt érző emberek de a vádaskodást is elfogadom,hisz nincs tökéletes ember.Engem ennél nagyobb fájdalom már nem érhet.SOK SZERENCSÉT MINDENKINEK.

  76. csepeli szerint:

    Most már akkor tudom, hol történt pontosan a baleset. Az ott nem kerékpárút, hanem sajnos csak gyalog- és kerékpárút, és meglehetősen veszélyesen kialakítva. Megjegyezném egyébként, hogy gyalog- és kerékpárúton még a kerékpárosok is maximum 20 km/órás sebességgel közlekedhetnek a KRESZ szerint (normál kerékpárúton ez 30 km/óra).

    Sajnos ezen a szakaszon számos kihajtó van az út menti ingatlanokról, ami komoly veszélyforrás. Közvetlenül az út mellett vannak a kapuk, a kerítések pedig általában takarnak, így a telekről kihajtó autós és az úton közlekedő kerékpáros általában nem látja egymást. Az ütközés veszélye így eléggé nagy! Így itt még kerékpárral is tanácsos lassan haladni és nagyon figyelni. Ha nyitott kaput látsz, lassíts le lépésre, sőt, figyelni kell a főútról a kapubejáróba lekanyarodó autókra is! (Motorral meg nemcsak rendkívül veszélyes, hanem teljes mértékben tilos is itt közlekedni.) Aki szokott arra kerékpározni, tanuljon ebből a tragikus balesetből…

  77. Csepel-sziget szerint:

    Egyetértek csepelivel! Életemben először!

  78. Mirmur szerint:

    Szerettem és szeretni is fogom azt az embert aki elhunyt.:(Se én sem családom nem felejtjük el.
    A megjegyzéseket tartsátok magatokban!!!!!!
    Mindenki vigyázzon magára és a másikra is!!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !