8 éve mutatták be a Die Hard ötödik részét

PORT,Mr.Gabee, Csepel.info

2013. február 14-én mutattak be a magyar mozik a Die Hard-sorozat ötödik része, melyet  Die Hard – Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard) nevet kapta

A PORT.hu adatbázisa így ír a filmről: régi ismerősünk, a zsaru John McClane megtudja, hogy a fiát, Jacket letartóztatták Oroszországban. Bár elhidegültek egymástól, azonnal a segítségére indul, és Moszkvába utazik. Megdöbbenve szembesül azzal, hogy a fia beépített ügynökként azon dolgozik, hogy megvédje a kormány informátorát, Komarovot. A nézeteltéréseiket félretéve össze kell fogjanak, hogy kimenekítsék a férfit az országból, és megakadályozzák azt a bűntényt, amely katasztrófával fenyegeti a világot. Ehhez Csernobilon át vezet az út.

Wikipédia így ír a filmről és az előzményeiről:

2010. május 5-én jelentették be, hogy az X-Men kezdetek: Farkas és A szupercsapat című filmek írója, Skip Woods tárgyalásokat folytat egy ötödik Die Hard-film forgatókönyvével kapcsolatban, illetve hogy a film producere Alex Young lesz. Bruce Willis visszatér John McClane szerepében, és Willis azt nyilatkozta, szívesen látná viszont rendezőként a negyedik rész, a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed rendezőjét, Len Wisemant.

2010. október 5-én egy MTV-interjú során bejelentették, hogy a forgatókönyv első változata elkészült és 2011-ben kezdődik a forgatás.[4] Willis már a hatodik résszel kapcsolatban is nyilatkozta, hogy meg akarja csinálni a Die Hard 5.-öt, hogy aztán egy utolsó, a hatodik film is elkészülhessen, mielőtt végleg szögre akasztaná a fehér atlétáját.Noam Murro lett volna az, aki Woods forgatókönyvét filmre viszi, illetve folytatja a forgatókönyvet, de kiszállt a projektből, hogy inkább a 300 című film előzményfilmjét, a 300: Battle of Artemisia című filmet rendezze. Ezt követően az ír származású John Moore lett a rendező. A film cselekményéből annyi derült ki, hogy John McClane és fia Oroszországba megy majd.

2011. október 13-án a stúdió a The Jim Rome Show-ban jelentette be, hogy a film címe A Good Day to Die Hard lesz és 2013-ban Bálint-napon kerül a mozikba.[9] Ugyanezen a napon a Fox forrásai jelezték, hogy Patrick Stewart fontolgatja a főellenség szerepének elvállalását, mely szerint egy kegyvesztett orosz tábornokot alakítana, aki merényletet tervez az országba látogató amerikai elnök ellen.[10] A stúdió Liam Hemsworthöt, Aaron Pault, James Badge Dale-t és D.J. Cotrona-t kereste meg John McClane fiának szerepére.

A forgatást 2012 januárjában kezdték volna Budapesten, de később elhalasztották április végére. A felvételeket Budapesten és Moszkvában készítik.Budapest is az orosz fővárost fogja „alakítani” a filmben.

2012. február 22-én jelentették be, hogy Jai Courtney lesz az ifjú McClane. 2012. április 4-én pedig az derült ki, hogy Sebastian Koch és Yuliya Snigir lesznek az orosz bűnözők. Ugyanakkor Patrick Stewart végül nem került a film szereplői közé.

A terveknek megfelelően 2012. április 23-án kezdődött a forgatás Budapesten. Willis május 3-án érkezett Magyarországra és három nappal később kapcsolódott be a forgatásba a Szabadság téren. Willis a forgatás végezte előtt mintegy másfél héttel, 2012. augusztus 17-én hagyta el az országot.

 

Egy hozzászólás “8 éve mutatták be a Die Hard ötödik részét” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Roppant boldog vagyok, hogy ezt a csodálatos HÍRT olvashattam. Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy Jimmy hány éve és hány napja született?😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !