Bangóné eddigi öt legemlékezetesebb villanása

Mandiner

Nagyot ment az elmúlt egy évben az MSZP női politikusa. Best of Bangóné.

Egy időre szinte biztosan a háttérbe fog vonulni az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó az ATV-s patkányozását követően. 

Hogy olvasóink mégse unatkozzanak, egy kis összeállítással kedveskedünk számukra. Összegyűjtöttük az MSZP-s politikus öt legnagyobb dobását az elmúlt egy évből.

Csak a választás után mondta volna meg, befogadna-e az MSZP menekülteket

Már javában zajlott a tavalyi országgyűlési választási kampány, amikor egy sajtótájékoztatón megkérdezték Bangónét, befogadna-e az MSZP menekülteket kormányra kerülése esetén.

Az MSZP nagyágyúja nem bonyolította túl a választ. Egyszerűen csak annyit mondott: „április 9-én válaszolok önnek erre a kérdésre”. A Fidesz köszönte szépen a magas labdát, kampányvideót készített a nyilatkozatból.

Műsor az MTVA-székházban: „kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé!”

Az ajtónak futó, könnygázt nyelő Kunhalmi Ágnes, valamint a földön hempergő Varju László mellett Bangóné Borbély Ildikó volt az arca a tavaly decemberi tüntetéssorozatnak.

Az MTVA elfoglalásnak egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Bangóné kitalálta, hogyan lehet igazán drámai képsorokat prezentálni a nyilvánosság számára. Egy probléma volt csak: bekapcsolva maradt a kamera, így a rendező instrukcióit mindenki követhette.

„Kapcsold már ki!” – fordult oda a Facebookon bejelentkező Bősz Anetthez Bangóné, majd így folytatta: „Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra rakjuk a kezünket. Jó?”

Az MSZP politikusa annyira beleélte magát a DRÁMÁBA, hogy a földön hasalva a következket mondta: „teljesen ki vagyok készülve, hogy valamikor majd a gyerekeim ezt a képet látni fogják”.

Beléjük akarták „foLYtani” a szót, de ők ezt nem hagyták

Nem egyszerű dolog a helyesírás.

Az ellenzéki szavazók és politikusok december óta várták az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapját. Tiltakozást, a korábbi harmatos ellenzéki politizálással való szakítást, tökös permormanszokat ígért az egész ellenzék, benne az MSZP is.

Ekkor jött a hiba, ami nevetségessé tette az ellenzéki akciózást. Az MSZP két politikusa, Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes ugyanis helytelenül megírt transzparensekkel állt ki az Országgyűlés mentelmi bizottsága elé. A szocialistáknak ezúttal a j és a ly közti különbségbe tört bele a bicskájuk.

Sima vereség a családpolitikai vitán

Bár márciusra mindenki számára nyilvánvalóvá válhatott, hogy nem Bangóné a legélesebb kés az MSZP fiókjában, a szocialisták nem vonták háttérbe a politikust, sőt családpolitikai vitára küldték Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral.

A vitáról mi is beszámoltunk itt. A csörte csúcspontja az volt, amikor Novák Bangóné korábbi helyesírási hibáin trollkodott, ez még a Népszava szerint is zavarba hozta a szocialista politikust. „A statisztika bűvös világába tévedtünk, ami a helyesíráshoz hasonlóan nehéz terep” – szúrt oda képviselőtársának a Fidesz alelnöke az ELTE jogi karán. A megjegyzést a közönség hangos nevetéssel és tapssal fogadta.

Az Index azt írta a vitáról, hogy „a szocialista Bangónéval nem vállalt az államtitkár túl nagy kockázatot, Novák könnyedén kezelte a helyzetet, ráadásul a közönség reakcióiból is úgy tűnt, hogy ezen az estén inkább neki állt a zászló.” A portál szerint Bangóné általános egészségügyezése közben többször érezhető feszengés volt a padsorokban, míg az egyébként is inkább Novákkal szimpatizáló közönség értékelte az államtitkár minden fricskáját”.

A Népszava már a címben is utalt rá, ki jött ki jobban a meccsből. „Novák vs. Bangóné – 1:0” – tette ki címlapra a baloldali napilap.

Megbocsáthatatlan hiba: a választókat patkányozni

Mit csinál egy racionálisan viselkedő politikus a választási kampány utolsó hónapjában? Mivel célja a választók bizalmának elnyerése, próbál a kedvükben járni, számukra vonzó politikát kínálni.

Mit csinál Bangóné Borbély Ildikó a választási kampány utolsó hónapjában? Lepatkányozza a Fidesz szavazóit.

Ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkány-téma felhozódott Budapesten” – ez az az ominózus mondat, amely kiborította a bilit még ellenzéki oldalon is. Bangóné egyébként arra a kérdésre válaszolt így, hogy mégis miért ilyen magas a Fidesz támogatottsága. Amikor arról kérdezték, mi az áthallása ennek a kijelentésnek, a politikus csak annyit mondott: mindenki úgy gondolja, ahogy akarja.

A Fidesz kihasználta a helyzetet, kampányt indított Bangóné mondatait követően. Az MSZP viszont ahelyett, hogy rögtön leválasztotta volna magáról az ügyet egy kemény elhatárolódással, lemondatással, kizárással, inkább beleállt a patkányozásba. Ujhelyi István, a Fidesz az MSZP kampányfőnöke le is gyártott egy patkánykormányt emlegető videót, így a patkány-gate folytatódott. Már Ujhelyi szövege sem volt kispályás: „nevezzük el a politikai maffiájuk időszakát »patkánykormányzásnak«. Égjen csak rájuk a jelző, ha már így alakult az elmúlt néhány nap”.

A keménykedés után másnap hirtelen visszavonulás jött, Ujhelyi törölte a videót, de azért hozzátette, „ez az MSZP nem hagyja magát, jobb, ha a fideszes urak és kiszolgálóik ezt tudomásul veszik”.

Már épp elhalt volna a patkány-sztori, amikor jött Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezetője. Ahogy az lenni szokott, nem tud akkora bakot lőni az MSZP, hogy Pulai ne lássa meg benne a SIKERT. Az elemő az ATV műsorában először arról beszélt, hogy a Fidesz megint hazudik, mert Bangóné nem azt mondta, amit a Fidesz szerint mondott. Majd levezette, hogy valójában egy sikersztori a patkányozás, hiszen az MSZP és a DK szavazóinak tetszett, legalábbis egy Facebook-felmérés szerint hatalmas „mozgósító erővel” bírt az ügy, így egyáltalán nem biztos, hogy az MSZP valóban leáll a patkányozással. Pulai azzal folytatta, hogy az MSZP csak „FIGYELMEZTETŐ LÖVÉST” adott le a Fidesznek a patkányozással, hiszen megmutatták, hogy „ha ti így, akkor mi is tudunk így”. Pulai mélyelemzését még a Nyugati Fény studióban ülő munkatársa, Fekete Norbert is hangosan kiröhögte.

Forrás: Mandiner

8 hozzászólás “Bangóné eddigi öt legemlékezetesebb villanása” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Olyan az MSZP mint amilyen az MSZP patkányozó arca!! Csak azt nem értem, hogy az értelmes szocik (igen, vannak ilyenek), miért nem határolódnak el ezektől. Őket is lerántják a sárba!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Mákosguba szerint:

    Mi van? A nagy keresztény-fideszes lapnak Vasárnap nincs jobb dolga mint gyűlöletkeltő és lejárató cikkeket írnia? Egyébként meg postolgassatok már egyszer VÉGRE kövér lacika meg bayer zsocika megnyilvánulásairól is! Vagy azokat már nem meritek? Érthető! 🙂

  3. keménylegény szerint:

    Azt hittem, hogy Nagyapó a 2020-ban esedékes 2,8 %-os nyugdíj emelésről fejti ki véleményét.

    Ha megengednék neki.

  4. Nagyapó szerint:

    keménylegény! Mi a gondja? A nyugdíjemelés az inflációhoz kötődik. Ha változik az infláció, az Orbán kormány korrigál, de nem csökkenti – értékén tartja – a nyugdíjakat. Vagy arra gondolt, hogy a nyugdíjasok oly sokat tesznek a bevételek növeléséhez?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. keménylegény szerint:

    Korrigál- de hogyan?

    Visszamenőleges nyugdíjemeléssel, vagy egyszeri korrekcióval, ami később nem számít a nyugdíjba?

  6. PU szerint:

    Anyázás napi érzelgések… Családtámogatás céljából…

  7. Horváth János szerint:

    Értékén tartja, ez jó!

  8. Dagobert bácsi szerint:

    Nagyapó, Bangónének három gyereke van, ezzel már tag lehetne a Noé-ban, bocsánat a NOE-ban! 😉

Itt lehet hozzászólni !